Készház.

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ismerõs mondta, a tégla már 3000 éve bevált, miért változtassak? 😊 Ja, és könnyûszerkezetes házat eladni szinte lehetetlen. 😞
Ja, a 130.000 Ft/ nm ténylegesen megvalósítható ár tégla háznál. Anno, mikor házat vettem, gondolkodtam a könnyûszerkezetes házakon, egy kaposvári cégtõl kértem ajánlatot, és õk 130.000 forintra adták meg az árat.
Sir Quno Jedi
És ha jön az orrnádó!!! 😄

De amúgy én is a kövben/téglában/vasbetonban hiszek!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Részemrõl nagyon nem ajánlom a könnyûszerkezetes házakat. Tényleg kiválóak, ha a fûtés hõjét kell benntartani, de a nyári kánikulát nem tudják megfogni, nagyon hamar átmelegedik a fal, és odabent iszonyatos hõség lesz. Költségileg nem sokkal jobb a könnyûszerkezet, gyakorlatilag a komplett ház árának kb. 10%-a a megtakarítás. Téglából 130.000 forint/ nm-ért készre lehet építeni egy házat, ha a telek adott, a jobb könnyûszerkezetes házak is ennyibe kerülnek. A fõ költség ugyanis nem a fal, a szerelvényezés. (Mire tetõ alatt van a ház, tehát alap + falak + tetõ, az csak a kész ház értékének a 30-40%-a lesz.) Ja, és a könnyûszerkezetes ház nyikorog. 😊 A falra sem lehet csak úgy bármit bárhova felrakni, mert gipszkarton az egész. 😊
JAG1
Persze, mindent. Kulcsrakészen átadják.

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

desigo
Az elektromos,víz,fûtés kiállásokat is õk csinálják?
Mert akkor nagyon alaposan meg kell tervezni elõre,hogy mit hova kérsz...
JAG1
Van helyszíni szereléses, meg nagypaneles, vagy mi a neve.
A kettõ között annyi a különbség, hogy a helyszíninél az egész ház vázát felépítik fából, ott a helyszínen, majd szigetelik, gipszkartonozzák, vakolják.

A másik megoldás, hogy egy gyárban paneleket gyártanak, hasonló technikával, csak teljesen készre gyártják. Ezeket a panelokat a helyszínre szállítják, ott egyszerûen összerakják, mint a legót.

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

Hellhammer
Aha, köszi. Szal a tervek alapján legyártják a falelemeket és a helyszínen összeállított kerethez rögzítik?

JAG1

Ilyen a szerkezete. Fából van a váza, az elemeket elõre legyártják, a helyszínen már csak össze szerelik.

ZilogR
fahaz.lap.hu - itt lehet bogarászni

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Hellhammer
Mi is rönkházban vagy gerendaházban gondolkozunk (a gerenda olcsóbb valamivel). Otthon van pár linkem, majd este elõkeresem és iderakom.
Ez a favázas ház milyen? Fából megcsinálják a keretet és téglából építik meg a falakat?

JAG1
Egyelõre annyira jutottam, hogy a MAKÉSZ honlapján nagyjából össze vannak szedve azok a cégek, akik ebbe a tagozatba tömörültek. Minõséget és megbízhatóságot ígérve. Lehet ajánlatot is kérni. Úgy vettem ki, hogy elküldik az összes tagnak, akik majd jelentkeznek.

JAG1
Remek, nyitott vagyok, rönkházat meg sem néztem.

ZilogR
...éppen nyakig benne, mi is keressük a megfelelõ céget!!! Nagyon várok én is infokat ide!

Mi rönkházban gondolkodunk, de mindenképpen a fa-szerkezet éri meg jelenleg. Van már konkrét árajánlatunk egy helyrõl, ha vége a melónak, estefelé konkrétumokat pakolok ide!

Végre egy ilyen fórum, már gondolkodtam, h én indítok egyet, de meg lettem elõzve!

A reális építési idõ inkább a 3-4 hónap, mint a pár hét!

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

JAG1
Na igen, ilyen esetek elkerülése végett jó lenne pár hasznos infó, melyik céggel érdemes, nem érdemes szóba állni.

Fabio Capello
Tény hogy nagyon gyorsan fel tudják húzni õket, de ne ülj fel minden határidõnek amit mondanak: a szomszéd házát durván egy hónap alatt felhúzták, azóta minden hónapban jönnek és helyrerakják, mert nem várták meg az alap kiszáradását, és emiatt állandóan csúszik szét a ház.. Marha jól mutatna amúgy a ház, ha nem menne végig rajta egy bazinagy repedés... :S

JAG1
Utána tudnál esetleg érdeklõdni, hogy melyik céggel építettet és mik a tapasztalataik?

Teljesen konkrét tapasztalatokra, infókra lenne szükségem, az általános dolgokat én is ki tudtam hámozni a netrõl.

Egy közeli rokonom komolyabban utánanézett ennek a kérdésnek.
Ha kész a betonalap ( megkötött, ~3 hét) kb 1 hét alatt szerkezetkészre szereli a cég elõregyártott elemekbõl, melyek szabadon variálhatók, tervezhetõk.

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

grebber
Hát szerintem mindeképpen olyanoktól kell érdeklödni akiknek már ilyen van.
Tõlünk nem messze egy család ilyet építetett.Nagyon szép lett nagyon gyorsan elékszült.Ha nekem egyszer lesz emgfelelelõ pénzmag akkor tuti ilyet veszek asszem olyan 10-12 millióba fáj 😞

Next PC upgrade: 2022

JAG1
Elsõsorban a fa szerkezetû megoldás érdekelne, mert az olcsóbb és a keret igen szûkös. Igen, nekem is szimpatikusabb a fémváz, de jóval drágább.

A fa vázasra is adnak 30-50 év garit. Gyorsabban is felépül.

JAG1
Lakásvásárlás elõtt elgondolkodtam, hogy szinte uannyiból házat is lehetne építeni. Telek adott, szal azt nem kell venni.
Neten utána nézve akad ezrével cég, aki ilyennel foglalkozik, de itt meg is akadtam.

Tapasztalat, infó, konkrét cégnév érdekelne, kivel érdemes foglalkozni, kihez forduljon az ember, ha komolyabban érdekli a téma.

SG-s vérpistikék semmitmondó, kötekedõ, hozzászólásaira nem vagyok kíváncsi.

← ElőzőOldal 2 / 2