Memóriajáték­ban a csimpánzok a jobbak
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ugyanez igaz a vörösborra is. Nem teljesen ugyanazokat a dolgokat tartalmazza mint a szõlõ.
Az anyag lehet hogy megmarad, de azért korántsem mindegy, hogy kapaszkodnak egymásba a kicsiny molekulácskák. :)
Az a "mint tudjuk" kicsit tudálékosan hangzik de nem annak szántam. :)
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
A kis gyerek tényleg nem eszik husikát, csak tejcsit.
Kara kánként folytatom tanításom.
Ez nem teljesen igaz, a felnõtt ember "elvegetálhat" hús nélkül de a kis gyermek bele is halhat a vegetáriánus étrendbe!
Szal, nem tom, h mennyire folyik minden csapból, ez az agresszió, én most csak józan paraszti ésszel erre gondoltam :) , h amig nem jut el a csúcsig egy bizonyos faj, addig vhogy erõszakoskodni kell..hacsaknem lenne, az egyenlõség világa..ahol nincs csúcs :D de akkor maradtunk volna egysejtûek :D Szal, sztem, amig elértük azt, h ki tudjunk alakítani egy kezdetleges, intelligens civilizációt, addig oké az erõszak (állatokat ölni kellett...élelem miatt, meg pro-kontra, az állatok is ugyanúgy táplálkoznak, õlnek > fajfentartás), sajnos ez az élet egyik fontos tényezõje.Viszont az emberek már eltúlozták, de kérdés az, hogy mondjuk erõszak nélkül, h fejlõdik egy társadalom?Civilizáció?Háború nélkül, miért nem motiváltabbak egyes szegmensek?Miért kell ahhoz erõszak, h nagyléptékben fejlõdjünk?Olajmaffia...ott meg pont fordítva van...Õk alkalmaznak erõszakot, h ne fejlõdjünk...kezdetleges intelligencia.Mondjuk, ez az önzõ gén nagyon gec*, nem is nevezném intelligensnek ezeket a vezetõket, mert épphogy nem ölik le lassan a kisembereket a pénzükért..szóval nagyon szánalmas férgek az "állam" illúziójukkal együtt.
Ellenben, ami nagyon fontos, az internet, mert qva sok embert össze tud fogni, és az értelmesebbek is megtudják vitatni a dolgokat/megtalálják egymást, intézkedni tudnak, csoportokat kialakítani esetleg...kiváncsi leszek, mi lesz a köv. lépcsõfök..evolúció rulz :) Kiváncsi leszek ki gyõz a végén, az intelligencia (ha kifejlõdik egyszervégre), vagy az önzõ"én..(ez már régkifejlett:D)..NA mind1,sok lesz, reggel kelés, mert meló..áh..no comment.
jóéjt
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
igen, most ez folyik a csapból is.
Meg az, hogy igyál vörösbort, mert akkor nem kap a szived infarktust.
Ez utóbbira nekem megvan a frappáns válaszom: egyél piros szõlõt, az jobb, mint bor. Csak ugye ezt nem szeretik hallani a borászok.
Az agresszió-progresszió páros viszonyán még gondolkodnom kell.
A kutya is megrág füveket, például.
a medve is eszik málnát (legalábbis a meséskönyvekben :-).
Én nem szûkíteném le a ragadozást arra, hogy hús nélkül elpusztulna.
Különben, szerintem az oroszlán sem pusztulna el hús nélkül. Mondjuk, erre nem fogadnék, de amíg kicsi, õ is csak tejet iszik.
A macska, amely szintén macskaféle, tejen is elél (valameddig).
A szitakötõ ragadozó (rovar; szakkönyv szerint is), mert más repülõ rovarokra vadászik. Sõt, nekem egyszer az volt a benyomásom, hogy egy példány rámtámadt, mert beléptem a vadászterületére (egy kis kerti tavacska mellett). Tehát nem eszik húst, de ragadozó. Még szerencse, hogy kicsi.
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
olyan állatot, amely nem elégszik meg a növényekkel hanem másik állatot is megeszik. Ilyen szempontból az ember igazi ragadozó. Még kannibalizmusra is vetemedett/-het.
Ennyi elég?
Mellesleg régóta mondom, hogy az ember távolról sem a legértelmesebb lény.
LZ forever
Nekem egyébként van egy olyan elméletem, hogy az "eredendõ bûn" alapvetõen ez: a saját DNS minél nagyobb területen való elhintésére törekvés.
Az egyes fajok más-más képességeket, túlélési és gyõzelemre vívõ technikákat fejlesztenek ki, és az egész állandó mozgásban van.
A képeségek eredõje, és az épp aktuális helyzetben való alkalmassága számít, nem önmagában egy-egy bravúr (fejszámolás, hasbeszéd, kardnyelés stb.)
A Földön a Homo sapiens sapiens egyértelmûen a legsikeresebb faj, a csúcsragadozó, és ez csak akkor változna, ha valamilyen földi vagy kozmikus katasztrófa elsöpörne minket és más fajok, valamilyen oknál fogva, sikeresen túlélnék.
Én bízok abban, hogy természeti csapás a közeljövõben nem tud erõt venni rajtunk.
Egy másik, nálunk fejlettebb és agresszívebb földönkívüli civilizációval való találkozás azonban megszorongathatna minket. Még szerencse, hogy csillagközi utazásokhoz olyan technológia szükséges, amelyet agresszivitáson alapuló társadalom nem tud kifejleszteni, ugyanis addigra önmagát is megsemmisíti. Ki van ez gondolva. :-)
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Pár autistát is benevezhetnének.
index.hu
mondjuk ez az evolúciós egyenes egy faszság és nem létezik
nem. Az egyetetisták is ugyanannyi idõt gyakorolhattak. Ha a cikkben másként van, az tévedés.
Vannak csordák közötti háborúk is, de a leggyakoribb az, amikor a másik csorda egyik elkóborolt hímét elkapják, és csoportosan agyonverik. A kutatók megfigyelték, hogy módszeresen, felváltva verik, tapossák az idegen csimpánzt, még azután is, hogy már nem mozdul, és kitépik a nemi szerveit.
LOL!!!<#nevetes1>#nevetes1> Hat en azert nem allnak ossze kick-box-olni egy gyermeket vedo vagy egy him csimpanzal. Tudtommal fizikailag is sokkal erosebbek az embernel. Szal ... csomot kotne rad akar mennyire tudsz kikboxolni. :P<#nevetes1>#nevetes1>
1. Ha a majmokon alkalmazott betanítást embereken is megcsinálnák, nekik is 76%-os lenne a teljesítési arányuk
2. Az egyetemisták elõször vettek részt a kísérletnben, a majmok meg már hónapok óta ezt gyakorolták
úgyhogy hülye tudósok nem tudom hogy tudtak ebbõl objektíven levonni következtetést...
púúúúú
Mégfurább: fészket építenek, igaz csak éjszakára...
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Meg lehet, hogy a csimpánz ügyesebben memóriajátékozik, de kick-box-ban én vagyok a jobb! :)
"A vadon élõ csimpánzok a fán érõ gyümölcsök felméréséhez, harcosaik hierarchikus pozíciójának számontartásához, és ellenségeik elhelyezkedésének gyors feltérképezéséhez használják ezt az adottságot."
A csimpánzoknak ez nagyban növeli a túlélési esélyüket. Ezért fejlõdõtt ki náluk jobban ez a képesség vagy nálunk fejlõdött vissza, cserébe viszont megjelentek újabbak pl a kommunkiáció nagyban fejlõdõtt. Érthetõ tehát hogy egy olyan tulajdonság ami megnöveli a túlélési esélyeinket a vadonban megmarad, annak a tulajdonságnak a kárára, amelyik kevésbé teszi ezt.
Na én is jól kiöntöttem a lelkemet :P
Lattal te mar majmoktol olyat, hogy modszeresen irtjak a sajat fajtajukat es intelligensnek valljak magukat?
Még arra kiváncsi lennék, hogy mi van, ha csak 1-7 kell sorbarendezni, ugye az átlagos ember rövidtávú memóriája 7+-2 dolgot tud eltárolni, ez a Miller féle szám.
Az ember könnyei sósak, rengeteg sót izzad, elvesztette a szõrét, imádja a vizet, a tengeri emlõsökhöz hasonlóan tud úszni és a légzését szabályozni, 2 lábon jár, keze, újjai finomfogásra alkalmas, érzelmi kötõdése a csoportjához roppant erõs, magasan szervezett közösségekben él, erõs vonzódása van a tárgyakhoz, magas fejlettségû genetikailag kódolt vokális kommunikációs rendszere van. Ezek olyan fiziológiai, és genetikai alapú különbségek, amik azt mutatják, hogy a csimpánz valszeg ma is közelebb áll a közös õshöz, mint mi.
És az evolúciónak nincs csúcsa, mi sem vagyunk az, mint ahogy a csimpánz sem, bármit mondjon a bulvár média.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Mindenesetre a kísérlet bõdületes. :)