2008 slágere lehet a fényképezőgépbe épített GPS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gerygrey
pár év múlva, amikor a GPS-PNA, a PDA és a mobiltelcsi összeolvad egyetlen kis készülékben

Az inkább pár évvel ezelõtt volt 😊

Egyébként az EXIF információ benne marad a képben, nekem van Firefoxhoz olyan plugin, ami bármilyen weboldalba beágyazott képen jobbklikkre megmutatja az adatokat. Szóval elég óvatlanul fellõni egy GPS-adatokkal ellátott képet a Flickr-re és máris nyilvános az infó. Mondjuk az ilyen "feltöltöm a képet az új százhetes plazmámról és akkor majd megtudják hogy hol készült és betörnek hozzám" gondolatmenetet nevetségesnek tartom, de kellemetlen szituációk elõfordulnak. Asszonyka pölö megtudhatja, hogy a vinyón talált meztelen csajszit ábrázoló fotó érdekes módon pont ott és pont akkor készült, amikor az ura "üzleti út" jogcímen távol volt 😊
Ha van egy túra gps-ed, esetleg kivehetõ a kocsiból, akkor ingyenes porgramok segítségével késõbb a képek metaadataiba bármikor beírhatod a gps koordinátákat. Nem kell ehhez összekötni a gps-t a fényképezõvel, sem egybe építeni vele. S ez bármelyik digitális géppel mûködik, csak be kell állítani a pontos idõt.
Möci

A GPS, az jel kibocsájtó és jelfogó egyben -ugyanúgy, mint a mobilok-. Tehát igen is dm-re tudható, hogy hol vagy. Magyarul "A GPS (Global Positioning System)" NEM CSAK "a HASZNÁLÓJA számára jelent infót".

Szeretem az extrém sportokat, mert közben rengeteg új barátot ismerek meg: mentősöket, balesetiseket, gyógytornászokat és kedves embereket, akik kihívták a mentőket!!!

Blasta, ugyanmár. Akkor nem olvastál még Orwellt vagy Huxley-t.
1984, Szép új világ.
mrzed001
Ez már megtörtént 1-2 éve 😉

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

AgentKis
Szerintem mobilokban lesz ennek értelme majd pár év múlva, amikor a GPS-PNA, a PDA és a mobiltelcsi összeolvad egyetlen kis készülékben.

Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...

AgentKis
Megtalálni nem, de ha elveszett, legalább Õ tudja hogy hol van! <#hehe>

Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...

Blasta
Amirõl Te beszélsz az nem GPS rendszer, hanem valami követõs kémcucc.
A GPS (Global Positioning System) a HASZNÁLÓJA számára jelent infót, nem pedig egy másik személy számára. Ergo egy sima GPS-t használó személyt még nem lehet ezzel a rendszerrel megtalálni...

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Hasonló képp, mint ahogy a síkképernyõs monitorok elterjedtek...

Nem csak fényképezõben, de pl cipõben is lesz GPS rendszer, sõt azon se csodálkoznék, ha bõr alá is beültetnék... és a szív általi vér lökésekbõl termelne áramot magának. Aki elveszik, eltûnik, azt meg lehetne így találni.

Szóval nem hülyeség fényképezõben sem, ami ma luxusnak számít az 5-10 éven belül egy teljesen természetes dolog lesz mindenki számára...

I.C.ram
Mondjuk azért mókalenne, ha az exifben benne lenne a kép készítésének a helye 😄

Hip-hopp megszporodna a betörések száma 😄
Vorpal
A beépitett Gallileo legyen a vezércikk - és én is megnyugszom

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

mrzed001
Mosolyogva vettem észre, hogy a mobilom is tud ilyet. Végülis, nem is butaság

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Ha nagyon elõretekintek, akkor szinte mindenben lesz GPS. Végülis nem hátrány, szóval nem mondanám marhaságnak.

Ez lehet hogy az én hibám, és ez egy mesésen hasznos cucc lenne, de a kínos röhögés vett rajtam erõt, mikor megláttam a fõcímet...

A kudarc az, ha meg sem próbálod.

Hát erre aztán kurvára szükségem lesz.
Csak a drága, tükörreflexes gépekhez kapható jelenleg és talán pont az olyan gépet használóknak számít kevésbé...
Nem õk azok az említett túristák akik nézegetik a fotóalbumot, és nem tudják hol fotózták a képeket.
Palinko
szerintem nem éri meg alapból, ha jól értelmeztem a mostani modellekhez is kapható kiegészítõként. akinek kell az vegyen, akinek nem annak nem lesz. szerintem fõleg azoknak jó akik kirándulnak sokat és távoli országokban készítenek képeket, szóval legtöbb ember ki sem használná.
Az esetek nagy részében nincs értelme, de azért nem lenne hülyeség, ha nem kerülne sokba, és nem lenne ez a fogyasztási probléma...
Ha azonban problémás, akkor egyszerûen nem éri meg vele szenvedni.
Möci
<#falbav>

Szeretem az extrém sportokat, mert közben rengeteg új barátot ismerek meg: mentősöket, balesetiseket, gyógytornászokat és kedves embereket, akik kihívták a mentőket!!!