Külföldi munkákról

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ha a rendes dán adózási rendszerbe esik az ember, akkor mindjárt nem annyira buli az egész.

követség? Elvileg erre rájön még egy rakás más adó is, nem?

végignyálaztam az oldalt, de nem találom!

Tikal
workindenmark.com or .dk? nem emlékszem, de ez 100% hogy igy van.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Gladiator
nekem levélben írták.

Gladitáronak is ment😊

ezt a 8%-ot hol olvastad?

Gladiator
google

Attila8805
Hali!
Ha a szerencse mellénk áll haverommal ki tudok menni Németországba dolgozni.
Tudtok vmit mondani az országról munkavállalás és adózás szempontjából?
Elõre is köszi.

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

Gladiator
pedig de.

I.C.ram
Ja a sima mindennapi életben annyira nem vészes, de mint turista elég húzós. De gondolom turista szempontból lett késítve a lista, és nem mint munkavállaló.
Solten
Nyugati. Na persze egy nõvér itthon 150 brutto kezdõfizuval rendelkezne, de szép volna... 😄

Saor Alba

Gladiator
Persze nem az ingatlan árak, hanem kaja, meg ilyenek.

Gladiator
Moszkva a legdrágább város, NY pedig asszem vhol a 6. helyen van. Amszterdam meg én úgy tudom, hogy csak kb. másfélszer drágább, mint Pest.

Hedgehunter
Azert ne hasonlitgassuk mar MO-t kulfolddel... Van vagy 40 ev elmaradasunk (es csak no sajnos).....<#rinya>
I.C.ram
A nyugati fizetés, vagy az itthoni?
Solten
Több. Az egy nõvér fizetése...

Saor Alba

I.C.ram
Ja csak itthon egy orvos kezdõfizuja kb bruttó 150ezer az állami szférában, addig kint olyan brutto 800-900ezer.
I.C.ram
Németeknél is így van pár tartományban. Meg talán pár keleti blokk-os országban is a hagyomány miatt.

Csak az a baj, hogy nyugaton nem jelent túl nagy gondot egy középosztálybéli családnak a csemetéjük egyetemre küldése, viszont itthon eléggé költséges dolog még az állami finanszírozás is egy átlagos magyar családnak. Jobb helyeken a tandíj olyan 220-300ezer forint körül mozog/szemeszter. Legjobb esetben is (az új BSc rendszerrel) 6-7 félév kell, és akkor nem számoltam bele a csúszásokat, amik a legjobb tanulókkal is elõfordulhatnak. Így kijön, hogy olyan 1.6 millió egy BSc-s diploma, amivel itthon eltud helyezkedni olyan bruttó 200ezerrel kb. Aztán persze feljebb megy ez az összeg az évek, és a tapasztalatgyûjtés során, de akkor is elkell telnie jópár évnek, hogy visszajöjjön ez a pénz.

USA-ban egy kezdõ diplomás bére olyan éves 30-40ezer dollár körül mozog. Az olyan 540ezer forint/hónap, ami nem tünik soknak annyira, de Amerikában messze nem olyan drága az élet, mint Európában, fõleg nem az európai nagyvárosokban.
I.C.ram
Már be is elõzte Moszkva az európai nagyokat? Nem semmi.
I.C.ram
NY miért verné meg NY? NYnál ezerszer drágább helyek vannak itt Európában is. Amsterdam pl. vagy Párizs, de mondhatnám, akármelyik Skandináv fõvárost. NY ezekhez képest vidéki falu. Kalmar-ban, ami egy svéd kisváros, nem sok látnivalóval 500 forint körül mozog a félliteres kóla, és ez nem az étteremben, hanem a közértben. De ott van Moszkva is, ami egyre drágább kezd lenni, és akármilyen meglepõ, hogy orosz város, mégis kezdi beérni a nyugat-európai városokat. Az ottani szegények már szószerint menekülnek, ha tehetik, mert egyszerûen nem bírják az árakat. NY sokkal olcsóbb.
hol, merre célszerû? Általában arra, amerre a nyelvet beszéled😊

így megragadva a téma nyújtotta lehetõséget, igaz nem vitem túlzásba a visszaolvasást de ha esetleg valaki tud valami információt, megosztaná velem megköszönném, 1-2 hónapra most nyárra diákmunkákat keresni hol érdemes vagy holm merre célszerû?

Solten
Én is kitöltöttem... a számlaszámom: ...

<#smile> <#hehe>

Saor Alba

Hedgehunter
hogy toltsem ki..??? Mintha otthon lennek..?? Vagy ahogy itt vagyok..???
Igen. És köszönöm neked is!
HD JOHNNIE
Na kitöltöttem, habár elõszõr nem voltak teljesen egyértelmûek a kérdések 😊 Ha azt nézem, h már angliában lakom akkor más válaszok születtek volna. De úgy töltöttem ki mintha még otthon lennék 😊 Gondolom erre keresel választ 😊

WihARsarok | German Front Mod | www.h2qbull.extra.hu| 84.2.39.213:28966 COD UO GFM Nick: [H2Q&BULL]JOHNNIE, COD4 nick: JOHNNIE, COD WAW nick: --JOHNNIE-- Battlefield Bad Company 2: Johnnie [HUN]

Sziasztok!

Megkoszonnem ha segitenetek. A diplomamunkamat az elvandorlasi hajlandosagrol irom, es van hozza egy kerdoivem itt:

http://fzsolt76.freeweb.hu/index.htm

Elore is koszonom!
Rockynhooo
itthon is 😛 😄

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Hedgehunter
Csak kinnt legalabb meg tudod keresni az arat...😊
Solten
Itthon is kb.

Saor Alba

HD JOHNNIE
Ehh anglia... 😊 3200 font egy év az orvosin...

WihARsarok | German Front Mod | www.h2qbull.extra.hu| 84.2.39.213:28966 COD UO GFM Nick: [H2Q&BULL]JOHNNIE, COD4 nick: JOHNNIE, COD WAW nick: --JOHNNIE-- Battlefield Bad Company 2: Johnnie [HUN]

Gladiator
na, hát nem pont ott😄 az nem tartozik bele az ingyenes országokba. mondjuk egy orvosi még így sem lesz olcsó, mert az orvosoknak egy csomó mindent ugye maguknak kell megvenni.
az ingyenes országok: lengyelország, csehország, finnország, svédország, norvégia, málta, dánia meg még van asszem 1-2, de nem tudom kívülrõl😄

HD JOHNNIE
Én akarok menni itt angliában orvosira. Szóval csak keveset kellene fizetnem?

Solten
<#szomoru2>

Saor Alba

bujcsik555
ték

Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.

Gladiator
Kb. 7-8 EU-s országban minden EU-s agországból jövõnek abszolút ingyenes az oktatás, 3-4 másik országban pedig csak valami nevetséges 50-100 euros regisztráxiós díjat kell fizetni. Svédországban havi 150, hollandiában meg kb 300 eurot kapsz havonta az államtól.

Solten
Illetve a belvárostól 15 perc buszozásra.

Saor Alba

Solten
Bátyám minimálbérbõl eltengõdik Londonban, hoz haza mp3 lejátszót, nike és Lonsdale cuccokat stb. Persze 3-an fizetik a kéglit.

Saor Alba

Solten
Jó akkor mondok konkrét példát: Pécs belvárosában 2 szobás lakásra a havi lakbér: 50e Ft. Ebben még nincs benne a rezsi, nem ettél semmit, nem vettél ruhákat, nem mentél el szórakozni, nem fizetted ki a többi számládat stb! <#wink>

Saor Alba

Solten
Nem élnek. Minimálbérbõl nem lehet "élni".

Saor Alba

The Garrett
hiszed vagy sem, vannak akik minimálbérbõl élnek. Mondjuk nekik nagy eséllyel nincs internetük hogy elmeséljék neked mekkora szar lehet...

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

The Garrett
nem is keveset. 😊 kb 3-4xese a átlag a magyar költségtérítésnek.
Ha jóltudom az EUban csak nálunk (vagy nagyon kevés országban) van ilyen, hogy állami finanszírozás.

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

GregSB
Jó akkor mondok konkrét példát:

Dublinban 20 perc buszozással belvárostól 2 szobás lakásra havi lakbér: €1300 (kb 324.600 Ft). Ebben még nincs benne a rezsi, nem ettél semmit, nem vettél ruhákat, nem mentél el szórakozni, nem fizetted ki a többi számládat stb!

Ha jól tudom akkor a skandináv országokban is hasonlóan drága az élet mint Írországban. Én nem csodálkozom hogy tüntetnek 2-3ezer €-s fizetések mellett.

Solten
Ne nézz már <#lama>-nak... <#rolleyes> Csak elgondolkodtató. Azért hazánkban sem nevezhetõ olcsónak a megélhetés... Ismerek olyan embert akinek a rezsije 100k körül van egy panelban..

Saor Alba

Danny1987
Angliában ha felsõ oktatásra mész kell fizetned?

Live for nothing or die for something.

Hedgehunter
Ja, amikor ilyeneket meselek itt kiduledt szemekkel bamulnak ram.... <#nevetes1>
mondom 300 euro a fizu ok meg haat az joooo mire en de az egy havi...!!!<#guluszem1> (es az arak meg majdnem ugyanazok autok kaja pia boltban) Nem a lakas persze..
NeoMaN
baszki az árakat is nézned kellene
legbutább dolog átszámolni forintra és a mi árainkhoz viszonyítani azt a pénzt
<#idiota>

Solten
Meséld el hogy sz@ros 100k-ból hogy élsz meg Magyarországon... <#rolleyes>

Saor Alba

Solten
Drága? Még az itthoninál is...?? <#hehe>

Saor Alba