Mp3 konverter
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A telefonon max hangerõvel halkabb az az mp3 amit én gyártottam mint amit letöltöttem.
Mivel orig cd-rõl csinálnám gondoltam lehet a hangerõn emelni picit.
I will use google before asking stupid questions.
Úgy néz ki, hogy a (CD-grabber vagy egy hangszerkesztõ/konvertáló) program megkeresi a hangfelvételben a "leghangosabb" mintát, és összehasonlítja a legnagyobb elérhetõ hangerõ mértékével.
Ebbõl kijön egy szorzószám, amit a hang összes hangmintájára alkalmaz.
Például: az elérhetõ legnagyobb hangerõ - a szemléletesség kedvéért - legyen 100%. Viszont a hangfelvétel "leghangosabb" mintája csak 80%-os.
Tehát a szorzószám 1,25, ennyivel növeljük minden egyes hangminta hangerejét.
A másik megoldás, hogy vesszük az összes hangmintát, és ennek vesszük az átlagát. Van egy elérni kívánt átlagértékünk, ehhez viszonyítunk, ebbõl képezzük a szorzót.
Ennek a megoldásnak az a hátránya, hogy ha túl nagy mértékû hangerõnövelést alkalmazunk, akkor a hang torzzá válik (túlvezérlés).
A hátrány kikerülésére vannak olyan megoldások, melyek a hangerõt nem konstans módon növelik, hanem figyelembe veszik a hangerõ változását is. Így is torzul a hang, csak egy kicsit más módon.
A harmadik megoldás a hangszínszabályzók alkalmazása, ahol bizonyos csendesnek ítélt hangmagasságokat kiemelünk, bizonyos túl hangosakat elnémítunk. Ennél a megoldásnál is óvatosnak kell lennünk, mert az elõbb említett túlvezérlés itt is elõidézhetõ, illetve a hangfelvétel élvezhetetlenné tehetõ.
Mindezek elérhetõek hangszerkesztõ programokban (Audacity, Wavosaur, Goldwave, Sound Forge, Audition,...). Keress normalization, dynamic compessor/expander/limiter, volume szavakkal illetett menüpontokat.
Kérdés az, hogy megéri-e a megnövelt hangerõ "öröme", miközben torzult a hangfelvétel, vagy felborult a hangszínkép?
Audiogrebber-el gyártottam mp3-at de az max hangerõn elég halk lett.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Volna egy kérdésem MP3 ügyben, remélem válaszra lelek. Adott egy "flac" kiterjesztésû zenei file, melyet szeretnék egybõl MP3-ba konvertálni. Megoldható ez egy lépésbõl vagy csak úgy, hogy a flac-ból elõbb wav-ot majd abból MP3. Én ezt most jelenleg két lépésbõl csinálom elõször a Flac fronted-el wav-ba, majd a CD to MP3 Maker-el wav-ból MP3-ba. Ezzel nincs is gond, csak egy kicsit macerás. Van e rá mód, hogy ezen egy kicsit gyorsítsunk?
Thx!
\" örökké nem eshet.... \"
http://ojosoft.com/how-to-convert/flv-to-mp3-converter.html
http://www.download.com/Freez-FLV-to-MP3-Converter/3000-2140_4-10673268.html
http://ph.ubuntuforums.com/showthread.php?t=852027 - ffmpeget javasol (van windowsos változata is)
Szorozd össze a szám hosszát (másodpercben) a bitrátával (kbps) és megkapod kilobitben az MP3 méretét (ez konstans bitrátánál még ilyen egyszerûen számítható).
Egy 128 kbps-os MP3 percenként körülbelûl egy MByte-nyi helyet foglal.
No meg nem veszteséges formátumban tárolt digitális maszlagot hallgatni a az alsókategóriás alaplapi hangkártyákon. ;) Csak meglegyen rá az embernek az igényszintje, ideje, energiája, és pénztárcája...
Mindenesetre az eq-k java részénél a szûrõk nem emelnek semmit csak levágnak, persze ezek között is van olyan aminél lehet állítani a vágás meredekségét és extrém beállításoknál azok igencsak tudnak emelni a vágási freki környékén.
Amúgy sztem hifinél is sokkal többet számít az, hogy hova van téve a hangszóró és hogy a szobának milyen az akusztikája, esetleg érdemes minimális akusztikai kezelést csinálni (párezer Ft-ból megoldható), ha nagyon kényes az ember a hangzásra. Esetleg érdemes szétnézni a zenészeknek szánt rack-es dinamikaprocik és eq-k között is, bár egy többsávos kompresszor jó belövéséhez azért érteni kell hozzá valamilyen szinten, hogy ne bassza el teljesen az ember a hangot ;)
Amúgy a hifiknél a legelsõ amit kikapcsolok, azok a mindenféle groove/loudness/maxbass meg hasonló néven futó dolgok, mert sztem nem igazán jó dolgokat okoznak ezek.
A témához hozzászólva: van a winamp-ban olyan, hogy az output-ot át lehet állítani disk writer-re és akkor a vinyóra írja ki a beállított formátumban a zenét (ha vannak feltéve mp3 tömörítõ codec-ek, akkor mp3-ba is lehet egybõl nyomni). Igazából nem próbáltam még ki, hogy ha a winampan az eq-t bekapcsolom akkor a disk writer ráteszi-e a kiexportált hangfile-ra az eq-t is, de akinek van rá ingere az próbálja ki, hátha mûködik :)
Másrészt a "mini-HIFIk" készítõi hajlamosak mindenféle aljas trükkre (nem feltétlenül keresztváltó), hogy "jobban dübörögjön a cucc" (és ezzel kielégítik a "basszusnemzedék" igényeit).
2. Hertz és nem Herz
AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM
1. A Butterworth-alul/felüláteresztõkbõl épített keresztváltóknál a keresztezési frekvenciánál van 3 dB-es kiemelés.
2. Hertz. Mint a fizikus.
Olvass csak utána. Ajánlom figyelmedbe a : Hangszoro.net
fórumot, ott sok mindent megtudhatsz errõl és kérdezhetsz is.
Audacity
Nem ingyenes eszközök:
Soundforge
Goldwave
Wavestudio
Komoly eszközök:
Cubase
Nuendo
Minden program kitömöríti az MP3-at (wav-ba) majd utána vissza. Ergo semmi értelme mp3 bütykölõ program után kutatni, elég egy normális wav editor.
Az hogy utána visszatömöríti valaki egy veszteséges formátumba az az õ dolga:)
[merlinw.org]
Elvileg létezik ilyen.
Annyit sem érünk, mint az égrõl zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn
Ez lehet hogy tudja
A tudás olyan, mint a körömlakk. Az alkohol lemossa!!!
Ugyanis akinek a lejátszójáról hiányzik az eqvalizer (mint nekem) annak gondolom ez jól jönne.