Magyar börtönök

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wordsworth
Hát biztos nem szar/annyira/

Mesélsz majd, hogy sikerülnek a dolgok?

PSP user n\' soon ps3 user too :)

de hogyha ez igy van akkor: 1. jár a túlóráért valami pótlék ??? 2. éjszakai pótlék ??? mert ha ezek járnak akkor mégsem lehet olyan gagyi a fizetés ( 60eFt körül ahogy nekem mondták 😛 )

ui.: Tegnap sikeresen átmentem az elõzetes orvosi felmérõn , várom a többit <#whatever>

Zenszkij
Igazad van. Nagy a létszámhiány, kevés a pénz, de valamennyire fix meló, és ugye Te is tudod a szlogent: Hazámat szolgálom 😉.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

nagykispeter
Engem tudod hányszor vittek be szökés miatt?
Igaz nem minden nap,de olyan év nem volt hogy egy pár alkalom ne lett volna!A 48 pihenõ pedig 100% nem tuti.Sõt!Esetleg a 24,de még volt olyan is hogy csak 12 volt szabad az éjszaka után is.

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

Kori
1 ilyen konkrétan nem merném kijelenteni
2 pontosan
3 nem tuti

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

Zenszkij
1. nincs szökés, 2 berendelhetnek, 3. éjszaka után a 48 óra pihi tuti

nagykispeter
Ez az egy ami jó az egészbe,persze ha nincs szökés és nem rángatnak be

Kori
12 melo nappal 24 pihenö aztán 12 melo éjjel 48 óra pihenö
és így forog
januárba kiszámolhatod a karácsonyt szilvesztert

Sziasztok!

Gondolkodom hogy bevonulok smasszernak, kérdésem:

Az esti mûszak ami gondolom 12 óra az végülis hogyvan?? Ledogozom a 12 órát utánna van egy nap szabadom vagy máshogy mûködik ?

Zenszkij
Kapnak napi egy meleg ételt itthon plusz 2szer hideg kaját, de aki olyan vallású pl mohamedán az mohás kaját kap vagy kósert, vegetáriánust, vagy cukrost vagy cukor vegetáriánust, mondanom se kell rengeteg roma mohamedán vallású...LOOL kész kánaán nekik...

redbull0304
Mondom, maradék kaját kapnak! Amik megmaradnak pluszba, iskolákba, óvodákba stb... (Ami menne a "moslékba")

Palinko
ez a 40 cent nap szerintem vicc. esetleg úgy hogy dolgoznak valamit a bevételt kivonják a kajából stb, úgy talán. Viszont van börtön konyha kinn is és aki jó magaviseletû és akar fõzni kap még pénzt is érte, már nem emlékszem mennyit de centekben kell érteni persze.
Inkabb uranbanyat. 😊

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Pluskast
Rendszámtáblát nekik meg ragasztót!!<#hehe>

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Inkabb megdoglene. Most dietaztattuk mert fosott, utana kapott Pedigreet, ugy nezett rank mint a veres rongyra. Mit kepzelek en. A Cezart persze azonnal beturta.

Punker
add be kutya sittre 1 hét után nem fog válogatni 😄

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Nem eszi meg. Finnyas dog 😊
Csak a Cezart meg valami 100% bio husos konzervet.

Punker
vegyél neki 50 kilós tápot az olcsóbbra jön ki 😄

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Az a rendorkutya mit eszik? Vagy csivava?
Csak mert a mi 7 kilos kutyank megeszik napi 600-800 HUFot.

redbull0304
Az elég szomorú hazánkba, hogy kb. 6e Forint egy rab ellátása/nap! Amerikába, a börtönökbe maradék kajákat visznek be, 40cent/nap!!!! Egy rendõrkutya napi adagja 140cent/nap!!!! Ebbõl volt is nagy felháborodás kint, de végül tudomásul vette ezt mindenki!

Az meg már egyenesen dühítõ, hogy egy átlag embernek kevesebb pénzbõl kell élnie, mint 6e/nap! És akkor én azért fizetek adót, hogy az ilyen emberek lógassák a lábukat bent! Ez vicc... Tényleg valami kötelezõ munkára kéne õket vinni, hogy legalább a saját fenntartásukat termeljék ki, és nem az adófizetõ, "rendes emberek" zsebébõl húzzák ki a pénz ezért is!

szjuca
Eddig sem lehetett csak úgy lepuffantani, szerintem ezt te is tudod.
A buzikkal kapcsolatban pedig:
Viszonylag elterjedt dolog ez, különösen a többszörös visszaesõknél, akik erre vetemednek. Aki pedig meleggé válik a börtönökben, az pedig általában nem más, mint egy csicska kis lúzer, aki így emelkedik fel a koszból. Mivel pénz nincsen (!) a börtönökben, a szolgáltatásaiért minden más, bv-ben "kincsnek" számított eszközzel fizetnek. (cigi, kávé, tea, ruha, cipõ...)

Véleményem szerint meg bizonyos esetekben a halálbüntetést is megérdemelnék páran, rögtön kevesebb lenne a bûnözés mértéke, ha tényleg volna tétje, de míg kaját adnak nekik meg födél van a fejük felett meg se lövik...
Zenszkij
Véleményem szerint a legnagyobb probléma a hazai börtönökkel, hogy rohadt kevés a pénz és képzetlen az állomány. Valamint az a törvény, ami eltörölte, hogy szökést végrehajtó fogvatartottra lõni lehet. Tehát, ha szökik a zsivány ma már nem lehet lepuffantani, csak ha rátámad a fegyveres õrre, de ez elég bonyolult...

Zenszkij
Ez így igaz, túlzás ez a buziság dolog, habár azért vannak homokosok bõven, meg akik egyéb luk híján erre vetemednek. A kényszer nagy úr LOL. De, ha jó nekik csinálják.

nagykispeter
Az itt leírtaknaknak nagyrésze ház függõ.El van terjedve hogy mindjárt seggbe kúrják azt aki bekerül.
Holott ahol én is dolgoztam ott is ritka volt a buzi,sõt igencsak ki is nézték maguk közül.

Kori
aki meg akar halni az ellen nem tudsz tenni
aki viszont nyilvánosan csinálja az csak figyelem felhívás

jah...ez tény
én csak azt mondom, hogy ismerõsöm kollégájának ebbõl lett baja...

Zenszkij
Igen értem, és igazad van, de tudod akár egy cipõfûzõvel vagy teszem azt egy eltört kanál végével öngyilkos tud lenni a rab. Vagy felhalmozza a gyógyszerét vagy kölcsönkéri mástól üzletel és begyógyszerezi magát. Sajnos nincs mindenhol ott az õr, fõleg azért mert nagy létszámhiány van, kevés pénz, nehéz meló...

én ismerõsöm, mikor utoljára beszéltem vele, akkor még Gyulán dolgozott

talán annyiba, hogy pl arra figyelni kell, hogy olyan tárgyak ne legyenek a raboknál, amikkel másokban vagy magukban kárt tudnak tenni...tetszik érteni?

Zenszkij
"Csakhogy az is vmennyire a börtönõr sara, hogy ha vki kinyírja magát.." Mindenkinek megvan a joga a halálhoz 😊 Nem lehet ott állni minden percben mellettük. Az senkit se érdekel, ha valaki kint civilben lesz öngyilkos, akkor mivel lenne fontosabb egy rab, akinek a napi ellátása 8 ezer ft-ba kerül az államnak..

degenerator
szerintem vannak oylan emberek, aki tudnák élvezni.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Na szóval. Nekem ismerõsöm azt mondta, hogy a nõi börtönök durvábbak sokkal. A nõk agresszívabbak sokkal (feldugdossák egymásnak a seprûnyelet,stb. amellett hogy verekednek...). A pasiknál is megvan persze a hierarchia, hogy kit miért vernek. A besúgokat,nekrofilokat,pedókat verik mint a szar, meg nem ritka az öngyilkosság-e. Csakhogy az is vmennyire a börtönõr sara, hogy ha vki kinyírja magát...
A raboknak ha nagy a pofájuk, hogy meglegyen a respect, meg a jó felállás...h ne fogjanak ellened össze és verjenek szarrá...néha nem árt odabaszni egyet-kettõt, ha olyan a szitu.
Lelkileg,idegileg, meg fizikailag is megeröltetõ a meló. Akármennyit is fizetnek, azért nem biztos hogy megéri.
A rendõröknek ebbõl a szempontból sokkal lightosabb melója van; ha irodában tologatja az aktáit akkoris megkapja a pénzét...és nem kell mindig résen lennie...meg lefogadom, hogy kevesebb rémálma van...

degenerator
aha, a régi honvédségit. remélhetõleg betemették a régi alagútrendszereket😊 a raboknak a végén még ásni sem kell😊

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Zenszkij
Fõként KGP-t, meg ugye a P9RC pisztolyt, ezek mind 9mm-es fegyverek. Van még Mossberg sörétes puska meg ugyancsak 9mm-es golyós puska. A szombathelyi is új börtön, habár ott egy laktanyát építettek át tudomásom szerint...

degenerator
milyen fegyvereket használnak majd?

egyébként a szombathelyi új börtönrõl hallottál?

Zenszkij
Egy két infó az új tiszalöki magyar szuperbörtönrõl:
A bv-intézet területe 115 ezer 233, az épületeké 32 ezer négyzetméter. Az építés 5 milliárd 600 millió, a felszerelés 1 milliárd 400 millió forintba került. Az építkezés a belsõ kialakításokat nem számítva 12 hónapig, azzal együtt 17 hónapig tartott. A börtönben 700+70 elítéltet lehet elhelyezni és ellátni. Az intézet üzemeltetésérõl a KÉSZ kft gondoskodik, a megállapodás határozott idejû, 15 évre szól. A BVOP börtönszerû szolgáltatást vesz igénybe, ami azt jelenti, hogy a fegyõrökön kívül mindent a KÉSZ-nek kell megoldania. Azaz: a társaság üzemelteti az épületet, gondoskodik az étkeztetésrõl, a ruházatról, a mosatásról. A kft. biztosítja a szükséges gyógyszereket, az irodai berendezéseket, az irodaszereket, a telefonokat, faxokat, számítógépeket, tisztítószereket, még az õrkutyákat és az állatorvosi kezelést is. A gépjármûpark és a jármûvek üzemeltetése ugyancsak magánkézben van, mint ahogy a biztonságtechnikai rendszer üzemeltetése is, a fegyverek, a kényszerítõ eszközök, a lõszerek szintén a KÉSZ-éi.

nagykispeter
Már csak azért mert én is dolgoztam 6 évet börtönbe.
A kollegákkal sokkal több gond van mint a rabokkal.
Tisztelet a kivételnek,de régebben sem volt jobb.Sõt...
Én a 90-es évek elején dolgoztam ott.

Zenszkij
Itthon sem kerül börtönbe az Ecuadorban szabadon bocsátott magyar fiatalember
Nem kerül börtönbe itthon az a magyar férfi, akit drogfutárként ítéltek el korábban Ecuadorban, de gyógyíthatatlan betegsége miatt várhatóan hamarosan hazaengednek.

A fiatalember két éve feltételes szabadlábon van a dél-amerikai országban. Peruban és Ecuadorban most összesen 13 magyar van börtönben, miután a tizennegyedik öt napja szabadult.

A beteg emberen kívül még hárman vannak feltételes szabadlábon Ecuadorban - tudta meg a Független Hírügynökség Iványi Gábortól, az Oltalom Karitatív Egyesület elnökétõl pénteken.

A beteg magyar fiatalember várható hazatérésérõl Göncz Kinga külügyminiszter beszélt azután, hogy ecuadori kollégájával tárgyalt. A férfirõl annyit tudni, hogy útlevelet is kapott már.

Ha a fiatalember hazajut, itthon sem kerül börtönbe - mondta az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke. Tettének elbírálása nem lehet itthon súlyosabb ugyanis, mint külföldön, ahol már két éve feltételes szabadlábon van.

A kinti orvosok gyógyíthatatlan betegnek minõsítették, ezért "irgalomban", a kegyelemhez hasonló elbírálásban részesült, 50, más nemzetiségû - szintén beteg - elítélttel együtt.

A kinti eljárási rend nagyon bonyolult, ráadásul az érintett rabokra vár még egy orvosi felülvizsgálat is, hogy megerõsítsék: valóban menthetetlenek. A hazajutáshoz az ország elnökének aláírása is kell - tette hozzá Iványi Gábor.

Iványi Gábor elmondta azt is, hogy Ecuadorban és Peruban most összesen 13 magyar raboskodik. Tizennegyedik társuk öt napja szabadult Ecuadorban, 11 évi börtön után. Vele még nem tudni, mi lesz.

Ecuadorban a beteg fiatalemberen kívül három másik magyar is feltételes szabadlábon van. Két ember közülük egy évig volt vizsgálati fogságban, anélkül, hogy ügyükben elõrelépés történt volna.

Egy új törvényre hivatkozva engedték ki õket feltételesen. A harmadik magyar már a börtönbõl került ki feltételesen - õ Quitóban, Ecuador fõvárosában él, és megnõsült. Két börtönben lévõ magyar idén éri el azt az idõt, hogy kérhessék feltételes szabadon bocsátásukat.

Az ecuadori hatóságok egyébként nem adnak iratokat az elítélteknek. A szabadon bocsátottaknak Józsa Mátyás argentin magyar nagykövet csináltatott nem hivatalos igazolványt, amit a helyi hatóságok elfogadnak. A börtönhelyzet Ecuadorban és Peruban is javulni látszik, a helyi hatóságok jogsegély-egyezményeken dolgoznak - mondta Iványi Gábor.

Az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke nemrég tért vissza Dél-Amerikából. Az ott raboskodó magyaroknak általában pénzt, tartós élelmiszereket, tisztálkodó eszközöket vitt, illetve elbeszélgetett velük, amitõl egy-egy órára lélekben Magyarországon érezhették magukat - fogalmazott Iványi Gábor.

Zenszkij
meg hát..

szjuca
Ez így is van. Meg ott van a legtöbb probléma is általában.

degenerator
félig levágta a fejét? és legalább tényleg megcsalta a csaj?

Pluskast
Csak nem jogász vagy?😊)

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Kori
a megyei intézeteknek kell a legszigorubbnak lenni

Kori
minda kettö
a rabok észreveszik hogy új hús és rögtön probálkoznak megvezetik
a kollégák - mert persze elég sok köztük a bunkó - szándékosan szivatják
ma már jobb szivatni a kopaszt mint segíteni

szjuca
Ha csak ki nem zárták a feltételes szabadulás lehetõségébõl.

mrzoltan
Nem rossz kis topic +fav.
Nekem is az egyik ismerõsöm a csillagba dolgozik.
Igazából a hiteles képet csak akkor tudod felfogni,ha bekerülsz,vagy ott dolgozol.

Sabcsee
magyar brtönökben mindenkit seggbekukiznak + ték:S

kaka

nagykispeter
Tõlled kérdeztem.

nagykispeter
Bekóstolásra kire gondolsz?
Rabok vagy kollegák?