Különleges fényképezőgépek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ezer eve raraktam egy orosz tavcsore az oreg nikonomat, kivalo fotokat csinaltam vele.keresre barkinek megmutatom.
viszont lenne egy kerdesem: hogyan tudom megoldani a nezoke hiany problemat egy olyan gepen, amin csak lcd kijelzo van? atkozom a percet, amikor bevasaroltam...
halasan megkoszonnek valami jo otletet.
viszont lenne egy kerdesem: hogyan tudom megoldani a nezoke hiany problemat egy olyan gepen, amin csak lcd kijelzo van? atkozom a percet, amikor bevasaroltam...
halasan megkoszonnek valami jo otletet.
Tavcsoves gepnek,meg talan gps-esnek van ertelme.Van meg egy erdekes gep ami most itt nem szerepel,de regebben mar volt szo rola.Amelyik 300 kepkocka /s sebeseggel tud rogziteni.Talan Canon volt ? Persze az mar nem kifejezetten fenykepezogep.
Törölt felhasználó
Utoljára 2005-ben kutattam megoldások után. Voltak fórumozók, akik a “halfway” trükköt erõltették a HightShot mód kapcsolójával. Abból indultak ki, hogy létezhet egy olyan állapot, amikor a Hot-Mirror már leugrik a CCR-rõl, de a gép még nincs tudatában annak,hogy NightShot-ba került. Személy szerint nem tudok olyan géprõl, amelyiknél ez tényleg mûködött volna.
A kamera hackerek leginkább a Hot-Mirror eltávolításáról beszéltek. Még instrukciókat is találtam róla, de senki nem beszélt maga a kapcsoló módosításáról, vagy a firmware feltörésérõl (ez utóbbit nem is csodálom).
Ha az ember nem akarta szétszedni a gépét, maradt leg kézenfekvõbb megoldás, szûrõk beszerzése. Legalább egy ND8-as és egy polár javallott, plusz egy IR szûrõ.
Hogy az F828-ast követõ modelleket hogyan lehet megpiszkálni, nem tudom.
A kamera hackerek leginkább a Hot-Mirror eltávolításáról beszéltek. Még instrukciókat is találtam róla, de senki nem beszélt maga a kapcsoló módosításáról, vagy a firmware feltörésérõl (ez utóbbit nem is csodálom).
Ha az ember nem akarta szétszedni a gépét, maradt leg kézenfekvõbb megoldás, szûrõk beszerzése. Legalább egy ND8-as és egy polár javallott, plusz egy IR szûrõ.
Hogy az F828-ast követõ modelleket hogyan lehet megpiszkálni, nem tudom.
nemtudod hogy ki lehetett e valahogy kapcsolni a sony kameraknal a zarsebesseg korlatot?
Törölt felhasználó
A 20D-vel ellentétben a 20Da rendelkezik live preview-val. Eleinte tényleg csak Japánban lehetett kapni, aztán a gyár beharangozta, hogy a forgalmazását kiterjeszti. Azt nem tudom, mennyit adtak el belõle világszerte.
A Fujival kapcsolatban érdemes megemlíteni a Low-pass filter hiányát, (a 20Da-nál van ilyen filter, csak módosították, hogy a 656 nm-es sávot is átengedje (Hidrogén)). A Fuji-ra viszont egy elég népes réteg várt, akik rajonganak a infravörös és UV fényképezésésrt. Elõtte házilag szereltették le a Low-Pass filtert a CCD-rõl.
Emlékszem a Sony NightShot kameráira, sajnos azoknak lekorlátozták a zársebességet és a blendét, hogy nehezebbé tegyék a nappali használatot, de az már egy másik történet.
A Fujival kapcsolatban érdemes megemlíteni a Low-pass filter hiányát, (a 20Da-nál van ilyen filter, csak módosították, hogy a 656 nm-es sávot is átengedje (Hidrogén)). A Fuji-ra viszont egy elég népes réteg várt, akik rajonganak a infravörös és UV fényképezésésrt. Elõtte házilag szereltették le a Low-Pass filtert a CCD-rõl.
Emlékszem a Sony NightShot kameráira, sajnos azoknak lekorlátozták a zársebességet és a blendét, hogy nehezebbé tegyék a nappali használatot, de az már egy másik történet.
Khm... az EOS20Da-ban mióta van LiveView????
Egyetlen különlegessége az IR szûrõ hiánya, emiatt alkalmas csillagászati fotók készítésére. Emlékeim szerint csak Japánban került forgalomba...
Egyetlen különlegessége az IR szûrõ hiánya, emiatt alkalmas csillagászati fotók készítésére. Emlékeim szerint csak Japánban került forgalomba...
... az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez így van...
Értelmét igazából csak a távcsöves gépnek látom. Persze csak akkor, ha távcsõként jól teljesít. És kinézetét tekintve még a Minox klasszikus Leica dizájnja jópofa, bár nem tom mennyire praktikusak azok a tekerentyûk abban a méretben...
Lehet válogatni! <#gonosz3>#gonosz3>