Csengésük alapján szûrhetõk ki a hamis érmék
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ezért mindig volt nála egy doboz Tik-Tak
Szent tûz lobog bennem, Olthatatlan lángal, Ûz az árral szemben, Harcba a Világgal!
Kara kánként folytatom tanításom.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
A kopirájtokat csak úgy hagyjuk elúszni a levegõben. Jedlik-effektus.
http://innovacio.hu/3a_hu_16_vegeredmeny.php
3. díj:
4. A pénz szimfóniája
pályázók: Pásztor Árpád (1989), Takács Marcell (1989)
iskola: DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma, Debrecen
konzulensek: Dr. Kirsch Éva, Dr. Szabó István
A pályázók a pénzérmék hallhatóan különbözõ csengésén el-gondolkodva azt a kérdést tették fel, hogy milyen fizikai kü-lönbség van az egyes érmék hangjai között? Mely frekvencia értékek jellemzõek egy adott érmére? Lehetséges-e az ér-méket pusztán hangjuk alapján felismerni?
A kísérletekbõl egyrészt kiderült, hogy sem az ejtés magas-sága, sem a felület nem befolyásolja a keletkezõ hang minõ-ségét, csupán annak erõsségét módosítja. Megállapították, hogy a keletkezõ hangról készült spektrumban a csúcsok helye felülettõl függetlenül ugyanott található. Továbbá, hogy az adott érmetípusokon belül az egyes pénzek között eltérés (100-200 Hz) tapasztalható. Ezek alapján azt az állítást tud-ták megfogalmazni, hogy az egyes érmék hangjuk alapján felismerhetõk.
A kijelentés igazolására elkészítették a Vespasianus 1.0 szá-mítógépes programot, mely a leesõ érméket hangjuk alapján azonosítja.
1 Ft. = 0,61217 japán jen
Itt egy jó pénzváltó!
de tudok egy másik trükköt:
Beírod a Google keresõbe a következõt:
1 HUF in JPY
Tehát a Yen az erõsebb, és bár valóban nem 1:2 a váltószám, de nagyságrendileg nem álltam távol.
Itt arra gondoltál, hogy 55 yen az 1000 ft? Mert akkor hatalmas hülyeséget mondtál, hiszen a forint erõsebb, mint a yen, a yent már százas értékben váltják a bankok, olyan gyenge.
De világosíts fel, ha nem erre gondoltál és akkor elnézést!
Mit tudsz te az életrõl, kedves molnibalage?
Semmit.
A nõdrõl/fiúdról is csak azt követõen tudod megállapítani, hogy az igazi-e vagy sem, miután egy kicsit beleharaptál. :-))
Nemtom, hogy az e-pénz (virtuális picula) milyen változást hoz, de még az is jobb lesz, mint a papíros.
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
Meglepne, ha nem lehetne manapság ezer helyen kideríteni a pénzérme pontos összetételét. Tömegspektrométer és hasonlók. Elég sok laborban vannak már ilyenek ahhoz, hogy valaki megszervezzen egy ilyen vizsgálatot...
"jó prés minta - bukó"
Nem kell tökéletesnek lennie, csak "elég jónak" ami a standard ahhoz, hogy hamisítani lehessen. A hangzást és a mágnesességet ez szerintem nem befolyásolja jelentõs mértékben, tehát csak annyira kell jónak lennie, hogy egy felületes vizsgálatnál ne bukjanak le vele.
"Meg honnan szerzel pénzverõ gépet?"
Mond, te olvastad a cikket?
Valaki elárasztotta japánt hamis 500 jenesekkel. Gondolom nem vésõvel meg kalapáccsal gyártotta le az érméket. Tehát qrvaélet, hogy megoldható a dolog.
"Még a Magyar Nemzeti Bank is csak veszteségesen tudta gyártani az 1 és 2 forintosokat, szerinted majd otthon tudsz úgy pénzt verni (akár 50 vagy 100 forintost), hogy megérje? :D"
Az 1 és a két forintos gyártása ugyan veszteséges, de mondjuk az 50-esé már nem. Ha jól tudom kb 5 forint körül van egy érme gyártási költsége. Hiába nagyobbak a nagyobb értékû érmék, azok is max 10-20 forintért gyárthatóak.
(A 100Ft-ost nem említem mert nem tudom a szendvics gyártás mennyivel problémásabb.)
A hír 500 yenes érmékrõl beszél, nem tudom honnan vetted, hogy forintot szeretnék gyártani.
A hírben 500 yenes szerepel, azaz kb 1000 forint egy érme. Még ha 100 Ft-ba kerül is legyártani, akkor is 900 forint nyereség van érménként.
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
vagy, még jobb: aranyból kell verni a pénzt, és az érték pontosan egyezzen meg a nyersanyag+gyártási költséggel.
Bárki verhetne akkor pénzt. Sõt, ha valaki olcsóbban verné, akkor még picit nagyobb haszna is lehetne rajta.
jó prés minta - bukó
Meg honnan szerzel pénzverõ gépet? Az se két fillér, meg az alapanyag sem. Még a Magyar Nemzeti Bank is csak veszteségesen tudta gyártani az 1 és 2 forintosokat, szerinted majd otthon tudsz úgy pénzt verni (akár 50 vagy 100 forintost), hogy megérje? :D
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Elvileg lehetséges lenne tökéletesen megegyezõ hamisítványokat készíteni.
Itt nincsenek olyan biztonsági megoldások, mint a fémpénzeknél.
Az összetételt kell ismerni, meg kell egy viszonylag jó prés minta.
Szvsz ezek után a hangja, súlya, mágnesesége és minden egyéb megegyezne nem?
Ha levonod az összes költséget, legyen mondjuk 1.000.000 Yen, akkor van 4.000.000 hasznod. A fémpénzeket az emberek nagy része soha nem ellenõriz, de a boltosok se. Kicsi a lebukás veszély de nagy lehet a haszon, ha elég jó minõségben tudod csinálni.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
púúúúú
A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.
Vajh mely érzékszervek jöhetnek szóba a jó pénz megkülönböztetésére a rossz píztõl?
A szag biztos nem segít, mer a pénznek nincsen szaga. :-)
Megnyalni? Nane!
Marad tehát a tapizás, a látás, és a fülelés.
Szemre lehet már saccolni, bár a szem fényvesztõ, így nem ad biztos támaszt.
A tappintás és a hallás tényleg jó mószernek tûnnek, de szerintem a legtutibb az, ha alkalmazod Archimédesz bátyó törvényét. Ki ismeri?
Senki?
Íme:
"Minden vízbemártott test, kisangyalom,
A súlyából annyit veszt, kisangyalom,
Mint amennyi az általa, kiszorított vízsúlya, kisangyalom."
Azonban, ezzel sem érsz semmit, ha nem tudod-- na mit?
Hát a rót!
:-)
A körmöci aranyat - például - jó csengése különböztette meg a gagyi velenceitõl.
Nemhiába kell a mai napig ki- vagy lecsengetni a lóvét.
Egy dörzsölt zsidó uzsorás pedig akár bele is harapott a fogaival az érmébe, és máris megvolt a szakvélemény, körmönfont és költséges tesztek nélkül. A modern ember mindent elbonyolít.
Belegondolok, mekkora üzlet lenne magyar 100-ast hamisítani...
http://www.raphirek.hu
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"