Világtörténelem szégyene

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bocs, Casear:)

es ha felallitotta a fajelmeletet? Nem ezzel volt a gond! Ha tanultal tortenelmet, akkor van fogalmad rola, hogy Ceasar mit csinalt a gall hadjarat alatt...

"szempontból hogy nekünk, embereknek megmutatta a gonosz fogalmát,"

itt mindenki hulye? Hitler rossz ember volt, oke...de azert ne kajaljuk mar be a media szisztematikus demonizalasat! Aki kepes megolni egy artatlan gyereket az legalabb olyan gonosz, mint Hitler volt, sot...

Azt viszont a Rubicon valamelyik év eleji számában olvastam, hogy még a Monarchiás idõkben, a magyar történelem eddigi legnagyobb mértékû gazdasági fejlõdése idején SEM értük utól Ausztriát, ami pedig nem is tartozott Európa élmezõnyébe, sem a fejlett nyugati államokat, sõt, külföldi kimutatások szerint a lemaradásunkból alig sikerült faragnunk valamit. Azt mondanom sem kell hogy a magyar gazdaságot a versailles-i "béke" nyilván sokkal jobban megviselte mint az osztrákot.

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

Na azért óvatosan ezekkel a kijelentésekkel. Beszéltél te a családodnak olyan tagjával aki élt 1942-ben? Mert én beszéltem egy párral. Lehet hogy ha a GDP-t meg az egyéb gazdasági mutatókat nézzük akkor egálban voltunk. De hogy ez azért volt mert akoriban nagyon kevés embernek nagyon sok jövedelme volt és a tömegek nem éltek valami fényesen, az biztos. Nagyapám mesélte hogy karácsonyra pl. vettek 16 kg szenet. És az egész utca kb. ilyen szinten élt. Az 50-es években meg nyilván ugyanolyan fos szinten álltunk mivel 2 szarrábombázott vesztes országot hasonlítunk össze.

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

poltikus volt mégis a hadvezetésbe késõbb teljesen beleszólt plussz túl nagy fába vágta a fejszéjét a káplár ami katasztrófához vezetett,igen szónaknak tehetséges volt,illetve belpolitikailag elfogadható döntései is akadtak,illetve külpolitikailag is elõfordult(leginkább az adóság fizetés megtagadása).

Pluskast
Politikus volt olyanok mint a maiak. A szónoki képessége viszont kiválló volt.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

pontosan hitler mint hadvezér egy nagy nulla volt de ugyanez áll a külpolitikai döntéseire katasztrofálisak voltak.

Molnibalage
"Amúgy ha egy nappal késõbb születik, akkor Bika lett volna, és nem Kos. Április 20"

??? ÉS ez hogy jön ide? Az asztrológia az egy baromság. Mellesleg még nem is igaz amit írsz. Én árilis 29-i vagyok és bika. Ennyit még én is tudok...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Pluskast
Azért van egy kis külömbség Napólen, Caesar és Hitler között. Ad 1. Az elsõ két férfi kiválló hadvezérz volt. Hitlerrõl ez nem mondható el.
2. A 2 ember sosem állított fel fajelméletet. 3. Napolen maradandót alkotott ( Code civile Code penale csak hogy ezt a 2 dolgot említsem). Azt hiszem még jó sok számot írhatnék ide....

Ha visszamennénk az idõben, mit gondoltok a német nép hány százaléka tudta mit tesz Hitler. Jó, ha 5-10%-a. Többi csak azt érezte, hogy nõtt az életszinvonal. Amúgy pedig az agymosás krva hatásos tud lenni.

Walk the Talk.

" mindenki boldogan élne a a paradicsomban..."

béééééééééééégetve

Walk the Talk.

Megmutatta a gonosz fogalmát? Ha a hódító-Hitlert nézzük, nem volt rosszabb, mint Napóleón, vagy Caesar. A holokauszt pedig értelmetlenség volt. Aki azt mondja rá, hogy gonosz, azt igen jól megvezették. A gonoszság nem itt kezdõdik. Amúgy ha egy nappal késõbb születik, akkor Bika lett volna, és nem Kos. Április 20.
Jó, hagyjuk Évát, amúgy se létezett soha. Amúgy nyilván nem lehet megállapítani, csak tippelni lehet a legkárosabb egyénre, bár egy mitológiai személyre tippelni elég költõi megoldás.
Az önpusztítás bennünk van? Hát ja... De mi nincs bennünk? Nem kell ilyen szkeptikusan figyelni az embert.
Az egyformán jó és rossz dolog pedig szerintem egyértelmûen nem igaz.

Sziasztok.
A világ legkárosabb egyéne, nyílvánvaló. Éva.
(édenkert, ha nem szedi le az almát, mindenki boldogan élne a a paradicsomban... )

Na de kicsit komolyabbra fordítva a szót, úgy gondolom nem lehet meghúzni egy határt, vagy most kikiáltani vkit hogy õ a történelem legkárosabb egyéne, hiszen nézzük ezt a példát:

Sokan mondtátok Hitlert, hát lehetséges hogy õ lenne a válasz a topic kérdésére, de ahonnan nézzük a dolgot, szerintem nem volt káros oly szempontból hogy nekünk, embereknek megmutatta a gonosz fogalmát, és olyan dolgotkat csinált, amit (remélhetõleg) senki soha többet nem fog csinálni, és ezt mindenki belátja, mondhatnánk, hogy ez egy lecke volt, amitmeg kellett tanulni az emberiságnek, csak azon lehetne vitatkozni, hogy vajon az ára megérte-e, és talán lehetne mondani, hogy igen, sok mindent lehetett belõle tanulni, amit meg is tettek sok helyen, és azon dolgoznak, hogy ne történjen soha még hasonló sem.

Tehát, ha igy nézzük a dolgot, akkor bárkit nevezhetnénk károsnak, és jónak, hiszen rajtunk áll, és hogy épp milyen szinten állunk gondolkodás módban...
És most már talán sikeresen megcáfoltam magam :D, hiszen akkor a hasznosabb egyén talán Éva volt, aki megmutatta, hogyha nem azt tesszük, ami helyes, hová juthatunk, (mennyi szörnyûségen ment keresztül az emberiség) és hiszem, hogyha tudta voltna Éva, akkor eltöri a kezét, és akár megeszi a kígyót, hogy még véletlenülse nyúljon ahhoz a fához...

Terminátor filmben is benne van -->> "Az önpusztítás bennetek van"
és ez így igaz, vagyis én úgy gondolom, hogy nincs egyértelmû "gyõztes", egyformán rosszak és jók vagyunk, a kérdés valójában, hogy honnan nézzük a dolgot, a károsság ott kezdõdik, hogy valaki nem képes annak örülni, hogy egy másik ember (élõlény) boldog.

Bocsánat, kicsit hozzó lett, remélem érthetõ.

Nem az az igazi, akivel le tudnád élni az életed, hanem az, aki nélkül nem. Mindig az gyõz, aki szeret, és nem az, aki többet tud!

Hát azért a cím (világ LEGKÁROSABB) egyéne nem zárja ki, hogy a dolgokat egy kicsit jobban is visszavezessük. Jó tudom, ennyi erõvel az õsember a legkárosabb, amiért addig fejlõdött, hogy atombombákkal nyirták ki egymást az utódai. Inkább leteszem a fegyvert. És marad Gyurcsány. Vagy az anyja.

Ez olyan, mint Jézust hibáztatni az inkvizicióért és pedofil papokért.

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Sziasztok!

Nem tudom, miért Hitlert cseszteti mindenki. Gondolom itt azt kéne tudni, ki okozta a legtöbb ember halálát. Azért ezen a téren a a kommunizmus szülõatyjai voltak nagy szarkeverõk, közvetetten õk szivattak be minket nagyon. Szerintem õk a nagy szemétládák, de csak akkor, ha mennyiségi (emberélet, kultúra, erkölcs stb) kérdésekrõl van szó. Amúgy Gyurcsány :)

http://holhome.stormpages.com/konyvek/harw1.htm

A sokat hiányolt forrás anyag, a "valódi" (?) holocaustról , aprólékos , és minden felhasznált forrás visszakövethetõ ( írja, mit honnan vett, "szerezett meg" , mivel bizonyítja ) . Ez az oldalát is ismerjétek meg a dolognak ,hogy láthassátok "közép igazat"

A következõ forrás egyesek számára felkavaró lehet , mindenki olvassa a saját belátása szerint

Nézd, Sztálin akkor már 47 éve halott volt... :)

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

és külön érdekes hogy egy megkérdezett akárhány embert megjelölhetett.ami különösen kitünik hogy a diktátorokat nem egyformán itélik el az emberek.

én is valami hasonlót olvastam valamikor.

az átlag embek felfogását akoriban jól tükrözte.na de ha most is kérdeznénk egybe biztos vagyok horthy miklós ott lenne a topon még a viszonylag mûvelt emberek szemében is egy önzõ diktátor...talán ezt a marhaságot marxista történelemtanítás verte az emberek fejébe...

Molnibalage
Ez ennél lényegesen bonyolultabb volt...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Azt pont Horthy... Szerencsétlen fickó,Õ pont az az ember volt,aki jót akart az országnak,és jót is csinált. Csak ugye nem látott jövõbe,és nem tudott kilépni Hitler oldaláról...

Molnibalage
Még az 50-es évek elején is egy sziten voltnuk. Az '55-ös szovjet kinvonulás után hagytak állva minket.

Forrást, most kerres magad. Én is csak véletlenül bukkantam erre az infóra.

"Magasabb volt az életszínvonal itt '42-ben, mint Ausztriában!"

erre valami forrás?

Molnibalage
Az elsõ kettõt megértem, na de Horthy-t? Magasabb volt az életszínvonal itt '42-ben, mint Ausztriában!

A többi is elég érdekes, valóban torz.

OV megelõzi Sztálint! Nem semmi:DD

I.C.ram
Pff.... Gondolom sikerült megint a panelprolikat megkérdezni, ahogy mindig is szokták a közvélemény-kutatók.
2000 es nem hivatalos felmérés szerint a magyarországi magyarok szerint a legnegatívabb egyének:
1,Hitler 9,6%
2,Rákosi Mátyás 8,4%
3,Horthy Miklós 5,5%
4,Szálasi Ferenc 4,1%
5,Kádár János 2,3%
6,Orbán Viktor 2,2%
7,Sztálin 2,1%
8,Torgyán 2%
9,Horn Gyula 2%alatt
10,Haynau 2%alatt
egy biztos elég torz egy látásmód volt 8 évvel ezelõtt...

<#levele>

degenerator
jézus

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelmérõl. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Nem csak minden eszme hanem minden rendszer amit ki lehet játszani , a torzulás utjára lép ! Gondolok itt a fene nagy demokráciára , liberalizmusra stb , de bármilyen rendszerre igaz ez! Minden rendszerben az emberek keresik a kiskapukat az elõrejutás érdekében és ha már sokan ki tudják játszani a rendszert elöbb utobb bukik vagy elkorcsosul!
gebana
tiszta levegõ XD

szerintem a technika sokkal elõrébb járna, bár lehet csak a hadi. németül beszélnénk, lenne 1 gyönyörû berlinünk XD , meg álandó félelem a gestapótól :D

rosszabbik esetben lehet alig élne ember az amcsikkal folytatott háború után :S

\"Az állatok közül egyedül az ember kegyetlen. Egyedül ő az, aki azért okoz fájdalmat, mert örömét leli benne.\" Mark Twain

Mi történt volna?
Madagaszkár szigetén most egy egész népcsoport élne kb 16-20 milliónyian, akiknek érdekes vallásuk van. Csak az gyakorolhatja azt a bizonyos vallást, aki oda születik...

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Ehhez csak annyit, hogy minden eszme a torzulás útjára lép. Ez olyan "törvényszerû":(((((((

Walk the Talk.

Pluskast
Ebben az egészben az a szomorú, hogy nem az eszmével volt a baj, hanem az emberekkel akik a vallást irányították.

és a siker nem fog elmaradni

Walk the Talk.

Erre pont annyi esély lett volna, mint orosz gyõzelem esetén.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

gebana
szerintem minden élõ ember káros, de nemgond, mert már írtjuk magunkat ^^

\"Az állatok közül egyedül az ember kegyetlen. Egyedül ő az, aki azért okoz fájdalmat, mert örömét leli benne.\" Mark Twain

"De, mi történt volna akkor, ha hitler elfoglalja a Szu-t?" hát kérlek szépen,1965-1970 körül jött volna 3. menet :S és az már atommal

Ha Konstantin nem úgy cselekszik, lehet, hogy a vallás sem vívta volna ki sokak ellenszenvét.

Walk the Talk.

Ki volt a világtörténelem legkárosabb egyéne?

Én talán egyiknek sztálint tekinteném, aki 5 millió ukránt irtott ki, még a háború elõtt.
De, mi történt volna akkor, ha hitler elfoglalja a Szu-t?

Walk the Talk.

Az, hogy "kezdetén", elég viszonylagos, mivel az idõ folytonos.

Jézus sem a kezdetén születetett.

Bár ha a Szentháromságot vesszük, akkor..................??!!

Walk the Talk.

Örülök neki.Mármint hogy nem sértettem.
Csak gondoltam a világtörténelem legkárosabb egyéne még valahol a kezdetén kellett éljen,nem feltétlenül a XX. században.
Tényleg kicsit furcsa gondolatmenet,de érdekes.Szerintem

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Pluskast
Na igen de ez márcsak az emberi gyarlósáés butaságot tükrözi. Bár a jézus után is még volt komoly zsidó felkelés. Sõt traianus alatt egy nagyon rövid idõre ki is vívták a függetlenségüket.

Pluskast
Nem sértettél meg csak nem értettem egyet a gondolatmeneteddel:)

Igaz!
A zsidók elkeseredett gerilla háborút folytattak a rómaiak ellen. Kb 50 ezer zsidót keresztre is húztak. Ekkor jött Jézus, aki látva, hogy erõszakkal nem érnek célt, a "szeretettel" próbálkozott.

A rómaiak valójában ki sem akarták végezni. A zsidók vélték úgy, hogy szeretettel nem vívhatják ki a szabadságukat.
Így, hát Jézust vegyük ki a listából.

De viszont, akik bemocskolták a nevét többszörös listát érdemelnek!!

Walk the Talk.

Ebben tökéletesen igazad van,akkor ugy fogalmazok hogy szégyent hoztak a nevére.
A legtöbb eszmére ez ugyanúgy igaz lenne,de általában arra a személyre hegyezõdik ki aki elinditotta,vagy a legismertebb szószóloja volt.
Elnézést ha sértettem az érzéseidet.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."