Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Eddig ausztráliában nyomtam le kb másfél évet a central cost mariners-szel (mellékes), de most a los angeles galaxy megkeresett, megbeszéltük, és aláírtam náluk. Viszont olyan fogalmakkal találtam szemben magamat, amiket eddig fmben nem is láttam, gondolok itt a különböző szerződésekre ( reserve, felnőtt, kiemelt stb.), és az akadémia is teljesen más, hasonló mint a bilbaonál.
Ezen kívül még a salary cap kifejezés is ismeretlen, sőt igazából az egész költségvetés beállítása, mert elérhető átigazolásra szánt pénz kb, 1,1M , de az interjúkban eddig úgy emlegették, hogy bőségesen van pénz, mit gondolok erről BLABLABLA, és szerintem ez az 1.1m nem valami sok, ahhoz, hogy mondjuk egy nagyobb játékost igazoljak, mondjuk nem áll szándékomban, csak nem értem.
Amit nem ismerek még, az az MLS csapatok játékosainál a transfer fül alatt megjelenő TRADE, ENQUIRY lehetőségek és azokon belül is a játékos jogok és társai... egyenlőre csak ezekkel az ismeretlen dolgokkal találtam szemben magamat, és elég kilátástalan helyzetben vagyok miattuk, mert szinte most kellene egy új csapatot felépítenem, és eléggé hiányos a keret egy jó pár pont.
Ne haragudjatok, hogy igen hosszúra sikeredett az írásom , de igazán hálás lennék, ha valaki tudna segíteni rajtam, ha már így belevágtam ebbe az észak-amerikai kalandba.
Köszi előre is, jó kikapcsolódást mindenkinek erre a hétvégére
Én is voltam velük többször is, szimpatikus kis csapat. 😊
Majd ez 😊
Arra leszek majd kíváncsi, mi fog történni az 5147 férőhelyes stadionunkkal.
Utoljára szerkesztette: zyndar, 2017.02.07. 23:09:47
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
A választásom a Gençlerbirligi Spor Kulübüra esett. A csapatot 1923-ban alapították, középiskolás diákok akiket nem válogattak be a suli csapatba. Edzőnek és elnöknek is egy-egy csapattag apját kérték fel, majd 3:0-val vettek elégtételt iskolájukon. Ezzel el is dőlt a klub filozófiája: fiatalokat igazolni és nevelni.
A fekete-piros színeket a legenda szerint az Ankara melletti pitypang mező ihlette. A klub kis ajándékait azóta is így hívják, 'gelincik' (pitypang, törökül). A török bajnokságot soha nem sikerült megnyerni (az amatőrt kétszer is), a kupát viszont 1987 és 2001-ben is elhódították. Legnagyobb nemzetközi menetelésük a 2004-es UEFA kupában volt, amikor is 4 forduló után a későbbi győztes Valencia ejtette ki őket egy szoros párharcban.
Aztán eljött 2016 és egy teljesen ismeretlen magyar szakembert neveztek ki a klub élére. Mondanom se kell, az előzetes várakozások azonnal csökkentek, az okosok a 18 csapatos bajnokság 15. helyére vártak minket. A keret annyira nem vészes, átlagos török játékosok és légiósok alkotják, bár utóbbiakkal ésszel kell bánni a szabályok miatt.
Bár a bajnokságot győzelemmel nyitottuk, utána egy 6 meccses nyeretlenségi sorozat jött. A védekezésünk hatalmas katasztrófa volt, pedig a 3 legjobb játékosom közül 2 hátvéd. A pohár akkor telt be végleg mikor a török-kupa első körében egy harmadosztályú csapattól kaptunk 4 gólt és kiestünk. Úgy döntöttem összeállítom "mindenidők védekező taktikáját" ami olyannyira bevált, hogy tavaszra már az első 10-ben voltunk, sőt az európa liga selejtezőre is megnyílt az esély. Sajnos ez nem jött össze, mivel az utolsó 8 meccsünkből egyet sikerült csak megnyerni és a 10. helyen fejeztük be a bajnokságot. A kitűzött célt elértük, a vezetőség nyomban elém nyomta a szerződéshosszabítást amit elfogadtam, igaz én a szezont a pocsék kezdés és hajrá miatt csalódásként éltem meg. A nyári szünetben a légiósok egy részét eladom, a gyenge törökökkel szerződést bontok, pénzt pedig csak tehetséges fiatalokért fogok adni. A szezonban egyébként a legkevesebb rúgott és legkevesebb kapott gól az enyém, a 13 döntetlenemből, 11 egy 0:0 volt.
Tabella, Eredmények
Utoljára szerkesztette: bencekovacs, 2017.02.06. 12:15:49

Pár napja vettem meg a legújabb változatát a játéknak a 2015-öst cseréltem le.
Rögtön a Spursel indítottam amivel érthetetlen módon tükörsimán meglett a bajnokság és a BL is... A kupából viszont gyorsan kiestünk.
Második szezonom már nem sikerült ilyen jól, sajnos a siker kapujában a kupán kívül sikerült mindent elbukni. Azt viszont kapott gól nélkül sikerült megnyerni 😊
A bajnokság vége izgalmas lett: már lemondtam róla amikor a 35. forduló után 4 pont hátrányunk volt, viszont a United botlott kettőt és az utolsó fordulónak már 1 pont előnnyel mentem neki. Idegenbe mentem az akkor 12. helyen álló Watfordhoz, de sajnos csak egy 1-1-es döntetlent sikerült elérni,így maradt a második hely, mivel a United nem hibázott...
A bajnokok ligájában az elődöntőig sima út vezetett, ahol viszont az Arsenal otthonában egy 2-1 vereség után egy hazai 1-0-al szenvedtük ki a továbbjutást, hogy utána a döntőben is a United szívasson meg és végezzünk itt is mögöttük a második helyen.
Utoljára szerkesztette: mooo, 2017.01.31. 22:28:10
A legkésőbbi kezdési lehetőség 2017. május 2., az izlandi bajnokság indulási dátumával.
Szar Bayern, szar Bayern :)
Van arra lehetőség, hogy egy évvel később kezdődjön a játék (holdiay nélkül)? Visszafele tudom, hogy lehetséges
Az a gyanús, ami nem gyanús!
Szeretnék csinálni egy saját csapatot, de bajban vagyok a játékosok értékeit illetően.
Elég, ha itt átírom a Current/Potential Ability értéket, vagy minden játékosnál érdemesebb lenne egyesével állítatni az értékeket? Ezt nem nagyon szeretném, mert nagyon de nagyon pepecs meló, tud valaki esetleg egy gyorsabb módot a tulajdonságok beállításait illetően?
Köszi!
Igazolások
Év közben is igazoltam pár játékost, de ők csak a szezon végén csatlakoznak, egy kivételével. Luciano Varas a Napolitól jön, mert idén nem sokat játszott és átadón volt. Nekem erősítést jelent a középpálya közepén, mert egy saját nevelésű játékosom van, aki egyedül kevés oda. Kell a csere, mert aki eddig volt idén, még a saját árnyékát is alul múlja. A télen kölcsön fogom adni vagy eladom. Eddig a szezonig nagyon jó volt, hiszen klub szinten mindent megnyert. De valahogy idén már nem hozza azt, amit kellene. Lehet ő is elkényelmesedett, ahogy én is tettem. 😄 Két éve szinte semmit nem erősítettem a csapaton csak a padot hosszabbítottam meg. A hazai bajnokságban ez elég, de a bl-ben ez már kevés. Meg is látszott az idei szereplésünkön eddig. 😄 Még a védelembe akarok a nyáron hozni 2-3 embert és egy ideig megint le lesz tudva az erősítés. Utána csak az utánpótlással fogok foglalkozni. Szeretnék még egy bl-t nyerni, mielőtt ott hagyom a klubot.
Örülök is neki, hogy szoros a bajnokság. De azért még is csak jobb lenne, ha mi lennénk az első helyen. Sajnos sok gólt kapunk, minden meccsen betalál az ellenfél. Igaz cserébe meg is szórjuk őket. A télen jön egy chilei fiatal srác a napoliból, mert nem játszik. 14.5 millió eurót fizettünk érte. Nyáron jönnek még a védelembe is emberek, meg a középpályára is. A télen is tervezek még pár igazolást, igaz már alig van pénz a kasszában. Ezért el is fogok adni pár játékost, na meg kérni is fogom a vezetőséget, hogy egy kis aprót adjanak. 😄 Eddig közel 40 milliót költöttünk, ha már van. 😄 A bl-ben 4 meccs után 2 győzelem és 2 vereséggel a 2. helyen állunk a real madrid mögött.
Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2017.01.09. 09:43:29
viszonylag keveset játszok, de a válogatott szünetek nagy adatbázissal elég sokáig szoktak tartani, de közben teszek-veszek.
nincs összehasonlítási alapom szerencsére, lehet, hogy egy erőgépen ha kipróbálnám, akkor utána a hajam tépném ettől a sebességtől, de összességében teljesen használható még ilyen laptopon is
Újrakezdő vagyok, valaki tud ajánlani magyarnyelvű útmutatót, tippek FM 2017-hez?
Üdv:
Viktor
Elővettem a Partizán mentésemet és folytatom. Ha vége a szezonnak jövök pár képpel is. Jól indultunk a bajnokságban, mert 6-ból 6 meccset nyertünk, majd jött egy vereség az OFK-tól. Utána a rivális Zvezda is megvert minket. Így a 2. helyre szorultunk a tabellán. Van egy két jó igazolásom, akik úgy néz ki, hogy beválnak. Viszont a védelmemet majd a télen vagy a nyáron meg kell erősíteni, mert pár játékos már nem a mi szintünk és ez érződik is. A tiszta kelet-európai csapatos álmommal felhagytam, mert hiába volt egy bl siker, azóta 2-szer a 16 között estünk ki. Így igazoltam két brazil srácot, majd a következő nyáron jönnek is. Még egy bl győzelemre szeretném vezetni őket vagy egy döntő is jó lenne. Utána felállok a kispadról és keresek másik csapatot. Erre van 3 évem. Utána már nem fogok szerződést hosszabbítani. A bl-ben a Real, Gladbach és Ludogorets csoportba kerültünk. Bízom a második hely elérésében, de kicsit aggódom is, hogy már nem lesz elég a keret erőssége ehhez a feladathoz. 😄
Valaki nem akar csatlakozni az FM2017 fordító csapathoz?
A jelentkezőket a facebookos FM kockák csoportjában Öri Márknál érdeklödjenke.
Köszi a segítséget.
Üdv, Piko
Nincs meg valakinek a Minimal Fuss v04 nevű taktika fm07hez ? Nagyon fontos lenne...
Köszönön előre is!
Agüero már évek óta a csapatom játékosa. Eddig termelte a gólokat ahogy azt illik. A mostani szezonban azonban valahogy nem megy neki túlzottan. Baja nincs, jól érzi magát a csapatnál...
Nem szoktam nézni az asszisztens elemzéseit, de most arra lettem figyelmes, hogy a következőt mondja:
"Agüero látványosan idegen módjára mozog a csapaton belül, a jelek szerint még egyáltalán nem tudott összeszokni a társaival."
Mi lehet ennek az oka?
FM2011-ről van szó, ha ez számít valamit.
Utoljára szerkesztette: gyulareal, 2017.01.03. 10:23:26
Steam név: Belchior10 (HUN)
Akar valaki játszani online karriert? Szívesen indítanék, ha lenne rá jelentkező.
Steam név: Belchior10 (HUN)

Utoljára szerkesztette: smylie, 2016.12.29. 19:47:01
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Jól látom, hogy a 2017-es FM Androidos verziójában nincs Magyar bajnokság?
CSAK a Fradi