Far Cry 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
igazából én úgy érzem (tévedhetek), sok minden úgy lett átemelve, fõleg a stalkerbõl - pl random küldik, szabad mozgás, frakciók közötti csatározás, artifact helyett gyémántvadászat.
sose gondoltam volna, hogy egy afrikában (átlagembert nem különösebben izgatja a fekete kontinens) játszódó játék ennyire megfogjon: akkor már ázsiát vagy dél-amerikát érdekesebbnek gondoltam volna. és mégis. valahogy nagyon átjön a háború borzalmai sõt még rosszabb fíling: zsoldosként megyünk és lekaszálunk mindenkit pár kavicsért, oda állunk, ahol a munka van, minden szövetség csak pillanatnyi.
hangualtosak a sajátnézetû dolgok a maláriás dolgoktól az ólom kimûtéséig.
a haverok részben tetszenek, de szerintem vhogy félkészen maradtak: ok, van 1, aki módosítja a fõküldetést, meg egy aki kiment ha kaki van, de a többi max feladatot ad, azért se fizetnek. reputáció nõ, ó köszi, és az mire jó? statisztika nincs róla (csak némi szöveg), elõnnyel nem jár.
közlekedés elég ócska, fõleg annak tekintetében, hogy muszáj mindig min a fél pályát átautókázni a célhoz, kis szerencsével vissza is lejelentkezni (haverok küldijei), oszt megint utazgatunk, csak hogy újabb feladatot kapjunk - majd a kör elölrõl...
jármûvek jópofák, fegyverek nemkülönben (azért a gránátvetõ másodlagos fegyverként durva 8), sajna a lopakodós megoldás nekem nem jött össze, pedig mind3 fegyvercsoportban van csendes, próbálkoztam velük. az azért jó, hogy odavaló(nak tûnõ) fegyvereket válogattak össze, 50 éves típusoktól felfelé.
tetszett, hogy mind az enemi, mind mi megúszhatjuk a félhulla állapotot, jön a pajti és megpróbálja fedezékbe cipelni a póruljártat.
2-3 éves gépemen gond nélkül megy - alacsony beállítások, és még így is remekül néz ki.
a fegyvervásárlás érdekes, nem tudtam eldönteni, tetszik-e vagy sem: vicces, hogy ha 1x megveszünk vmit, végtelen db áll rendelkezésre (+ minden házikónkba odateleportál 1et-1et)
nem tetszettek a valóban egyhangú, menj-a-világ-másik-felére-öld-meg/hozd-el tucatküldetések. illett volna szerintem legalább a fõszálat kidolgozni rendesen. vagy valahogy, mert ez kb zérus.
utálom, hogy odébbmegyek 5 métert és respawnol az egész rohadt ellenõrzési pont, amit az imént írtottam ki. ne már.
a történet csak alibi, vannak a rosszak és a másik rosszak + a szociopata sakál. nem tudunk választani a felek közül (pl stalker), hogy ennek vagy annak kedvezünk, és ennek megfelelõen vmelyik csoport erõsödik, ne adj isten nem lõ szitává amint megpillant. a csoportok egymással nem hadakoznak, csak a fõhõssel. teljesen jellegtelenek, ennyi erõvel egy frakció is lehetett volna.
az angolság vicces, mintha a legfrankabb montreáli írta volna a szöveget, majd google translate-tel fordította volna. a küldetések felénél azt se tudtam mi van, fõleg ha a buddy is belepiszkált: a legritkább esetben érthetõ, hogy mi miért történik (nem, nem az én készülékemben van a hiba)...
stalkerben pl logikus, miért nincsenek civilek, itt azért erõltetett, még az underground "szállal" is - minden faluban csak ellenség.
annak ellenére, hogy sok helyen félkésznek tûnik a játék, nagyon hangulatos, engem nagyon megragadott a fíling: megyünk csinálni disznóságot, jön szemben egy gránátvetõs tütü, kilõjuk józsit és lacit, átszállunk, levegõbe röpítjük addigi járgányunkat és megyünk tovább, mintha misem történt volna - utánunk meg hadd égjen a szavanna... a tûz, robbanások, égések, felrobbant lõszeresláda-tûzijáték amúgy is a játék fénypontját jelentik.
viszont ez sem tart örökké, én azt hiszem, olyan 20 órát bírtam az idegtépõ utazgatást, de most már elfogytak a (nyilvánvaló helyen levõ) gyémántok, minden utat bejártam 5x, minden helyet felégettem 5x, kezd marhára uncsi lenni, és arra tippelnék, ezután se lesz több vagy jobb - még pár standard feladat és megvolt a fc2.
Rá is faragtak ...
Csak sajnos nem bírja a gépem<#szomoru1>#szomoru1>
Elösször lőjünk rájuk atomot, aztán valami DURVÁT!
az elsõ kb. 10 alkalomig még gyémántot keresni a gps-el is izgalmas, utána pedig már csak idegesítõ szerintem. az is rohadtul idegesített hogy egy ak-t és egy lángszórót vihetek magammal, de egy ak-t és egy mp5-öt nem.
a vacak ellenörzõ pontok is idegesítõek egy idõ után, és kikerülni sem igen lehet õket. az meg h a lõszert limitálták 4-5 tárban, pedig egy vicc. az esetek nagy részében nem akarom a fûben keresni az ellenfelek hulláit a lõszerért. miért nem bírok el 10-15 tárat? na mindegy.
de a graf nagyon szép és az irányítás is egész jól meg van oldva. összességében azért jó játék, csak kevesebb "értelmetlen lövöldözés"-be kéne belekényszeríteni a játékost. szerintem.
Elösször lőjünk rájuk atomot, aztán valami DURVÁT!
dieselG: majd talán a következõ részével.ennek még elég tré a grafikája<#idiota>#idiota>
[email protected] ghz,2 giga ram, 9800 gt 700/1750/2000..... chieftec 450 w
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
Ez a játék a Crysist leveri símán mind grafikába + játékélményményben (a crysis nuku játékélmény)szerintem jobb tõle és legalább ebbe nem unom magam halálra.
AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+ 2.70 GHz ~ 2 GB RAM DDR2 800 MHz ~ 160 GB HDD Samsung ~ GeForce 9800GT 512MB , 256 Bit ~ Windows 7 Ultimate 64 bit
több info a cikkrõl
ha grafikára lehetne 6 csillagot adni, annyit kellene.
eszméletlen sézp, fõleg az új téképtõl kezdve, olyan 30% után. Csak ámultam-bámultam.
még csak a felénél járok, de eddig kurvajó a játék. aki szereti a nagy szabadságot adó fps-eket, annak csak ajánlani lehet =)
eszméletlen jó a sztori, és aki azt mondja, nem változatosak a küldetések, az még csak 4-5 órát játszott vele...
már a FC-t is imádtam, de ez rátett még egy lapáttal... nálam 90%.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Jó a grafika, csak egyszerûen kb mint a GTA-ban, olyan bonyolultságú az akció, ott elmegy mert az egész egy karikatúra, rajzfilmszerû fílinggel rendelkezik.
Pl. ez a gyógyítási rendszer is elég érdekes. Ha nem kötözöd be magad, 10 másodperc alatt elvérzel, de kb 10 másodperc alatt be tudod kötözni magad, akár a csata hevében is, és rögtön vissza is áll elég jelentõsen az életerõd. Ezt így tök felesleges volt belerakni. Xerintem.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Nem értem nálam DX 9 alatt is változik az idõjárás és a napszakok is. (nem csak alvás után) Most akkor mi van??
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4
Szerintem egyáltalán nem unalmasak a küldetések, mert én pl. már elve csak céltalul bolyongani is szeretek, annyira jók a helyszínek, annyira jó az interakció a környezettel, a jármûvek, a fizika! A pálya rombolhatósága pl. túltesz szerintem a Crysis-on. Hogy sokkal gazdagabb, ötletesebb a pálya grafikailag és játékmenet szempontjából is.
Crysis elbújhat ez mellett, és még technikailag is! Igaz hogy a Crysis valamivel szebb és fotorealisztikusabb, de nem sokkal, viszont ez az engin jóval kisebb gépigényû, szinte akadozás nélkül megy a gépemen, amelyen a Crysis nagyon döcögött hasonló beállítások és látvány mellett. És a minimális töltési idõrõl ne is beszéljünk ami csak az elején van, aztán szinte semmi (ha jól emlékszem csak buszozáskor van töltés).
Szóval szerintem ez egy mestermunka.
A játék eleinte nagyon szórakoztató, nagyon jó. De néhány óra után annyira unalmassá válik, hogy mindig át kell menni minimum 2, de valamikor több táboron, ahol mindig ugyan annyian, ugyan úgy megtámadnak, és még kocsival is utánunk jönnek. Emellett a küldetések sem túlságosan változatosak (öld meg **-t, robbantsd fel ***-t.
A másik pedig a fegyverek gyengesége, ugyanez nem tetszett a Crysis elsõ részében sem - de itt mégrosszabb - hogy megsorozom egy fél tárral, fáj is neki, aztán fut felém tovább és lõ...
Multiban ez miatt egyáltalán nem tetszik. Alap, és 1x upgradelt sniperrel 2 lövés kell vkibe hogy meghaljon (kivéve headshotnál, amit nem is mindig ad meg...).
Ami még nagyon hiányzott, a kihajolás és a hasalás. Hogy lehet ezeket 2008-ban kihagyni egy játékból?
[email protected] ghz,2 giga ram, 9800 gt 700/1750/2000..... chieftec 450 w