HDMI - DVI

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
A topikcímre válaszolva: nem

Milyen alaplapod van (márka, típus)?

Saor Alba

Solten
na azért, egy hdmi-s 2600xt ritka mint a fehér holló... :)

Saor Alba

Szia!

Nos próbálom értelmezni, amit írtatok.
Az Biztos, hogy a kártyához kaptam 18+1 polusú csatit, de annak a vége nem HDMI dugalj, hanem valami egészen más - még a nevét sem tudom. :(
Ennek a csatlakozónak az egyik vége (ami a kariba megy)WSP-DVI feliratú, a másik vége egy 15 tû befogadására képes dugalj (mint a rendes monitordugalj).
Ennek az átalakító csatinak a neve a csomagolás szerint 12CT2-1DVI01-12

Remélem ezzel az infóval tudtam kicsit segíteni.

Természetesen a TV van HDMI bemenet, kettõ is. Csak a kártyán nicsen HDMI kimenet. :(

(Én hülye meg még azt hittem hogy végre az s-videó kábelt le tudom cserézni...)

Üdv.:
Bea

AMD Athlon64 X2 4600+ / 300GB SATA / 2x1Gb Geil DDR2 800MHz RAM / Sapphire HD3870XT 512Mb / Asus VW195D / XP SP3

Solten
Mi van, a 2600XT-n van hangchip? :) Bevallom, nem néztem milyen karija van, a Palit 96Gt-jébõl (HDMI) indultam ki, mert azon nincs.

Saor Alba

Amennyiben félreértettem és nem HDMI-DVI kábelrõl van szó, hanem a gyári HDMI átalakítóról, plusz HDMI kábelrõl, akkor csak át kell állítani a hankártyabeállításoknál, hogy az ATI HDMI Audion menjen a hang. Viszont ezen tudtommal CSAK digitális hang megy ki, tehát AC3, DTS hang, illetve bizonyos fajta WMA digitális audió. Ja és a HDMI kábelbõl van tudtommal A és B jelû, de csak az egyik (A?) visz hangot, a másik fajta nem.
Aztán az is lehet nem kell a hangkártyát állítgatni, mert van olyan lejátszó program, amiben digitális Audionál be lehet állítani min küldje ki a hangot.

csgery
VAn HDMI erõsítõ is, tehéát uzgyanúgy küldhet, hangot, mint ahogy képet... digitális jel lehet a hng s kép is:)
Ne vezesd félre a megadott videokártyában van hangkártya is, ezért tud hangot is küldeni, de ilyenkor át kell állítani a hangkártya beállításoknál, hogy az ATI HDMI Audio a kimenõ hangkártya ... viszont a DVI sehogy nem fog hangot átvinni. Nincs azon a TV-n értelmes HDMI bemenet?

Solten
Az is úgy küld, ha van rajta digit. audio bemenet, hang.csip val.szeg nincs a kártyán :)

Saor Alba

Balumann
DVI nem továbbít hangot, csak a HDMI (csatlakozó sem). Egyébként elméletileg a HDMI -s videókártya hangot is küld, különben nem sok értelme lenne ha van DVI.

MaSzKa
http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=134&old=2

a Sony reklámba nagyon tetszenek az ok a nyulak :)

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Seth
Úgy van ahogy mondod, asztali dvd lejátszóknál így mûködik(illetve teszemazt ps3-nál, xbox360-nál).

PSN ID.: Beegabor

MaSzKa
a hdmi szerintem vezet hangot de ha visszaalakítod dvi-re akkor már nem

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

amúgy KÖSZ!

AMD Athlon64 X2 4600+ / 300GB SATA / 2x1Gb Geil DDR2 800MHz RAM / Sapphire HD3870XT 512Mb / Asus VW195D / XP SP3

Jobban belegondolva igazatok. A hangkártyából jöhet csak a hang.

De nekem - az egyik bevásárlóközponti mûszaki árúházláncban - az mondták, hogy a HDMI hangot is továbbít.

Akkor gondfolom ez az állítás pl. az asztali DVD-k esetében igaz.

???

a legegyszerûbb, hogy fogod és a hangkártya kimenetrõl egyszerûen mondjuk rca csatlakozóval rádugod a tv-re a gépet :D gondolom Seth is erre célzott
Seth
hát a hang az a hangkártyakimenetrõl jön,nem a videókártyáról <#fejvakaras>

PSN ID.: Beegabor

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy vettem egy HDMI kábel (mindkét végén 19 polusú HDMI csatlakozással), amit kiegészítettem egy dugaljjal, aminek a másik vége egy 18+1 polusú DVI-D dugó.

Át is megy az LCD tévére szépen a kép, de nem viszi át a hangot a PC-rõl?

Mit kellene tennem, hogy a tévé adja a hangot is?

Köszönöm:
Bea

Ui.:
A kártya ATI 2600 XT HD

← ElőzőOldal 3 / 3