Egészség topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Manapság minden a fogyasztásra és az eladásra épül, legyen az bármi.
Durva feltételezés lenne az, hogy ha azt állítanám, hogy direkt hizlalják az embereket, hogy aztán áttérjenek (jobb esetben) az "egészséges" életmódra, ami "természetesen" jóval drágább mint az átlag kaják?
Mivel mindenki az olcsóságra törekszik így nagyobb a valószínûsége annak, hogy a hizlalóbb ételt vásárolja meg.
Tényleg nem lenne probléma ha az evés és a mozgás megfelelõ arányban lenne egymás mellett. Na meg, manapság én már a bio-nak beállított dolgoknak se merek minden esetben hinni. Ha annyira természetes akkor miért olyan drága? :-S
Én mondjuk nem is értem, hogy egyesek hogy tudnak annyira elhízni, én meg 1 kurva kilót nem tudok fölszedni már nem tudom mióta, még az 50 kilót se sikerül átlépni.
Persze fejlõdik a tudomány és úgy állítják elõ a mostani kajákat, hogy egészségesebbek legyenek, mint korábban, de akkor is mértékkel lehet csak õket fogyasztani...
Sokaktól hallom, hogy a régi öregek egész nap zsíros kenyeret ettek, meg egyéb káros ételeket és mégsem híztak nagyon el... persze, mert õk egész nap kapáltak, meg az állatokat gondozták, szóval folyamatosan mozogtak...
Nem azt mondom, hogy bármit lehet enni, csak mozogni kell, de azért egy kis odafigyelés a megfelelõ mennyiségû zöldség/gyümölcs/hús/gabonafélék összhangjára, ezt társítod megfelelõ mennyiségû mozgással és nem leszel elhízott... Ennyi, nem kell megvenni "update" xD dolgokat... CSAK azoktól nem lehet fogyni :)
Egy kiadós ebéd elõtt azért jól jön az unicum :D
Ezzel kapcsolatban...
Van ez a trend újabban (elmúlt 10-15 év?) hogy a csapból is az folyik ilyen-olyan kaják így-úgy nem egészségesek, és ne együk õket. Koleszterin, mert lerakódik az érfalakra, egyéb zsírok/olajok szintén, vérnyomás-növekedés, satöbbi.
Vajon mi a jókurva anyjukért felejtik el hozzátenni, hogy NEM A KAJA a káros explicit, hanem AZ ELHÍZÁS? Tökmindegy, hogy "egészségtelen" kajáktól vagy ultraegészséges biofityfasztól hízik el az ember, a dolog ugyanúgy zajlik le, vérnyomás nõ, érfalra kirakódik a zsír, szervezet baszódik meg. Ha meg nem rakódik le, akkor kurvára mindegy, hogy mi nem rakódik le...
Szerintetek ez miért van?
Nekem van egy tippem, hogy ez csak reklámfogás, hogy bizonyos kaják forgalmát lenyomják, másét meg felturbózzák, illetve hogy zsírmalac lusta pöcsök megnyugtathassák magukat, hogy ha biolekvárból kanalaznak be 3 bödönnyit, akkor az egészséges.
Ti mit gondoltok errõl az egész témáról?
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Úgy hallottam, hogy étkezés elõtt egy pohár víz, és akkor nem eszik annyit az ember, tehát kevesebbet is kell megemésztenie... Na meg persze, nem kell állandóan nehéz, zsíros ételeket fogyasztani..
Ha valaki még is az ilyenfajta, alkoholos megoldáshoz folyamodik, félõ, hogy rászokik... Mindig kívánni fogja a napi adagját, és erre hivatkozva hogy "egészséges", mindig megissza ezt a dózist... Egyenes út az alkoholizmus felé. Tudni kell hol a határ!
vagy az teljesen más?:P
amúgy ezektõl keményen be is lehet rúgni hiszen ennek a svéd cseppnek kb 40%os az alkohol tartalma :D
Aláírás(max. 200 betû, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)
The Matrix has you...
Vagy lehet,hogy ez egy ürügy arra,hogy már a kaja elõtt és után is igyon az ember :D Bár én képes vagyok elhinni,hogy valóban segíti az étkezést egy kicsit.
Meg nyilván a vérnyomásnál lehet ezzel kicsit játszani.
Bár valóban a jóból is megárt a sok. Szóval nehogy az ember fejébe szálljon az orvosság :D
Aláírás(max. 200 betû, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
a pálinkánál már kétlem, hogy akkora haszna lenne, mint a bornak például, hiszen az sokkal töményebb ital, több az alkoholtartalma, hamarabb fejti ki a hatását és sokkal több káros anyagot tartalmaz, nemhiába nevezi gyönyörûen beszédes magyar nyelvünk "tömény"-nek, azaz soknak, sûrûnek.
The Matrix has you...
A másik nagy elõnye az alkohollal szemben, hogy természetes...
Az alkohol ugye pusztítja az agysejteket, de rendesen a fû pedig az agyi receptorokra hat, serkenti azokat. zenészek, mûvészek használják és nem azért, hogy szétcsapják magukat, hanem inspiratív jelleggel.
Lényegalényeg örülök, hogy vki ezt megfogalmazta helyettem :) Mindenbõl a mértékletesség a fontos, és hogy az ember ismerje, hogy számára hol a határ.
Mondjuk a legdurvább az az, hogy aki kábítószerezik, az szinte biztos hogy nem hanyagolja se a dohányzást, se az alkoholivást, együtt meg aztán pláne veszélyes. Azért azt nem hiszem, hogy a heroinnál és a cracknál veszélyesebb lenne az alkohol - pláne ha igaz, hogy szinte leszokni is lehetetlen róluk.
Ha az alkoholt is odatennék:
ALKOHOL
Formája: színes vagy színtelen, a cukor erjedése során keletkezõ folyadék
Hatásai: 10-30 percen belül jelentkezik. Feldobottságérzés, gátlások oldódása, szédülés, hányinger, fennáll az aspiratio veszélye, ami azt jelenti, hogy a fogyasztó megfulladhat a saját hányadékától. Elõfordulhat fokozott szívmûködés és a vérnyomás drasztikus ingadozása. Rendszeres használata legkésõbb 2 éven belül teljesen tönkreteszi a belsõ szerveket (szív, máj, vese), esetlegesen halált okoz.
Túladagolása: már az elsõ alkalommal is halálos lehet. Rendkívül veszélyes, mert leállhat a légzés, azonnali orvosi beavatkozásra van szükség.
Elvonási tünetei Erõs fizikai és pszichikai függõséget okoz! Kialakul az alkoholistákra jellemzõ élet, a kötelezettségek iránti közömbösség. Súlyos fizikai függõség esetén a szer megvonása halálhoz vezethet.
Az alkohol az egyik legdurvább drog mind közül. A kávéról és a nikotinról is lehetne ilyet írni, de igazából tökmindegy. A lényeg az, hogy egy ilyen lófasznyi kis pársoros semmibõl nem fogsz képet kapni a drogokról, mert kb minden egyes szerrõl meg lehetne tölteni egy-egy könyvet. Például az adagolásról, amit alkoholnál megemlítesz, arról a többi esetében egyáltalán semmi információd nincs, ezért azt hiszed, hogy nem is lehet olyat csinálni. Pedig csak a te tudásod hézagos a témában. Minden szernek van pszichoaktív hatást kiváltó minimális mennyisége, minden drogot lehet "helyesen"- és túl adagolni. Számodra kiszámíthatóbb az alkohol, megint csak ugyanazért: mert az az egy van, amit ezek közül ismersz. Minden, amit a cigirõl és az alkoholról írsz, úgy írod, mintha az más drogok esetében nem lenne lehetséges, pedig az égvilágon semmiben sem különböznek ilyen téren a drogok.
Szerintem olvasgass még a témában, mielõtt sommás kijelentéseket teszel!
A kávé tudatmódosulást nem okoz (bár ez attól függ, mit tekintesz tudatmódosulásnak), kicsit precízebben kifejezve: nem pszichoaktív. De ennek ellenére drog. Vannak fiziológiai hatásai, és ezen hatásai miatt fogyasztják.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
A cigarettának nincs akkora tudatmódosító hatása, és azért leszokni is le lehet róla orvosi segítség nélkül is, hosszú évek után. Az alkoholt is lehet úgy inni, hogy ne okozzon problémákat, sõt szinte "beállítható" hogy mennyire okozzon tudatmódosulást. Illetve ezek sokkal kiszámíthatóbbak is.
A kávé meg milyen tudatmódosulást okoz? :|
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
a mi kis baráti társaságunkban soha nem erõltette a másikra hogy gyújtson rá és ezért nem volt lenézve sem hogy valaki nem dohányzik. Az piánál már viszont már egy kicsit más volt a helyzet. Sok közös hányás és egyebek kellettek ahhoz hogy megértsük hogyha valaki nemet mond az italra és azt mondja õ már nem kér akkor ne kezdjük el ugratni meg piszkálni hogy "nem lehetsz ilyen puha pöcs" akkor az ténylegesen nemet jelent. De úgy látom hogy a mai fiatalok (mármint tõlem fiataloknál sincs ez másképpen, és csak remélem hogy idõvel õk is rádöbbennek amire mi is. viszont az már-már teljesen kiborító mikor 12-13 éveseknél látom ugyanezt....
A májnak persze biztos nem tesz jót, meg az agynak se (már csak azért se, mert hatását is azáltal éri el hogy meghülyít gyakorlatilag).
Akkor ezek szerint minden ember drogos aki fogyaszt alkoholt:)
Persze, gondoltam hogy valószínû nem tesz jót a túlzott alkoholizálás, én erre a vörösboros dologra voltam kíváncsi. Köszi
Néha van úgy, hogy sehogy!
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Néha van úgy, hogy sehogy!
ezt írja a könyv:
Nagyon sok rovar- és gilisztaevõ madár elpusztult, és több ragadozó madár majdnem kihalt emiatt, többek közt a fehérfejû réti sas, a vándorsólyom és a tengeri pelikán.
Valamelyik élõlényben viszont az átlagosnál jobban feldúsult, csak azt nem tudom, hogy milyen élõlényben, és most ezt próbálom kideríteni.
(biztos valami jó kaja is ebbõl készül - és akkor kihúzhatjuk a menübõl :D)
Nem tudjátok véletlenül, miben halmozódik fel?
"A DDT a diklór-difenil-triklór-etán rövidítése, nagy hatású rovarméreg. Mivel az élõ szervezetben felhalmozódhat, károsítja a környezetet. Magyarországon felhasználását az 1960-as évek végén betiltották."
The Matrix has you...
Volt már valakinek ilyen tapasztalata?
Nekem ez már korábban is volt amikor beteg voltam (kb. 2 éve voltam utoljára), de ez a jelenség csak néhány óráig volt. Mostmár tegnap délután óta ez van.