Fringe/A rejtély (FOX)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zomil
Nekem egyik ilyen kedvencem, mikor a Game of throne-os interjuk voltak és bejött a Robb-ot játszo szinész és mindenki azt kiabálta, h King of the North :D

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Hmm, mennyire máshogy élik meg az ottani emberek ezt a sorozatot, meg úgy általában az Életet. Ez a tulipános utalás, ha nem mondják teljesen máshogy jön le..bár annak is biztos lett volna egyfajta értelme. Azért jó lenne egy ilyen Comic-Con itthon is :) Vagy Én ott :)

The Matrix has you...

Narxis
<#worship>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Herold
<#eljen>

cassoneitaly
http://www.youtube.com/v/3pwMgrAkiGk&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Un cavaliere non lasciá mai la sua signora...Del Piero il grande capitano! Gamertag: AwesomeCassone http://facebook.com/cassonesub

Zomil
:)

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Narxis
http://www.youtube.com/v/f0D9aOV9qZg&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Narxis
<#wow1> need

davidka003

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Szabi
"J.J. Abrams Set to Direct Next 'Star Wars' Film " :)))

"Nulla tenaci invia est via"

Narxis
omg :D pótold de gyorsan!!!!

akyyy
na milyen lett a lezárás? én a második évad elején kaszáltam, azta nem is nagyon vonzott :D

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Narxis
John Noble meg jónak tartotta, legalábbis izgatottan beszélt róla a comic con-on a 4. évadról mikor faggatták, persze lehet csak kedves volt és nem akart csúnyát mondani.

Igazából ez már a mi lett volna ha... azt meg már sose fogjuk megtudni.

stargatelost
Olvastam pár hónapja egy interjút a showrunnerrel, és õ is azt mondta, hogy hiba volt a kitörölt Peter szál.

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Narxis
Jó de ettõl még nekem nem tud kevésbé tetszeni a 4. vagy 5. évad. Jöhet ellenem 7 milliárd ember is, nekem akkor is tetszett a sorozat az elejétõl a végéig, egyszerûen így érzek. Lehetett volna jobb is, franc tudja, látnom kéne vázlatokat pl. hogy merre akarták elvinni a sorozatot évadonként, biztos több lehetõség közül választottak vagy ilyesmi.

stargatelost
Azért ha már a nézõk/kritikusok/hozzászólók/rajongók nagy része sérelmezi, hogy a negyedik évadtól elbaszták a sorozatot, ott már csak van valami igazság...
Sixx jól megfogalmazta, amit itt már sok hsz-ben én is. Jó írás.

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Narxis
Nem tudok teljesen egyetérteni vele de 1-2 dologgal igen, pl. az idõutazás betiltása a TV-ben mert mindig megosztja a nézõket. Van aki legyint rá, van aki úgy érzi érti és van aki ragaszkodik a saját logikájához.

Herold
Narxis
need

OptimusPrime

Take These Broken Wings and Learn to Fly Again Learn to Live so Free! - Mr. Mister \"Még mindig jobb, hogy hülye vagy és itt vagy, mintha okos lennél és nem lennél itt\" K.N.

szerintem is sokkal jobban néz ki vörösen
Malakai
Kissebb költség, mehet helyette midseason [] sosorozat (The Following).

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Az is jutalom volt, hogy egyáltalán lezárták. Pont 100 részes lett, így jobb üzlet eladni a szindikátusi vetítést (sajnos nem tudom ennek a pontos részleteit).
Na, frissen átélve :)

Az érzelmi szál az nagyon jó, a búcsúzás, a párbeszédek, többféle tartalommal bírnak, hozzám közelebb áll Peter és Walter párbeszéde, lévén nekem is van egy kisfiam, az nagyon szívszorító volt és szép is egyben.

De összességében nem tetszik, sok a logikai bukfenc nálam is, nem áll össze a kép és nem érdekel annyira a téma, hogy komolyabban elmélyedjek benne. Ez már a Terminátor filmnél kiégett nálam, az idõutazás eleve egy paradoxon :)
Maradok annál a véleményemnél, hogy az elsõ 3 évad nagyon jó, a 4-edik egy kicsit, ez az utolsó már egyáltalán nem, több volt a negatív élményem vele, csalódás. Hát ez van, majd jön egy másik sorozat helyette :)

Goodbye Fringe.

The Matrix has you...

Herold
Tulajdonképpen miért lett csonka az 5. évad?

Narxis
<#eljen>

Végre a hazai közönség is kulturálódik.

Szabi
<#taps>

Gatti
INFÓ!
Az RTL II január 17. tõl vetíti a 2. évadot. Egyes információk szerint 2013-ban a 3. évadot elkezdi vetíteni az RTL Klub.

ASRock 960GM-VGS3 FX , AMD FX(tm)-4300 Quad-Core Processor, Kingstone DDR3 1600mhz 4GB, 1TB Samsung SATA2, ASUS HD 6670 Series

Zomil
Szvsz az elsö évad egy CSI volt csak ugye xaktás rejtélyekkel. A 2. évadtol kezdve pedig kitalálták a készitök, h itt lehetne akár valami komolyabb összefüggö történet is.

Gatti
vagyis erre gondoltam:http://www.youtube.com/watch?v=DybrM4CSNy4

ASRock 960GM-VGS3 FX , AMD FX(tm)-4300 Quad-Core Processor, Kingstone DDR3 1600mhz 4GB, 1TB Samsung SATA2, ASUS HD 6670 Series

Gatti
Mondjuk egy hasonló jó és érzelmes utolsó pillanatot kitalálhattak ovlna mint ez: http://www.youtube.com/v/0lyQAPEMzaM&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Gatti
Na megnéztem én is az utolsó részt. Kicsit vegyes érzelmek kavarodnak bennem. A sorozatot szinte majdnem 5 részre lehetne bontani. Az elsõ évadba ugye mindne részbe új rejtélyt kaptunk. A másodikba már kevesebb rejtély volt de itt ugye kárpótolt a másik univerzum am ia fõ témája volt a 2. évadnak. Jött a 3. évad ahol ugye a 2 univerzum gyógyítása volt a fõ szempont. Majd a 3. évad végén mintha végetért volna a sorozat. Jött a 4. évad egy Reboot. Ez az évad ugye Peter megtalálásáról szólt. Majd jött az ötödik évad ahol a megfigyelõk voltak középpontba. De itt már alig volt rejtély amit megkéne oldani, szóval ha összehasonlítjuk az elsõ és az 5. évadot hatalmas különbséget látunk , mintha nem is ugyanaz a sorozat lenne. Olyn mintha az íróknak nem lenne több ötlete rejtélyek terén. Ennek ellenére én nagyon jónak találom a sorozatot és a legjobbnak tartom sci-fi kategóriába. 10/9,5 pontot adok rá, azért nem 10 mert az utolsó 2 évad kicsit gyengébb lett.

A végét ha megnézem kicsit összecsapottnak látom, 5 perc volt hátra és még azt se tudtuk mi lesz, esetleg akkor 1 részel meglehetett volna toldani a sorozatot. Szeptembert sajnáltam a végén. És rengeteg felvetés alakult ki bennem. Ha így alakult akkor hogy tûnt el Walter, egyszer cska elpárolgott? Valamint így akkor h élt Peter? persze walter ezt is elintézhette a jövõbõl. Jobban lekellett volna zárni a sorozatot az utolsó 10 percet nagyon összecsapták és a végére megint lett egy reboot. Mintha meg se történt volna az 5. évad. Legalább Peterék emlékezhettek volna h mi is volt. Én úgy zártam volna le az egészet hogy visszafordítottam volna a sorozatot az elsõ évad elejére. Szóval hogy ugyanúgy folytatódott volna az életük mint akkor , megoldják a rejtélyeket , Etta is a rejtélyügyi lesz, stb. Egy 14. részel ezt simán meglehetett volna oldani. És akkor szép kerek lett volna a sorozat.

Összességében elégedett vagyok de lehetett volna akár még jobb is :) Valószínûleg még végig nézem a sorozatot legalább 1X ha lesz idõm mert remek mû lett. Sajnálom hogy vége sok vasárnap délután telt el Fringe nézéssel:) Örülök hogy veletek követhettem a sorozatot és rendszeresen olvastam a fórumot és párszor én is írtam véleményt.

Éljen a Fringe, éljen soká ez a közösség és bízzunk benen hogy hamarosan lesz hasonló jó sorozat:) Ja és legyen sokáig ilyen szép Olivia Dunham ügynök :)

MeoH
Nem volt ez rossz sorozat, de mindegyiknek eljon a vege. Az 1-2evad nagyon etalon lett, de a tobbit is megerte nezni.

PS: A voros Olivia, meg igy 21evvel oregebben is dogosebb volt, mint a szoszi :)

fuck mmo's..i.,

ForzaInter
hát tényleg sok logikátlanság volt itt az utolsó évadban, de jó lett a lezárás. az utolsó 2 évad nem volt az igazi, de összességében egy jó sorozat volt a fringe, és nagyon fog hiányozni:( RIP

Yo, Bitch!

Szabi
a napokban kezdtem el a Sliders-t nézni, gyerekként sok részt láttam, de most végre értem is hogy mirõl szól :D

Aha hát én is erre a nézésre értettem hogy az mi volt a végén akkor ezek szerint Peteren kívül senki nem emlékszik a másik idõben történt dolgokra igaz?

Regisztrálj http://www.avast.com/get/aUbQfNh5 és használd az Avast 2015-öt ingyen! "A legjobb ingyenes antivírus"

precision
Az idõvonalban azon a napon volt törés amikor jöttek a kopaszok (Ettás parkos jelenet). Ezen a napon jött a tulipán is Peternek. Aki mint tudjuk egy csomó timeline dolgaira emlékszik. Amikor meglátta a tulipánt szerintem bevillantak neki a megszállás utáni események, kvázi emlékezett rájuk. Mert nem az van, hogy az nem történt meg, csupán egy másik timelineon történt meg velük. Legalábbis én ennek tulajdítom be azt az ominózus utolsó nézést.

Bazinga!

Narxis
Waltertõl és igen, törlõdtek.

Valaki magyarázza már el nekem a legvégén azt hogy Peter kap egy fehér tulipánt valakitõl! Nem értettem a végét kitõl jött a tulipán? meg ami még érdekes az az hogy akkor most hogy Walter elvitte a srácot a jövõbe ezzel ugyebár megszûnt az hogy a megfigyelõk megszállnak minket szóval akkor ha jól értem az eddigi dolgok törlõdtek Olivia és Peter emlékezetébõl vagy hogy mondjam szóval meg se történtek mármint a megszállás utáni dolgok igaz?

Regisztrálj http://www.avast.com/get/aUbQfNh5 és használd az Avast 2015-öt ingyen! "A legjobb ingyenes antivírus"

Narxis
Ezerszer is leírom ha kell...

Nem a megfigyelõk nem léteznek hanem az érzelemmentes megfigyelõk!!! Az a 12 felderítõ aki itt járt mind bevallotta, hogy érzelmei lettek, elkezdtek kötõdni az emberekhez, September ezért mentette meg Peter-t tehát mi fog akkor megváltozni? Annyi fog változni, hogy nem szállják meg a jelenünket mert érzelmeik vannak, sõt ha a gyerekbõl indulunk ki akkor sokkal fejlettebb érzelmeik(több szeretet, együttérzés, kevesebb harag, gyûlölet stb.)

Ez este még nekem se volt ennyire tiszta de most kapcsoltam, hogy miért így változik meg az idõ.

Kiváló sorozat volt kár,hogy vége. Ez az utolsó rész számomra hagyott egy pár megválaszolatlan kérdést.

Walter elõre ment az idõben a gyerekkel,megváltoztatva a jövõt ami hatással volt a múltra. Igy nem léteznek megfigyelõk,tehát Szeptember sem aki nem zavarja meg Waltert a gyógyszer kisérletenél és ezáltal meg tudja menteni a sajat fiát. Nem kell átmennie a másik univerzumba és nem csinál problémat az univerzumok között.Valószinüleg az egész élete másképp fog alakulni,vagy egy ekkora változás után lehetetlen, hogy Peter Olivia és Etta (már ha megszületik) ugyanúgy percre pontosan ott legyenek a parkban aval a különbséggel, hogy most nem támadnak a megfigyelõk...Akkor, hogy is van ez?
ProGabe

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

és vége... <#rinya>

szvsz nagyon jó volt az utolsó 3 rész.
az 5. évad közepe nagyon nem tetszett, a 4. évad sem túlzottan. nekem is az elsõ 3 a fav (imádtam az alternatív univerzumos karaktereket). de összességében szerintem egyik legjobb sorozat volt, sose fogom elfelejteni. <#rinya>
Narxis
Pontosan, elvileg a megfigyelõk se 100% hogy a "mi" jövõnkbõl jöttek, ha annyira okosak akkor nem a saját múltjukat piszkálják meg, de ez persze mind feltételezés.

precision
Visszamész az idõben és születésed elõtt kinyírod a faterodat... eleve meg sem születsz akkor a jövõben, hogyan mentél akkor még is vissza az idõben? Ja hogy fingunk sincs, hogyan mûködik az idõutazás és az ilyenféle paradoxonokra csak "elméletek" vannak? :)

Walter is nagyon szépen elmagyarázza egy korábbi évad egyik részében, hogy mi a helyzet. Végtelen számú párhuzamos dimenzió van, és mindegyiket egy-egy másképpen meghozott döntés kreálta. A fenti példát nézve... van egy dimenzió ahol megszülettél és van egy ahol nem, mert meghalt a faterod születésed elõtt. Van egy dimenzió ahol lediplomáztál és menõ munkád van, van egy ahol pedig munkanélküli csöves vagy a rossz döntéseidnek megfelelõen.

Persze ezek is ilyen "íratlan szabályok", általában ez az elmélet megtalálható az összes ilyen típusú filmben is, ráadásul itt az arcunkba is tolja Walter az egyik részben, még szép ábrát is készít szokásának megfelelõen :)

Bazinga!

BaliBoy
Véleményem szerint az egészben van egy rohadt nagy hiba. Az egész sorozatnak meg sem lett volna szabad születnie, ugyanis ha nincsenek megfigyelõk, akkor Walter és Peter meghal a tóban, ugyanis nincs aki megmentse õket.... :S Akkor lett volna jó a lezárás, hogyha ha a 13. rész végén Oliviával nem Peter van, hanem valaki más.
Egyébként mekkora már az 513-as ajtó?! :DD

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Narxis
Ezt írtam neki de nem akarja elfogadni, hát így járt.

Zomil
Az eddigi "katyvaszt" lezárták a 2 világ szétválasztásával. :)

stargatelost
Ha ettõl a belemagyarázástól jobban érzed magad... <#bee1> Ami szerinted briliáns, szerintem koncepciótlan. Eleve baromság volt egy jutalom évadot ilyen megszállós hülyeségre pazarolni. Az eddigi katyvaszt kellett volna lezárni, nem egy újabbat kreálni :)

Narxis
Igen azt érzem, hogy nem lehet összefogni az egész 5 évadot hiszen annyira változatos, szinte minden megtörtént az 5 évad alatt, ilyen összetett történetnél túl sokat kéne magyarázni, hogy egybefüggõ legyen.

A sorozat zárása nem volt hiba, sõt most, hogy így rávilágítottál erre nézhetjük, úgy is, hogy az elsõ zárás az amikor lezárták a párhuzamos világgal való harcot és elváltak. Jött egy új probléma ami lazán kapcsolódott az elsõ 3 évadhoz(megfigyelõk) és ebbõl kerekítettek egy új sztorit, szerintem briliáns.