Nostradamus

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kicsit belenéztem
http://www.youtube.com/watch?v=Wi-7EDrNjgw&NR=1
A 2perc, 50 sec nál van szó a 67-esrõl!
És ott valóban csillagképet mutat! Mintha egy csillagösszeállásról beszélne!
Csak nem értek jól angolul, ha te igen, hallgasd meg!

\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételérõl szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!

Olyan figyelmetlen vagyok, hisz belinkelted, és csak most néztem meg!
Biztos hogy az övé? Nem is rossz festõ! Ez csodálatos.
Az elején néhány püspököt (szentet) felismertem a jelképérõl.
Utána valszeg jóslatok jönnek.
Az utolsó elõtti talán szent Ferenc, szent Demján templomnál, mikor eladta a szép ruháit, hogy koldusként utnak induljon?
Lehet persze más is.
Tényleg az övé?

\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételérõl szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!

Tuc egy jó jóskónyvet? De olyan hat- hétszáz éveset, a neten, magyar fordítással?
A reneszánszban tombolt, és a magyar történelemre is kihatott.
Minimálisan ismerni szeretném a szabályait.

Kétségkivül vagy jóslat, vagy asztronomiai észlelés.
Amit írsz, abból inkább jóslásra gondolhatnék.
Már gondolkodtam azon, hogy megismerkedjem a szabályaival, amelyek nyilván léteznek, mégpedig történelmi okokból.
Mert számtalan példa van a jóslatok történelmi szerepére. A jóslat nagy történelem csináló, s így illene tudni róla valamit.
Amiben majdnem biztos vagyok,az az, hogy Bereniké hajfonata, és nem pedig férfié, akire inkább hasonlít. Azonban Nostradamus sem volt egy Leonardo.

Bereniké az i.e. 250 körül levágta a hajfonatát, és az oltárra helyezte, hogy a férje a háboruból visszajöjjön.
Reggelre eltünt a haja: a papok azt mondták: az égbe került-azóta csillagkép.
A férje meg épségbe visszajött, hogy azután még nagyobb disznóságok történjenek, persze csak késõbb.
Ez nagyon beleillik az egész hangulatába:
"A királynõ haja megóvja a kisarjadt fát."
Ettõl se lettem még okosabb, de már meghatónak gondolom.

Anaid
Talán olyan életben maradást, amely egyedülálló dolog.
Ha jóslatról van szó valszeg nem múltbeli eseményt írt le és nem jelentéktelen dolgot. Legalábbis az õ szempontjából nézve nem jelentéktelent.
A villám pedig nem meglepõ lenne, ha valóban az van a szövegben. Sok jósversében említi. Fõleg az elsõ hat részben. Sok helyen ír villámcsapás áldozatairól. Márhogy más természeti jelenség okozta balesethez képest...

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Anaid
Ebben valszeg igazad van: a fa életfát is jelenthet, vagy életben maradást, megmenekülést a halál elõl.

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Anaid
És ha a hosszú haj csak erõt jelent (mint Sámsonnál), vagy csak célzás, hogy nõrõl van szó?

A két cillagjegy meg szerintem származást jelent. Apa, anya születési idõpontját határozza meg: halak jegyben született apa, nyilas jegyben született anya. Mint egy spéci családfa.
A szalag meg idõhossz szerintem: harmincas éveiben járó emberrõl szól a jóslat. A kerékben ez a szó szerepel: jóslat.

Tycho Brahe szupernovája 1573-ban, Kepleré 1604-ben lobbant fel.0
Kepler úgy hívta: a kígyó lábánál....
Mindkettõ Nostredamus halála után, de ugyebár az õ estében ez majdnem mindegy.
Villám, sújt, gömb, menydörgés: odaillõ szavak.
Persze sok minden máshoz is...

A képen fõ helyen a hajfonat van.
Ha igaz a feltételezés, hogy az Bereniké hajfonata (I.e 200-300) akkor az pont az a csillagcsoportosulás, amiben az északi sarkcsillag is van, a göncölszekérrel. Amirõl talán a halvány alakzat is szól?
Ez a hajkorona, amely megmentette a királynõ férje életét, és az égbe került, tart egy nagy könyvet, amelybenegy zöldelõ "élet"?) fa van.A nyilas, és a halakkal, talán a kigyóval is ezek meghatározott eseményre utalhatnak, amelyet Nostredamus, mint csillagász észlelhetett.
Körül kell nézni, mi lehetett az?
És milyen filmen?

Csak kérdem:
- Te szótározol, vagy tudsz franciául? Azért kérdem, mert ha bármit kombinálnánk, ahhoz kell a tudás.
- A másik, hogy mirõl szól a könyv? Pl. horoszkópok? Mert akkor egy jó asztrológus megmondhatja az idõpontot, hogy kirõl, mirõl szólhat.
- Harmadik: Biztos hogy az nem rajz, Te hol nézed az eredetit?
- Pl. lehetne egy csillagfelvillanás, a szöveggel arányban?

Én nem azt vizsgálom, ami a képen van, hanem azt, hogy mire gondolhatott, aki azt csinálta?

Anaid
A kerékben lévõ szóból a második sztem sors, ami sorsot, végzetet, részt, jóslatot jelent.

A szavaknak van értelme, márha jól olvasom:
Non: nem
preol - presus:nyom, fojt, présel
fever - favor:jóindulat
altriner:oldali - articulus:csomó ? (altrinsecus:a másik oldalon - secus másképp, másik - altrin:oldal)
Vise - vis:erõ, hatás vagy vere:a valóságban
Male:rosszul, szerencsétlenül, nagyon, sikertelenül
fulté: villám
ventigmo - venter:gömb alakú
frapper:üt,ver,sújt vagy fretus:vmire támaszkodó ezt nem sikerült annyira jól kivennem ???
go - gout:érzék(szerv)
dono:ad vagy tono:mennydörgés ?

Ilyesmiket találtam.
A halványzöld foltok azok ck a másik oldalakról átitatódott festék miatt vannak.
Az elveszett könyv lapról lapra
Alig pár pillanatig látszik az elsõ kép a film elején egy nõi alak holdsarlóval a feje fölött, meg a kerékküllõk-szerû ábrával, de sztem lényeges.

Valószínúsíthetõen csillagképek.
Középen talán a göncölszekér, az északi sarkcsillag? Mellette nagyon halvány zölddel egy csillagkép, talán az a lényeg? (Kéne az erdeti...)
A szalag lehet kigyó.
Jobbra Ariadné (Berenike) királyné hajfonata, szerintem, bár férfinak tûnne.
A hal, a nyilas ezek vannak rajta.
Talán egy horoszpók, megrendelésre?
A szavakkal még lenne dolgom. Van e értelmük?
Mi van, ha a szórend változtatható?
Ha anagrammák?
Kellene sok információ....

Hát, jó kis lecke...Értelmetlen szavak? Tuc franciául?
A könyv általában mirõl szól?

Anaid
Ennek a képnek a része:

A legelsõ sor zámomra olvahatatlan. Õ nem mindig franciául írt. Sztem sok alkalommal latinul. Orvos volt, asszem evidens volt, hogy használja ezt a nyelvet.

Kösz.
Mi van az elsõ fölött?
Tudsz franciául?
Bocs, nem olvastam végig, majd késõbb, ha több idõm lesz.
Elveszett, és most meglett? Biztos az övé? Mirõl szól?

Anaid

Anaid

linkeld be!

Anaid
Nonpreol
osfevre
articuler.
Vise male
fulté ch
ventigmo
au fra che
go done.

A 67-e kép Nostradamus elveszett könyvébõl. A képen szereplõ kicsi könyvet megnézné vki, hogy olvasható-e másképp is?

Anaid
nézegetve a rajzokt, meg elgondolkodva a szövegeken van egy vadi új kérdésem:
Lehet a következõk között, meg a között, hogy "az idõpontokat behatároltam" összefüggés?
Bizonyos vallások a csillagképekhez társítanak dolgokat.
Pl. zsidó vallás:
kos - Gád sátor
bika - Izakar szamár
ikrek - Simeon Lévi kard és csákány
rák - Benjámin farkas
oroszlán - Efraim szõlõ
szûz - Ásér olajág
mérleg - Manasse pálma
skorpió - Dán kígyó
nyils - Júda oroszlán
bak - Naftáli szarvas
vízöntõ - Rúbén nap a víz tükrén
halak - Zebulon hajó
Vélemény?

DE akkor viszont rád vár a feladat, hogy eldöntsd melyik az "igaz" ;)

Walk the Talk.

Akkor elég nagy spekuláns írhatta ezt. Nem szabad mindent bevenni.

Nem. Noszty nem szó szerint írta ezeket, de mivel jóslatai magyarázatának végtelen számú variánsa létezik, ez az egyik.

Walk the Talk.

itt van ahol ezeket írjáklink

Kamu szagú

Itt volt a fórumba linkelve. Még egy csomó ilyen idézete van...
Ezért kérdeztem hogy ezt noszti írta? Mert elsõre nekem úgy tûnik, hogy valaki csak propagandából ír ilyeneket és ez nem az igazi noszti írás. De ha igen akkor pff..

Anaid
Nekem dunsztom sincs, mirõl írnak.
Az ezer évvel kapcsolatban egy írása jut eszembe: a Sátánt kötik újjabb ezer évre, meg hogy lent kell maradjun, nem jöhet fel. Nostredame hívõ ember volt, akik ferdítgetik ezt nem veszik figyelembe. Szerintem csak ennyi.

Anaid
Hol van ebben a mondaatban az pl. hogy 1773?
1791-ben ha jól tudom feldúlták a sírját és máshol temették el. Ja, csak eszembe jutott, ne keress összefüggést.

"2006 Az arab nemzetek valamiféle új, minden eddiginél borzalmasabb fegyvert fejlesztenek ki és egy hatalmas, ezer évig is fennálló, egységes arab birodalom megteremtésérõl álmodoznak. A korábbi birodalmak szégyenteljes bukásából - úgylátszik - nem tanultak semmit."

öcsém ekkora parasztvakítást, mintha a new york times írta volna, hogy miért kell háborúzni az arabokkal címû reklámba. Nem tudom ez hiteles fordítás de ha igen akkor nosztika lehuzhatja magát. A többi jövendölés is vicc kategória.
A többi is omg...

Szia!
Ne keress mély éertelmet a dologban "Noszty" 1566-ban halt meg.
"helyreállítva júlis hóban"
Az egész mondat Kb így hangzik szavak szerint:halotti beszéd helyreállítás hónap julius 1773
Szerinted mit jelenthet?
Anaid
Nézzétek meg a második sort. Ha követem a számoknál lévõ logikát és az elejét hátra rakom így hangzik:
TVM MENSE IVLIO ASTITVTO.
Mit jelenthet?
Az eleje ilyesmi?:
POST ANNUM FVERVNT
Ez egy mondat?
Sztem igen.

Anaid
Nem is annyira titokzatos....csak egy kicsit át kell rendezni, me nem épp úgy értelmezni, ahogy a szövegben áll....:-)

Anaid
Nem értettem a sírfeliratán, mi miért van ahogy van. Már értem. A kijelölt részek (aláhúzás, kapcsos zárójel) a lényeg:

Anaid
Az utolsó hét képet nemigazán tudják, mirõl szól, csak azt vették észre, hogy összetartoznak. A filmen elmodtak egy erõltetett magyarázatot arról, hogy az apokalipszist jelentheti...Kicsit gáz volt. Túlerõltetett, túlkomplikált.

Hadd jegyezzek meg valamit azzal kapcsolatban, hogy Noszti megrendelésre dolgozott. Ha õ írta a magyarokról szóló jóslatok eredetijét (amit én lehetségesnek tartok, sõt...de errõl majd késõbb), ott le is írta, hogy 3000 ezüst volt a munkája bére és, hogy koldusoknak és árváknak adta. Nem tudom miért tartotta lényegesnek ezt leírni, máshol nem volt szokása...ill. megköszönte, hogy belenézhetett Magyarország jövõjébe. Na ez is egyedi.

Na jó, Irak más tészta.

Walk the Talk.

Látod nekem tetszik, hogy Te másképp értelmezed a mások által adott "hivatalos", divatos magyrázatokkal szemben. A képekkel kapcsolatban bennem is ugyanezek a kérdések fogalmazódtak meg. És mi honnan tudjuk, hogy õ mire gondolt egyáltalán.
De visszatérve az "állatokra". Oroszország, és a nyugat a hosszú hidegháború után kibékültek. S most ki az ellenség? Az arabok. Nem az arab nép cuzammen, de mivel általánosítunk, ezért a végeredmény detto. Kik csinálnak világszerte terrorakciókat, még ruszkiban is? Na ugye. S mivel nyílt harcban nem gyõzheted le õket, mivel láthatatlanok, adott esetlegesen a negyedik a pusztító villanás. És ez a dolog már most is adott Izraelbe, s nem sokára talán Irakban.
Csak ne legyen Nostinak mindig igaza!!!!!!!!!!

Walk the Talk.

Anaid
Miért arab ordas? Nem értem.
A villámlást meg ismerte. Nem naon hasonlít bombához...
Hiba van vhol.Sztem.
Figyu, nekem két kilóméterrõl ellenszélben bûzlik ez a közel-keleti jóslatozás.
Mekkora belemagyarázás már az égõ toronyról az ikertornyokra gondolni? Pl. józan paraszti ésszel miért csak egyet rajzolt?
Akkor miért nem a Bastielle lerohanása? Láttam róla egy festményt jobban is hasonlít.
Most ez a sláger? Az arabokra fújni, meg ilyesmi?
Akinek nem inge ne vegye magára!
Részemrõl undorító dolognak tartom az egészet.
Ez is olyan, mint Laden, a harmadik antikrisztus. Holott a levélben épp más területet ír le. Na meg egy apróság: hogy is van az a kifejezés?
Jézus újra leszületett változata, alias reinkarnációja? ante Crist...vagy ilyesmi. Aki nem hiszi járjon utána. Egybeírva gondolta, vagy külön írva? Nem mindegy, csak kicsit jelenti az ellenkezõjét.

Hát én erre már nem tudok válaszolni, mert már jó régen olvastam, és nincs kedvem elõlrõl. De, hogy olvastam az tuti, s még magyarázat is volt hozzá.

Walk the Talk.

Orosz medve, gall kakas, arab ordas, tetézve atombomba.
Ezidáig a legyõzés, és az atombomba hiányzik még..............

Walk the Talk.

Anaid
Annyira azért nincs mindenhol elrejtve:
pl. 11.46.:Mars, Szaturnusz és késõbb társuló Hold együttállás
Nem találtam, csak egy ilyet egyenlõre:2008.július 6. De azt nem tudom a Bak képben-e.
Ha találtok még ilyen hármas együttállást, írjátok meg.

Anaid
Ja. Spanyolország címereként megtalálható a wikin...

Anaid

Herkules oszlopai. Magyarországgal kapcsolatban is említi, a rajzokon is szerepel...

Anaid
Nem tudtok olyan progit, ami térképeket tudna egymásra montázsolni?
Vagy legalább ha egy térkép alapján bejelöl az ember pontokat azokat más térképre "hálószerûen" át tudja másolni?

Anaid
Nézegetem a képeket és nem tudok szabadulni pár gondolattól.
Pl.: ahol hét ívet rajzol egy "kupacba" az nem azt a hét egymást követõ embert jelenti, akik a rangsorban követték egymást a próféciák szerint? Tesók, leszármazók, mittom én? Ahol meg hármat ott három azonos logika alapján?

Anaid
Nem tudod véletlen melyik jóslat? Megkülönböztetett figyelemmel olvastam a villámos jóslatait, de be kell vallanom ilyen részletre nem emlékszem. Kicsit zavarban vagyok:-)

Anaid
Megjegyzem maga írta, hogy elrejti szavainak értelmét uralkodók, hatalmasok elõl, de világossá teszi az egyszerû emberek számára. Szerinted miért? Egyrészt valszeg viszonylag egyszerû szimbólumrendszert használt, egyszerûnek mondható logikát, másrészt, nos a hatalomvágy, akapzsiság nem leginkább a "vidéki parasztra" jellemzõ. Boldog tud lenni, ha normál szinvonalon nyugisan munkával megél.
A szimbolika is: cí,erek, zászlók, antik hiedelmek...stb. kikre jellemzõbbek? Plusz asztrológia.
Olvasd el azt a bizonyos figyelmeztetést: Bírálók ellen....sztem épp fordítva. Az ellenkezõjét kell tenni, mint amit sugall.

Anaid
És ezek az állatok miket szimbolizálnak szerinted?

Anaid
Ezen már én is gondolkodtam.
Mellesleg nem állította, hogy mindent tudott volna.
Természetes ösztönre, isteni adományra, csillagászati, asztrológiai ismeretekre hivatkozott, nameg történelmi, mitológiai ismeretekre és a Biblia ismeretére is. Naés orvos is volt.
Egyedül a sírfeliratán szerepel az, hogy az egyetlen ember, aki a csillagokból megjósolta a jövõt (ez ellentmond a próféciákban álltala leírtaknak, nem valószínû, hogy õ fogalmazta meg, inkább szeretetteljes túlzásnak tekinthetõ sztem)
Érdekes a felirat elosztása. Nekem, amikor megláttam az tûnt fel például, hogy miért van kiemelve a D O M kifejezés, holott nem az a szöveg lényege...mindegy. Természetesen kapásból asszociáltam, hogy a próféciákban is említ DM feliratot. 500 vagy 1000? Furcsák az asszociációim.:-)

Számára nem biztos, hogy annyira rejtjeles a megfogalmazás. Ha tudsz bizonyos dolgokat (pl. latinul tudsz, akkor latin szavakat használnod nem nehéz...stb) számodra egyszerûnek tûnik ami másoknak túl bonyolultnak. Egyébként ha leírna az ember bizonyos eseményeket, hogy megakadályozzon rossz dolgokat (fõleg, ha az okait is leírja) és olyan emberek, ember fejti meg, aki nem "jót tenni" szeretne, akkor épp az ellenkezõ hatást éri el. A levélben is ír róla, hogy ez felelõsség is, sztem elég sokat vívódhatott rajta, hogy mihez kezdjen ezzel az egész "cuccossal". Csak remélhette (márha feltételezzük, hogy valóban a jövõt írta le), hogy olyan korban és olyanok fejtik majd meg a szavait, akik nem akarnak "rosszat" maguknak és másoknak sem. Ha jól sejtem utal is rá: aki jóra tudja használni az erõket...vagy ilyesmit ír. Vannak emberek, voltak, lesznek, akik kapzsiságból, hatalomvágyból, irigységbõl...stb elég sok tré dolgot hajlandók megtenni. Vannak dolgok, amik pár száz, meg ezer év alatt sem változtak.
Emberek sokszor "eljátszadoztak" már azzal a kérdéssel pl., hogy mit tennének, ha teszemazt tudnák mikor és hogyan halnának meg? Tudod, milyen sokféle vélemény volt, sokféle reakció egy szimpla személyes kérdés esetében is? Azért ennyire még én sem vagyok naiv, hogy ne értsem meg a dolog súlyát.

Azért én is elfilózok, hogy pl az egyik jóslata így szólt, szabadon: a keleti medve kibékül a nyugati kakassal, és legyõzi a déli ordast, mely után a sivatagban óriási pusztító villanás fog fellobbani.
Hát nem tudom.

Ha viszont mindent "tudott", akkor miért rejtette el tudását, hogy nekünk kelljen megfejteni, s azok sem egyértelmûek. Ha tudom, hogy az egyik barátom, ha kimegy az utcára, akkor megbúbolják, akkor nem rejtjelesen tudatom vele, hogy maradjon a seggén....................

Walk the Talk.

Anaid
ahogy sorban vannak pár példa:
páva héra vízöntõ csillagkép
tyúk vagy kakas bak csillagkép
Júda oroszlán Diana Artemisz vadászeb nyilas csillagkép
skorpió csillagkép dán kígyó
nem a keréken:
sas Zeusz oroszlán csillagkép
kard Tyr ikrek csillagkép
gabona a kézben szûz csillagkép
a kék gömb....titok:-)(persze, most az az elvárás, hogy kék színû gömbvillámot írjak, hamár mondták, hogy mindenrõl az jut eszembe:-))
Jövõbelátó varázsgömb?:-)
A kerék idõkerék, vagy lehet, hogy családfa?:-) Na, mi mit jelent? Ki találja el? Én már melléfogtam néhányszor. Jópár hónap agyalás kellett, hogy megértsem. Nem vagyok zseni, az tuti.:-)

A következõ kép a sorozat utolsó darabja, melyen a kozmikus keresztet jelképezõ nyolcküllõs kerék megjelenik. Alatta egy bárka látható, aminek a tatjára egy rovás H betûvel díszített pajzsot függesztettek. Egy férfi az élet könyvét olvassa. Alul az ikrek és a szûz az idõpontot jelöli. A túlélés jelképén, a bárkán lévõ jel talán azt jelzi, hogy hazánk lesz az a hely ahol az emberiség túlélheti a rá váró megpróbáltatásokat, katasztrófákat? Ide kapcsolódik, hogy egy asztrológiai elemzés szerint 2012 tavaszán és nyarán tömegesen jönnek hazánkba az emberek, mert itt akarnak letelepedni.

Walk the Talk.