Large Hadron Collider
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem meg nem kell félni, nem lesz itt semmi. Olyan kicsi az esélye egy hibának, ha lenne, akkor meg nem valószínû, hogy katasztrófa lenne belõle. Még ha el is pusztulhatna a világ, megéri félelemben élni egy részecskegyorsító miatt? Akármikor meghalhat bárki. Bármikor elüthet egy autó vagy eleshetsz és kitörheted a nyakadat vagy akármi már hülyeségbe belehalhatsz, aminek talán sokkal nagyobb az esélye, mint hogy egy az LHC által létrehozott fekete lyuk vagy egy új anyag megölne.
Az LHC is csak annak köszönheti a nevét, hogy az eddigi legnagyobb és legerõsebb részecske ütköztetõ. Persze ez nagy dolog, de nem hinném, hogy annyira, hogy félni kelljen tõle, hogy mikor pusztítja el a világot.
Töltsük le az internetet!
tanárunk szerint mini õsrobbanás lesz...
\"You are fucking crazy people!\"
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
szóval ha valami hibádzik, csak 50-60 atombombányi energia szabadul fel, az még nem ér el Magyarországig. nyugi 😄D
ellenben a strange matter kissé engem is aggaszt, de amikor átlépnek az emberek újabb és újabb kísérlettel egy bizonyos határt, annak mindig kockázata van - mivel még nem tettük meg, nem tudhatjuk mit fogunk létrehozni.
de elég erõsen sci-fi gondolat az, hogy a soha nem látott részecske - végtelenféle különbözõ tulajdonság közül - pont majd a körülötte lévõ anyagot fogja elpusztítani, ráadásul bármilyen anyagot...
a strange matter kb. annyit takar mindig, hogy találnak egy új részecskét, ami eddig nem látott módon viselkedik bizonyos részecskékkel. de már kismilliót felfedeztünk, és eddig még nem pusztultunk el :|
mellesleg inkább egy világméretû katasztrófa, mint egy rosszindulatú áttétes daganat. ln azon a véleményen vagyok.
csak azért még vagy 50 évig nem bánom ha nem lesz 😄
ilyen alapon már az elsõ kísérleti atomrobbantásnál eltünthetett volna a naprendszer ugyanis minden magfizikai folyamatban keletkeznek ilyen energiájú részecskeütközések dögivel
Ha 0,000001% eséllyel mégis lenne, akkor az olyan kicsi lenne hogy egybõl el is párologna. Részecskegyorsítók meg eddig is üzemeltek, csak nem ilyen nagyszabásúak. Efféle reakciók meg mindennap lejátszódnak, csak így
végre meg is tudják õket figyelni.
korubelul 1 eve neztem egy filmet, nem tudom mi volt a címe, azt se tudom hol jaccodott, de az volt a lenyege, hogy hogy pusztulhat el a vilag. 3 dolog tortent, minden nap felkelt egy tudos, es mindennap mashogy alakult neki a napja, es mindegyik nap mashogy pusztitotta el a vilagot, teljesen veletlenul. es ez, amirol most beszelunk kozte volt. lehet hogy ez gyerekes, de amikor meghallottam ezt az egeszet, hogy mi is ez, kb. 2 hete, azota rejtve neha arra gondolok lesz e holnap. igaz, csak egy porszem vagyok, de sok porszem van, aki szerintem ugyanugy elni akar, mint en. dehat kovezzetek meg. amugy ha gond tortenne, lenne valami vedelmi reakcio? vagy barmi vedelmi rendszer, ami tudna valamit tenni pl egy esetleg kisebb fekete lyukkal?
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
elpusztította-emáranagyhadronütköztetõaFöldet?
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
Utánaolvasni itt:
http://largehardoncollider.com/
és itt
http://index.hu/tech/net/lhcfun0911/
(amugy spartan ték)
\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"
\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"
ASRock 4CoreDual-SATA2#Intel Core 2 Duo E4300#2*1024MB DDR633 Kingmax#RADEON 9200 SE Seagate Barracuda 3500320AS 500GB Sata II#Asus DRW-2014S1T Sata II#Colorsit ATX420W
De ilyen nem létezik a valóságban, ez csak egy elméleti hasonlat, mert a több Naptömegnyi szükséges kezdõtömeg okozta gravitációs kút nélkül az összement protonok egyszerüen szétfröccsennek egymáson.
elvileg bizonyos magfizikai folyamatok során is gyakori az ilyesmi
ASRock 4CoreDual-SATA2#Intel Core 2 Duo E4300#2*1024MB DDR633 Kingmax#RADEON 9200 SE Seagate Barracuda 3500320AS 500GB Sata II#Asus DRW-2014S1T Sata II#Colorsit ATX420W
de elbasztad, úgy kellett volna linkelned, hogy: "figyeljetek, találtam folyamatosan mûködõ webcamokat."
hátha benyalja valaki 😄
A dangers résznél leírja a láncreakciót.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Csak ez nem így van. Mai tudás szerint fekete lyukhoz megfelelõ tömeg és sûrûség kell. Ez hosszútávon nincs meg. Pont. Over.

de miben is latjak a problemat evvel kapcsolatban..?
mi tortenhet..?(szerintuk)
Seven-Four-Seven--Heavy
Sõt, ami biztos, hogy az RHIC-nél jóval nagyobb mennyiségû Strange Kvarkot fog termelni, ami pedig egy Strangelet kialakulását is lehetõvé teszi. Elméletben. De olyannyira, hogy utóbbit komolyabb problémának állítják be, mint a fekete lyukas hype-ot.
De mi van ha megkozeliti a fenyesbesseget..eleg kozel..?!
Nem ismerem a projectet igy nem tudom h a fenysebesseg hany %-nak a sebessegere kivanjak gyorsitani a reszecskeket(mennyi tera elkronvolt feszultseggel is akarnak gyorsitani..?)
Bizonyos elmeleti fizikusok ott latjak a problemat,h ha egy nehez reszecske elegendo(!)energiaval rendelkezik olyan mertekben no meg a tomege hogy szingularitas alakulhat ki..ez bizony magaval"ranthatja"a kornyezo anyagot...(megint a framya E=mXc2-nek megfeleloen)
A vita ott van a szakemberek kozott hogy pl.proton eseteben meg messze jarnak ettol az energiaszinttol,meg evvel a berendezessel is...
Masok masmilyen eredmenyhez jutottak es az eredmenyeik szerint elerheti akar egyetlen proton is azt az energiaszintet(igy tomeget is)ami elegendo 1 szingularitas kialakulasahoz is(errol Albertus tudna tobbet mondani)ami olyan vilagveget jelentene AMILYET ELKEPZELNI SEM LEHET...!!!
(lehet egy kicsit fantazmagoria izu allspontok is vannak mert a tamogatok egy csoportja nem tartja lehetetlennek ugyan egy szingularitas kialakulasat ugyan,de olyan alakul ki amelyet nem vesz korul esemenyhorizont..itt aztan tenyleg vegtelenek a lehetosegek az idoutazastol a terugrasokig mi szem szajnak ingere...es ezert tamogattak a berendezes beinditasat..)
Seven-Four-Seven--Heavy
Aki emiatt várja a világvégét az szimplán idióta. Olyan 0 mennyiségû energia van a szerkezetben még emberi léptékben nemhogy kozmikuisban, hogy az röhejes. Olyan lenne ezzel pusztítani, mintha egy gyöngy hozzávágásával akarnád kettévágni a Földet...
Alapkutatások igenis kellenek. Ennek köszönhetõen tartnuk ott ahol vagynuk. Mit értek 300-400 éve Kepler-törvényei vagy Foruirer-sorfejtés, differenciálás, integrálás stb? Semmit. Bezzeg mikor ûrkutatás lett, meg számítógépek rögtön sokat. Spektrumanalízis és képtömörítéshez is használják ezeket.
Aki természetben akar élni az elõtte kérem küldje át az összes modern elektronikus kütyüjét nekem meg zséjét a bankszámláról. Arra úgy sem lesz szüksége.
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
Na az lenne a világvége. Totális anarchiához vezetne.