Várak, kastélyok

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv a várbarátoknak!

Tegnap tettem egy kört szülőhelyem egyik attrakciójánál,a motiváció az volt,hogy 30 éve voltam utoljára,másrészt helyi lakosoknak október végéig ingyen be lehet potyázni.
Szóval itt egy rögtönzött pillanatkép,akit érdekel.

Körséta a Diósgyőri Lovagvárban 2014.10.21./Hungary/ FullHD 1080p

http://cobranco.hu/

Sajnos a sok ígéret ellenére még mindig méltatlan állapotban Magyarország hetedik legnagyobb kastélya. Keletre nem jut pénz. Jelen pillanatban is vannak ígéretek, de .....
Edelény L’Huillier-Couburg-kastély

bõvebben
Jó lehetett fenntartani😄
jó lehetett kastélyban lakni, fõleg ekkora parkkal
természetbarátoknak való hely 😊

Ilyen volt régen:

Mikosszéplak/Mikosd-kastély
Most jártam utána, sajnos elkezdték felújítani, luxusszálloda lesz belõle, így már nem lehet ebben a szép állapotában megfigyelni élõben. 😞
Késõn vettük észre, hogy létezik ilyen, pedig nincs is messze....

Solten
<#levele>

Saor Alba

Z*nyátokat.
Angliában van egy nagy földvár(viking vagy kelta már nem tudom) ami az egész hegyet beborítja. Szerintem arról találsz és még egyszerû is.
Google Earth?
esetleg külföldi torrent oldalakon találhatsz ebookokat, de BME könyvtárában is vannak szerintem

Solten
<#eljen>

Saor Alba

janos666
Egy kis választható tárgyhoz le kéne adnom egy pároldalas fényképekkel teli házit egy külföldi várról. Elsõ körben viszont nem sokra jutottam a netes keresgéléssel, mert az egyetlen lényegi momentuma az lenne a házinak hogy egy alaprajzon be kell jelölni a védmûveket és hasonlókat (ha valakinek ismerõs -> igen, BME hadmérnöktöri...). Alaprajzokat viszont nem nagyon találtam googlevel. Esetleg nagyon primitív apró jpegekre bukkantam amik nem sokra használhatók.

Szóval lenne valakinek tippje hol találok olyan oldalt ahol alaprajzok is vannak a várakról?
Nem valami nagy vár nem nagyon lehet elveszni benne szerintem. Megtalálni viszont pofon egyszerû.
A 3.-ban?
ilyen környezetben ellaknék szívesen

dolgozom, haggy44

htr93
7.edikben elvesztem a sümegi várban egy haverommal.
hö.

Rakok be pár skót kastélyt, várat.

sweech
akkor nem tudom hány éve voltam elõször, de ahhoz képest a mostani igenjó <#wow2>

gz8
Két éve sem volt rosszabb állapotban %-)

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

sweech
a nyáron voltam ott, már elég rendesen felújították

gz8
Sajna még nem találtam meg a dvd-t 😞

off
nyaralóerõd, mert a nyaraló erõd olyan erõd, ami éppenséggel nyaral... (l. még horgásztó vs. horgász tó 😄)
on

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

PíszLávJuniti
Kép van ?)
Necces lett volna, ha Svájcban van Hitler nyaralõ erõdje 😊

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

gz8
Füzér. Elég régen voltam, de nagyon szép helyen van.

Taranov
2000-ben volt szerencsém itt járni, valóban nagyon szép, mennék újra.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Menjetek el Salgó>Somoskõre. Na azok a tuti helyek. Meg Krasznahorka.
GTheo
Nyáron voltam ott, tábor 1ik napján mentünk oda...(kehidakustány helyett :S)
De jó csajok voltak ott 😛😄

Forca Barca ! Go Go Spurs ! Hajrá Fradi, na meg Kimi Räikkönen (Y) ;]] Los Angeles Lakers 4eva ;] Kobe a legjobb ;]

Szerintem az egyik legszebb magyar vár (kedvencem):

Árva vára

NeverwinterKING
köszi 😊

\"You are fucking crazy people!\"

Nagyon jó topic!<#eljen><#taps>

gyulai vár

nagymágocsi kastély

gz8
Mindjárt elõtúrom az archívumból...

NeverwinterKING
képt! 😄

gz8
A Sasfészek Németországban van, konkrétan Berchtesgadenben. Nem igazán vár vagy kastély... Két éve nyáron voltam, és a kilátás, meg az oda vezetõ út az valami csodálatos.

NeverwinterKING
Sárospatak

ez se rossz 😊

NeverwinterKING
építgetik szép lassan 😊

NeverwinterKING
ez a legszebb 😮O
az ilyen fajta kastélyokat tök szeretem 😊

Ez de gyönyörû!

Chambord-i kastély ködben:

Ködös környezetben még szebb:

Taranov
Elsõsorban nekem is azok tetszenek, amik neked, de azért nem mondanám, hogy Schönbrunn vagy Versailles nem nyugöz le 😊

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Megveszem! Mennyiért adják? 😊

<#szeret><#szeret><#szeret><#eljen><#worship>

De jó topik!

"A kastély a tündérmesékbõl", Neuschwanstein!

Taranov
Ez nem a villányi borvidéken van véletlenül? Nagyon ismerõs, de lehetséges, hogy tévedek.

Taranov
Nem tudom, ismeri-e valaki Monteriggioni várát Toszkánában.
Azért különleges, mert a várfalak között még mindig élnek emberek, bár az idegenforgalomra rendezkedtek be, így már nem olyan, mint eredetileg, de talán ez sem mindennapi manapság.

A település közigazgatási határa egyébként a vár kapujában van.

Segesvár? én voltam ott, fotóztam is csak most nem találom a képeket, óratorony odavág!

(/fav)

Oldal 1 / 2Következő →