A magyar kisautó - sikerül?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
szépen etetnek mindenkit hogy olajválság van.
elég lesz az még jópár száz évig ne aggódj 😊
u dont have to listen anybody else but me
thank you for helping us help you help us all
Az biztos, hogy még azelõtt át kell állni hibridekre, mielõtt elfogy, mert ugye ezek sem tudnak csak elektromotorral mûködni, mert kicsi az akkumulátorok kapacitása, lassan töltõdnek stb.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
a humoros készítõk de teljesen komolytalanná teszi az egészet..talán Hollandiában ez pirospont azt annyi.
20-30 éven belül kifogy az összes nem megújuló energiaforrás,
így már nemsoká minden nagyobb autógyártó elõáll a saját modelljével.
Itt Közép-Kelet-Európában vsz. a Suzuki-hybryd lesz a menõ...
Szépek ezek a tervek, jó elbeszélgetni errõl, aztán begurulni a legközelebbi autószalonba és venni egy teljesen hagyományos kisautót.
Én majd akkor adok akár csak 1% esélyt is ennek, ha már látok egy autót, amit rendes kereskedésben árulnak, van töréstesztje, bele lehet ülni és le lehet mérni a fogyasztását.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Lehet, hogy közülük sokakat át lehetne erre az autóra szoktatni, ha tényleg jó lesz.
Volkswagen Lupo 3L-lel is nagyon kevesen járnak, pedig eddig az volt a legkisebb fogyasztású autó.
thank you for helping us help you help us all
Ha mondjuk a Golfodat vagy Opeledet cserélnéd erre, akkor azt mondom, hogy az derék dolog, de ilyet úgysem tennél, amíg nem ültél benne, nem mentél vele.
És ugye beleülni nem lehet.
Ez olyan "apróságokon" bukhat el, mint a forgalmazás, a törésteszt (ha rossz a töréstesztje, akkor mindenki inkább fizeti a magasabb költségeket egy normális autóért)
Az is gond vele, hogy amíg mi már ezt nem tudom hány éve tervezgetjük (úgy értem, hogy a magyar mérnökök), addig a nyugatiak valószínûleg 2× ennyi ideje tervezgetik, és még hamarabb is fogják piacra dobni, mint a magyarok.
Az, hogy gyakorlatilag ingyenes a fenntartása rengeteg költséget megspórol..évi 2-300e benzinpénz helyett
Attól tartok, hogy ennek a Solonak a formája nagyon sokat von le az autó praktikumából, valószínûleg komoly kompromisszumokra kényszerül, aki ilyennel akar járni.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Ha most megvásárolható lenne ez az autó, én azonnal lecserélném rá a BKV bérletemet. Nyilván nem ezzel vinném nyaralni a családot, na de a szokásos napi 15 kilométer megtételére szerinted létezik takarékosabb és cészerûbb megoldás mint ez az autó?
http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux
Megint egy olyat terveztek, ami nem jó semmire. Máshogy kéne nekikezdeni, és akkor lehet, hogy egyszer sikeres lenne a projekt.
Szerintem a mai formájú autók fogyasztását nem lehet lejjebb szorítani. Egy 2 literes tudbódízel szörnyetegnek mindegy, hogy milyen kasztnit kell megmozgatnia, de itt minden egyes kilogramm számít, valószínûleg azért kapott ilyen formát.
100 év? Szerintem hasonlítsd össze a 60-as, 70-es, 80-as, 90-es évek és napjaink autóinak formavilágát. 10 év alatt gyökeresen átalakul a sztenderd, szerintem az elkövetkezõ évtizedben már egyáltalán nem lesz feltûnõ ez a dizájn (lásd pl az új Honda Civic, ami már ennek az irányzatnak az uttörõjének tekinthetõ)
Vihar a fejemben: http://agyvihar.blog.hu/
Mondjuk ahogy hazánkat ismerem, 1-2 millióval drágább lesz,
sokszor elromlik majd, és még meg is rongálják ha a városba parkolsz..
Szerintem ezt a 3 millát is simán megéri ha utána - ahogy írják - a fenntartási kölcsége nevetségesen minimális.
"...a tetõn elhelyezett napelemek naponta 15-25 kilométerre elegendõ energiát gyûjtenek össze (szóval munkába járás közben gyakorlatilag semennyi káros anyaggal nem terheli a levegõt)..."
De attól tartok, hogy nem lesz belõle semmi sem. Van egy olyan érzésem, hogy ott marad ahol most is van, a múzeumban. De ne legyen igazam!
[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...
Ez az autó olyan formákra van alapozva amit ha talán 100 év múlva gyártanak.
100 évet a környezet nem fog várni,hogy elterjedjen,ezért egy átlagos autót kéne megcsinálni ilyenre,amit sokan megvennének.
||| I5 2500K@4ghz |8 GB RAM|HD 7850 2GB OC||| Battlelog,PSN ID:PetiSX
Vajon tényleg létezhet, hogy ez így, ilyen rövid idõn belül, ilyen olcsón elérhetõ lesz? Szeretnék hinni benne... Legszívesebben most elõrendelném a kiskocsit, ha azon múlna a projekt sikere.