Szemüveges topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aquir
nincs szemtengelyferdülésed vagy rosszul áll az orrodon a szemüveg? mert nemnagyon értem amit mondasz, tágabb a kép... rajzold le vagy mittomén xD

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

és persze az az oldal távolabbis van a térben.

😊 most hogy felvettem a gép elé, tisztán látom, mi a gond. a bal szemem oldalán "tágabb" a kép, mint a jobb oldalon, olyan, mint egy fekvõ trapéz, aminek a hosszabik alapja a bal szememnél van.

Aquir
omg dõl az aszfalt 😄

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Airbus A380
Nézd én nem vagyok szaki de sokaknak elsõre nehéz megszokni a szemcsit. Nekem is mondta az optikus (aki állítólag képzett DR rangú ember) hogy ne aggódjak kellhet páróra vagy 1-2 nap még megszokom. Szerencsém volt két perc alatt megszoktam de itt a topikba is írták sokan hogy nehezen ment azért én 2-3 nap után a helyedbe vissza mennék ha nem javul.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

sziasztok!

most lett új minuszos szemcsim, amibe most kerültek cilinderek is. az normális, hogy elsõre furán látok vele? úgy értem, hogy pl néha furák a dolgok dõlésszögei, az aszfalt mellett állva úgy láttam, mintha az minimum 20 fokkal dõlne az egyik irányba, pedig ugye nem. ez tök alap és megszokom majd és korrigál szemem/agyam vagy elcsesztük a szemvizsgálatot a kedves doktornõvel?<#vigyor3>

Airbus A380
Szerintem ezek nem olcsó mulatságok.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Sziasztok!

Olyan szemüveget (azaz inkább lencsét keresek) amely fokozatosan elsötétül, ahogy erõsödik a fény. Két optikában már megérdeklõdtem, mindkét helyen 80 ezret mondtak. Valakinek esetleg nem sikerült megoldani olcsóbban?
Aquir
nem mindegy a szükséges igazságot kapod vissza nehogy csalj vagy ilyen 😛

Hello!

Valaki megtudná nekem mondani hogy hányas betüméret a látásvizsgálat tábla alján lévö szám/betû amit hogyha kellõ távolságból nézel akkor a látásod jó.

Elõre is köszi

bye.
Aquir
úgy van ahogy mondod <#buck>

Gladiator
Helo

Olyan kérdésem lenne, hogy az mitõl lehet, hogy amikor nincs teljesen világos (késõ délután, elõadásokon), akkor messzirõl csak úgy tudom elolvasni a dolgokat, ha hunyorítok? Soha nem voltam szemüveges, így nem tudom, hogy ez esetleg azért van, mert romlik a szemem, vagy valami más miatt. Az az érdekes, hogy ha világos van, általában mindent faszán látok, bár néha olyankor is elõfordul, hogy hunyorítanom kell. Meg általában csak messzire vannak gondok, de néha közelre is.

Az ünnepek után megyek dokihoz, de azért kíváncsi vagyok mire számítsak😄

Olcsó és jó optikai keretek 2500 HUF-tól
http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=balazszsu

Egy kattintást megér.
http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=balazszsu

<#vigyor2>
Airbus A380
Nekem a -5ös majnem 30 ezer volt és ilyen sötétedõs bigyó nélkül

Attila8805
Hi.
Attól függ hogy van-e épp olyan ami neked kell.
Amikor nekem volt Kontaktlencsém akkor lent az orvos bemérte felvittem a papírt és már emelték is le a polcról.

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

Esetleg hogy melyik keret a jó, vagy mit nevegyek?
Hali!

Manapság mennyibe kerül 1 igényesebb szemüveg? 😊
3-4 es dioptria, sötétített lencse? Valakinek esetleg közelmultban volt vásárlással tapasztalata?
dddido
Sziasztok!<#integet2>
Lenne egy kérdésem.....<#conf>
nekem cilinderes a szemem
(nem vicc,akinek az,tudja mit jelent).
Megtudnátok mondani,hogy nagy dioptriával
( jobb szemem minusz8-10es,doki se tudta<#csodalk> )
és cilinderes szemhez is lehet e kapni fényre sötétedõ lencsét?
És kb.mennyibe kerül????
Itt olvastam 60-ért<#szomoru1>
, de más fórumokon 12e/db.-ért is.
Akkor most mennyi az az annyi?<#crazya><#crazya><#crazya>
Köszi,aki észrevesz!
Szióka<#puszis>

Hi! Nekem nem tom hogy mitõl, de zöldessé vált az a 2 mûanyag izé ami az oromon tartaja a szemügét, és hiába mosom, nem akar tisztulni, van valakinek ötlete mivel lehet megtisztítani?

\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztõ is.\"

[HUN]FaTaL
Van

http://goo.gl/gd6Zi5

Iceman2007
Hi
Én kontaktlencsét szeretnék venni és szerintetek ott is van idõ amíg "elkészítik" mint a szemüvegnél? Pls segítsetek valakinek biztos volt már. Köszi 😊

Aquir
a szemüveg egy segédeszköz és egyben nem mindegy a kinézete sem, minthogy a kabátot is azért hordod mert hideg van és egyben nem olyat veszel ami megfelel a célnak de hülyén nézel ki benne 😊 A ló mindkettõ oldalára lehet esni, de mint általában mindenbõl, van egészséges arany középút 😊

Airbus A380
Azért túlzásba nem kéne esni..... A szemüveg egy segédeszkiöz nem hobbiból meg tetszésbõl hordjuk...

A módszerhez nem értek, és úgy igazából le is szarom hogy csinálják.Ez az optikus dolga azért fizetik.
A lényeg hogy nekem a két mûanyag lencsám volt 25 K és olyan 35 lett volna ha úgymond "vékonyítják".

ZilogR
a rövidlátók esetén a középen vékony, széleken vastag lencsék problémáját úgy oldják meg, h nagyobb törésmutatójú anyagból készítik a lencsét és ekkor nem lesz a lencse két oldala között a görbületi sugarakban olyan nagy különbség. "vékonyítani" nem is nagyon tudom elképzelni hogyan lehet, mert az optikai tulajdonságai változnak a lencsének - azaz a görgületi sugarak.

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Airbus A380
Nekem nem tûnik vastagnak bár nekem ez az elsõ de tuti hogy azér nem fizetnék hogy vékonyitsák..,

Súlya meg alig van.

LasDen
sztem a -2-es nem olyan vastag 😄
és sztem a vastag keret tök jól is tud kinézni 😄 pl. a #195-s 😄 lehet legközelebb ilyent veszek 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

nekem 2-es van, az is elég vastag.az a gáz hogy rá vagy kényszerítve hogy vastag legyen a keret.persze lehet kérni rá egy bizonyos szintig vékonyítást, de eszméletlen drága.mondjuk én kiskoromtól szemüveges vagyok ugyhogy beleszoktam.

Airbus A380
A szemüvegem. -5 Dioptria.

Aquir
naszóval ezzel még nem egyértelmû amit mondsz <#buck> Viccen kívül tehát úgy rossz az apád szeme, hogy távolra, valamit közelre se lát tisztán. Ilyenkor szoktak 2 lencsét egyberakni

[HUN]FaTaL
nc..

Aquir
nekem is van akkor ha csináltatok 😊)

Airbus A380
Barátomnak is volt asszem - másfeles vagy kettes 8adikos kora óta lát rendesen szemüveg nélkül, meg nekem is azt mondta az optikus mikor irattam a szemüveget hogy minuszból lehet javulni trermészetes uton.

[HUN]FaTaL
Akkor úgy fogalmazok hogy van + os és - os szemüvege is.

Airbus A380
Szemüveggel ki lehet belõle jönni. Igaz nem két hónap.....

látástréning szemtorna-ezt nagyon dícsérik. egész családom szemüveges, ez így van megírva. életem végéig az leszek.

Az nagyon gáz ha -1,5-es és -0,7-es szemekkel sötétbe egyszerûen homályosan látok? Még világosba egész jól látok, de sötétedés után az utcán pár méteren belül ismerem csak fel az embereket :S

Ilyen kisebb dioptriák legyõzhetõk az alábbi "módszerek" valamelyikével?
- fekete áfonya
- szemerõ tabletta
- látástréning szemtorna - vagy ezzel csak azt érem el hogy pislogós leszek?
- másvalami?
- marad a lézer?
az hogy lát is avagy sem az már másik kérdés 😊

Aquir
persze mert közelre és távolra is tud nézni MINDKÉT szemével 😛😊

[HUN]FaTaL
Apámnak mindkét szeme rövid és távollátó is nah?😊 Elég furcsa...

Aquir
na akkor az érdekes 😊

ZilogR
...mert ugye azt kell megérteni, mi okozza az egyiket és mi a másikat, majd lehet azon filózni, h megtörténhet-e az ok a két szemre külön-külön...?! Na, majd este ha több idõm lesz, utánaolvasok!

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

sima szemüveg. egyikben homorú, másikban domború lencse van.

Hogy néz ki egy olyan szemüveg aminek az egyik
fele - , a másik meg + ?
Airbus A380
Ez érdekes.

Panzerfaust
Van ismerösöm, egyik szeme 1,5 rövidlátó, másik 0,75 közellátó, én se tudom hogy csinálja. Mondtam neki vegyen egy szemtakarót, és csúsztassa igény szerint: )

Alkoholista AZ, aki annyit iszik, mint MI, csak ellenszenves!

Aquir
szvsz a 2 szemet azonos hatások érik és mindegyik szem egyszerre van túlnyomó többségben nyitva szal nincs ilyen kivétel genetikai vagy egyéb betegség szvsz 😊

ZilogR
err..., meglehetõsen összezavarodtam attól a gondolatomtól, h vajon létezik-e olyan, h vki az egyik szemére rövidlátó, míg a másikra távollátó? Nem minimális különbségre gondolok, hanem szignifikánsra, pl. +2.0, a másik meg -2.0 dioptria. Tehát nem mérési hiba, hanem valóban van vmi...?!

Infó???

amikor úgy érzem, hogy romlott. 1 éve voltam utoljára. remélem tovább nem fog romlani, mert a magasságom szerintem nem fog változni.

Airbus A380
Milyen gyakran nézeted? Ekkora változásra is adnak új szemüveget?