Lumix DMC-G1, egy új Panasonic SLR
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem tök értelmetlen ezeken a szavakon lovagolni, annak egy fórumot kéne nyitni, hogy 'Téves fogalmak a digitális fotózásban' meg 'Tévedések az sg.hu cikkcímeiben'😊 Sokkal lényegesebb, hogy mi a szupi, vagy javítani való ebben a gépben. Pl. az EVF-e egyedülálló! 800X600-as felbontása van és jó fényerõs. A tükröt feláldozták emiatt, de emiatt micro4/3. Emiatt kisebb is... Tök jó dolog lehet a sorozatmód állító karocska, nem kell menüzni (bár ilyen már más gépben is feltûnt)...
Persze erre a gépre nem áll az SLR.(Single Lens Reflex)
De azt tudod e hogy az SLR kifejezés is hibás? Ugyanis a típus: Egy lencsés tükörreflexes gép.( single lens mirror reflex, SLMR volna a pontos) Ugyanis van két lencsés tükörreflex gép is. Ugyanis nem a lencsében jön létre a reflex hanem a tükörben. A Magyar kifejezés pontosabb mint az Angol.
De azt tudod e hogy az SLR kifejezés is hibás? Ugyanis a típus: Egy lencsés tükörreflexes gép.( single lens mirror reflex, SLMR volna a pontos) Ugyanis van két lencsés tükörreflex gép is. Ugyanis nem a lencsében jön létre a reflex hanem a tükörben. A Magyar kifejezés pontosabb mint az Angol.
Möci: "Csak a címben fogalmaz helytelenül."
Te is elismerted hogy helytelenül fogalmaz ennek az ismertetõnek írója...
Elolvastam, nem csípõbõl írtam. De az SLR megnevezés akkor is helytelen...
Te is elismerted hogy helytelenül fogalmaz ennek az ismertetõnek írója...
Elolvastam, nem csípõbõl írtam. De az SLR megnevezés akkor is helytelen...
A szuperszónikus az sebességet jelent az égvilágon semmi köze a frekvenciához. Nem lett a neve hanem olyan nevezte el aki nincs tisztában a fizikai alapfogalmakkal. A szuperszónikus a hang levegõben való terjedésénél gyorsabbat jelent. A vízben gyorsabban terjed a hang pld.
Ez most a szavakon való lovagolás. Hát Supersonic lett a neve, a Concord is szuperszónikus vagyis hang feletti, szerintem megállja helyét hisz 35000Hz a hallható felett van. Persze ez így nem korrekt, de talán nem is ez a lényeg.
Ez a micro4/3 nagyon jókis rendszer lesz!!
Ez a micro4/3 nagyon jókis rendszer lesz!!
Én sem vagyok SONYbuzi, de az "alfa 350" nagyon jó.
Szeretem az extrém sportokat, mert közben rengeteg új barátot ismerek meg: mentősöket, balesetiseket, gyógytornászokat és kedves embereket, akik kihívták a mentőket!!!
Csak a címben fogalmaz helytelenül. Éppen az, hogy a cikk további részeiben különbségeket és párhuzamokat von az SLR-ekhez viszonyítva. (Figyelmesebben kéne olvasni és nem csípõbõl lövöldözni az ismeretlenbe!)
Szerintem igenis nagy durranás lesz, de egyenlõre nagyon BETA verziónak tûnik.
-A vaku hatásfokáról nem írtak semmit.
-Vakupapucsot pedig láttam már -mondjuk úgy- komolyabbat is.
Az, hogy ennyire szoftver függõ egy kicsit valóban zavaró, mert nagyon emlékeztet a "lopakodó"-ra, amit senki sem tudna vezetni számítógépek nélkül. Ez a Pana is önmagában (szoftverek nélkül) életképtelen. Ez számomra azért disszonáns, mert olyan, minthogyha egy születõ gyermeket arra "terveznénk", hogy csak inkubálva élhessen.
Mindenesetre a késõbbiekben ez a gép nagyon sok (akár profi) gép alapja lehet.
Szerintem igenis nagy durranás lesz, de egyenlõre nagyon BETA verziónak tûnik.
-A vaku hatásfokáról nem írtak semmit.
-Vakupapucsot pedig láttam már -mondjuk úgy- komolyabbat is.
Az, hogy ennyire szoftver függõ egy kicsit valóban zavaró, mert nagyon emlékeztet a "lopakodó"-ra, amit senki sem tudna vezetni számítógépek nélkül. Ez a Pana is önmagában (szoftverek nélkül) életképtelen. Ez számomra azért disszonáns, mert olyan, minthogyha egy születõ gyermeket arra "terveznénk", hogy csak inkubálva élhessen.
Mindenesetre a késõbbiekben ez a gép nagyon sok (akár profi) gép alapja lehet.
Szeretem az extrém sportokat, mert közben rengeteg új barátot ismerek meg: mentősöket, balesetiseket, gyógytornászokat és kedves embereket, akik kihívták a mentőket!!!
Szuperszónikus hang szûrõ? Hogyan szûrik a hangot? A 35kHz -es rezgést pedig ULTRAHANG-nak hívják még nálunk is!
néha elképzelem, hogy a Panasonicnál miután beleöltek milliókat a fejlesztésbe, idenéznek az sg.hu hozzászólásokra és rájönnek hogy "basszus, ez tényleg szar, hogy ezt mi mér nem láttuk" és megsemmisítik az egész készletet a piacra dobás elõtt 😊
"Lumix DMC-G1, egy új Panasonic SLR"
azt az "SLR" szót (rövidítést) jólenne kitörölni, ugyanis ez nem egy SLR-gép mivel nincs is benne tükör, se tükrös keresõ...
azt az "SLR" szót (rövidítést) jólenne kitörölni, ugyanis ez nem egy SLR-gép mivel nincs is benne tükör, se tükrös keresõ...
Szerintem jól áltgondolták és van létjogosultsága egy ilyen gépnek és venni fogják.
Amúgy meg a Supersonic Wave Filter(SSWF) nem az érzékelõt rázza hanem az egy baromi véknya kerek üveglap vagyis szûrõ, nem véletlen hogy filternek híjják! 35kHzen dolgozik s 0,1mm-t k kitérése:

"fényképezõgép belsejébe jutó port szuperszónikus hanghullámokkal rázzák le, ez meggátolja, hogy szennyezõdés rakódjon a képérzékelõre."
Hülyeség hülyeség hátán! A hangnak van elsõsorban FREKVENCIÁJA. A terjedési sebessége meg a közegtõl függ még az ultrahangnak is. És hogy szennyezõdés rakódjon le a képérzékelõre semmi nem akadályozza meg.
Hülyeség hülyeség hátán! A hangnak van elsõsorban FREKVENCIÁJA. A terjedési sebessége meg a közegtõl függ még az ultrahangnak is. És hogy szennyezõdés rakódjon le a képérzékelõre semmi nem akadályozza meg.
A VGA (800*600) felbontású keresõje a csúcsminõségû Panasonic videokamerákból való, 60Hz-es képfrissítéssel! Ráadásul emiatt nagy fényerejû és a mérete is olyan mint egy jobbfajta DSLR-nél.
Ha az ára rendben lenne/lesz, kajolni fogják nagyon a népek. Nagyon pici, 1kg alatt van a gép+ 2db optikaistabis obi +2aksi! Ilyet nem tud más rendszer s az eddigi tesztképek szerint jó képminõséggel.
"szuperszónikus hanghullámokkal"? az ultrahangot mióta fordítják?
"...ezáltal rendszer-váltás esetén nincs feltétlenül szükség a meglévõ..." "...cseréjére"
Nagyon jol nez ki! Egy amatornek -aki csak belepislantana a fotozasba- v gyerekeknek nagyszeru lehet.
Kompaktot viszont (tobbnyire) csak a full antitalentumoknak es a kemeknek ajanlanek..
Kompaktot viszont (tobbnyire) csak a full antitalentumoknak es a kemeknek ajanlanek..
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Nekem tetszik! Az ára viszont még elég magas...
Ez a gép az eddigi DSLR-hez képest lényegesen kisebb a tükör pentaprizma hiánya miatt és mégis cserélhetõobis!! És maguk az obik is jóval kisebbek. Nagyon nagy a valószínûsége hogy sok-sok bridgegép vásárlót fognak evvel elcsábítani (ha majd lemegy az ára)
a ma "tükörreflexesnek" hívott gépeknek több elõnye van a "kompaktnak" hívott gépekhez képest: pl. cserélhetõ objektív, tükrös/prizmás keresõ, nagyobb érzékelõ. ez a gép ebbõl 1-et levált egy másik megoldásra más elõnyökért cserébe. ha ez a másik megoldás és a vele járó egyéb "tünetek" (pl a mechanikus zár eltûnése) használható gépet eredményeznek, akkor mi baj? nem olyan nagy baj, ha megpróbálják leváltani a régi mechanikus örökségeket. biztos nem ez az elsõ gép lesz az, amire mindenki azonnal átnyergel, de korai még a fika.
full automatika... ezaz amitõl megõrülök, automata minden... tükör nélküli tükör reflexes? mivan? fosszukmeg mindattól amimiatt jó egy tükörreflex masina... na ezt nevezem, a pana tud... (mielütt még engem is leszonibuzáznának kijelentem a sonyról sincs jó véleményem)
Mé há nem?
Ja amúgy a pirosnak tök profi kinézete van!!!4 😄😄😄😄😄😄😄😄 LOLOLOLOLOLOLOL
www.digimomentsvideography.com