A Samsung is full-frame szenzoron dolgozik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!!Egy samsung s600 fényképezõhöz keresek lcd kijelzõt
aki tud segitsen lécci!!bontott is érdekel!
sz sz:LTV236WQ-f9
Tetsuo
Itt is volt vmi kozepformas kompakt, fix fokusszal, aszem Pentax.. ebbol kiindulva akar..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Kompakt gépben hogy lenne kisfilm méretû szenzor? Milyen optika az amelyik kirajzolja? Hogy gondolod hogy csak úgy betesznek egy nagy szenzort az optika nem lényeges? És akkor ez a gép tudod mennyibe került volna? Mi az a filmes minimum?
Melyik oly tipus ez?
En ezt nem ertem. Az osoreg olympus kompakt gepemben is 35 mm-es full frame szenzor van, pedig nem ma keszult. Ezek szerint a mai atlagos termekek meg a hagyomanyos filmes minimumot sem erik el.

ps: Folyadeklencse mar van, de csak olyan kis meretben hasznalhato ahol a feluleti feszultseg meg kepes meghajlitani a folyadekot.
Viszont ellenpélda, hogy a mikrooptikában is üveget használnak. 😄 Lézerek, orvosi mûszerek, száloptika, stb. 1ezzünk meg abban, hogy bármibõl lehetnek. 😄

Érdekes, hogy 1-2 éve nekiálltak kísérletezni a folyadék lencsékkel, azzal mi lett?

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

A fényképezõ lencséket nem ismerem de a mûanyag lencséket igen. És árakat is. A mostani szemüvegemben a 2 lencse annyiba kerül mint egy félprofi fényképezõ ára. És mûanyag. De mondok jobbat...a számítástechnikában használatos chipek gyártásához levilágító lencse is mûanyag, pedig ott azért mikronos pontossággal kell dolgozni.

Möci
Igényes jó minõségû optikákat nem csinálnak mûanyaglencsékkel. Ez igaz, de Te azt ne mondd, hogy álmaid objektívje egy kit-objektív.
Arról vitatkozunk, amirõl egyikünk sem ismeri a frankót. Az tény, hogy én valahol (anno) azt olvastam, hogy a kit obikat mûa. lencsékkel szerelik. (Manapság még komoly újságokban is jelennek meg kacsák és blöffök. Mindenesetre én hihetõnek tartom.)

Szeretem az extrém sportokat, mert közben rengeteg új barátot ismerek meg: mentősöket, balesetiseket, gyógytornászokat és kedves embereket, akik kihívták a mentőket!!!

cloud.strife
"A Samsung is full-frame szenzoron dolgozik"

Na csak ettol mentsen meg a jóisten... 😊

www.digimomentsvideography.com

Igényes jó minõségû optikákat nem csinálnak mûanyaglencsékkel.
A mûanyagot semmiféle törésmutatóra nem tudják módosítani.Hogy a fenébe lehet az üvegéhez hasonlítani? Semmi közük nincs egymáshoz.Tudod egyáltalán mi a különbség az üveg és a mûanyag között?
Egy mûanyag lencse súlya nagyjából harmada negyede üveg társáénak.

Hmmm..én már 21éve szemüveges vagyok, volt már ez idõ alatt minden fajta..annyit tudok, hogy ma már a mûanyagot is nagyon nagyon jó törésmutatóval tudják csinálni, nekem is ilyen van, de mivel igen speciális a lencse, és ugye nem töri, az ára az üveg társának a 3*osa nagyjából. Több cilinderes lencséket is tudnak csinálni, vagy tranzreflektívet is mûanyagból..akármi, csak sokkal magasabb az ára mint az üvegnek. Nem törik, vékonyabb,jelentõsen kisebb a súlya.

Möci
Ha igazad van, akkor az én információm fals.

Szeretem az extrém sportokat, mert közben rengeteg új barátot ismerek meg: mentősöket, balesetiseket, gyógytornászokat és kedves embereket, akik kihívták a mentőket!!!

Azt nem hiszem hogy van olyan optika ami csak mûanyaglencsébõl áll mert a korrekciós lencséket csak üvegbõl, megfelelõ törésmutatójú és szórású üvegbõl lehez készíteni és ezek nélkül nagyon rossz lenne az optika.Az olcsóbb optikákban általában egy LD tag van míg a drágábbakban akár három is. Egyedül az ASP tagot lehet mûanyagból csinálni mert az görbülettel korrigál.
Möci
Én úgy tudom (osztán lehet, hogy nem így van), hogy a kit obikat szinte kizárólag mûanyag lencsével szerelik. Ez kb. ugyan olyan, mint ahogy a fotomasina vásárlásakor adnak egy 16, vagy 32Mb-os kártyát, mint egy -a gép mûködõképességét bizonyítandó- segédeszközt. (Egy toll vásárlásakor is adnak papírt, hogy kipróbálhasd.)
A kit obi-nál az az elõnye meg van az embernek, hogy egy darabig jól funkcionál, tehát hagynak idõt, hogy kiválaszthasd a megfelelõ objektívedet, és nem kevésbé fontos, hogy össze tudd rá gyûjteni a pénzt.
Változatlanul állítom, hogy szerintem nem a DSLR-ek eladása a fontos jelenleg a konkurenciáknak, hanem az, hogy ezen keresztül ágyaznak meg a saját objektív piacuknak. Gondolj csak bele: egy vagy két géppel elboldogul az ember általában még terepen is, de egy vagy két objektív általában kevés a gondtalan munkához. Továbbmenve: egy géphez nem árt, ha kettõnél több obid van fõleg, ha nem zoom-os. A gyártók nem hülyék, tisztán látják, hogy nem kell sok idõ és a meglévõ objektívjeidhez fogsz gépet választani.
Nos ez a piac dõl el mostanában. Ezért kaparnak a nagy gyártók (most már a SAMSUNG is), és ezért értékesítik új tükörreflexeseiket szinte (vagy talán valós?) veszteséggel.

"nem tudják megmondani mi a lencsék anyaga"

Ezt a gyártó soha nem közli, tehát a bolt nem tudhatja.Csak az árából lehet sejteni.Amelyik optika mûanyagházas abban logikus hogy több mûanyaglencse van.
Csak nem azt akarod mondani hogy nincs fényképezõgépoptikában mûanyaglencse.Mert már több évtizede van. Ahogy szemüveglencse is van. Persze a speciális lencséket csak speciális üvegbõl lehet készíteni.
concrete
Tudtommal még nincsenek szintetikus lencsék forgalomban, azt pár hónapja védette le a fraunhofer inst.
Ezt szerintem egyetlen átlagos boltban sem fogja tudni megmondani neked az eladó, ezen nem hinném hogy csodálkozni kellene. A pálvölgyiben kiböknék, hogy üvegbõl van a lencse ...

ICS 4.0.4 --------------> JB 4.1.0

Möci
Kedves "adlerb"!

Köszönöm az információt!
Most pár perce telefonált a tesóm (szerintem Brüsszelbõl -mert a hét elsõ négy napján ott dolgozik általában), hogy ott van az üzletben és 400 angol font értékben adják a 350-est kit-ben. Kevésnek találtam az árat, ezért rákérdeztem. Tehát 18-70 mm-rel van, de ez nem ZEISS, hanem SONY obi. Nem adnak hozzá semmilyen memo-kártyát (legalább nincs parasztvakítás!). Aksi és a töltõ az tartozék
Ja igen! rákérdeztettem Vele, hogy szintetikus, vagy egyéb anyagból készült-e a lencse az objektívhez (habár éreztem, hogy ezt egy "kicsit" fölösleges megkérdeznem -ismerve az általános paramétereket-)......nos a válasz érdekes volt, pedig valami nagyobb szaküzletbõl telefonált. A kérdés elhangzása után két perccel már nem az eladó, hanem a fõnöke közölte, hogy nem tudják megmondani mi a lencsék anyaga.

Jön a Pentax K2D?
Szia Möci,
a váz ára: 209 900 Ft
18-70 mm-rel: 219 900 Ft
vévévépontfotomarketponthu
Möci

Tud valaki a -SONY alfa 350- áráról már valamit???