Német nyelv
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Most ugyebár gimibe járok szóval egyszerre tanulom mind a két nyelvet.
Elsõ idengen nyelvem az angol azt elmelten tanulom, a második a német.
Van pár szó ami nagyon hasonlit az angolhoz szóval 'elég könnyû' ezáltal megtanulni...
Viszont a kiejtés nem igazán hasonlit😄
Nekem se nagyon fekszik a német kiejtés habár szerintem az angol mindenki számára könnyebb...
Mármint aki tanulja mind a kettõt😄
Amúgy személy szerint semmi bajom a némettel, szeretem de nem azért mert tetszik a hangzása csak azért mert értem és jó vagyok belõle😊
Törpék egymást túlkiabálva vitatkoznak, hogy kinek kisebb az apja.
-Az én apukám felegyenesedve el tud sétálni az asztal alatt!- mondja az elsõ.
-Az én apukám még a sámli alatt is elsétál!-így a második.
Mire a harmadik:
-Az enyémnek még az eperszedéshez is létrára kell másznia!
Nem szó szerinti fordítás, hanem inkább magyaros.
Azért hihetetlen, hogy a németeknek mennyire nincs humorérzékük.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Le kéne fordítani ezt a kis szöveget (pls valaki aki tud németül):
Drei Zwerge streiten fürchterlich, weil jeder den kleinsten Vater haben will! Schreit der erste: "Mein Vater kann locker unter dem Tisch durchgehen!" Ruft der zweite: "Mein Vater kann unter dem Sessel durchgehen!" Sagt der dritte: "Und meiner muss zum Erdbeerpflücken auf eine Leiter steigen!"
Hálásan megköszönöm!
Laviniának hívnak és Romániában élek. Országom Délkelet-Európában fekszik és a mi nyelvünkön Romania-nak nevezzük. A román nyelv nagyon hasonlít a latinhoz, a régi rómaiak nyelvéhez. Hiszen a rómaiak 300 éven keresztül uralkodtak ebben az országban.
Romániát egy hatalmas hegység, a Kárpátok osztja két részre. Az óriási hegységben él még rengeteg medve, farkas és hiúz. A parasztoknak itt mindig jól oda kell figyelni az állataikra. Különösen télen egészen a falvakig merészkednek az éhes vadállatok.
A széles Duna folyó, amely Bécsen is keresztülfolyik, Romániában torkollik a Fekete-tengerbe. Eközben számos nagyobb illetve kisebb folyóágra oszlik szét. Ott van még országunk legnagyobb környezetvédelmi parkja. Itt rengeteg õserdõ és vele együtt többféle vadállat és madárfaj található.
Kronstadtban élek. A mi nyelvünkön Brasov. Ez egy nagyon öreg város a hegység lábánál. Nem messze tõlem fekszik egy meredek sziklaszirten a gyönyörû Bran kastély. Állítólag régen itt tartózkodott a vérszomjas Dracula gróf. Még egy titkos járatot is felfedezhetünk itt.
egyik része
másik rész
Nálunk mindig kettõ tanuló az osztályfelelõs. Susi és én vagyunk ma a felelõsek. Mi jelentjük a tanárnak a diákok számát és rendet rakunk az osztályban. Az osztályteremnek mindig tisztának kell lennie. A szünetben kinyitjuk az ablakokat és kiszellõztetjük a termet. Az óra után lemossuk a táblát.
A Klassendiest pontosan nem tudom mit jelent, nálunk általánosban osztályfelelõs volt... 😊
Zehn Minuten vor acht klingelt es. Wir alle müssen schon da sein.Wir brauchen zehn Minuten zum Auspacken und zur Vorbereitung auf die Stunde.Um acht Uhr klingelt es nochmal.Der Lehrer kommt und die Stunde beginnt.Die Stunde dauert 45 minuten
És ezt is lécci:
Bei uns haben immer zwei Schüler Klassendienst.Susi und isch wir habem heute Klassendienst.Wir melden dem Lehrer die Schülerzahl und wir machen Orndnung in der Klasse .Dien Klasse muss immer sauber sein.In der Pause öfnen wir die Fenster und lüften das Klassenzimmer durch.Nach dem Unterricht wischen wir die Tafel ab.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
(pl. passivképzés, feltételes mód, igeidõk)
köszönöm!
"Üdv! A június 6-i B2 vizsgák eredménye mikor lesz elérhetõ?"
Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.
remélem lesz itt valaki aki segít :-) Nos van az a szó hogy gewonnen.
Ez a 3. alak. a többi úgy van hogy winnen wan h- gewonnen?
Ennyi. Ennek ez a megfelelõje.
Danke 😊
You brought this on yourself, And it\'s high time you left it there, Lie here and rest your head, And dream of something else instead
bei RTL Aktuell war vorhin eine kurze (!) Reportage über die Parkplatznot in Deutschland!!
Sie haben gesagt das eine Spedtiton 1000 neue Iveco Cube geordert hatte, und danach fuhr schon der erste RiCö durchs bild....!
Sie begeleiteten eine Fahrerin von RiCö...
Csáó, valaki leforditaná? 😄 köszi elõre is ^^
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Walk the Talk.
Arról volt szó, hogy a világháború után átalakult a németekre vonatkozó Schuld, mert késõbb Schande-t haszáltak, majd Scham-ot.
Walk the Talk.
Ich schäme mich die Augen aus dem Kopf. Kisül a szemem a szégyentõl.
Ich schäme mich in Grund und Boden. Föld alá süllyedek szégyenemben.
die Schande: maga a szégyen
Ich muß zu meiner Schande gestehen. Szégyenemben be kell vallanom.
Ich mache mich damit keine Schande. Nem vallok vele szégyent.
A német is keveri, de ezekre majd magad fogsz ráérezni.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Te nyitottad a témát, akkor miért "😄" ?
Walk the Talk.
nem hiába sógorok😄D
Walk the Talk.