Intel Core i7

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Audi TDI
Sziasztok! S.O.S
Segítségre lenne szükségem! Van egy i7 7700k procim és fix 800Mhz-en hajlandó csak működni.
Teljesen mindegy, hogy az XMP a lapon ki vagy be van kapcsolva. Sok külföldi oldalt olvastam nagyon sokakat érint ez a probléma, de megoldást nem találtam rá. Van egy Throttleshop (tornado) nevű program, az menet közben megoldja a problémát, de nem bootol a windowsal.
Tudja valaki a megoldást erre??
Utoljára szerkesztette: Audi TDI, 2018.10.15. 09:56:56
hali srácok, adott az alábbi config(bocsi h csak így ömlesztve bemásolom, de így nekem gyorsabb volt :P):
PC:
Asus X99-A/USB 3.1
INTEL Core i7-5820K 3, 30GHz LGA2011 (BX80648I75820K)
GIGABYTE GeForce GTX 1080 Ti Gaming OC 11G (GV-N108TGAMING OC-11GD)
Kingston HyperX Predator 16GB KIT DDR3 3333MHz (HX433C16PB3K2/16)
Corsair RMx Series RM750x 750W Gold (CP-9020092/155)

SSD:
Kingston SH103S3120GB (Op sys)
Samsung 250GB 970 EVO V7E250BW M2(Games)

HDD:
Samsung HM 641JI (600GB)
Toshiba DT01ACA100 (1TB)
WDC WD10EZEX-00BN5A0 (1TB)

Logitech G502s Proteus Spectrum
Logitech G910 Orion Spark
Logitech G633 Artemis Spectrum

Acer Predator XB241H
ASUS VX248H

a következő kérdéseim tapasztalataim lennének:
Tapasztalatok:
-Ha meghajtom a vasat eléggé melegszik a proci, tekintettel arra h egy (COOLER MASTER MASTERLIQUID LITE 240 MLW-D24M-A20PW-R1) hűti a kicsikét.
- Különféle játékok közben pl vegyük a csgo-t megy szépen frankón amikor mondjuk nyomok 1 tabot hirtelen megugrik az fps lefelé, majd ha elengedem, minden a régi.
- Hasonló jelenség van lolban szépen szalad úgy ahogy az a nagykönyvben megvan írva egyszer csak, puff leugrik 60 fpsre a game eltelik 1 sec és vissza mintha mi sem történt volna.
- Kicsit utána olvasgattam az 5820k-1080 ti kombónak a neten egy két fórumon találtam ilyet ,hogy "bottleneck" illetve sokan kínálták erre azt megoldást miszerint kicsit húzni kéne a procin.

Kérdéseim/kéréseim a következők lennének:
- aki esetleg már találkozott az általam említett problémákkal, az esetleg miféle megoldást javasolna/tudna.
- nem vagyok egy nagy OC zseni így kicsit félve álok neki az ilyen dolgoknak, ha esetleg lenne aki kicsit otthon van a témában és segítene azt megköszönném.
- ha van egyéb más javaslatotok illetve esetleg lenne egyéb információra szükségetek ezekkel kapcsolatban, akkor ne habozzatok.

Legvégül köszönöm h vetted a fáradtságot és elolvastad a kis regényemet.
A segítséget előre is megköszönöm. :)
Utoljára szerkesztette: SNIPER0018, 2018.07.20. 23:29:45
Szeretnék egy kis segítséget kérni az előző konfigom z77/i7 3770k tudta azt, hogy mikor nincs terhelés levette a szorzót és 4,2mhz helyett 1,6mhz-en ment. Most vettem egy z270/i7 7700k-t és ezen nem találom ezt a beállítást tudja ezt valaki, hogy mit kell ehhez beállítani, hol keressem a biosba?
duracellmumus
üdv!
el sem hiszen végre minden kérdésemre választ találhatok!

bármit lehet kérdezni?!:)

vasam:asus ra2ex+920 3,33ghz@1,2v (load 50c@geminiII 2x92mm-noctua@900rpm) 6gb1333-7/7/7/20 4850cf

Apunak mindig igaza van! Most is.

Amin szépen megy, az már nem dual proci, de mivel i7-bõl eleve 4 (meg 8) magos van/lesz, ezért nem gáz. :D
A GTA4 meg az optimalizálás csodája, hogy gebbedne meg aki összehányta a kódját.

Endiman
sziasztok!

az lenne a kérdésem, a pcx-rõl melyik az a legkisebb core2-es dual proci, amivel már tök szépen megy a GTA 4?

PCX

milk41
Van Maxishine-os videó is,ha akarsz rákereshetsz.

Config: Gigabyte GA-X48T-DQ6 Gainward GTX260 C2Q Q9650 Geil Ultra4GB

Tomsteel
én is :P

köszi a linket !

.: SUZUKI heart, GTi mind :.

milk41

Tomsteel
Nagyon szép, és nagyon jó az architektúrák, a futószalagok, Gigahertzek és a nanométerek világa, DE: szerintem minden jóérzésû ember csak akkor cserél gépet, ha már tényleg semmi nem fut rajta, vagy tönkrement esetleg programozó. Ez mivel lesz jobb? 20 másodperccel elõbb végez a Nero? Több pontszámot ér el a PC Markban? Ezeken kívül más elõnyt nem tudnék felhozni. Nekem az ezelõtti négyéves AMD procimmal is csak az volt a gond hogy nem volt benne SSE2 emiatt hibaüzenetett dobott a gép a szoftver indításakor. Teljesítménye megfelelõ volt számomra.
milk41
"A játékoknál nem, a felhasználói programoknál viszont várható a gyorsulás."

itt sg-s cikkben 2-3. mondat

Tomsteel
Hát én kezdek nagyon parázni, tervezem, hogy év végén beújítok egy core i7-es rendszert, de van egy sanda gyanúm, hogy az egyébként sem olcsó cucc, még drágább lesz a mi kis hazánkban. <#szomoru1>

Tomsteel
<#worship><#worship><#worship>

Jaffa 2843

ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU

milk41
minden flémelõnek<#banplz><#felkialtas><#felkialtas><#felkialtas><#felkialtas><#felkialtas><#bdead>

Fejezd már be a flémelést! Nanduszka haverod épp bannolását tölti flémelés miatt. Te is eljutottál már 4 büntipontig, szal jobb ha meghúzod magad és nem csinálod itt a fesztivált.

q6600, 4870x2, 8gb ddr2, asus p5b deluxe, meg ilyenek

Tomsteel
És ez azt jelenti, hogy lehet szétzúzni az egészet, nehogy valaki hozzászóljon valami értelmeset véletlenül?

Solten
Ne parázz, úgy is törli a modi, van már intel topik.. ;)

Saor Alba

Tomsteel
Húzzatok már innen a fenébe, folytassátok privátban, komolyan mondom rosszabbak vagytok mint az ovodások !

Solten
Jé, palm pilot regje is kif*ngott... <#hehe> Ejjnye ejjnye multireg virslike... <#szomoru2>

Saor Alba

davidka003
Meglehet nézni, hogy miért lettél bannolva:

link

link1
link2
link3

Más is észrevette, hogy csak hülyeséget beszélsz:

link3

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Tomsteel
Gratulálok, sikeresen szétb*sztátok a topikot.
Büszkék lehettek magatokra!

Solten
virslike fejezd be a hazudozást...

<#hehe> Egy alreged már kinyírva. Betanuld szöveged meg tök unalamas... <#unalmas>

(hiába, már az álregek se a régiek)

Ha szerelmes vagy belém, Nanduszba, Davidka-ba, küldünk inkább posztert, nézegesd... <#hehe> <#wave>

Saor Alba

Azt vettük észre hogy minden flémet ugyanaz a pár ember követ el. Te, soltika, nandusz, meg még 2-3 sulis haverotok. Mint most is. Soltika elkezdi, te folytatod. Elég volt belõletek.

Tomsteel
Akkor elnézést mindenkitõl, én csak jót akartam.

Én már kaptam egyet.

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.

davidka003
Ha nem vetted volna észre örökké csak te flémelsz. Vajon mért vagy 2 naponta bannolva?
Soltennek igaza van, elfér a másik Intel topicban.

virsike nem kell leírni, hogy én is flémelek, mert már párszor leírtad és unalmas már

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

milk41
még egy kis proci ár csökkenés:P

Tomsteel
Örülnék, ha visszakanyarodnánk a témához....#23

Meg az összes flémelésedet soltika. Pl. ezt is.

Solten
Ennyi erõvel az összes álreget lehetne törölni virslike.

Saor Alba

Ennyi erõvel a radeon hd topikot is lehetne törölni, van már 1000 radeon tápig.

Solten
FAIL. Törölni fogja a modi.

Saor Alba

Tomsteel
én beírtam a keresõbe, hogy "intel", és nem dobott ki semmit

Tomsteel
Nagy kérdés a gépvásárlás elõtt állóknak, hogy vajon érdemes-e egy relative gyengébb Core i7-re beruházni, vagy inkább egy combosabb Core2-t vegyen célba az ember?

Solten
Mondjuk itt... <#rolleyes>

Saor Alba

Tomsteel
hol látsz te ilyet ?

Tomsteel
??

lesz vagy fél misi csak ez a proci :)

http://www.sg.hu/cikkek/75599/feladta_wow_os_eletet_a_valosagert ------- MMORPG rajongóknak: \"Ne feledd, minél királyabbul fest a karaktered, annál szánalmasabb az életed.\"

Pepsi Twist
ez jó cucc :D mi kapunk tesztelésre 1et még "megjelenés" elött :D

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

KILLER2
Hát asszem ilyet sem veszek még egy ideig. Kell még min 1 év, mire megérik a használatra az i7. Ezek még újak, ezért meglehetõsen drágák, gondolom az új alaplap sem lesz ócsóé, meg az összes többi cucc, arról nem is beszélve, hogy szerintem 1 év múlva ezek kis szarok lesznek az akkori i7ekhez képest minden téren, árban és támogatottságban is jóval barátságosabbak lesznek és a fõ, hogy talán addigra a programok is használni fogják azt a sok magot, mert egyenlõre C2Dnél jobb procit nem érdemes venni, mert 2 magnál többet átlag program még nem használ, csak a modellezõk és egyéb munkára való programok, amiknek fontos a nagy teljesítmény.

Töltsük le az internetet!

nekem néha már hányingerem van ettõl a sok "hardvertõl". Fõleg vidkariknál a sok parasztvakítás (kiadják kajak ugyanazt a kártyát csak mást irnak rá azt csá). prociknál is... 2mb cache-sel több és nem 30 hanem 50ezer holott ugyanúgy 3,2GHz... lol az egész! 4 magot se használjuk ki, hova a 6-8??? XD szervereknek jó lesz az igaz.

Solten
Intel topik?

Saor Alba

Kapásból kétféle foglalat lesz. LGA1160 és LGA1366 (plusz szerver vonalon LGA1567). A kettõ természetesen nem kompatibilis, ahogy az LGA775-tel sem. Szóval egy laza kis ~50k-s lap kell még a legegyszerûbbek alá is...

Persze az LGA1160 az egyetlen amelyik nem támogat se QPI-t, se IMC-t.

Tomsteel
én úgy tudom, hogy lesz...az alapban 1 QPI, a középsõben 2, az extrémben 4.

Chucky: Teljesen új foglalat kell neki az integrált memóriavezérlõ miatt, 775-rõl 1366-ra nõtt a "lábak" száma.

Sokat ne foglalkozz vele, a mainstream i7-ekben se IMC se QPI nem lesz, marad a jópár éve elavult FSB...

w77d
bíztatóbb, mintha AMD lenne .....

ChuckyHUN
És az milyen? mert nekem M2N SLi van, azzal lehetséges, hogy passzolna?

Chucky vagyok. Sportmotoroscsávófajzat. JAPANESETECHOLOGY lover. röviden ennyi...

Tomsteel
ezek azok, amik még idén érkeznek, késõbb színesítik a palettát.

Oldal 1 / 2Következő →