Szemüveges topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Panzerfaust
A Tiszában meg egy haveromé. Beborultuk kenuval. Vicces, mert az enyém fönnt marad, õ meg anélkül alig lát. És ez még a hét elején volt. Heh.

Alkoholista AZ, aki annyit iszik, mint MI, csak ellenszenves!

a szemüveget lehetne népszerûsíteni. pl: egy hálivúdi szupermozi fõhõse szemüveges lenne. sokkal több ember hordaná a szemüvegét. Harry Potter erre jó példa.

A Balatonban van egy szemüveg, ami az enyém... vót, valamikor...

Airbus A380
Esetleg még arra készülj fel hogy mikor elkezded használni elõfordulhat szédülés hányinger fejfásás. Nálam pl mikor anyu hazahozta és ugye elkeztem használni az elsõ pár órába szédelegtem de aztán elmúlott. (majd még két napig néha elõjött a szédülés) Persze nem riogatni akarlak csak gondoltam jobb ha tudod hogy ez lehetséges és nem fogsz megijedni.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Airbus A380
Én sztem kontaklencsét felse vennék brrr dugdossak valamit a szemembe.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

[HUN]FaTaL
Hát a -0,75öst leveszem mert simán látok nélküle is amennyit kell😄 Kontaktlencsém nem lehet, túl vékony a szemem vagy mi a fene, de nem is akarok csak a gond van vele

http://goo.gl/gd6Zi5

Airbus A380
A fejfájás szédülés kb két napig volt nálam is azután hogy megkaptam.

Strandra meg nem járok. De ez engem is érdekel ki micsinál strandon stb mikor elvileg le kéne venni a szemcsit. (de ugye aznélkül meg nem lát)

gameplusz
Vegyél kontaklencsét ilyen helyzetekre 😊

i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn

passatgt
nekem volt 1 évig, de nagyon nem szerettem, megcsináltattam lézerrel😊

nearo
Én már nemtom mióta vagyok szemüveges, kb ált. suli 5.-6. környékén kaphattam. Akkor 1-1,5öst mondtak, az jó is volt kb egy évig, akkor lett 2-3, és azóta így is maradt. Most fogok érettségizni. Amikor megkaptam az erõsebb lencsét nagyon szar volt, mert könnyezett a szemem, meg szédültem is, de aztán elmúlt. Mostanra annyira megszoktam, hogy néha elfelejtem levenni fürdéshez, vagy elkezdem keresni, amikor rajtam van.

Amúgy lenne egy kérdésem: ti (szemüvegesek) mit csináltok strandon? Leveszitek, vagy bementek vele a vízbe? Én bemegyek szemüvegben, csak úszáshoz cserélem le úszószemüvegre.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Airbus A380
Esetleg azt nehezebb megszokni a szemüvegbe hogy itt ott kilátsz és ugye "ott más a kép" (tehát ami látóteret ugye a lencse ne fed le) Deén ehhez ia órák alatt hozzászoktam.

Airbus A380
Érdekes én viszonylag jól látok a minusz 5 dioptriával szemüveg nélkül is. (ezt úgy értem hogy pl nem kell tapogatózni ha az nélkül kell pl éjjel wc-re menni vagy ilyesmi ahhoz simán látok. )

Airbus A380
A nem látsz semmit en mit értesz?

Airbus A380
Olvastam a neten nem én találtam ki ha akarsz nézz utánna. Asszem beírtam hogy rövidtlátás vagy ilyesmi. Amúgy én is ismertem olyat akinek -másfelese volt és állandóra-

wordsworth
Hali!
Nekem is kellene szemüveg, nem látom a buszok számát, de igazábol leszarom.. mert... 😄
A bnõm mellét közelrõl kell néznem és akko tok8 h van szemuveg, vagy nem. A sörösüveget is ált a fejemhez emelem, szal az sem para.. A többi meg nemgond ^^
Mellesleg egy kávé vagy egy jobb spangli után tökéletesen látok. Szóval érdekes nemtudom mitõl..

PSP user n\' soon ps3 user too :)

ZilogR
na, nézzük: áltsuliban kaptam, 19 éve van, mínuszos. Soha nem próbáltam "tornáztatni" - DE A KÉTELKEDÕKNEK ÉS A BIZONYTALANOKNAK:

Évekig használtam monokulárt (egycsöves távcsövet) és azon mindíg csak az egyik szememmel néztem. Amelyiket használtam, az maradt -1.5-es, amit nem, az szépen leromlott -1.5-rõl -4.5-re! Ha edzésben vannak a szemeid, a rövidlátás egyre romló állapota szinten tartható - csak használni kell a szemedet!

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Csero90
-2 es szemüvegem van és nemlátok semmit!!!!!!!! annyira idegesítõ h el sem hiszed, strandon stb...ha ehez nem adnának állandó szemüveget akkor semmihez se!

Csero90
Ez elég érdekesnek hangzik...ki fogom próbálni!

[HUN]FaTaL
Hülyeség, nekem a -0,75öst is állandóra adták.

http://goo.gl/gd6Zi5

NEOreg3
napszemüvegen kívül szarul áll rajtam az összes szemüveg, így max órákon veszem fel, ha már végképp nem látom a táblát:|

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Fantomlovag
Nekem jól áll 😄

Don\'t take anything for granted. (Ne tekints semmit magától értetõdõnek.)

geri777
igen én választotam

de anyira paráztam hogy nem emlékszem milyet választotam
de a szemüveges meg anyukám is azt monta hogy jol áll

Gigabyte 890XA-UD3 | AMD Phenom II X4 955 | Kingston DDR3 3*2GB | Ati Radeon 5770HD

Kicsihuszár92
Sziasztok! Nekem 6-7 éve van szemüvegem azóta csak romlik sajna de szemüveg nélkül meg nem látok jól amugy meg számomra nem hátrány én szeretem meg mondták h jól is áll. Egy éve van meg az a szemüvegem amit most hordok. 30k volt bár a lencsét olyan sziper szupernek állitották be de semmit nem ért mert karcos meg ilyenek! :S

Airbus A380
Ismereteim szerint az optikusoknál lehet keretet választani. (kivétel gondolom hogyha nagyon erõs kell és az pl csak bizonyos keretekbe fér be)

Airbus A380
Ennek amúgx utánnanézhetsz mert neten olvastam.

Zsolti9014
különben nekem suliban fõleg azok nem vették észre akikkel a legtöbbet beszélek. 😄

Hajrá Magyarország!

Zsolti9014
ha valaki csúfol a szemüveg miatt, nyomjátok ki a szemét, aztán kérdezzétek meg, hogy jól lát-e... 😄D

nyártól van egy -0,75-ösöm, távolra homályosan láttam, a suliban már 2 éve észrevették egy vizsgálaton, aztán szemész aszondta nem kell, de ha zavar akkor egy 0,5 jó. nem zavart. 😄 aztán nyáron visszamentem magamtól, mert már zavart. 0,75 nagyon jót tett, igaz úgy hozzászoktam, h ha leveszem akkor elég szarul látok, de egy idõ után megszokom. de jobb így, nem kell erõlködni ha pl. messzebbrõl olvasom a teletextet, vagy suliban hátsó padból, stb.

elsõsorban azért mentem a dokihoz, mert vezetni jártam, aztán úgy akartam, h a vizsgára meglegyen, nehogy azért bukjak meg h nem látok. elõjegyzést csak a vizsga utánra adtak, de nem volt probléma szerencsére, átmentem elsõre. és így legalább nincs benne a jogsiban a szemüveg korlátozásként.

Hajrá Magyarország!

Airbus A380
Te választottad a keretet? Met akkor gondolom olyat kértél ami jól áll.

ForzaInter
1 évig voltam szemüveges, még általános 2-ban

Yo, Bitch!

geri777
értem hát kiváncsi leszek mit szolnak az oszt társaim

de tul élem

Gigabyte 890XA-UD3 | AMD Phenom II X4 955 | Kingston DDR3 3*2GB | Ati Radeon 5770HD

Airbus A380
-2,5-ig ha jól tudom nem is mindig adnak állandó szeüveget tehát amit már a mindennapokba is hordani kell.

Airbus A380
Nem . Viszonylag normálisan látok anélkül is. Homályos de közel sem tapogatózós. Sztem az -10 felé van. (gondolom ) Majnem egy évig így éltem , fel se tûnt aszonta a szemész mer hozzászoktam , persze a tv , monitor stb életlen.

szemüveg nélkül már majdhogy nem tapogatózol nem?

Airbus A380
Nekem -5 van akkor ez mi szted?

Airbus A380
Így jártam én is gy évvel ezelõttig jól láttam aztán romlott viszont szemüveggel feltûnt hogy még annál is jobban látok mint mikor jól láttam. <#alien>

anyukámnak egybõl 2-eset írtak fel annó ~25 éve. a 2-es azért már nem kevés...

Nekem is 😄

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Molnibalage
Bezony, sok ember nem is tudja, hogy rosszul lát, mert soha nem is látott jól így azt sem tudja milyen az. (Hú de mátrixos duma lett ebbõl..)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Airbus A380
Én inkább bekötném a szemét vagy lehomályosítanám a látását azt hajrá magyarázzon.

Airbus A380
Állitólag már a világ lakosságának a fele szemüveges szóval ebbe tényleg semmi extra sincs.

Nekem a bal szemem a jobb... <#circling>

Pl van aki tökéletesen lát, de divatból hord szemüveget, mert éppen jól áll neki.

Kmarha
hallod.. egész fiatalkoromban a 4 szemüeket piszkáltam.. aztán becsapott a ménykû, rájöttek anyámék meg a doki, hogy szart se látok, kell a szemüveg. Probáltam befüzni õket kontaklencsére, de a doki nem ajánlotta.

Eljött a nagy nap, gondoltam fél 7-re bemegyek suliba, hogy egyesével viseljem el a szivatást, ne egyszerre ugorjon nekem az egész osztály.

És hallod, senki észre se vette 😄 Felhúztam magam, és becsengetéskor megkérdeztem a padtársamat, nem vesz e észre rajtam valamit. Nézett egy ideig, azt azt mondta, megborotválkoztam.

Na mondom... szemüvegem van! Néz rám furcsán, azt ezt mondja: "te mindig is szemüveges voltál" 😄

Viszont azóta leszálltam a szemüvegesekrõl 😄 Igaz, még pici áltsulis voltam, azóta talán kicsit megkomolyodtam 😄

Hja, és el sem tudom mondani az élményt, milyen volt igazán láttni! Egy újjá születés volt.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

ha nekem bepofázna valaki az acélbetétesemmel rúgnám sipcsonton <#eljen>

mai világban már annyi szemüveges van, ez már elfogadott dolog lett. nem fognak csúfolni (engem legalább is nem ért ilyen megaláztatás). Ha mégis :"Azzal meg ne törõdj ki mit mond akinek jár a szája próbálja ki milyen ha nem lát." -#75

Airbus A380
Nem nekem hanem neked 😊

Airbus A380
Hány dioptriám van?

Airbus A380
A feltett kérdéseken kivül bármi lehet a téma ami szemüveghez k ötõdik..

Airbus A380
Keretet te választottad? Mert akkor a szemüveg formáját tudod. Azzal meg ne törõdj ki mit mond akinek jár a szája próbálja ki milyen ha nem lát.

Airbus A380
Töröld meg. 😊