Hivatásos katonaság
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
amúgy:
2 évig voltam szerzõdéses katona (oltam sorkatona is)
szerzõdésesként max. 15 évet írhatsz alá, utána le kell szerelned, és nem kaphatsz korengedményes nyugdíjat pl. Viszont adnak lóvét amikor leszerelsz (én 2 év után kaptam 400e ft-ot, 15 év után kb. 3 milliót kapsz, de ennek utána kell nézni)
szóval bele kell kalkulálni hogy ha 40 évesen kb leszerelsz, utána el kell menned dolgozni máshova.
Az átlag szerzõdéses katona élete nem csak játék és mese,(...) de nem is kell megszakadni. Mi a napjainkat azzal töltöttük hogy konditerembe jártunk, takarítottunk, szolgálatokat adtunk, ilyesmik. 8-5 ig meló, semmi különös. A szerzõdéses katona alapból õrvezetõ-tizedes.szakaszvezetõ lehet.
Ha hivatásos akar valaki lenni akkor nemzeti Közszolgálati Egyetemre kell mennie. Ott hadnagyként (vagy fõhadnagy)végez, és a végén nyugdíjba is mehet, a fizetés sem rossz, stb. De úgy tudom az egyetem elég kemény, bekerülni sem egyszerû. Matek, fizika, töri, nyelvvizsga, ezekre mind rá kell gyúrni. Ja és van fizikai felmérés is. Ez szerzõdéseseknek is van, 2 napos volt amikor én csináltam, és elég kemény. Egy kórházban mindenedet megvizsgálják, és elég hamar kiszórnak ha nem vagy alaklmas (látás pl).
Ez egy nap, utána van egy szintén egy napos fizikai felmérés (cooper teszt). Ha minden ok akkor aláírhatod a szerzõdést meghatározott idõre.
remélem segítettem valamit, a fentebb leírt dolgok 10 éve voltak, azóta lehet hogy változtak..
GOOBY, pls
Lassan el kéne döntenem hogy érettségi után hova tanulok tovább és a katonaság mindig is érdekelt.
Valaki le tudná írni hogy úgy átlagosan hogy indul egy katona pályafutása? Tehát én jövõre leérettségizek, utána hova tovább, ott mikor végeznék, onnan hova kerülök? Kezdõ fizetés, elõrelépésnek a feltételei(rangok). Szóval az alapok.
Valaki tisztában van azzal, hogy egy egyszerû katonának mi a feladata itt Magyarországon? ; és, hogy diploma nélkül van-e esélye kijutni külföldre szolgálatra? Mert ha igen, akkor írja már le, mert nagyon érdekelne!
Kösz elõre is!
Alkoholista AZ, aki annyit iszik, mint MI, csak ellenszenves!
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Új logó by: berczely (Y)
Gépészmérnökként végeztem és 26 éves vagyok. Ha a katonaságnál akarok szolgálni milyen lehetõségeim vannak innentõl kezdve? Tehát esetleg szakmába vágó dolgok, vagy ha nem, milyen sulit kell még elvégezni, ha bekerülök akkor tisztként-e már stb stb...
köszi elõre is.
Hiába hullanak bombák az ellenséges repülõgépekrõl, hiába lövöldöznek vaktában az utcán járókelõkre, az élet nem áll meg. Csakhogy a háborús hétköznapok nem férnek bele a híradásokba. Ezért utazik a helyszínre a riporter, hogy egyszerû, emberi helyzeteken keresztül mutassa be, hogyan lehet túlélni mindezt.
Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképzõ Iskolába jelentkeznék, de volna pár kérdésem.Én 22 éves vagyok a idei jelentkezési határidõ február 02.-ig volt ez mindig így van, mert feb. 10-én már 23 leszek?Hol találok pontosabb leírást a választható ágazatokról?
A pályaalkalmassági vizsgálat hasonló a Zrínyihez?
Már van egy szakmám elektronikai technikus, ez a tudás segíthet valamelyik ágazat elvégzésében?
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
van egy ismerõsöm aki még a pályaválasztás elõtt áll, és szeretne pár dolgot kérdezni a katonasággal kapcsolatban:
-hogy telik egy katonának a munkanapja
-külföldre kötelezõ -e katonai szolgálatot tennie
(tehát harcolni avgy ilyesmi)
És melyik alakulathoz fogsz majd menni az alapkiképzés után?
http://csuknorisz.mybrute.com
de megjegyzem, se orvos, se toborzó nem vagyok.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)