Rendszám \"kismotorra\"

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pszihopata
egy biztos ha bármit is bevezetnek az azért lesz mert zavarja õket egy olyan terület ahonnan még nem tudták megsarcolni a polgárt

kibasztak a kvadosokkal-mopedautósokkal,majd jön a robogó

'környezetvédelmi, közlekedésbiztonsági és vagyonvédelmi szempont"

szánalmas mellébeszélés!

leszarják nagy ívben hogy egy lopott robogót egy adásvételivel meg egy számbeütõvel tisztára lehet mosni!
30 éve nem volt rá idejük kitalálni valamit?

fizess paraszt 30 ezret a 15 ezres babettára!

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

Zsolti9014
Kissé késõn veszem észre intelligens, kedves válaszodat. Úgy vélem, kettõnk közül Te vagy az, aki nem tud olvasni, illetve értelmezni. Tisztában vagyok azzal, hogy mit írtál, nem szükséges elemezned a mondanivalódat. Viszont Te nem értetted meg a kérdésemet, amennyiben mégis, úgy a fórumot használod az elfojtott agressziód és a felsõbbrendûségi érzéseid kimutatásához.

Én teljesen kulturált körülmények között kértem Tõled egy link VAGY forrás megjelölését. A "vagy" azt jelenti, hogy a kettõ közül az egyikkel beértem volna. Tehát a hozzászólásodnak ez a része nekem bõségesen elég lett volna:
"Forrásom: Helyi közlekedési felügyelet egy magasabb beosztású vezetõje. Ö is csak szóbeszédeket tud. "

És azt hiszem forrást kérni nem bûn, illetve ebbõl nem tudom, hogyan következtetsz a szövegértési képességeimre. Továbbá a végén udvariasan, elõre meg is köszöntem válaszod, amely aztán eléggé bunkóra sikeredett.

Más: ahogy írtad, a "seggen berregõkön" mégsem lesz rendszám, legalábbis egyelõre, ahogyan Te is olvashattad az elõttem szólót.

És még valami: "Legfrissebb talán!"
Ebben a mondatodban a "talán" nem arra utal, amire Te azt gondolod. Nem az információk hitelességére, eldöntöttségére. Hanem a frissességükre. 😄

Köszönöm, hogy végigolvastad a hozzászólást, további kellemes fórumozást kívánok! A jövõben pedig kérlek gondold át a hozzászólásodat mielõtt elküldöd.

Üdvözlettel: az értetlen analfabéta! 😉

Hajrá Magyarország!

hungaro
Egy kis jó hír egyenlõre! "A kormányzat letett arról, hogy kötelezõvé tegye a rendszámokat a segédmotorokra. Egy éve Kondorosi Ferenc, az Új Rend Kormánybiztosa még környezetvédelmi, közlekedésbiztonsági és vagyonvédelmi szemponttal indokolta, hogy az idéntõl rendszámmal kell ellátni az 50 köbcentis motorokat. A Közlekedési Minisztérium az MR1-Kossuth Rádió megkeresésére most a jelenlegi gazdasági helyzettel és az aránytalanul sok pluszteherrel magyarázta, hogy nem írtak elõ rendszámot a mopedeknek. Becslések szerint több százezer segédmotor jár az utakon idehaza."

Hivatás az Életért!

BECKHAM7
Errõl az inforól nincs vmi új fejlemény?
Nekem nagyon tetszene ez az új jogszabály vagy miez...
szeretnék nagyobb mocit(125öst, nem 600asra gondolni..) és semmi kedvem sincs még a jogsit is letenni... + pénz és idõ
oké oké, tudom jogsira tandolyam meg mittomén arra jó, hogy megtanulja az ember hogy is kell azt vezetni... de akkoris.. VEZESSÉK CSAK BE!<#vigyor3>

TRUE BLUE THROUGH & THROUGH N95 4GB

Zerénd
Ennyire nem tudsz olvasni, vagy ennyire nem tudod értelmezni az egymás mögé tett szavakat?
Ezt írtam: "Legfrissebb talán!" Talán. Tehát nem biztos, ergo hivatalosan nincs eldöntve, nem szabad elkönyvelni.
Így nem tudok linket adni.
Forrásom: Helyi közlekedési felügyelet egy magasabb beosztású vezetõje. Ö is csak szóbeszédeket tud. De ha megnyitod a #17 postomba lévõ linket, (sg) már akkor leírtam, lesz "rendszám" a seggen berregõkön is, amit nem akartak elinni. Forrásom akkor is ugyan az az ember volt. Tehát lényegében akár lehet hiteles is.

Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ? &#8222;Meglio Fascista che froci\" Femeia roman nici un cacat nu merita,

Zsolti9014
ehhez valami forrást vagy linket lehetne kapnom? 😄
köszi

Hajrá Magyarország!

BECKHAM7
Ez viszont tetszik!<#vigyor3>
Végre egy jó rendelet! Remélem bevezetik

zeli

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

az az 1,3 jó lessz 1,6-nak

Vilnius Fabrik Tuning Sport /VFTS/ Simsonracing Rally

TÉK

\"Az egyetlen különbség köztem és egy õrült között az, hogy én nem vagyok õrült.\"

Kihal a téma?😄

\"Az egyetlen különbség köztem és egy õrült között az, hogy én nem vagyok õrült.\"

Motornál csak 1,3mm kell a gumikon, gondolom ezt hozzák át kisebbekre is. Személyautóknál kell a 3 mm.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

Ez különben mért jó?

Zerénd
ja.

Legfrissebb talán! "B" kategóriás jogosítvánnyal rendelkezõk vezethetnek nagyobb teljesítményû motort is. Nem ccm-re hanem kw-ra fogják megadni a korlátozást. Még nem biztos, 30KW lesz ez a határ. 30KW belefér akár 150 ccm-es bármilyen enduro pl, sõt ennél nagyobb ccm-es robogó. Gondolom azért ezt azért nem engedik, korlátozzák majd 30KW de egy megadott ccm ig. magyarán 30KW-os de 250 ccm-es motor már nem fér bele. Aki ezzel foglalkozik, még ö sem tudja pontosan hogyan lesz.

Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ? &#8222;Meglio Fascista che froci\" Femeia roman nici un cacat nu merita,

datango
gyûrjék ki.

Tehát akkor 2011 december 31-én 23:59-kor mindenkinek lesz rendszáma?<#vigyor2>

BECKHAM7
az a legújabb hír h 2009-tõl 2011-ig minden motort és társait(mopedautó meg minden) rendszámoztatni kell<#vigyor3>

Segédmotorra 2009 ben lesz rendszám nem? Mert valaki mondott már mást is...

Thx^^

pszihopata
Gumik min 3 mm,ha van index mûködnie kell,helyzetjelzõ-tompitott,reflektor-és ezek visszajelzõi-lámpákban e-szabvány ,duda-fénykürt,hátul fényvisszaverõ /kerek v. szögletes piros/,fékek-féklámpa /elsõre ha nincsen nem kell/,láncvédõ,kormánnyakcsapágy-lengõvillacsapágy,teleszkópok,nem lehet hangos a kipuf,jól olvasható hibátlan alv. mot. szám,nem folyhat az olaj ,víz sehonnan.

A kismotoré tuti lazább lesz kicsivel.

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

cement
pl a tuningot nem igazan szeretik a muszakin

respect to the man in the ice cream van

cement
hat mibol all... minden kategoriara vannak eloirasok, ellenorzik hogy a jarmu a szabalyok szerint reszt vehet e a forgalomban, ha valami nem mukodik vagy nem szabvanyos megcsinaltatjak/kicsereltetik, zold kartyanal meg merik a karosanyag kibocsatast hogy megfelel e a normaknak.

õÕõ... Ez szerintem így nem pontos. de nem tudom

mult nyáron voltam utoljára
amugy méga két személy is megengedett a "lepkefingokon"!

Még mindig nem tudtam meg hogy egy mûszaki mibõl áll😊 Valaki válaszoljon már😄

Ja, megeshet. Bár nem tudom mikor voltál kint utoljára. Én még nem voltam kint úgy hogy én vezettem. Ha meg nem én vezetek akkor meg nem a forgalmat figyelem hanem a tájat. 😄

Zerénd
Akkor ott is változott minden. Mikor utoljára voltam kint, még nem volt rendszám.

Fõleg hogy a határ mentén lakok 100 méterre a határtól... Minden további nélkül😄

ha bevállalod az utat egy 50 köbcentis lepkefingal akkor már csak tiszteletbõl sem fognak megbüntetni😊

Különben egy mûszaki mibõl áll? Soha nem voltam még mûszaki vizsgán :S :S

Én még mindig Ausztriánál tartok😄

Tehát akkor nem lehet menni?

ma voltam rutinon A1-en elöször, nekem M-es jogsim, van
ausztriában a biztositotol kapnak rendszámot a kisgépek, minden évben más szinüt

Bucser
A gond, hogy rengeteg olyan 50 ccm-es motorkerékpár van ami abszolút nem a "segédmotor" kategória...

Üdvözítõnek találnám, ha bevezetnének egy A1 kategóriában vagy A korlátozott jogsihoz kötött kategóriában is alkalmazott arányosíott eljárást. (teljesítmény/kilogramm arányhoz kötött jogsi vagy egyéb).

Nem beszéle arról, hogy ha van rendszám a nyílvántartás is egyszerûbbé válik.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Abból a szempontból tényleg jó dolog a rendszám, hogy be lehet azonosítani a jármûvet. (csak így mellékesen)De sok ember nem ezt látja a dologban, hanem hogy fizetni kell ill. mûszakiztatni meg minden...

Én azt hallottam hogy ausztriába ki sem lehet menni M-es jogsiva. Azaz hogy kilehet de megbüntetnek érte... De lehet hogy ez nem így van. Nem tudom... Ha valaki tudja pontosan akkor tájékoztasson😊

cement
hat en ausztriaban mar nagyon sokat voltam, es ott minden robogon lattam rendszamot.

Zerénd
Nem minden eus országban van minden motoron rendszám. Franciáknál mindegyiken van, de osztrákoknál vagy a németeknél nincs. De a motorok besorolása is más. Valahol a legkisebb határ nem 50 ccm, hanem 125. Valahol van az 50 ccm-es motorokon is rendszám, mint a fent említett franciáknál, de valahol a 125 ccm-es motorokon sincs még.
Bevallom öszintén, nem nagyon tudom a számokat, csak valami rémlik, amikor az eus csatlakozásunk még nagyon a küszöb elõtt volt. Lényeg az volt, felakarják emelni a síma B kategóriájú jogosítvánnyal rendelkezõknek az 50 ccm-es határt, 125-re. Szóval nem csak segédmotort, hanem kismotort is vezethetnek. M kategória megmarad a 13-14 éves gyerekeknek. Ezzel párhuzamosan, viszont beakarják vezetni minden motorra a rendszámot, mert nagyon sok 50 ccm-es motor a valójában akár 150 is lehet. Nagyon is egyetértek ezzel, hisz egy 13-14 éves gyerek nem száguldozzon már 130-al.

az index témárol én azt tudom, hogy elvileg ha gyárilag van a motorn akkor kell, ha ninsc akkor nem... hány 450-es EXC-n láttatok indexet? én még egyen sem

cement
hat en anno babettaval vizsgaztam segedmotorra, de haverom a sajat robogojaval es azzal nem kellett karjelzest hasznalnia, hanem az indexet hasznalta.

tokmindegy az a lenyeg hogy jo ha van index azt csá

viszont ezen a rendszám dolgon nem tudom miért lepõdnek meg egyesek, már mióta uniosok vagyunk lehet tudni hogy lesz. ugyanis az unioban mindenhol kell segédmotokra is rendszám, és itt is fog kelleni.

Zerénd
Hát ez így ebben a formában nem a legteljesebben igaz. Ha egy seggen berregõn van,gyárilag igy jött ki, de nem mûködik az irányjelzõ, a rendõr csak azért szólhat, hogy vagy le kell takarni az irányjelzõt, vagy (pl simson) lekell fordítani. Továbbá. Kis, vagy nagymotor esetén, a müszaki vizsgán mûködni kell, ha az felvan szerelve. Máskülönben nem kapná meg a mûszakit. Ha nem úgy jött ki, de utólag felszerelték, akkor is mûködni kell. Ám ha közben leszerelték, akkor nem kell rá. Más kérdés, ekkor már viszont kell átalakítási engedély is, de ez most nem a tárgyhoz tartozik.
Motorokra, tök mindegy milyen, az irányjelzõ többnyire csak kényelmi funkció. Nem kell hadonászni a kezekkel. Ennyi. Csak gondolj bele, rengeteg nagyteljesítményû motor futkos, amin nincs, nem volt, és soha nem is lesz irányjelzõ. Gondolok itt inkább a több 100 ccm-es chopperekre. Rendesen levan müszakiztatva, van rendszáma, mégsincs irányjelzõje.
Ma már nem tudom, de régen a nagymotoros tanfolyamon és vizsgán se lehetett irányjelzõt használni, csak karjelzést. Közben azért változhatott a jogszabály.

kezeddel legyezel a másik kezeddel kanyarodsz, a kuplungot rángatod(már ha van)...😄 Én az indexre szavazok😄 kényelmesebb

cement
olyan motorra kötelezõ az index amelyiken GYÁRILAG is van tehát ha neked ugy gördült le a motorod a futoszalagrol hogy azon volt gyári mûködõ index akkor annak mûködni kell, viszont ha nem volt rajta gyárilag akkor nem kötelezõ rá rakni, lehet kézzel is jelezni. ez a jogszabály

Zerénd
Régen, az összes simson star, swalbi, s51b, s51n, 51 eduro és elektronic, mint kismotor került forgalomba hazánkba. Ha megnézel egy régebbi kiadású ilyen motort, talán látsz még rajtuk hátsó lábtartó helynek a kialakítását. Aki segdmotorként akarta használni, annak elkelett vinni egy helyre, ahol átalakították segédre, és beleütötték a cm50 jelzést. Keményfedeles forgalmi engedélyükbe is átírták 50-re. Végülis semmi különöset nem csináltak vele, csak a kipufogójába tettek fojtást, amit otthon kilehetett szedni. 😊 Egy jó állapotú simson két személlyel így is elment 60 körül.

Zerénd
Mi a különbség a 2 vagy 3 esetleg 4 kerekû segédmotorkerékpárok közt? <#fejvakaras>
Ne keverjék egyesek összeg itt a segédmotorkerékpár, és a kismotor fogalmát! Kismotorra mindig is kötelezõ volt a rendszám. Lehet nagyon sok kismotort hajtottak/tanak egyszerû M-es jogsival.

Nem minthogyha ez akkora királyság lenne... Mert azért két személy alatt már elvesznek a lovak😄

Ha van rendszám akkor szállíthatok vele még egy személyt?

elekati
Hi!
Amugy csak 2011-tõl kell rendszám a robogokra+simsonokra meg stb....
2009-tõl kell a 3 illetve 4 kerekû segédmotorokra(ezen az 50-es quadokat a mopedautokat és egyéb közlekedési eszközöket értem)
Ne féljetek a két kerekû segédmotorotok van csak 2011-tõl lesz!(Addig élvezzétek ki ezt a pár évet <#kacsint>)
Amugy ez tuti info.1 hivatalos oldalon olvastam
Jah meg onnan biztos h' halottam h' a mopedautósokat is figyelmeztetik a rendõrök már h' jövõre rendszám....ugyhogy még 1-3 évig senki se pánikoljon...<#buck> csak ennyit akartam<#wave>

ChuckyHUN
Amúgy nincs rajtuk rendszám....
Fakk ha ezt bevezetik az szopi^3...

Chucky vagyok. Sportmotoroscsávófajzat. JAPANESETECHOLOGY lover. röviden ennyi...

Mi? hol? mikor?😄

Oldal 1 / 2Következő →