Padlófűtés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A forróvíz-tárolót nem áram tartja melegen hanem a kazán, a tapasztalat azt mutatja, hogy egy 80 literes tartály egy két gyerekes családot simán ellát.
(A tied ezek szerint turbós kazán, tehát nem atmoszférikus).
Dobok egy privátot.
" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "
Atmoszférikus?
Ha nem, akkor a füstgáz rendszere csõ a csõben vagy szétválasztott?
Hol van felszerelve? Már úgy értem, hogy a fürdõszobában vagy egy külön kazánházban?
Mennyi hely van a késõbbi bõvítésre (pl indirekt tároló)?
" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "
Az elõremenõ hõmérséklet függ a burkolat anyagától (hõelnyelõ képesség) is.
Én terveztetném, vagy legalább beszélnék egy épületgépész-mérnökkel.
Az osztó beépítése mindenképpen szükséges, egy körrel nem lehet megoldani az egész ház fûtését.
A padlófûtés szabályzását vagy hõcserélõs vagy keverõszelepes módszerrel oldják meg, így biztosítva a megfelelõ állandó hõmérsékletet.
Nem mindegy, milyen hosszú egy kör, stb, stb.
Itt egy elég jól összeszedett leírás: KLIKK.
Érdemes elsétálni a Magyar Rézpiaci Központ Egyesület
1053 Budapest, Képíró u. 9 irodájába és kérni egy tervezési segédletet, a padlófûtésre vonatkozó táblázatok nagyon hasznosak.
A szallo por mindenkeppen a napjaitok resze lesz, lehet laminalt padlo, keramia burkolat de foleg ha lesz padloszonyeg. Az eloremeno homerseklet max 55! fok legyen!
Egy jo minosegu padlofutes oszto javallott, hogy minden kort kulon lehessen szabalyozni, szukseg eseten kiiktatni.
Ha energiat is szeretnel megtakaritani akkor azt a hagyomanyos SD kazant cserel le egy kondenzaciosra, de ne Saunier Duval legyen az utod 😊
Amugy ha a szaki tenyleg jo szakember ezeket a dolgokat pontosan tudja, kerdesre elmondja es neked csak a fizetes miatt kell fajjon a fejed.
Szinte már eldöntöttem, hogy padlófûtést szeretnék, de az a kérdés, hogy MINDENHOVA-e.
Magyarul: tapasztalat szerint szabad-e laminált parkettás hálószobába és gyerekszobába is padlófûtést tenni.
A feleségem kissé porallergiás és a szálló por miatt aggódik.
A cirkókazánunk sima Saunier Duval, nem kondenzációs, de le lesz korlátozva az elõremenõ fûtés, kérdés, hány fokra korlátoztassam a szakival. Olvastam, hogy kb 30-35 fok keringjen max, jól olvastam?
Minden véleménynek, tapasztalatnak örülnék. Köszönöm.
Végigolvastam amiket itt írtatok. A hálókba én laminált padlót képzelnék el, olvastam, hogy ennek nem túl jó a hõátadási tényezõje így nem javasolt alá padlófûtést tenni.
A szerelõ kötésenként 12.000 Ft-ot mondott + az anyagköltség.
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash
http://goo.gl/gd6Zi5
powered by HAVASSY motorsport Vilnius Fabrik Tuning Sport
EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Pont hogy a padlófûtés nem egy dinamikus rendszer.
Én személy szerint padlófûtés/(konvekciós padlócsatorna - erõsen függ a ház jellegétõl) és radiátor egyvelegre szavaznék ha lenne pénzem és most kéne építkeznem. Hidegpadlós helyiségekbe, nappali, ebédlõ, konyha, fürdõ, háztart helyiség(szárításra), stb, padlófûtés+(padlócsatorna), vmint pl fürdõben pfûtés törölközõ szárítós radiátorral. Szobákba pedig radiátort, de ez csak az én vélemyénem. Hûtésnek meg a klíma helyett zsír mennyezet hûtést használnék.
Sztem fasza nincs vele semmi baj... Azonnal felfûti a lakást!
Hosszútávon télleg olcsób mert 3-4 perc után miután bekapcsoltam melegem van!
Gladiátorosnál meg fél óra mire felmelexik az egész lakás!
Egyszóval: Megéri és jó, aki meg allergiás a házi porra vesz 1 gépet amit kb 5eFT és oránként 10 köbméter levegõt megszûr 😄
Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Szóval mindenki ugy és olyat csináljon amilyen szimpatikus. De tudni kell minden hátrányt elönyt stb!
Downhill!!
Amúgy meg ezek a hibák akkor jönnek ki, ha:
a.) Idióta a tulaj és belefúr/üt/nyír a padlóban, az ilyen meg haljon meg. (nálam is szereltek be tükrös gardróbot és ott álltam és mondtam, hogy hogyan rögzíthetik a síneket a padlóra, stb.)
b.) Már beüzemeléskor kiderül, hogy elcseszték, ilyenkor ezt a kivitelezõnek a SAJÁT költségén javítania kell!
Uszkve no para.
Ha meg átázok/fázok akkor nincs is jobb annál, mint lefeküdni gatyában a meleg kõpadlóra, teljesen átmelenget.
Egyébként teljesen elegendõ magában is nem csak kiegészítõ fûtésként, annál is inkább mert padlófûtés esetében 21-22 fok bõven elég, míg radiátornál ezt esetleg a fázósabbak hûvösnek érezhetik. Pedig a miénk magánház, teljesen korszerûtlen nyílászárókkal de így is elviszi magában.
Még egy probléma lehet vele, amit nem említettetek: télen szeretnek behúzódni miatta a hangyák, és ha a padló fugázása nem tökéletes akkor elõ-elõ jönhetnek.
A következõ sérülések szoktak elõfordulni a padló fütés csöveknél.
Az elsõ dolog az hogy nem csak a fal melett futnak a csövek, hanem a szoba teljes terjedelme alatt. Nem lehet tudni a betonozás után hogy pontosan hol helyezkedik el. Az ember valamit rögziteni szeretett volna a betonon és szépen átfurta a csövet😄 ez volt az egyik.
Aztán volt olyan hogy a kömüvesek amikor betonozták a helységet, a talicskával baszták szét a csövet. Megszáradt a beton a burkolok szépen leburkolták a betont. Aztán jöttek hogy beüzemelik a fütést. Sehogy nem sikeredett a nyomást megtartani.
Persze ezek extreme esetek és megtörténhet a sima fütéssel is, de ugye ott nem 100 méter csövet kell át ellenörizned, henm csak 10 pl.
Az ára meg hidd el sokkal drágább. Lentebb irta egy srác hogy ilyen üzletben dolgozik õ is irta hogy drágább.
Downhill!!
Mitõl sérülnének a csövek? 1x kell jó leraki és nem vakon bebetonozni, hogy ne tudjon tágulni és onnantól jópár évtizedig semmi gond nem lehet vele. Mondjuk nem árt fagyállót tenni bele, de az amúgy is evidens.
Viszont ebbõl az egyik nagyon könnyen megoldható, még pedig a padló melegsége.. Nekünk kertes házunk van, ha az aljzat betont ugy csinálod meg, hogy a felsõ réteg (mert ugye amin lépkedzs két rétegbõl áll: Egy szerelõ beton ezen vannak a szigetelések stb, és még egy beton amin jársz burkolat van stb) ne legyen 5cm-nél vastagabb, és alá raksz legalább egy 4cm-es lépésálló nikacelt, akkor nem lesz hideg még a kõ sem.
Persze ilyenkor sem olyan meleg mint a padló fütéses, de egy zokniban simán jó érzés -10 fokban is.
Aztán amit én még a padlõfütés hátrányának érzek az az, hogy sehol nincs sugárzó hõ.. Van nagyon sok olyan eset amikor ez ember átfázik és jól jön egy inteziv meleg valahonnan. Ilyenkor a radiátornak neki dölsz felmelegit.. Padló fütésnél sajna ez a verzio nem müködik.
És sokkal drágább mint a hagyományos fütés. Egyrészt azért mert rengeteg csõ kell hozzá, több kört kell elinditani a kazántól is, hogy mindenhol egyforma meleg legyen. Azon kívül a fütés szerelõk is jóval többet kérnek egy ilyen elkészítéséért. Arról ne is beszéljünk, hogy mi van ha sérül? Betont feltörni megkeresni holvan a gond. Ujra betonozni, kövezni stb.. Na kb ennyi.
Downhill!!
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
a hõcserélõn elég sok hõ esik plusz külön primer,szekunder oldalra kell szivattyú
Külön szabályozási körön van mind a két rendszer, köztük egy hõcserélõ, a kazán a radiátorosba táplál be. A vezérlést faterom hozta össze.
Hõcserélõ nélkül nem tudom, hogy oldható meg a radiátor 80 fokos vize és a padlófûtés 40 fokosa közti hõátadás.
Háborúk voltak és lesznek, de a katonáim halhatatlanok.
A normál fûtés gyors, az kell, ha hirtelen akarsz emelni a hõmérsékleten, a padló meg lassú, de tartós és kellemes. Akár meztelenül/vizesen is mászkálhatsz télvíz idején lakásban (pl. fürdés után) és NEM fogsz fel/megfázni, csak szépen megszáradsz!!!
Nagyon szeretjük, elõzõ házban is így volt, por az van egy kicsivel több, de csak ha nincs takarítás akkor látszik 😊, amúgy nem észrevehetõ, szerencsére egyikünk se allergiás.
Azt tetszik benne, hogy nincs az az érzés, hogy radiátor közelében meleg van, messzebb meg esetleg hüvösebb.
Mondjuk nagyobb alapterületnél érzõdhet ez igazán
|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack
Nagyon kellemes a padlószõnyegen mászkálni mezítláb de a port az eléggé kavarja.Sajna allergiás is lettem és gondolom ez is rásegített.
Fürdõszobában is nagyon jó kilépni a meleg padlóra.
Hidegburkolatra mindenképpen ajánlom de hálószobába semmiképpen se.
Radiátorral kombinálva célszerû szerelni.A radiátoros fûtés meghatározza nagyobb mértékben a hõmérsékletet a padlófûtés pedig csak temperáló jelleggel megy.
Ha komolyabb vezérlést szánsz neki (keverõszelep,idõjáráskövetõ automatika) akkor a padlófûtésre célszerû egy 20 fokos minimum hõmérsékletet adni ezáltal sosem lesz hideg a burkolat.A külsõ hõmérséklet függvényében pedig mehet rá a meleg így : +10 foknál 25 fokos víz, 0 foknál 30 fokos víz, -10 foknál 35 fokos víz és -20 foknál 40 fokos víz.
Ez elég költséges megoldás de így lehet profin szabályozni.
Az egyszerûbb (olcsóbb) megoldás egy sima termosztatikus szelep beépítése ezáltal fojtva a radiátor hõmérsékletét.
Ilyenkor saját magában kering a padlófûtés nagy százaléka.
Ha hosszú távra tervezed azt a házat akkor mindenképpen célszerû a padlófûtés de ha csak pár évre akkor nem biztos,hogy érdemes rá költeni annyi pénzt.
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
kis mikroszkópikus szöszök amik nemnagyon láthatóak viszont ha valaki porallergiás vagy asztmás annak nem tesz túl jót
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.