Panasonic Lumix DMC-LX3 ismertető
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az hogy valamit megváltoztatnak rosszra az miért jó? És mi a búgatyús francnak kell megváltozatni valamit ami jó? Állandóan széles látószögrõl hablatyolnak sokan pedig a látószög körkörös.Az még ma is nagylátószög. És a magyar fotós szakifejezések jók, pontosak , kifejezõk, miért kell ész nélkül majmolni a kilfeldit?
ez kb olyan mint a laptop es a notebook. A nyelv nem 1 fix vmi, hanem allandoan valtozik.. a fotos szaknyelv is.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
A Pana nagyon jó kicsi kompaktokban, de a nagyobb kategoriájú gépei a konkurensekhez képest rosszabb képminõségûek. (Nagy zaj)
Aki ilyen kategoriájú gépet szeretne, az mindenféleképpen Panában vagy Canonban gondolkozzon
Aki ilyen kategoriájú gépet szeretne, az mindenféleképpen Panában vagy Canonban gondolkozzon
A szakmai kifejezésekben nincs ilyen hogy is. Ha ott nem értelmeznek pontosan valamit akkor hol.Ez a baj hogy egyre terjed a pongyolaság, a félremagyarázás.
calm down. a keszulekhaz jelent burkolatot is.. a nyelv mar csak ilyen.
"A gép háza fém,"
Nem gyõzök ezért nyervogni hogy a gép háza (váza) az a rész ahol az érzékelõ és az optika fel van fügesztve. Ha a külseje fém az a burkolat.
Nem gyõzök ezért nyervogni hogy a gép háza (váza) az a rész ahol az érzékelõ és az optika fel van fügesztve. Ha a külseje fém az a burkolat.
Szerintem meg praktikus és célszerû. Egy fényképezõgépnél szerintem ennek kell elsõdlegesnek lenni.
De milyen ronda basszus...
LZ forever
Jogos! Késõ volt, és csak másolgattam...
Én sem látom zajosnak. A géprõ készült képek sokkal zajosabbak.
Annál rosszabb ha egy "hivatalos" helyen ilyet lát. Túl sok hiba van a gépek adatlapjain, a mûszaki ismertetõk meg tele vannak valótlanségokkal nagyotmondásokkal.Kettõs stabilizátor pld.
Lehet, hogy egyikõnknek monitort kéne cserélnie.
Szerintem sem olyan veszélyesen zajos.
Szerintem sem olyan veszélyesen zajos.
Szeretem az extrém sportokat, mert közben rengeteg új barátot ismerek meg: mentősöket, balesetiseket, gyógytornászokat és kedves embereket, akik kihívták a mentőket!!!
siman bemasolta egy exif-kezelobol, nem O irta igy...
http://gaborszantai.co.uk/
Az ISO-t így kell írni.
Azon kívül, hogy a nagy méretû, esetleg raw-ban lõtt képeken saját magad tudod az igényeidnek leginkább megfelelõ zajszûrést és egyéb utómunkát elvégezni, szerinted mit von le egy jó kép mondanivalójából vagy értékébõl a képzaj?
Szerinted mennyire látszik ez a képzaj a monitoron bámult 100%-os képkivágáson kívül bárhol, mondjuk nyomtatásban?
A Nat. Geo. egyik fotósát kérdezték egyszer, hogy mennyire számít szerinte a használt technika. Ha jól emlékszem a nyilatkozatára 10%-kot mondott.
A mai világban hajlamosak vagyunk túl nagy jelentõsséget tulajdonítani a technikai részleteknek, pedig sokkal inkább a fotóson és a látásmódján múlik az, hogy a kép valóban jó lesz-e. Ezen szerintem érdemes lenne elgondolkodni!
Szerinted mennyire látszik ez a képzaj a monitoron bámult 100%-os képkivágáson kívül bárhol, mondjuk nyomtatásban?
A Nat. Geo. egyik fotósát kérdezték egyszer, hogy mennyire számít szerinte a használt technika. Ha jól emlékszem a nyilatkozatára 10%-kot mondott.
A mai világban hajlamosak vagyunk túl nagy jelentõsséget tulajdonítani a technikai részleteknek, pedig sokkal inkább a fotóson és a látásmódján múlik az, hogy a kép valóban jó lesz-e. Ezen szerintem érdemes lenne elgondolkodni!
Az elõzõ hozzászólás neked volt szánva, csaek elfelejtettem rákattintani a "válaszol"-ra.
Nekem a fényképezõgéprõl készült képek fogtak meg. Szerintem azok zajosak.
Sony DSC-F828-el készültek, iso 200-on az exif szerint legalábbis.
Nekem a fényképezõgéprõl készült képek fogtak meg. Szerintem azok zajosak.
Sony DSC-F828-el készültek, iso 200-on az exif szerint legalábbis.
Exifbõl:
villamos
focal length: 5mm
F: F/4
Exposure Time: 1/500sec
Metering mode: Pattern
Exposure Program: Landscape
Iso speed: iso-125
Picture Taken: 2008.01.08. 20:22
Aluljáró:
F: F/2.8
Exposure Time: 1/125sec
Iso Speed: Iso-125
Exposure Program: Normal
Picture Taken: 2008.01.08 20:28
villamos
F: F/4
Exposure Time: 1/500sec
Exposure Program: Landscape
Iso speed: iso-125
Picture Taken: 2008.01.08. 20:22
Aluljáró:
F: F/2.8
Exposure Time: 1/125sec
Iso Speed: Iso-125
Exposure Program: Normal
Picture Taken: 2008.01.08 20:28
tud RAW-ban menteni, igy Te kezelheted a zajt, amivel akarod - erre nem sok kompakt kepes, nem is csaladi kattingatasokra szantak, eppigy a G10-et sem...
szerencsere a Panasonic az erzekelot novelte, mig a pixelszmot hagyta ugyanannyinak, mint az elodben volt...
szerencsere a Panasonic az erzekelot novelte, mig a pixelszmot hagyta ugyanannyinak, mint az elodben volt...
http://gaborszantai.co.uk/
Én megnéztem 3 képet nem tudom hol látsz nagy zajt?
Egyetlen gép semilyen opciót nem lõ be optimálisra. A zajosságot meg nem lövi sehogy. Minden gépnek vannak alapbeállításai amit az automata állásban is használ. Ilyen az élesség, kontraszt színtelítettség és a zajszûrés. Ha ezek nicsenek öszhangban akkor semelyik gépnél nem lesz jó a kép.
ha automata módban ilyen sz*r, zajos képet csinál, amikor mindent elméletileg optimálisra lõ be, akkor ezt a gépet még bottal sem piszkálnám meg. kritikán alluli.. sajnos azt látom, hogy minden panasonic gép jellegzetessége a hihetetlen mennyiségû zaj.
\"The voices are back... Excellent.\"
Milyen beállításokkal készült az aluljárós és a villamosos kép?
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
A Canon G sorozatanak is relative jo lencseje van, a cikk egesz jo 😊
Végre egy kompakt normális objektívvel, de azért elég drága is...