Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem kell semmit másolni sehova. A másodikban csak simán ki kell választanod a mentés importálást és aztán kiválasztod a mentést, amit folytatni szeretnél.
Újrakezdtem a trilógiát. Lement az első rész, kérdésem az, hogy mit és hova kell másolni, ha az első rész karakterét akarom továbbvinni a másodikban is? (Már rég volt, elfelejtettem; meg azóta más minden - Originen van mindkettő.)
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem tudna origin Mass effect 2höz jó magyarosítást mert amit eddig találtam nálam nem megy.
Valakinek ötlet.

https://magyaritasok.hu/magyaritasok/mass-effect-2/mass-effect-2-dlc-multipack/1185

Leírás szerint raktam fel.
Mi ebben az érdekes? A 3. rész DLC-t sem tudod beszerezni máshogy, csak ha egyenként megveszed őket. Nincs GOTY verziós, vagy gold edition, ami mindent tartalmaz. Ráadásul ma már az egész trilógiát be lehet szerezni pár ezerert forintért, mig a DLC-k még mindig teljesen áron vannak.
Utoljára szerkesztette: Darun, 2017.01.29. 03:52:08
Csak az alapjáték (volt?) ingyenes, a dlc-ket nem csapták hozzál. Értelmes dolog mondhatom 😊

DLC-k is vannak hozza free, vagy azokat az eredeti aron kell megvenni hozzajuk?

A kovetkezo hozzaszolashoz reflektalva, ha nem az elsovel kezdted volna, akkor gyorsan toltsd le eloszor azt. Ez nem javaslat, hanem kotelezo a teljes elvezethez es szerelemhez😊

mooo
Első résszel sem játszottál még?
Martinez01
Free Originenen, valaki elkezdte ismét? 😊 Én most játszok életemben először vele <3 Eddig nagy a szerelem 😊

"Fehér ingem tiszta legyen, olyan, mint a hó. Átok engem el ne érjen, ne bánthasson a szó."

én is csináltam ilyet 😊 #19705
genndy
Nemrég végeztem eme nagyszerű játék kb. harmadszori végigjátszásával, szándékosan egy über-renegát, bunkó köcsög, idióta (férfi) Sheparddal. A cél az volt hogy elérjem a lehető legrosszabb befejezést úgy, hogy Shep azért életben maradjon. Ehhez találtam egy szuper kis leírást, itten a link:
http://forum.bioware.com/topic/77587-the-worst-possible-playthrough-import-guide-for-me3/?p=1254495
-----------------
A lényeg: a végső túlélők: Shepard, Joker, Thane, Morinth (és amúgy a teljes legénység halott)
-----------------
Spoilerben kifejtem bővebben, meg magyarul, akit érdekel olvassa:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Lojálisak: Jack, Jacob, Grunt, Garrus, Mordin, Morinth, Legion
Nem lojálisak: Miranda, Tali, Zaeed
Normandy fejlesztések: Semmi
-álljunk Jack oldalára a Miranda/Jack vitában
-Mutassuk be a bíróságnak a bizonyítékot és omlasszuk össze Talit a lojality küldetésén (ez azért valami büdös bunkó dolog, komolyan szarul éreztem magam miatta)
-Ezeket hagyjuk a végső Begyűjtős küldi utánra:
-Thane besorozása
-Thane lojalitás küldije (szerintem ez opciós, én kihagytam)
-Zaeed Loyalty
-A végső öngyilkos küldetés után vegyük fel Thane-t, és öljük meg Zaeedot a saját küldetésén (ez csak úgy megy, ha rajta kívül van még két csapattag, ezért kell Thane!)

- Horizont után van egy 5-küldetéses trigger, a full gonoszsághoz ezért érdemes inkább a csapattársak loyality küldetéseit megcsinálni (ők úgyis meghalnak) mint bármi más mellékküldit, mert akkor azok sem "javítanak" a 3. részben. (Jack, Jacob, Mordin loyality megvolt a Begyűjtő-rocs előtt)
- Begyűjtő-roncsot az indítja, ha megvan minimum 8 csapattag (ezért kell Zaeed Thane helyett; Kasumi opciós, de nem szól róla ez a guide, úgyhogy én fel se vettem)
- Kaszás-roncs küldire lehet menni közvetlenül a Begyűjtő-roncs után, itt is van trigger, min. 2 küldetés kell, hogy induljon az IFF-tesztelés amikor megtámadják a hajót és elviszik a legénységet. Kaszás-roncs után csináltam Samara loyalityjét (illetve itt ugye váltás Morinthra, ettől ő automatikusan loyal lesz), és Tali loyality küldijét, amiben lehet gonoszkodni (a második tárgyalásnál nem szabad a kék/piros opciót választani, hanem be kell mutatni a bizonyítékot az apjáról. Ekkor felmentik, ő meg jól összeomlik <#vigyor1>) Harmadik helyszínváltásnál jön az emberrablás (a Galaxis-térképnél(!) szól EDI, én épp a Fellegvárra mentem volna)
- Emberrablás utánra marad Garrus, Grunt és Miranda loyalityje, meg mondjuk a becsapódás helye, ez 4 küldetés az 1 helyett (és így a legénység Kellystül+Chakwasostul el is olvad szépen <#vigyor1>) Az se baj ha csak a fele legénység éli túl+Chakwas, kísérő nélkül meghalnak.
- Legion loyalityjét inkább nem csináltam meg, maradjanak csak a hereticek ahogy vannak (így egyébként rontanak a quarianok helyzetén).

1. rész:
Csövek - Jacob (meghal)
Fire Team Leader - Morinth
Magunkkal bárkit vihetünk, azok még nem halnak meg

2. rész:
Biotic - Miranda (vigyük Gruntot és Talit, Grunt meghal)
Second Fire Team Leader - Mordin (meghal)
Főboss ellen - Miranda és Tali (mindketten meghalnak)
Maradnak tartani a frontot - Morinth és Zaeed (életben maradnak, nálam Zaeed húzta fel a hajóra Shepardot)

Halálok:
Samara - Morinth megöli
Jack - Nincs Hajópajzs Fejlesztés, lézer megöli
Legion - Nincs Hajópáncél Fejlesztés, halálra ég
Garrus - Nincs Fegyver Fejlesztés, felrobban
Jacob - rakétát kap az arcába
Grunt - elviszi a raj
Mordin - belehal a lövésbe a második ajtó becsukásakor
Tali - a főboss elleni harc végén meghal
Miranda - a főboss elleni harc végén meghal
Zaeed - loyality küldetésén az emberek megmentését kell választani, ekkor rászakad a gerenda, és otthagyni a tűzben
Chakwas és a légénység - ha sok küldetést csináltunk az emberrablás után (min. 4) akkor mindenki halott, ha 4-nél kevesebbet akkor Chakwas és a legénység fele ugyan túléli, de ha nem adunk melléjük kísérőt (márpedig nem adunk <#nyes>) akkor nem érik el a hajót élve

A guide nem írja, de ha igazán bénán akarjuk kezdeni a 3-at, akkor a laborban a kutatások közül egyet sem csinálni meg (elvileg aki a végén 'hold the line' annak az erősségébe beleszámít a pajzs- meg biotikus gátfejlesztés. Itt Zaeed és Morinth marad tartani a frontot, és mindketten életben maradnak, valószínűleg a fejlesztésektől függetlenül is.)

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Oh! Köszönöm! Ez segített.
Kigondolta volna, hogy az Origin saját rendszerével akad össze. :-)
origines? állítólag az megoldja ha az origint kikapcsolod a beállításokban
Sziasztok!
Eddig kimaradt nekem ez a játék. Most Bundle-ban szinte hozzám vágták.
Hát kipróbálnám, de rögtön az elején 'Nyomj egy gombot a folytatáshoz'-nál, hiába nyomok bár mit nem fogadja el. A játék nem fagy le, mert a videó félpercenként elindul.
Találkozott valaki már ezzel a problémával, és a megoldásával?
Ryder62
képet!

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

nvidia ráadásul geforce 210 szóval gondoltam hogy fejleszthetnék, de már megszoktam 😊 Kicsit olyan mintha bugos lenne, néha olyan úgy éri a fény a karaktert akkor a teljes armor látszódik, máskor meg sokáig szinte full fekete elég indokolatlanul.

Szeretem a cicákat

radeonom van, semmi gondom nem volt.
Csak nem ATI videókártyád van?
Nem lesz jobb, sokan panaszkodnak rá, én is úgy vittem végig. Tekerd fel a gammát, játssz a videóbeállításokkal amíg tűrhető nem lesz :S
Sajnos ez van.

My head is bangin' You're killing me Please don't stop

Doom 4
Save Editor Az első után majdnem minden végig játszásomhoz használtam, ha másért nem a kreditek, és a nyersanyagok miatt.

"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."

Van valami megoldás a bolygószkennelés gyorsítására? A játékidő irreálisan nagy része arra megy el, hogy rángatom és nyomogatom az egeret. Eleinte szórakoztató volt, de most már unalmas. A Skyrimban is utáltam, hogy a trashlootok eladása vitte el a játékidő nagy részét. Nem vagyok cheatelős típus, de ezt felesleges időhúzásnak érzem, komolyan elgondolkodtam hogy lexarom és becheatelem a fejlesztésekhez szükséges anyagokat.
koschwarz
Gamma?

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

sziasztok.

Valamiért túl sötét a játék az első részhez képest. Mi lehet a probléma ?

Szeretem a cicákat

az első részben nekem is fura volt, ott pár helyen elég kegyetlen volt Shep, de mostanra egész belejöttem 😊
még egyszer úgy kellene, hogy az összes csapattag loyalty küldetését is megcsinálom renedgade-ben (most kihagytam hogy hulljanak)
Utoljára szerkesztette: ldavid, 2015.01.26. 22:58:06
Kéne egy olyan végigjátszást csinálnom már, ahol renegade döntéseket hozok és hagyok társakat meghalni, hogy meglássam, úgy milyen a 3. rész, de sehogy se vesz rá a lélek, hogy gonoszkodjak.
most megyek át a 3-ba renegade karakterrel.
akit tudtam halni hagytam, Mordin és Miranda jön velem, mert ők ugye tudjuk hogy... igaz, Miranda menthető, ezért Thane lett volna az igazi, de őt macerás lett volna életben tartani :S
Grunt nem lett aktiválva, Legiont meg eladtam - érdekes lesz így folytatni
Léket kapott a ruhája és nem vette észre.
Ryder62
Érdekes. Lehet a 2. és 3. rész között elpatkolt Tali 😄

Igen, most néztem meg ott van a hajón, még gratulált is, hogy véghez vittem a lehetetlent és elpusztítottam a Begyûjtõk bázisát.

Érthetetlen, legalább ötször kijátszottam a játékot már és mindig mindenki megmenekült, de az animációban is túlélte. Nem értem miért észlelte úgy mégis a játék, hogy meghalt.

De hála az égnek nem kell végigjátszanom az utolsó ~20 percet, a szerkesztõ tette a dolgát.

Ryder62
De Tali valóban megmenekült? Lecsekkoltad ME2-ben (csapattárs képernyõ a normandyn) hogy tényleg mindenki megvan a suicide után?

Semmis a kérdés, sikerült az editorral "megmentenem" Talit is

Sziasztok
Mikor importáltam a mentésemet a 3. részbe akkor írta, hogy csak 11 társam élte túl az öngyilkos küldetésem

Ez érdekes mert mindenki lojális, minden fejlesztés kimaxolva; csatornába ment Tali, vezetõnek Miranda 2x, védõburkot Samara húzza fel, a kísérõ személye tudtommal meg mindegy de Zaeed volt

Most nézem a ME2 save editort és mégis azt írja így meghalt Tali, mit rontottam el?
Ha kipipálom, hogy mégse haljon meg és felülírom a mentést attól még ugyanúgy 11 embernek írja a csapatom a 3. részbe... van valakinek ötlete?

Nincs mit. szívesen.

Törölt felhasználó
Köszi!
Nézd itt le van írva hogy melyik fõküldetés elõtt kell megcsinálni http://masseffect.wikia.com/wiki/Grissom_Academy:_Emergency_Evacuation

Törölt felhasználó
Szerencsére úgy csináltam minden mellék küldit, hogy 1 fõküldetés pipa, akkor utána a fellegvárban mindent átrohangáltam (felszedtem a mellékküldiket) és utána megcsináltam a mellékküldetéseket (bolygóscan, meg tényleges mellék küldetések). Ennek ellenére kb 2-3 mellék küldetésrõl így is lemaradtam. Persze csak ilyen bolygó scennelõs vackokról, de akkor is....
Fenrir
Miután szólnak neked, hogy oda kéne menni akkor ne sokat húzd az idõt, vagyis a fõküldikben ne menj tovább mert azok a triggerek.

A halál csupán a kezdet...

Törölt felhasználó
Közben rájöttem, mert rákerestem, de nem írja ott sem hogy melyik fõküldi után "reccsen be" Jack
Ez a 3-ban van benne, akadémia rész ahol Jack-kel találkozhatsz.

Törölt felhasználó
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem érsz oda idõben? Hova? Most ez a második rész vagy harmadik? Melyik fõküldi után kell oda odamenni, hogy késõ legyen? 😊
Ryder62
Szép szaftos spoiler. Nice!

Benne (ha túléli a Mass Effect 2-t). Vagy így vagy úgy... 😊
Egy suliban (Grissom Academy) tanít, amit megtámadnak. Ha odamész segítesz neki akkor ott találkozol vele (és késöbb még táncolhattok is illetve meghívható a bulira a Citadellás DLC-ben), csapathoz nem csatlakozik vissza. Ha nem segítesz (vagy nem érsz oda idõben), akkor is találkozol vele késöbb, mint agymosott Cerberusz Phantom és ki kell nyírni.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

genndy
Tényleg, én tudtam rosszul, bocs. Wiki is azt írja:
"If Shepard sides with Miranda, then the Commander will lose Jack's loyalty, but has the opportunity to regain her loyalty in a later conversation. In addition, if Shepard was in a romance with Jack, and sided with Miranda, then Jack will break off the relationship and will refuse to rekindle it."

gerey
Utólag még lehet Jack-et lojálissá tenni ha van elég renegade/paragon pontod, de nem emlékszem melyik. Valami olyasmit mondasz neki, hogy csak azért mondtad azt, hogy elaltasd a cerberus figyelmét, vagy valami ilyesmi.

Ha jól emlékszem, pont a Jack-Miranda vitában lehet utólag is (magas Paragon/Renegade szinttel) utólag is kibékíteni a másikat. Persze, lehet hogy rosszul emlékszem 😄

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

genndy
Csakhogy azzal elkésett, az is csak a veszekedésnél mûködik, utólag már nem.

Fenrir
Ha elég magas a Paragon vagy a Renegát szinted akkor le tudod állítani mindkettõt (ahogyan késõbb Legion-t és Tali-t is), így mindenki lojális lesz.

A halál csupán a kezdet...

genndy
Hát ha nem lojális és amiatt meghal, akkor nem <#vigyor1>
Egyébként igen, mindenki visszatér aki addig nem halt meg, csak nem biztos hogy magaddal is viheted.

Mindegyik csapattárs és fontosabb szereplõ az elsõ két részbõl feltûnik kisebb-nagyobb szerep idejéig a 3. részben. Annyi, hogy nem tér vissza mindegyik csapattársként.
JaSoN HuNTeR
Jack benne lesz a háromba?

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

genndy
Akkor azon már nem lehet segíteni.

BoneDragon
Ejtsd le a szappant. <#idiota>