Sztrájk Hollywoodban: Leálltak a sorozatok, halasztják a filmeket
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
bár a hírt nem sikerült értelmezni olyan jó: "Namármost, ha a színészek nem adnak és nem vesznek át díjakat, sõt el sem mennek, akkor egyáltalán kinek és hogyan tartják meg a ceremóniát?"
még szerencse, hogy nem csak színészdíjak vannak.
Arról nem is beszélve, h az általad említett "termékek" nem eladott darabszámra vonatkoznak, hanem idõintervallumokra.
Én teljesen egyetértek a sztrájkokkal, ha módomban állna én is sztrájkolnék :D
legalább több idõm marad másra mint tv elött kockulni
:))))
Csiga42 hsz-ának (#35) utolsó bekezdésével teljesen egyetértek, abszolút így van :)
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Miért nem egész életükben mondjuk minden hónapban, majd ha meghaltak akkor a gyermekeiknek is. És itt talán elkéne gondolkozni kedves jogalkotók hogy azok a sztárok akik eléneklik egy, tehetséges ember álltal megírt számot majd hülyére keresik vele magukat, de tényleg gusztustalanul sokat, ezel a sztárok bizony egész életükben kapják ezért a lóvét hiszen olyan szarul élnek, és a kiadóik is alig tudnak felmutatni némi nyereséget. De azért 70 évig jogdíjat fizetünk nekik és most szó van róla hogy miért ne legyen ez 90 év...
pff
meg ha úgy vesszük, jobban is írnak, ha fedél van a fejük felett, kaja a hûtõben stb... sztem semmi probléma nincs azzal, ha vki azt akarja, h megfizessék a munkáját. ha ehhez ez kell, akkor rajta.
People don\'t learn. Don\'t change. You did. You\'re a freak!
Tárgyaltak képzeld el, egészen nov. 1-ig, amikor lejárt a szerzõdésük amit 88-ban kötöttek. Még a dvd-s emelésrõl is lemondtak (abból kapnak, dvd-ként 4 centet). Tárgyaltak múlt héten, és holnap megint leülnek.
Az írók egy része nem dolgozik állandóan, és nem mindenki egy Aaron Sorkin, hogy fix szerzõdése van, 6 nullás szerzõdéssel. Ezért kell az a néhánycent, meg a jövõnek is kell valami.
linuxman: linuxman.freeblog.hu
A közelmultba volt egykét tüntetés Mo.-n amire nyugottan ráhúzhatjuk azt ami leírtál férre értés ne essék ha vki szépen felvonul jelszavakat skandál(nem egyenlõ a trágár káromkodással) akkor rendben van, de ami az utóbbi idõben itt volt az miden volt csak nem tüntetés, nah de ez nem vág témába.
Egyébként meg ujra gonosz leszek, nem véde a studiókat sõt, de ha élelmesek voltak betudták vonni a netet mint médiát a saját kis money makeing bizniszükbe és ezt szerzõdés sem tiltotta(ha igen vissza vonom az egészet) akkor talán nemaz utcán hanem a tárgyaló asztalnál kell kikötni és a kövi filmek sorozatok után mert ebbõl is részesedést kérni, jah most erõl lemaradtak hát ígyjárás...
(továbbra is fenntartom azt a nézetem hogy aki tehtséges tanult író a jég hátán is megél)
Hûha... Be kell telefonáljak, hogy valamit mozdítsanak, mert ez így tûrhetetlen...<#phone>#phone><#ejnye1>#ejnye1>
\"Jobb a Linux... De akkor se kell!!! :P :DD\" Írtam egy ingyenes alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html
Teszemazt, ha a zenészekkel tennék ugyanezt és õk vonulnának ki, lehet, hogy senki nem lepõdne meg.
A sztrájkról, mint módszerrõl pedig annyit, hogy a magyarok egyszerûen túl kevés ideje élnek demokráciában ahhoz, hogy képesek legyenek hozzászokni az ilyesmikhez. Még mindíg bennünk él a jóféle diktatúrából visszamaradt gondolkodásmód, hogy, ha valaki kimegy az utcára, mer nem tetszik neki valami, akkor az vagy provokátor, vagy valami aljas, hõbörgõ gonosztevõ, akinek csak a rendbontás a célja.
És lehet hogy elégedett vagy, de azt látod hogy egyre nagyobb a fazék amelyikbõl neked is merítik az ételt, és te ugyan annyit kapsz, míg a gazdája egyre többet hagy magának, akkor jóhogy többet követelnél az ételbõl, fõleg ha még te is adtad a fûszerezést hozzá.
Nézd el költõiségemet, elég gáz hasonlat, csak úgy kipattant.
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar elõtt.
Ahogy nyugati filmekbõl/sorozatokból is rengeteg fajta van így animébõl is...
Én nem vagyok egy nagy anime fan, legalább is a csihipuhisokat az ezerféle szintlépéssel meg minden skillel nem komálom, de nem csak ilyenek vannak: vannak fiatalabbak számára készültek, idõsebbeknek, romantikusok, drámai vígjátékok stbstb...
csak meg kell találni a megfelelõt( nekem mondjuk Cowboy Bebop, vagy kiskoromból a Ginga Nagareboshi Gin) emellett az amcsi mesék köözt is vannak jók (Freakazoid, Simpsons, Futurama, South Park stbstb...)
És mindenbõl így van: vannak remek amerikai filmek, európaiak, távolkeletiek.
Nem azt kell nézni honnan származik hanem hogy jó-e.(és simán lehet szeretni egyszerre minden kultúrából filmeket, bár néha nehéz befogadni)
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar elõtt.
Sõt azt sem egészen értem, ha ennyire kicsesztek velük miért nem változtatnak, vagy elõre 20 évre írnak alá iylen horderejû szerzõdéseket? Mert azt kötve hiszemm, hogy az alkotmányuk tartalmazza az ,,Interneten sugárzott anyagért az írok egy fityinget sem kaphatnak" passzust...
Nem biztos, hogy a hõbörgés a legjobb megoldás... és most meg lehet kövezni, de írigylem a problémájukat szeretnék én is ott tünteni a soraik között mert nem telik 4 évente új kocsira...(Aki tud írni most is jól keres aki meg nem kereshet mást, jah hogy ott dolgozni is kell ááá)
Végezetül ezért aztán fejbe is lehet lõni nem fogom elsírni magam ha pl nem lesz a lostból x+y. évead és így tovább...
<#pardon1>#pardon1>
http://lery.freeblog.hu Lery - Superfreak
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
"én nagy rühellem az összeset." Jah, ez más...no cmt
"Azok az eltorzult karakterek, jajj.."
Szintén érdekelne, ha pölö három különbözõ produkcióból említenél 3 eltorzult karaktert, és kifejtenéd, hogy miért eltorzultak szerinted? Remélem láttam õket, akkor majd biztosan meg tudom érteni hogy mire gondoltál...
vannak közöttük kiemelkedõek, és sablonosak. csak elég sokat kell vele foglalkozni hogy láthass igazán jókat is :)
practitioner of the forbidden arts of death
https://twitter.com/foodlfg
Ember, elõször ismerd meg õket, aztán ítélj.
Nem, a csápos hentai és a kilencvenes évének végének legrosszabbjai nem az "ismerem" kategória.
Válasz erre: 18
A
Lassan a fél világ abból a pár csóróból akar megélni aki effektíve hasznot hajt a világnak lásd kétkezû munkás érdekes módon õk nem sztrájkolnak, hogy nem kapnak jog díjat azután, hogy te abba az épületbe jársz amit õ felépített.
Arról nem is beszélve, picivel nagyobb a hasznuk mint egy B kategoriás akció filmnek.
És nem csak azért mert a történet hátterében a japán mondavilág állt.
Az anime-k szerintem túlbecsültek, én nagy rühellem az összeset.Azok az eltorzult karakterek, jajj..Csak úgy mint az elõbb említett pesszimista európai filmek, mondjanak le!
A
A
Javaslom a Tim Minear interjút nem tudom, hogy hagyadik percnél beszél arról, amikor õ mennyit kapott a forgatókönyvekért, amikor nem volt WGA tag. Mondjuk az egész interjú tanulságos, ráadásul nem egy kezdõ vagy kicsi íróról van, õ igazán nem panaszkodhat anyagilag.
Ezt nem értem. Miért? Mármint, törvény van erre, vagy hagyomány, vagy mi? Valaki lenne olyan jó, hogy elmagyarázza? :/
Akkor neked egy link: http://fans4writers.com/
A rajongók odakint tudják, hogy mire megy ki a dolog, és együtt szervezik a dolgokat. Hogy tudják megtenni ezt a "bunkó, tudatlan amerikaiak"?
"a jelzett dátumtól az Írók Céhének (WGA - Writers Guild of America) tagjai nem vethetnek papírra egy sort sem .... meg egyébként, semmilyen írói tevékenységet nem tölthetnek be"
Így nem használhatnak külföldi és nem céhes írókat. Mozifilmekrõl meg majd aggódnak jövõre mikor kifogynak a polcról. Jól kitalálta ezt a WGA, be kell vallani:).
Sok láma idehazudik egy gépkonfigot...
Sok láma idehazudik egy gépkonfigot...
A
40.000-50.000 dollárt? Mennyi ideig tart megirni? 3-4 nap?
Jöjjenek ide magyarországra, majd könnyörögni fognak, hogy hazamehessenek...