Közúti ellenőrzés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/
Kérte tõlem a frekvenciahasználati engedélyt.<#idiota>#idiota>
Mondtam neki, hogy nincs a kocsiban készülék. Amúgy szokott volt lenni, de akkor éppen nem volt.
Le kellett tekerni az antennát, úgy engedett tovább, és persze soha többé nem akarta látni.
nem egyértelmû az egész..65tõl 30e Ft és addig semmi..
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
55nél talán még semmi, de 60-nál már valami.
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
akkor az vajon bünti, vagy csak 65tõl lenne?
tudom elég gáz kérdés, de akkor is
MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
Sebességhatár Ettõl már elvehetik a jogosítványt, és 60 000 Ft lehet a bírság!
50 km/óránál (pl. városban) 75 km/órától
70 km/óránál 105 km/órától
90 km/óránál (országúton) 135 km/órától
130 km/óránál (autópályán) 173 km/órától
Ha a gyorshajtó a megengedett sebességhatárt kisebb mértékben lépte túl, úgy õt a szabálysértési hatóság 30 000 forintig bírságolhatja, és nem veheti el a jogosítványát.
A helyszínen eljáró rendõr figyelmeztethet, feljelentést tehet, vagy helyszíni bírságot szabhat ki, ami 500 forinttól 10 000 forintig terjedhet. Ezt csekken kell befizetni. A gyorshajtás csak mûszeres méréssel és fotóval, videofelvétellel vagy más egyértelmû bizonyíték alapján büntethetõ. A félreértések elkerülése érdekében: gyorshajtásért a rendõr a rendszámtáblát nem veheti le, sõt a forgalmit sem vonhatja be.
Még valami, a bírságolás mellett, ha az elkövetõ a megengedett sebességhatárt több mint a negyedével lépte túl, 1 elõéleti pontot, jelentõs esetben 3 pontot is kap. 18 pontért elveszik a jogosítványt.
Sajnos a gyorshajtás következményei nem korlátozhatók a leírtakra. Sokkal súlyosabb következményei vannak, ha valaki közlekedési balesetet okozott vagy szenvedett el a gyorshajtása miatt. Vétlenség esetén is kevesebb kártérítést kaphat!
A függő kényszeresen és ismételten kielégíti szenvedélyét, függetlenül attól, mennyire árt magának és környezetének Ha nem vagy első, vesztettél Száguldó Donor
Vagy két hete mentem olyan 60al 40es táblánál és egy kanyarban közvetlenül ott állt a rendõrautó és hát benne szépen ott figyelt a kamera :@
\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"
\"You tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.\"
Engem sajnos nagyon sokszor kikapnak a rendõrök, fõleg mikor látják, hogy fiatalabb sofõr vagyok. Ha ez este/éjjel történik akkor mindig szondáztatás is van, délutáni órákban kevésbé jellemzõ... Sajnos rendõr is sokféle létezik, vannak a rendes, nem lenézõ rendõrök, és vannak, akik ha a papírokat rendben találják, akkor elkezdenek "kötekedni", elsõsegélycsomagot keresni, stb stb...
Következmény néhány gyorshajtás esetében helyszíni bírság, egyébként szerencsére eddig még semmi 😊
.: mobilize.hu :.
Vezetõi engedélyt ittas vezetéskor vesznek el a helyszínen, de gyorshajtás és egyéb durva szabálysértés miatt bevonhatják utólag is a feljelentést követõen szabs.eljárás keretében határozattal.
Helyszíni bírság összege max 20000 Ft lehet, de az is csekken, kp nincs. A HB a rendõrre van bízva a legtöbb esetben, Õ dönti el mennyire mázsál meg.
Az egyes kiemelt szabálysértések külön bírság tételekkel bírnak, ahol mindig a max van feltüntetve, ez lehet 300000 Ft is, de ilyenkor már feljelentés kell, hogy legyen.
MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP
Eengem állandóan megállítottak, kivettek a sorból. Nyilván azért, mert citromsárga CRX-el jártam. Sosem büntettek meg, tulajdonképpen a papírokon kívül meg se néztek semmit.
Amióta kocsit cseréltem békén hagynak...
😄
fotográfik kolomp edisön :D
Van táblázat a kiszabandó pénzbírságokról.
Mellesleg szerintem minden fent van a rendörség weboldalán.
fotográfik kolomp edisön :D
Engem az érdekelne, hogy ha nem rendelkezik a sofõr a megfelelõ papírokkal, akkor milyen büntetést kaphat érte? Például, ha lejárt a vizsga, vagy a zöldkártya, esetleg nincs befizetve a biztosítás... Pénzbírság, elkobozhatják az autót, visszavonhatják a jogosítványt?
A másik dolog, ami érdekelne, hogy mitõl függ a pénzbírság összege? Van egy táblázatuk a rendõröknek, amibe pl. ott van, hogy index nélküli sávváltás 5000Ft? Vagy ez rájuk van bízva, és tõlük függ, hogy 5000Ft vagy 50000Ft lesz a bírság?