George R.R. Martin

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ProGabe
Azért Jojen haláláról van egy elég durva teória. Jojen paste-re rá lehet guglizni.

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Master91
úgy érzem kapunk pár jelenetet hogy tanulja a mágiát, vissza pillant Nedre ahogy fényesíti a kardot, 1-2 dolgot a történelemrõl meg tudunk, ilyesmi

és bõven elég lenne nekem, maradjon csak még késõbb Bran szála
Branékkel a sorozat következõ évadban nem fog kb történni akkor semmi? Mert õk majdnem utolérték magukat.

Master91
Jojent felrobbantotta a kicsaj 😄
Nem került ki a szál csak megváltozott, ugyanide indultak Branék, ugyanezekkel a lényekkel találkoztak, Jojen halálosan megsérült csak MÉG nem múlt ki csak annyi változott, hogy nem kísérte õket hidegkéz.
Ok akkor ez a szál is kikerült a sorozatból. A vicces az hogy eddig a készítõk képesek voltak a könyv vonalán mozogni és olyan részeket kihagyni-behozni amik nem változtattak sokat a könyvhöz képest. De ebben az évadban - attól függetlenül hogy ez egy jó évad volt sorozatos mércével nézve - egyre másra változtatják meg komoly mértékben a fõbb történetszálakat.
Szerintem neked van igazad, de látod például az 1171-esbõl is, hogy mennyire él a teória, hogy Benjen az.
Nem õ, mert Coldhands régóta halott, Benjen pedig csak ket éve tûnt el.

http://gaborszantai.co.uk/

NandorHUN
Dede, és Jojen sem hal meg. Segített Samnek is meg Branéknek is. Amúgy szerintem az a lény Jon rég eltûnt és atvaltozott felderítõ nagybátyja lehet, de sajnos kihagyták.
De Hidegkéz (aki talán Benjen).
A lentebb elhangzottak mellett merült fel bennem még1 kérdés: régen olvastam már az elsõ 4 könyvet, de branéket nem egy más-szerû lény kíséri? Meg mintha ugyan az a lény segített volna Samnek is
Majd lehet leosztanak, de a 4. könyv és az ötödik elsõ fele bõvelkedik hasonló szálakban, de ha visszaolvasol a fórum elejére azok a könyvesek akik a sorozat elõtt is olvasták a regényt szintén ezt mondják majd a Varjak Lakomájáról nagyrészt.
Molnibalage
Hát agyfaszt is kaptam volna, ha beteszik Tomát. A GyU-t azért kellett kétszer elkezdenem, mert a könyv ezen része dögunalmas volt...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A 4. és az 5. könyvben sok olyan dolog van amit élbõl kihagynánk.

Mondjuk itt is 90%-a az olvasóknak szidta õket a fórumban mikor még messze volt a megfilmesítés. 😊

Látom már, hogy a sok "utálom a Gyûrûk ura filmet, mert nincs benne Bombadil Toma" típusú ember utálni fogja az 5. évadot is, mert nincs benne Quentyn. 😊
NandorHUN
Ha egyre több dologban eltérnek a könyvtõl akkor nem is csoda, ha nehéz dolguk lesz. Maguknak köszönhetik.
Nem volt tökéletes messze sem, de simán a legjobb évad volt.

A készítõknek sok sikert a következõ évadra, mert csak innen lesz nehéz dolgok.
Ja bocs ez lemaradt, hogy a baba még benne lehet az 5. évadtól azon a szálon tart a leghátrébb a sorozat.
Systore
kedves sorozatkészítõk azt se tudják mit csinálnak

szerintem nagyon gány volt ez az évadzáró, maga az évad se volt nagy szám
Eddig 99% volt most már 100%, hogy Jojen meghal majd az elsõ Windses fejezetben.
NandorHUN
Lehet, de így még jobban elrontották, ráadásul így Jamie és Tyrion között sincs meg a konfliktus ami könyvben ott van.
stargatelost
Na akkor lássuk...

- Jojen??? wtf? Õ még él a könyvekben, nem? Mi a fasz értelme volt itt kinyírni, nem haltak meg elegen az utóbbi részekben??? Viszont a harc az fasza lett a csontikkal 😄

- Most komolyan ennyire nem fontos Mance király kisbabája, hogy kihagyják a sorozatból??? Ennyire nem lényeges a babacsere, hogy benne sem lesz? Szánalmas-e ez kérem szépen?

- Brienne... ejj, sikerült egy hülye picsát csinálni belõle ebben a részben, ehhez is gratulálok. Komolyan, nem tudtak jobbat kitalálni, hogy õ gyepálja el Sandort? De a sírásó teória még él legalább.

- Már annyira nem is emlékeztem a könyvbõl, de máshol is írták, mennyire más kicsengése lett Jaime és Tyrion elválásának. Ugye a Tysha dolog (ezért is megy fel Tywinhoz), meg hogy Tyrion elmondja Jaimenek, ki mindenkivel összefeküdt Cersei, és ez emészti sokáig Jaimet, formálva a karakterét.

NA MINDEGY!!! Azt hiszem lassan nem a változtatásoktól kell tartanunk, hanem, hogy jönnek a spoilerek... számunkra... 😞 Bran meg Sansa szála már most hol tart... A következõ évadot még talán kihúzzuk spoiler nélkül (de ebben a két szálban nem lennék biztos), de a hatodik évad tuti már elõremegy a könyveknek... Ja igen, amennyit parádézik GRRM a sorozat körül, én sok reményt nem látok, hogy jövõre jöjjön az új könyv. <#sir>

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Shiwo
hmmm.. elég jól eltaláltam, hogy mi lesz az utolsó részben (:

csak az a kár, hogy kimaradt Tyrion megállapítása az édesapjáról keringõ legendát illetõen...

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Általában nem szeretem ha megváltoztatnak könyves dolgokat de ez egy kivétel.

Majdnem a falhoz vágtam a könyvet amikor olvastam hogy vált el Jaime és Tyrion egymástól. Még ha megértem Tyrion érzéseit akkor se tetszett amiket Jaime-nek mondott fõleg úgy hogy õ mentette meg az életét.

A sorozatban sokkal boldogabb volt az elválásuk és ez tetszett is <#eljen>

NandorHUN
Tyrionos részt jól elsz..ták, lényegében a könyvben Tyrion már Jamie-t utálja és egy nagyon fontos rész ki lett hagyva :///
Következõ évad meg szerintem tele lesz fillerrel, mivel következõ könyvrõl még szó sincs.
Nem rá gondoltam, hanem zombiketre. Tyshásat én sem tudom, hogy fogják megoldani.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Piszkos  Fred
De Tyshát hogy hozzák be? Hiszen lényegében az õ megtalálása lesz Tyrion egyik fõ motivációja.

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

Valamit kellett hagyni a köv. évadra.

Piszkos  Fred
Hát ezt jól elbaszták. Jó, a Briennes részt még elnézem, annak nincs túl nagy jelentõsége a továbbiakban. De semmi Tysha? Ráadásul UnCat is kimaradt.

Nos ez a rész a könyvek megerõszakolása volt, de attól még epic.

Szerintetek a Hegybõl egyfajta zombi Frankenstein lesz, az miatt nem fog inni, enni, szarni? Bármi lehet, nem igazán zavarja õket a könyvtõl való eltérés

kihozták hogy Brienne öli meg Sandort? 😄 😄 😄 😄 😄 OMG.

Piszkos  Fred
Arra én is felfigyeltem 😄

Risu Führer
Nem tudom észrevettétek e az utalást a 8. részben, mikor Kisujj azt mondja Robertnek hogy bárhol érheti az embert a halál, például az árnyékszéken, vagy valami ilyesmi.szóval szerintem olyan lesz Tywin halála mint a könyvben.

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

Master91
Miért ne? Sokkal hatásosabb.

Nagy Tywin, kiderül õ is csak ember, ugyan úgy szarik és hal meg mint minden egyszerû halandó.
NandorHUN
Na igen, bár valószínûleg enyhébben lesz elõadva, mint a könyvben. Nem hiszem hogy itt is a WC-n kapná el a fatert.
Ja, de szerintem várható volt. Sajnálom egyébként, mert a karakter (meg a színész is) nagyon jó... azt viszont alig várom, hogy a ribancnak a nyakán szoruljon a hurok! 😄
NandorHUN
Na akkor csak beleteszik ebbe az évadba...
<#eplus2>[ #eljen] <#taps>
neeeeeeeeeeeeeeeeeeee 😄

Az utolsó részt Apák Napján fogjak sugározni 😊

Aztán lehet jön a könyv végén egy meteor és elpusztul az egész világ. The end.

(onmagaban)

Amugy ha a feltetelezes igaz, hogy Jon Targaryen es Stark ivadek, akkor onmagam hordozza a Tuz es Jeg kevereket, ergo a tobbiek innentol neki fognak asszisztalni.

Az egyik interjuben az oreg pont Arya-t, Jon-t es Tyrion-t emelte ki, hogy mar el van dontve a tortenetuk ive, es ez az utan volt, hogy leszurtak Snow-t, azokank meg nem szokott lenni tortenetuk, akik meghaltak.

Hát én azért ezekre nem nagyon tennék nagyobb összeget 😊

Sajnos én sem látok a jövõbe de..

Kezdjük Rickonnal. Igaz hogy "eltûnt" a 2. könyv után de pont a következõ könyvekben fog újra felbukkanni és a végén valószínûleg övé lesz Deres.

Aztán ott van Jon. Nem könnyû felismerni minden utalást a könyvekben vagy csak még nem találkoztál ezzel a teóriával de manapság aki arra próbál érveket keresni hogy Jon nem Targaryen az kb azt is próbálhatná bebizonyítani hogy a Föld lapos.

Danys részbe nem nagyon kötnék bele nagyjából egyetértek. Na meg annyi minden van ott készülõben hogy lehetetlen megjósolni mi is fog történni. Mindenesetre szerintem nem lesz Dany királynõ (legalábbis nagyon remélem hogy nem) viszont a Sárkányok közül legalább egy megéri a történet végét szerintem. Dany jellemérõl (és "macsóságáról") merõben eltérõ a véleményem de ez ugye mindenkinek más szóval ebbe nem mennék bele.

Tyriont szerintem már túl korán leírod. Lesz neki még nagy szerepe. Én valahogy így képzelem el: Dany segítõje -> Kaszter-hegy ura -> Király segítõje.

Aegonnal kapcsolatban szintén van egy teória (ugyan kevésbé megalapozott mint a Jonos) ami szerint õ igazából nem Targ hanem Blackfyre. EL tudom képzelni hogy ideiglenesen övé lesz a trón de semmiképp sem véglegesen.

Sansával egyetértek Arya sorsával nem nagyon õt is eléggé leírod pedig szerintem még neki is lesz nagy szerepe.

A legvégén Jon-t tudom elképzelni mint király. Akár Danyvel az oldalán Tûz (Dany) és Jég (Jon) dala...

Bár az öreget ismerve valószínûbb hogy nem lesz senki a király és a mások elleni harc túlélõi örülnek ha nem halnak éhen/fagynak halálra elvégre az utolsó(?) könyv címe Egy Álom a Tavaszról...

Te tudsz valamit, amit még lehet az író is csak nemrég döntött el: Jon Snow-t csak leszúrják, sehol nincs kijelentve, hogy meghalt. Éppígy Brienne-ék sorsa sincs lezárva bár õ csak egy paraszt a sakktáblán, észre sem vesszük, ha leütik, de valamiért az öregnek fontosak ezek a szerencsétlenebb karakterek, mint Tyrion, Reek, Brienne, Sam, Davos, Hodor... mintha saját fizikai esetlenségét és az azzal járó hátrányokat használta volna fel az õ megalkotásukra.

Kata hozzászólása a sorozatos topikból, mert ott kurva nagy spoiler:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Az ötödik kötet végére már nem sok POV karakter van ugyebár az eddigiekbõl. Brienne, Jaime, a zombi Catelyn Stark, Margaery, Cersei és gyermekei, és még sokan mások már érdektelenek a történet szempontjából, szerintem nekik már nem igazán lesz szerepük az elkövetkezõkben, meghalnak vagy mennek a süllyesztõbe mint Rickon Stark az elején.

A könyveket olvastam, de szerintem Jon Snow abszolute nem Targaryen, az egyik kötetben meg is van nevezve az anyja, ráadásul Nedre hasonlít, úgyhogy ezt a konteót én kilõném. Az ötödik kötet végén meg is ölik ugyebár, de szerintem Melisandre belõle is zombit csinál és szerepe lesz a zombi apokalipszisben a Mások ellen.

Merthogy szerintem a történet a zombik (Mások) és az emberek háborújában fog tetõzni a téli évszakban. Jön majd a Mások fõmuftija is, hozza a hideget meg a sötétséget.

Dany még tuti egy kötetnyi idõt eltököl a keleti kontinensen, de utána feltehetõen nagyobb sereggel kel át Westerosra, ahol már az ifjú Griff (alias Aegon Targaryen) már kisebb sereget és néhány várat összeszedve várni fogja. Eddigre a tél már bizonyára pusztítani fog, és a Mások átjönnek a falon, elkezdik majd ölni az embereket, tehát tippem szerint Dany és sárkányai csak a harc közepére fognak csatlakozni, viszont ott megfordítják a háború állásást a sárkánytûznek köszönhetõen.
Mert az tuti, hogy a sárkányoknak és Danynek lesz szerepe a zombik megfékezésében, de abban is biztos vagyok és nagyobb odds-szal mernék fogadni, hogy a végén Dany nem lesz királynõ, sõt sem õ sem a sárkányai nem érik meg a tél végét. A háborút még megnyerik, de szerintem ott valami történni fog vele és a sárkányokkal, a varázslat pedig ismét el fog tûnni a világból. Dany túlságosan erõs és macsó karakter, bármilyen férfit raksz mellé az hitványnak tûnik mellette, így nem reális hogy férje, azaz királya legyen. Királynõ uralkodó pedig nem volt a westerosi történelemben ugyebár.

Tyrion szerepe is lassan lejár, õ sem húzza már sokáig megérzésem szerint. Varys is addig lesz, amíg Királyvárat meg nem tisztítja, elõ nem készíti. Ugyebár most fel van bátorodva ahogy erõsödik a Targaryen szavazóköre, és már maga is öldös. Viszont utána rá sem lesz szükség.

A dorne-iak valószínûleg a Targaryen szövetséghez csatlakoznak még úgy is, hogy a titokban Danyhez küldött hercegük megpatkalt sárkánytûz által. A Tyrellek az új Lannisterek, legalábbis ami a hatalmi törekvéseiket jelenti Királyvárban, de ha jönnek a zombik, szerintem õk is meghalnak, menekülnek, vagy Dany oldalára állnak.
Az északi és folyóvidéki urak lehetnek az elsõ áldozatai a délre nyomuló Másoknak, ott szerintem több Ház is ki fog halni, illetve több mellékszereplõ meghal (Karstark, Umber, Bolton, Frey, Tully stb).

Arya szerepe nem tudom mi lesz, de valami biztos lesz, túl sok az elõkészület nála. Viszont annyira embertelen karakterré válik, hogy csupán egy eszköz lesz valami vagy valaki ellen, onnantól az õ szerepe is le fog járni. Tuti, hogy a zombi apokalipszis végéig õ is meghal.

Akiben még látok rációt az Sansa. Kisujj egyengeti az útját, ami azt jelenti, hogy igen komolyan belekerül a hatalmi játszmába és közel kerülhet a végén a trónhoz, illetve az uralkodóhoz.

Tippem szerint a végén férfi lesz a király (lehet, hogy a Targaryen srác), és sanszos, hogy Sansa maga lesz a királyNÉ.
A tél végén eljön a tavasz, és szerintem egy "steril", új csapat kerül hatalomra a megtisztított Westeros-on, amolyan tiszta lappal indulásként. A sárkányok és a varázslat pedig ismét el fog tûnni.
Ezek az én tippjeim, ezekre tennék egy elképzelt Trónok Harca fogadóirodában. 😊

igy van... ha akarjak, hogy nagy OMG legyen, es nagyon varjak a kovetkezo evadot, foleg mert tyrion a nezok 80%anak kedvence, es hogy vajon mi lesz vele, akkor kb. pont ott lesz vege, hogy megoli.
Aztan lehet talalgatni, hogy menekul-e es ha igen hova,stb.