George R.R. Martin
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A csata meg valóban elfogadhatóra sikerült de azt sem lehet elfelejteni hogy attólól még az évad többi része több sebből vérzett.
Yo, Bitch!
Nagyon jól indult a sorozat, az első évad nálam majdnem tökéletes volt (ez is mutatja hogy nem a változtatásokkal van baj hanem azzal hogy mire változtatnak) aztán a második évadtól mélyrepülés.
Az 5. évad eddig mindenképpen a mélypont. Szörnyen siralmas az egész évad, viszont a legutóbbi részbe belerakták azt az elég közepesre sikerült "csata" jelenetet, és akkor most mindenki el van ájulva hogy hú de rohadt jó az évad, meg az egész sorozat 10/10. Hát ez elég szánalmas szerintem, viszont azt tényleg jól mutatja hogy a készítők eltalálták a célközönséget az agyilag visszamaradott nézőkkel.
Yo, Bitch!
Persze ez csak egy kiragadott példa és lényegtelen. Az, amit sok karakterrel művelnek, már-már megbocsájthatatlan. Kb. mintha csak egy összefoglalót olvastak volna a könyvekből és nem értik a karakterek igazi ényjét. Persze sajnos inkább az van az egész mögött, hogy egyszerüsítenek, mert egy átlagos néző sajnos tényleg nem értené sokszor, hogy mi is van, lsd. a felháborodást Ramsey-Sansa ügyben. Élve csonkít és nyúz embereket az ipse, de ha megerőszakol valakit, na az már nőgyülölet (nem hinném, hogy van ilyen szó 😄). Igen, undorító dolog, persze, de egyáltalán nem karakteridegen.
Utoljára szerkesztette: ProGabe, 2015.06.09. 23:51:57
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

bónusz

Engem nem zavarna, ha a könyv felét megváltoztatják, csak legyen normális, logikus a dolog...De itt ez egyre kevésbé van meg. A legfontosabb meg az, hogy a népet megvegyük évadonként 10-20 perc CGI-vel és akkor 10/10 lesz IMDB-n.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
“<...> I’ve talked about Gandalf
CHELSEA FOOTBALL CLUB
I met God. She's black
Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Az operációs rendszeren is túl...
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
1500 oldal a két utolsó könyv.
Sokkal egyszerűbb történet sejlik fel ezekből a vázlatokból. Jaimie, Sansa, Dany karakterfejlődése se nagyon úgy tűnik, hogy végre megy a vázlatok alapján.
Joffrey is kevésbé pöcs, mert kimegy a hóra Robb ellen stb.
Ebben összefoglalta hogy képzeli el a "trilógia" történetének az alakulását. Vannak benne nagyon érdekes dolgok (amik akár spoilerek is lehetnek) de azért az is látszik hogy rendesen megváltozott azóta a történet.
Utoljára szerkesztette: Belkar, 2015.02.07. 15:53:27
Igaz hogy csak 122 szavazó volt (köztük én is) meg hogy nem konkrétan a könyvekre szavaztunk hanem az egyes fejezetekre.
Az ő adataik alapján átlagosan a Trónok Harca az első aztán jönnek sorban Kardok Vihara, Sárkányok Tánca, Királyok Csatája, Varjak Lakomája. Nem teljesen értek egyet a sorrenddel de az tény hogy az itteni emberkék nagyon elmerültek a könyvekben rendszeresen írnak teóriákat szerintem a R+L=J is innen indult szóval lehet adni a véleményükre.
Szóval Nálam a sorrend:
Kardok Vihara
Királyok Csatája
Trónok Harca
Sárkányok Tánca
Varjak Lakomája
Ok hogy tetszett a Vörös Nász (a legfaszább részek egyike volt) de előzetesen nem azt vártad, hogy Robbék így végezzék ugye?
Én erről beszélek Martin eddig tojt a többség előzetes elvárásaira (ami mindenkinek tetszene) ezért lett sikeres.
Pl egy olvasónak se tetszene, ha mondjuk meghalna Tyrion aztán ha jól oldaná meg lehet istenítenék utána miatta ilyen ez.
Úgyhogy SZERINTEM törődik ő a rajongókkal. Az nem kizárt hogy a sorozat óriási bevétele elvarázsolta egy "csöppet" Martin fejét és emiatt is lassabban halad a könyvekkel, de a mai világban erre még azt mondom hogy oké.
Utoljára szerkesztette: Rony94, 2015.02.01. 14:06:41
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Ugyanis GRRM kiadója csak annyit mondott hogy nincs tudomása arról hogy megjelenne a könyv idén. Magyarul ő neki is annyit mond el Martin mint nekünk de ez nem jelenti azt hogy nem is fog megjelenni.
Csak emlékeztetőül: GRRM 2005 májusában jelentette be hogy elkészült a 4. könyvvel és 5 hónappal később már ki is adták. Aztán 2011 márciusában jelentette be előzetes hírek nélkül hogy elkészült az 5. könyvvel 4 hónap múlva már a polcokon volt...
Martin már többször elmondta hogy nem fog dátumokat kijelölni mert úgyse tudná betartani. Majd ha elkészült a könnyvel akkor azt bejelenti és ez lehet akár holnap, egy hónap múlva vagy jövőre. Szóval azért nem kell ezt tutira venni hogy idén nem fog megjelenni a 6. könyv.
Ha meg is jelenik az új könyv még meg kell várni a magyar kiadást... Addigra még egyszer elolvashatnám az egészet újra... Addig is itt figyel a polcomon a Hét Királyság Lovagja is hiánypótlásnak és a Lázálom. Ez utóbbi ugyan nem kapcsolódik a sorozathoz, de mivel most egy másik író sorozatát olvasom - ami jóval fapadosabb - rá kellett jönnöm, hogy mennyire olvasmányos és zseniális Martin stílusa.
Szerinted ha tetszés kérdése beleírja a Vörös Nászt?
Pont azért volt sikeres eddig mert nem foglalkozott azzal, hogy mik a többség elvárásai hanem írta a saját sztoriját, amibe akkor használjuk a te szavajárásodat "belebonyolodott" vagyis nem tudja merre tartson.
De persze nem fogok én bele menni abba, hogy leálljak egy fanboy-al vitatkozni az idoljáról.
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R