Outi, Fixi, SingleSpeed.... minden ami 28-as :P

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Breki33
Breki33

Breki33
Pinarello reklám póló

Breki33
L3vi
Hello Mindenkinek!

Sikerült szereznem egy régi csepelt, és úgy döntöttem hogy felújítom és SS lesz belõle. Már mindennel készen vagyok. Festés,kormány,középrész,hajtás stb... Eddig úgy üzemelt, hogy az eredeti hátsóagy volt benne. És a váltót leszedtem. De mivel arra hajtanék, hogy minnél kevesebb felesleges alkatrész maradjon rajta, arra jutottam hogy nem tûröm tovább a sok felesleges fogaskereket. Kicsit ennél a pontnál fennakadtam. Félek az agycserétöl. A sok fogaskerék miatt ránézésre mintha nagyon nagy lenne a tengelytáv. Valaki tudna segíteni,hogy milyen SS agyat tudnék beleépíteni? Vagy hogy álljak hozzá az egész dologhoz. Elõre is köszi.

Amikor a szeretet hatalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ meg fogja ismerni a békét. -Jimi Hendrix-

Breki33
Más, mivel kezd elegem lenni abból, hogy pofátlan gyalogosokra kiabáljak rá a bicikliúton gondolkozok egy csengõ-n, csak eddig ezt versenybiciklire kicsit furának tartottam, most ajánlottak egy ilyesmit

De vhogy még ezt is nagynak érzem, nincs még kisebb laposabb?
Egyáltalán ti használtok versenyre csengõt?
Ha igen milyet?

Ezenkívül gondolkoztam kerékpáros óra vásárlásán

BBB 6-ost ajánlottak 5 körüli áron, de a testbike-n láttam

Crivit Sport órát kb 1000 forintért azt hittem majd leszólják, de érdekes módon mindenki dícséri

és elég sok mindent tud

30 funkció:

Memória 2 kerékpárhoz, sebesség(átlag, max), seb.összehasonlítás tendencia, napi úthossz(percben, km-ben), távolság/idõmérõ elõre vagy visszaszámlálva, pontos idõ, stopper,össz. távolság számláló, váltakozó kijelzés(max seb. átlag seb., napi táv.), hõmérséklet( pillanatnyi, max., min.), zsírégetés, kalóriaszámláló,energiatakarékos mód, tempó nyíl, sebességtendencia, szeviz intervallum kijelzés, kék háttérvilágítás, stb.

http://www.testbike.hu/list2.php?pid=4207

Ezzel kapcsolatban is várnék véleményeket ki milyet használ ajánl vezetékest vezeték nélkülit?
Breki33
Közben beszéltem egy versenyzõ ismerõsömmel õis csak megerõsítette ez a nyeregcsöves dolgot.

Viszont úgy néz ki ez esetben mégis a középpel lesz gond, mutatták külön álló helyzetben is ellentartással és tényleg lehetett hallani.
Breki33
szerintem ezek gyönyörûek és nagyon jól néznek ki

sajna az áruk elég húzos, ha ötöd annyi lenne biztos elgondolkoznék rajta
bardocz
Nagyon szarul néz ki outin, hogy nem vízszintes a felsõcsõ szerintem. És ráadásul ennek a kialakításnak semmi haszna nincsen.
Breki33

Breki33

Breki33
másik topikban utánnaolvastam és ezzel kapcsolatban elég érdekes dolgokat találtam

szintén hasonlóra panaszkodik a srác:

Mostanában ha kiállva tekerek a nyeregbõl elkezdett valami kattogni a lábfordulat ütemében. Van ötlet mit nézzek meg?

Igen adott pozícióban amikor a bal lában lent van. Meg most észrevettem, hogy kis olaj ült ki a váz és a középcsapágy csészéje közé, lehet hogy kilazult picit az a csésze.

Válasz

Mielõtt bármit szétszedsz, vedd ki a vázból a nyeregcsövet, töröld tisztára, kicsit zsírozd meg, úgy tedd vissza.........aztán csodálkozz 😊

Annyian megettük már ezt a "kattog a hajtómû" dolgot 😊

Ööö, de miért pont akkor kattogna, amikor pont kiállva tekerek?😊

Egyébként a karbon nyeregcsövet az aluvázban is kell zsírozni?

válasz

Azért mert akkor csavarod legjobban a vázat............persze nekem mindegy , szedd szét a középrészt 😊

Másik hozzászóló

Az a legjobb, amikor még hülyének is néznek, hogy mit magyarázol te a nyeregcsõrõl, amikor õ "tudja" hogy a monoblokk kattog. :-)

Ráadásul tényleg nem a rosszándékú okoskodás vezérel, hanem mint mondtam, annyian szedtük már szét atomjaira a hajtást emiatt (hajtómû, pedál, sor, kerékagy) és az istenek nem akart elmúlni a pattogó hang.

Azóta már tudjuk, hogy hasonló esetben elsõ az ülõcsõ, pláne megázás után, és ráadásul azt a legegyszerûbb szétszedni, összerakni...

Természetsen egyáltalán nem biztos, hogy az az oka a pattogásnak, de nagyon sûrûn elõfordul és gyorsan ovosolható.

Nekem most pl. a pedálom játsza ezt velem, de azon konkrétan kézbefogva is tudom produkálni a finom kattogást, mert sajnos már lóg a csapágya kissé........

Breki33
köszi a választ
popzu
bmxemnél ugyanez volt,én szimplán csaak meghuztam egy 24es kulcssal és megjavult

Breki33
Ide is bemásolom:

Gondoltam tekerek még pár kilométert a vihar elõtt, kb félúton azt vettem észre, hogy minden tekerésnél kattog egyet a hajtókar környékén ez egyre hangosabb lett így kénytelen voltam visszafordulni.

Ha nincs csomaték vagy láncot levéve ha tekerem semmi baja csak ha nyomaték van akkor minden teljes tekerésnél kattan egyet jól hallhatóan mikor lefele nyomom a pedált.

Azt szeretném megkérdezni, hogy ez mi lehet szerintetek, esetleg csapágy?
Breki33

Spongya08
Akkor egy gyors bringás havert megkérni.
De pont miután ezt elolvastam gondolkodtam h nem e lehet kapni vmi olcsó nyomkövetõt.😄

Breki33
ha jól értem autóval akarsz követni egy bringást?
elég egy piros lámpa és simán eltûnik a járdán valamerre
Breki33
Spongya08
Erre csak annyit h egy jó haverkell aki ha kell ül velünk sok idõt az autóba és megvárja velünk míg vissza jöna bûnös a tett helyére mindenféleképpen egy képet róla meg mikor a másik lakatot a bringán látta azonnal képróla bicikli számát felirni követni majd rendõrt hivni,és ha minden jólmegy a bringa újra mienk.

Breki33
Új piszkos biciklitolvajtrükk a belvárosban

Azt gondolnánk, hogy a biciklitolvajlásnak két iránya van, a trükkös és a brutális. A trükkös az, amikor például filctoll házával nyitnak ki lakatot, a brutális, amikor flexszel esnek neki a láncnak. Most a két iskolát ötvözõ, igazán piszkos trükk jelent meg Budapesten. A neten fedeztük fel a pórul járt biciklista beszámolóját, amely egybõl felpumpálta a vérnyomásunkat, és gondolkodóba is ejtett minket.

A srác a 400 nevû kocsma elõtt kötötte le a biciklijét, majd amikor visszament, meglepõ dolgot vett észre. A kerékpár nem tûnt el, sõt. Még egy lakat volt rajta. Az erõs láncot képtelenség volt elvágni, és különben is késõ este volt, úgyhogy a bicikli tulajdonosa jobb ötlet híján gyalog ment haza. Másnap természetesen feleslegesen tért vissza, biciklijének csak a hûlt helyét találta.

A nemzetközi szakirodalmat áttanulmányozva kiderült, hogy máshol sem ismeretlen a trükk, de nem tartozik a legelterjedtebbek közé.

A módszer azért igazán gyûlöletes, mert nem nagyon van ellenszere. Odahívhatjuk egy fûrésszel felszerelt barátunkat, de a lakatok eltávolítása közben hogy bizonyítjuk, hogy a bringa a mienk, és nem mi vagyunk, akik a plusz lakatot rárakták? És még ha van is egy bizonyító erejû fotónk, vajon megengedi-e a programunk, hogy éppen akkor ne mozduljunk a duplán lelakatolt bringánk mellõl? A jogállam hívei megpróbálhatnak meggyõzni egy rendõrt, hogy álljon velük lesben, amíg nem érkezik meg a gaz lakatoló, de van olyan rendõr, aki hajlandó egy bokorban feküdni velünk akár 12 órán át? Várjuk az olvasók ötleteit is, hátha többen kapnak ötletet a megoldáshoz, mint ahányan ráéreznek az új trükk ízére.

Spongya08
6 sebesség hülye vagyok hátul hat elõl három,de a biopaceel megkönnyiti a dolgot.😄
Cr-Mo váz eredeti giant üllés nagyon franko bringa még a nyeregcsõ is shimano deore.

Spongya08
össztelós de nemmondhatni dh gépnek inkább csak annak titulált a neve is semmit mondo az h reboll inkább a Lofty filinget hozza ki belõlem inkább darabokra szedem aztán épitek egy másikat.
Szomszédomnak van egy giant bringája 20 év körüli minden shimano még a hajtókarcsapágyháza is shimano gyári minden porcikája biopace hajtás 6 sebesség shimano minden, aztmondta h majd megöröklöm tõlle.
De ha beleegyezik akkor azzal nevezek majd valami erdei futamra.😄

bardocz
Szerelés terén semennyire. Ha nem összetlós Dh géped van, akkor meg hagyd a duplavállat, mert majd szépen eltörika fejcsõ, és az nagyon fáj.
Spongya08
Én sík terepen 51.5 volt a max lehet többet is kibirnák hozni de az áttét nem enged mivel elõl 2 hátul 5 ugy h elõl 1 hátul 5 ugymegy 52 lehet menne tbb is de mire felváltok addigra már annyira belassulok h nememgy több.
Énis eddig monti meg bmxeztem de régóta érdekelt az országuti.

Mennyire vagy ott a montiban?
Szervizben én gyerek létemre eléggé benne vagyok mivel apám kocsi szerelõ de azért õis ért hozzá olyan gondom van h van egy ilyen dupla vállas telóm elég gatyi szal tényleg ilyen gyári szar és h a teló semmitnem csillapit mikor egykeróba felemelem akkor meg nagyon kinyulik, ugytudom h valami szilentet kell benne cserélni vagy mi a túrót.

bardocz
Én csak montizok, a húszas tempóval bõven elvagyok😄 Fáradtan fájó vállal asszem 33-at tudtam kihajtani.
Spongya08
Bár azért a 30-35 ös tempó megvan éha 40ig is felgyorsitok de mivel mostanában inkább városba mek ink csak 30 mivel a kerékpár úton annyi a megengedett, de ha érzem h fáradok inkább lelassulok 25 re de azt akkor tartom.

Spongya08
Hát innentõl rengeteget fogok bicózni mivel ezt a biciklit ingyen szerváltam igaz kelletrá vennem ezt-azt de beszeretném bizonyitani h öreg bicóval is lehet elérni valamit.
Amugy kulacstartó eddig nemjátszott nagy szerepet mert valamiért nem szomjazok meg,mivel nemhajszolom tulmagam meg indulás elõtt mindig iszok egykis vizet h azért legyen a szervezetembe valami de amugy nemszoktam inni közbe de felakarok rá csapni csak valami kötözövel kell mert nemszeretném megfúrni, ilyen mûanyag gyorskötõzõ meg felejtõs akkor csak csuszkálna minden fele a kulacstartó.

bardocz
A levegõ beszorulás azért van, mert a léped begörcsöl, mert az izmaidnak több vér kell, és így kinyomja magából. Ha idén bicózól sokat, meg megedzõdöl, akkor e fog múlni. Régen nekem is elõforudlt, de már nem is emlékszem mikor volt ilyen legutoljára.
Spongya08
De ha nagynéha beszorul a levegõ muszáj kihuzni magad, am meg ez az üllés nem ilyenre való.

bardocz
Nem nullakézzel kell ezzel menni, és valószínû más üléssel is elõre fogsz esni vele.
Spongya08
Ülést kap egy másikat egy ilyen keskenyebbet és az egyenesbe állitom ezt azért biromcsakigy mert a hátulja olyan szerencsétlenül van megoldva ha egyenesen van nemtudsz kényelmesen felülni mert mikor 0 kéz van akkor folyton a kormányra akarsz esni.
Ha versenylesz akkor új üllés támasztó le veszek egy mezt egy sisakot meg kulacstartót is szerelek meg tán alu cuccokat h többet hozzak ki mert nehéz felvenni a 21.századi trekkingekkel egy ilyennel.

bardocz
Ülést inkább állítsd be, nem is tudom hogy bírod így használni. Versenyre egy kulacstartó, meg egy bringás mez hasznos lehet.
Spongya08
Lelessz csak még inkább csak gyakorolgatok minden este megyek 20-30 km-t jövõre vágok neki valami amatör versenynek hátha elérek valamit ha másnem a célba érjek be,csakhát még nincs hozzá felszerelés se sisakom kéne rá másik üllés.stb😄

bardocz
Nem hiszem, csak a kitámasztót szedd le róla, nehogy legyen vele valami gond.
Spongya08
Hali!
Szerintetek ha egy ilyennel indulnák valami amatör versenyen nagyon lenéznének?

Breki33
A Bikemag-on

SIMPLON_Vision_Carbon full Ultegra,Full Carbon!!!

220,000 -ért

tripla Ultegra a felszereltsége, Kb. 2001 környéki a váz, és egy akkori Tour magazin tesztben ár-érték arányban jobbnak minõsítették, mint a Trek 5900 géet, amivel Armstrong nyert évekig.
Breki33
Lance Armstrong, a hétszeres Tour de France-gyõztes amerikai kerékpáros hétfõn bejelentette: idén áll utoljára rajthoz a francia körversenyen.

Armstrong a sportág élõ legendája és elsõ számú reklámarca, 1999 és 2005 között megszakítás nélkül hét alkalommal nem talált legyõzõre a legendásnak számító háromhetes viadalon.

2005-ös sikerét követõen visszavonult ugyan a profi kerékpársporttól, de 2008-ban mégis meggondolta magát és bejelentette a visszatérését. A 2009-es Tour de France-on így már rajthoz állt, és végül a harmadik helyen végzett.
mumpic
Köszi!

Egész jól nyilatkoznak az olcsó U lakatról is. Drágábbat nem akarok venni, mert többe kerül mint a ronda, traktorgumis nõivázas teszkó bringa, amire kéne. 😊

Breki33
Érdemes megnézni a véleményeket

http://www.testbike.hu/list.php?cid=603
Breki33
mumpic
Hali

http://ebike.hu/termekek/kiegeszitok/zar/u-lakat/

Nézegetem a lakatok árait, és az lenne a kérdésem, hogy mennyivel szarabb a 3.000 forintos U lakat, mint a 30.000 forintos? Gondolom sokkal, de a kérdés igazából az, hogy megéri-e még olcsót venni? Gondolom azért az olyan puha bicikli záraknál valamelyest azért jobb.

Breki33
Breki33
Ja nekem most esett le, hogy nem országútit akarsz hanemm fixit tegnap kicsit fáradt voltam 😛

Ha jól tudom mikor hátsó kerék forog, a pedálok is a megfelelõ irányba forognak vele együtt, nem lehet vele pl úgy gurulni, hogy pihennek a lábak.

A direkt hajtás miatt lassítani is lehet a hátsó kereket a pedálok visszafeszítésével sõt lehet vele hátrefelé is menni, vagy éppen megállni úgy a kerékpárral, hogy a rajta ülõ nem teszi le a lábát.

Single speed-et nem kell pl lejtõn folamatosan hajtani szerintem viszont nemis tudsz vele így fékezni.

http://forum.bikemag.hu/altalanos-technikai-forum-f12/orokhajtos-bico-epitese-de-hogyan-477/index136.html
popzu
Ismét kérdésekkel fordulnék felétek😄
Tehát ugye fixit folyamatosan tekerni kell tehát ha megállsz ugye elesel,elsõ fék ha fent van és azzal fékezem akkor azzal elviekben lassitani is tudok jól gondolom?
másik most a single speed miben különbözik a fixitõl? azt nem kell folyamatosan hajtani? vagymi? elõre is sry a noob kérdésekért

Breki33
Sikeres bázeli mûtéten van túl Thor Hushovd, a világ egyik legjobb kerékpáros sprintere, aki bízik benne, hogy teljesen felépül a júliusi Tour de France-ra.

A cyclingnews internetes szaklap beszámolója szerint a Cervelo-csapat sztárja monacói otthonában végzi a rehabilitációt, miután egy baleset következtében eltörött a kulcscsontja. Hushovd egy utcán átsétáló lányt ütött el, aki sértetlenül úszta meg a karambolt.

Andreas Gösele csapatorvos elégedett a mûtéttel, és véleménye szerint Hushovdnak – aki tavaly a legjobb sprinter volt a Touron – minden esélye megvan, hogy százszázalékos állapotba kerüljön a világ legjelentõsebb körversenyére.
popzu
privátment

bardocz
Minden bicón van papucs, az nem mindegy, hogy milyen.

Ilyesminek kell lennie, láthatod, hogy itt a hátsó kereket tudod állítani, hogy elõrébb vagy hátrébb álljon, ez azért fontos, mert fixinél nincsen váltó, és így a láncnak pont jó hosszúságúnak kell lennie.
popzu
honnan tudom hogy papucsos-e? pl ez megteszi? : http://www.expressz.hu/sport/kerekpar/orszaguti-bicikli/hirdetes-20652605/