Panasonic DMC-TZ5 ismertető
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ott van rögtön az elsõ ha visszanézed, egyébként kérdezz (mert nem fogok a cikk mellé egy legalább ugyanakkora hozzászólást írni), mire vagy kíváncsi?
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Esetleg valami használható hozzászólás?😉
van pár
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Van valakinek tapasztalata ezzel a masinával?
Nálam okosabbaktól kérdem: mov kiterjesztésû videóm hangsávját le szeretném cserélni. Milyen megoldást javasoltok (konkrét progi)? Ill van adobe premiere pro 3-am, de nem tudom ebben beállítani, hogy a videó újratömörítése nélkül mentse el a filet. Valami javaslat/tipp, hogyan tudnám megoldani?
gyáá gecc én 43k hufért vettem XD
buuzi ójrópa XD
buuzi ójrópa XD
A divx-xvid is képkockánként vágható mellesleg (full processing mode).
Amire te gondolsz az a video direct stream copy (amikor a videó stream érintetlen marad, tehát se filter se semmi), amikor tényleg csak keyframe-tõl lehet kezdeni (erre a legbutább módszer, hogy a keyframe-ig full processing, onnan direct stream copy)
A HD-ben felvett minõségi videót amúgy nem rontanám le helyedbe a szar mpeg2-es DVD-re, 30 fps meg amúgyis szebb, mint a 25
Amire te gondolsz az a video direct stream copy (amikor a videó stream érintetlen marad, tehát se filter se semmi), amikor tényleg csak keyframe-tõl lehet kezdeni (erre a legbutább módszer, hogy a keyframe-ig full processing, onnan direct stream copy)
A HD-ben felvett minõségi videót amúgy nem rontanám le helyedbe a szar mpeg2-es DVD-re, 30 fps meg amúgyis szebb, mint a 25
dv-vel szintén 9mb fér egy 2 mb-os kártyára, de a felbontás kisebb. mjpeg ugyan túlhaladott, de jól skálázható és képkockánként vágható, ellentétben a lejjebb reklamált xvid/divx-ekkel, amelyek csak kulcsképkockánál vághatóak (persze lehet az összes kulcsképkocka, de akkor oda a jó tömörítési arány). meg ahogy írták már, xvid/divx elég prociigényes->fogyasztás fel.
a mov nem olyan nagy probléma, avisynth simán megeszi (bár az újabbakat egy +pluginnal), én a fkgéppel felvett videokat amúgy is mindig manipulálom kicsit (zajszûrés, 30->25fps konverzió, hang stb) mielõtt megy dvd-videora.
nemtom, most, hogy növekednek a kártyák (és olcsulnak - van egyáltalán ilyen szó?) én inkább azt várom, hogy nagy felbontás-kicsi tömörítési arány-jó minõség-sok hely variáció lesz a befutó.
a mov nem olyan nagy probléma, avisynth simán megeszi (bár az újabbakat egy +pluginnal), én a fkgéppel felvett videokat amúgy is mindig manipulálom kicsit (zajszûrés, 30->25fps konverzió, hang stb) mielõtt megy dvd-videora.
nemtom, most, hogy növekednek a kártyák (és olcsulnak - van egyáltalán ilyen szó?) én inkább azt várom, hogy nagy felbontás-kicsi tömörítési arány-jó minõség-sok hely variáció lesz a befutó.
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
A tz1 annak idején tényleg nagy dobás volt; vagyis inkább ötletes. ez már kicsit rókabõr szagú. Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy a képzajt kéne csökkenteni az esztelen megapixelháború helyett. Talán majd egyszer eljön az az idõ is.
Vannak normális avi codec-ek (mjpeg, hauppage, DV, ...), amik hasonlóan kis sûrítést alkamaznak (kis proci igény, bár ez a mov is mpeg4 alapú ha jól tévedek, tehát egy alap divx-xvid is beleférne), de legalább avi formátumba mentenek amibõl könnyû vágni, konvertálni és editálni free programokkal is.
Jó minõségben sose fog neked tömöríteni fényképezõgép, erõsebb processzort igényelne, ami többet fogyaszt -> hamarabb merül le az akksi.
Mondjuk nem ártana rögtön a 3. sorban javítani:
"848 x 480/640 x 480 30"
Helyett:
1280 x 720 30
Mellesleg ami kimaradt:
2GB-os file méret limit miatt 720p-s maxi minõség mellett egyszerre 8-9 perc vehetõ fel. Felvétel természetesen a jól megszokott mov formátumba, hagy szenvedjen a user a divx-be kódolásnál. Viszont a felvétel minõsége tényleg jó, ha nem zoom-ol vagy mozog sokat, mert az autófókusz természetesen jóval lassabb, mint egy videokamerán.
"848 x 480/640 x 480 30"
Helyett:
1280 x 720 30
Mellesleg ami kimaradt:
2GB-os file méret limit miatt 720p-s maxi minõség mellett egyszerre 8-9 perc vehetõ fel. Felvétel természetesen a jól megszokott mov formátumba, hagy szenvedjen a user a divx-be kódolásnál. Viszont a felvétel minõsége tényleg jó, ha nem zoom-ol vagy mozog sokat, mert az autófókusz természetesen jóval lassabb, mint egy videokamerán.