Magyar történelmi feladványok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Velence, Genova
Albánia: Szkander bég
Szerbek: Brankovics György(késõbb már nem)
Német-Római Birodalom: III. Konrád(nem támadt ránk😄)
Karamán Emírség(?): ?
Bizánc: VIII. János, XI. Konstantin
Pelloponnésszoszi államocskák: Akháj fejedelemség, Moreai, Athéni Hercegség
Bosnyákok
szerintem ennyi, mindenkit beleírtam akiknek bajuk volt a törökökkel😄
Mely országok(ha lehet vezérekkel/vezetõkkel) segítették közvetve vagy közvetlenül Hunyadi török elleni háborúját? Ha valamelyik vitatható, akkor indoklással, h hogyan.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
passzolok
Most te jössz.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Roma aeterna est. Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit. Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál...
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
lõttem hosszúíjjal 337 méterre.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
harcu, minden íj csap 😄 egy ismerõsöm gyerekíjjal lõtt, és neki is véraláfutása lett... és ha figyelembe vesszük, hogy átszalad a reflexbõl kilõtt vesszõ egy vértezetlen emberen, akkor a lovasíjak annyira nem is gyengébbek, bár meg kell hagyni hogy logikus, lehet hogy Nyugat -Európában használták... egyébként ha megnézzük a magyar vagy akár hun harcmodort, számított a távolság, mert nem bonyolodtak közelharcba az ellenséggel, hanem távolról szitává lõtték az ellenséget. Litániákon német és francia szerzetesek akkor új sort iktattak a könyörgésekbe: a magyarok nyilaitól ments meg, Uram, minket.
Roma aeterna est. Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit. Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál...
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Amúgy igen, nem newtonban, hanem fontban adják manapság meg az íjak erejét, a harciíjak olyan 70-80 fontosak lehettek, és ezek már képesek voltak átütni egy lemezvértet is.
A reflexíj egyébként azért sokkal praktikusabb a hosszúíjnál, mert rövidebb, így lehet lóról is alkalmazni. Nem hátrány egy lovas nemzetnél. A mongol íjak alsó része például rövidebb, mint a felsõ, szintén praktikussági okokból. Amúgy teljesítményre a hosszú és a reflexíj kb. egyforma, kb. ugyanolyan sebességgel lövik ki a vesszõt.
A lovasíjak egyébként gyengébbek, mint a gyalogosíjak, mert nem messzire, hanem sokat kellett vele lõni, kevésbé fárasztott.
A török íjász legendáról annyit, hogy az íjak max 150-200 métert tudnak belõni (nem célzottan, hanem maximálisan), a Boszporusz pedig valami 800 méter a legkeskenyebb részén is.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Volt nemrégen - asszem a Discoveryn - egy fegyvertesztelõ mûsor. Épp íjakat teszteltek/bemutattak, 2-t választottak ki az ott levõ sok közül és hogy-hogy nem a reflex íjra úgy néztek, mint borjú az új kapura. Egy hosszú íjat és asszem egy skorpiót (jó, mondjuk ez nem íj) választottak. Aztán magasztalták a hosszú íjat, h mennyire jó, hiszen az angolok szétlõtték vele a franciákat. Mondanom sem kell, h nem néztem sokáig a mûsort.
érdekes... nevezik visszacsapó íjnak is... ezt mos tudtam meg <#vigyor>#vigyor><#wow1>#wow1><#vigyor0>#vigyor0>Roma aeterna est. Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit. Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál...
Ma nem 40fontos íjakkal lõdöznek, ami durván 180N?
www.smart-bus.hu
Vagy inkább mégiscsak Hausz Alajos?
Hogy hívták a Szent István csatahjó kapitányát?
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
No roots: no tree. No family: no me. (Faithless - No Roots)
Kik uralkodtak Árpád és Géza között?
Amúgy meg van egy I. világháborús békekötésrõl egy olyan kép, hogy mit akarnak az angolok 3 pontban, és abban az egyik, hogy: "Huns must go!" Azaz ezek mi vagyunk...
Szkítának, Hun-nak, Avares-nek, Hunni-nak, Unnoi-nak, Türk-nek neveznek minket...
www.smart-bus.hu
Mi közünk a Hunukhoz? Miért hívják kicsi orszgunkat Hungary-nak?
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz