SETI: a csend hangjai
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mert ott a nebáncsvirágoknak nem valami jó.
A linket megnéztem, de semmit nem értek belõle. Szöveg nélkül nincs semmi értelme. Ha felteszek neked ide egy halálfejet, azt is jelentheti, hogy halálosan megfenyegetlek, meg azt is, hogy figyelmeztetlek egy halálos veszélyre. Vágod?
Kara kánként folytatom tanításom.
A 137-ben, már leírtam, és úgy igaz: Te, engem, nem tudsz megsérteni. Amiért mégsem hallgattam el a jelzõt, annak csak az az oka, hogy bizonyos tiszteletet meg kellene egymásnak kölcsönösen elõlegezni. Talán, még akkor is ha nem úgy tûnik, hogy megérdemli. Mutasd meg, bizonyítsd, hogy Te különb vagy.
Almár Iván professzor mûsoráról, nem feledkezem el. Idõnként, fogok rá gondolni. Egyébként úgy tudom, a "trident-féle" hozzászólás is olyan Fórumról való, ahol Almár I.-ra hivatkoztak.
Viszonzásképpen, Neked is link, Ludvík Tuèek honlapja. A google, 12800 találatot írt ki.
http://12wow.sweb.cz/
Ha a szöveget ne is érted meg, a képeket érdemes megnézni.
Az m2-es mûsor szerintem az interneten utólag is megnézhetõ. Egy beszélgtés volt Almár Iván csillagásszal a föndönkívüliekrõl, ûrkutatásról és más hasonlókról.
Talán az m2 honlapján még megnézhetõ a mûsor. Sok újat nem mondott, ahhoz képest, amit már máshol is ismertetett, pld. a Mindentudás Egyetemén, de érdemes megnézni.
Sajnos, nem tudom fogni az M2-t. Azért, ha meg írtad volna, mit kellene látnom, megkerestem volna valahol, mirõl is maradtam le. Mert engem a téma, valóban érdekel.
Azért, valamilyen érdeklõdést, Te is mutathattál volna, egy ismeretlen, talán érdekes, vagy ötletet adó magyarázat iránt. Ehelyett, elintézted egy sértõnek is vehetõ jelzõvel. Utána olvastam, és azt, amit én írtam, nem találtam baromságnak. Mások hozzászólását, nem feladatom megvédeni.
Rendkívüli szerencséd van. Te, engem nem tudsz megsérteni.
Azért, máskor, már ne írd le.
Se nekem, se másnak.
Innen:
http://forum.origo.hu/archiv/topik.jsp?id=69403&page=2
trident
2004. 10. 07. 12:32
Ez itt a kedvenc Fórumom. Mindent elolvastam és tudtam kovetni. Rá kellett jonnom, hogy mégis van valami, amit nem nem találtam itt.Így tehát kozzé teszem.1977-ben az ohio-beli Delaware rádióteleszkóp feljegyzett egy adatsort.Úgy néz ki mint minden SETI-kutató álma.Kiemelkedik a háttérbol,(30x) Azóta egy generáció torte ki rajta a fogát eredménytelenul.Az uzenet 12 számjegy,a 21 cm hullámon, kisszogu kotegben, nem identifikált helyrol, (de nem kozelrol) sugározták. A számokat, minden fantázia megengedett módszerével vizsgálták. Máskép kell!Mondja nekem a konyv nem szerzoje, nem írója hanem értelmezoje ( ahogy magát jeloli) L.Tuèek, aki a maga módján dolgozta fel, adta ki konyv alakban. Ez van elottem, Tuèek mint képzomuvész, rajzban dolgozott. Persze kellett hozzá egy adag csill. mate. fiz. filoz. stb. tudás is.Szemléletesen, (nekem!) meggyozoen elvezet a számtani alapismereteken keresztul a Ludolf-féle számhoz, megindokolja miért 360 fokos a kor. Az ido fogalma, az EM mezo rezgése, a fény sebessége is az eredmények kozott van. Mindezt ábrák, rajzok, koordinátarendszerek segítségével. Én nem találtam benne hibát, csúsztatást, torést.(Persze, azért lehet). A készulo második kotetében további eredményeket ígér: az idegenek alakja, genet.kódja szaporodásuk, az adó és vevo antennák konstrukciója, jármuveik, meghajtások, saját kozlésuk alapján. A konyv 1997-ben volt kiadva.De Tuèeket nem unneplik eléggé. Talán mégsem úgy van?Magamban csalódást éreznék.Az olvasmány így is megragadó, inspiráló és tanulságos.Tuèek szerit, ha valaki 12 számba ennyi információt képes belekódolni, az megérdemli a hozzámért figyelmet. Ha valakinek a tartalom soknak tunik, gondoljon arra, hogy minden tudásunk, minden nyelven 37 betuvel leírható.Ha valaki megkér rá, annak tobbet is írok. A konyv cseh nyelvu eredeti. Tudtommal, nincs még lefordítva. Udvozlettel
mi se testbeszéddel kommunikálunk párezer km-re lévõ haverjainkkal...
A világegyetemet úgy kell elképzelni mint egy õserdõt, tele van hatalmas és öreg fákkal, mi pedig még csak egy palánta vagyunk a sok közül... Egyszerûen nem vagyunk elég érdekesek az õsi civilizációk számára. A többi palánta meg ott tart ahol mi, éppen most mászik ki a szarból (párdon).(A végét hozzáköltöttem.)
Ezt már régebben feltettem.
<#alien2>#alien2>
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
Aztán így kerestem: "Jerry R. Ehman 1977 download"
Így aztán találtam egy wav file-t,
http://www.theparanormalreport.com/bloops-and-wow-signals.html
de az csak 10' volt, semmi különleges, persze laikus füllel, de azért még-sem 72'........
Szóval, izgat, mi lehet a 72' -ben?
<#rolleyes>#rolleyes>
Lehet, hogy semmi...
Lehet, hogy egy fegyver leírása...
<#kuss>#kuss>
Már így is sokat foglalkoztam vele, csak ne-hogy jöjjön egy nagy fekete ûrhajó az éjjel éretem....
<#whatever>#whatever>
De azért félre a tréfit, meghallgatnám a teljes anyagot....
http://www.tradeximp.com/
Szerintem egyertelmu, hogy titkos katonai repulogepek vannak ott, es azokkal foglalkoznak, tervezik, epitik, tesztelik, stb. oket.
Naponta 2x is.
A lényeg az, hogy akik szerint ez egy fegyver, azok az üzenet alapján kidolgoznak egy új fegyvert, akik szerint új energia elõállítási mód, azok azt dolgoznak ki az üzenet alapján, akik szerint létformák genetikai kódja ..., stb.
A fõhõs meg rájön, hogy ez egy teszt. Aki nem képes a saját elmebaján kívûl helyezni magát, és simán csak érteni az üzenetet, az sosem fejtheti meg, mert a saját baromságai fognak elõjönni.
<#conf>#conf>
Egy atommal már sikerült... ;) Transzportálás
...Szürkék vagyunk! Félúton állunk a fény és az árnyék között...
akkor már rég itt vannak, és körülvesznek minket csak energia formájában, és kurvára leszarnak minket, vagy nem tudják az energiát anyaggá alakítani, vagy tudják csak mi nem vesszük észre. Majd ha az ember is energiává tud válni aztán energiából anyaggá akkor jutunk el több száz fényévre lévõ "helyekre". :DD
Nem lehetséges meghallgatni technikailag, vagy nem jól kerestem?
Tudtok segíteni?
<#conf>#conf>
Aki átbasz, az basszon b-t is!
Sajnos összekevertem: Herbert W. Franke - Az orchideák bolygója címû könyvével... (a nagyon fejlett civilizációról, ami elfordul a külvilágtól, és az anyagi léttõl..)
(Így már a saját értelmes létemben sem lehetek biztos... <#rolleyes>#rolleyes>)
...Szürkék vagyunk! Félúton állunk a fény és az árnyék között...
"Vajon közös nyelv-e a matematika minden elképzelhetõ intelligencia számára?"
De buta vagyok, nálam ez természetesnek tûnt.
Pedig ha egy amazonaszi õsemberrel találkozol, nem azzal kezdi, hogy neki hány felesége van, hanem magára mutat, a nevét mondja (általában azt, hogy ember), majd megtapogatja a hajad, szóval minõségi dolgokkal hozakodik elõ, nem mennyiségekkel.
Persze, ha ezt egy nagybummnyi - tetszik ez a szó! - távolságban élõ lénynek akarod közölni, akkor neincs más választásod, kvantifikálni kell az információt. És akkor bele is verted a fejed a matematikába. Amelynek földönkívüli fejlõdését megtapasztalni, azt hiszem, hogy felérne egy Mária-jelenéssel (bocs, túloztam).
Mindig tudtam, hogy az SG alapján egyszer valaki doktori disszertációt fog írni.
na ez azért fájt :D
matematikailag bizonyított h végtelen sok prím van
Yo, Bitch!
Stanislaw Lem - Éden"
Hát ha már Lem, akkor az "Úr Hangja" jobban passzol ide. :)
A válasz attól függ, milyen matematikafilozófia áll hozzánk közel.
* Ha a platonista megközelítést követve azt gondoljuk, hogy a matematikai dolgok ,,ténylegesen ott vannak'', azoknak igazi világuk van, amelyeknek valódi létet, reális, ,,ott kinn levõ'' mivoltot tulajdonítunk, akkor észszerû feltételezni, hogy az idegenek matematikája is hasonló a miénkhez.
* Több más mellett azonban olyan szemléletek is vannak, miszerint a matematika inkább agyunkról árul el dolgokat, semmint valamiféle ,,kinn levõ'' mivolta lenne. Más lények matematikája érthetetlen lenne számunkra.
Azonban a klasszikus szemlélet szerint végtelen sok prím van, még annak ellenére is, ha az ezt igazoló (Euklidesztõl származó) bizonyítás nem ad eszközt a kezünkbe arra, hogy ténylegesen meg is konstruáljunk (emberi idõben) tetszõlegesen nagy prímszámokat. A nemkonstruktív, tisztán egzisztencia-bizonyításokkal való együttélés a ma élõ matematika része, mégha nem is viták nélkül. (A halmazelmélet megalapozásánál még ennél durvább dolgok is felmerültek: a Banach-Tarski paradoxont úgy is mondhatnám. ha nem ragaszkodunk a fizikai interpretációhoz: ,,szátvághatunk késsel egy aranygömböt úgy, hogy a részekbõl aztán kettõ, külön-külön az erdetivel egybevágó aranygömböt lehet összeállítani. Mondanom sem kell, tényleges, atomokból álló fizikai tárgy ilyen, ún. ,,nem-mérhetõ'' részekre vágása lehetetlen.)
Sõt, a matematikának megdöbbentõen ,,nemkonstruktív'' eszközkészlet áll rendelkezésére, amellyel képes olyan dolgokról is érvényesen, amelyek elvileg is megkonstruálhatatlanok. Az ,,egziszenciabizonyítások'' csak valami puszta létét igazolják, anélkül, hogy bármi támpontot adnának a tényleges megkonstruálásra. Sokszor számosságokon alapuló megfontolás alapján bizonyítanak: ,,Tudjuk, hogy ennyi dolog van, ezek egy része szokványos, a többi furcsa, tudjuk hogy a szokványosak kevesebben vannak, mint az összes, tehát: van furcsa dolog is''. (Egy vicc szerint úgy fogunk oroszlánt a sivatagban, hogy leszitáljuk a sivatagot, ami fennmarad, az oroszlán.)
Az egzisztenciaérvelések gyakorlati jelentõségére példaként: a ,,nemstandard analízis'' általam ismert felépítési módjai mind egzisztenciabizonyításon lapulnak (például nemtriviális ultraszûrõk létén, amelyekrõl tudjuk, hogy léteznek, de azt is tudjuk, hogy egyet sem lehet közülük ténylegesen is megkonstruálni). Nemstandard analízis: a matematikai logika XX századi fejlõdése lehetõvé tette a számkör olyan bõvítését, ahol valóban vannak ,,végtelen nagy'' és ,,elenyészõen kicsiny'' mennyiségek, így lehetõvé vált a matematikai analízis klasszikus ,,epszilon-deltás'' megközelítését egy
Létod, felvenném ezt a követelést is az aláírásomba, de már nincs hely.
Példáúl vegyünk példaként a tengeri életet ha ott elpusztítjuk a cápát akkor nem csak a cápát pusztítjuk el.
De már akarva, akaratlanúl, belefolytunk egy másik témába.Persze van némi köze hisz ez a jövõ, meg a talán "földönkívûlivel találkozunk" is a jövõ.
A témához szorosabban kapcsolódó véleményem meg:
Ha találkozunk földönkívüliekkel és kicsit fejlentlenebbek vagy fejlettebek nekem nem jutna eszembe akkor egy csillagközi inváziót csinálni.Eleget háborúzunk egymással is.
ASUS M2N;AMD 4850e;Ati HD4650;2x2GB,MX510+Steelpad_QCK