Mérnök élet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ne haragudjatok, hogy ide teszem, de mérnöki!!!!:

Walk the Talk.

... és, közben még mennyi suskát is kaptál ezért a "Fel"-világítós kis "blabla-hlablatyodér`", te kis Pöcs ?!
http://www.origo.hu/idojaras/20120914-szpotlampaba-mar-megeri-a-led-betiltott-40es-izzo-energiatakarekossag-villanyszamla.html

(-megtanítsalak közben még egy primitív számtannal mindezt újra kiszámolni is?)

"Minek a mobilgát, ha rozoga a fõgát ?"
http://index.hu/belfold/budapest/2012/09/16/irracionalis_a_romai-parti_mobilgat/
-ill:
_így:

(Részemrõl most: "No_Komment")

"Burzsuj educatio: a világ legjobb egyetemei 2012-ben"
http://burzsuj.blog.hu/2012/09/11/burzsuj_educatio_a_vilag_legjobb_egyetemei_2012-ben?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_09_11&utm_campaign=index

45000 dolláros (unortodox-)tandíjjal pedig; Mi lennénk Ott fenn, a csúcson !(?)

Az egyik szellemi toprongyom pontosan akkor volt, amikor néhány évig nem értettem
(az 1987-es évben, s az évtized vége felé pedig már végképp nem volt világos számomra),

hogy az "orosz bakák" (akik közül csak néhány mérnök-"szakfordító" kiskatonát ismertem)
miért is csepülik annyira a (nagy)_Német-Mérnökök "stabil" konstrukcióit. (?)

-mígnem aztán, néhány évvel ezelõtt azért csak leesett az a bizonyos tantusz, hisz még:
Pattogni is láthattam 1_sztrádai kanyarban, "Azt" a tûzpiszkálói, márkás rohamkocsit !

Üdv; Forrai, ZilogR !
A leendõ mérnökeink számára kérném most Tõletek:

Tudnátok (/lenne lehetõség ) látványosan is beilleszteni ide, egy "primitíven" egyszerû(-nek számító) konstrukciót, a jegyzõkönyvvel együtt ?

Köszi !

http://www.figyelo.hu/hetilap/20120801/tobb_kulfoldi_vezetot_akarok/
-és/vagy
http://www.tozsdeforum.hu/tozsde/mol_kacsa_vagy_roka_fogta_csuka

-nah akkor még a pénzekrõl is egy picikét(homályosan ugyan, mert hát szellemileg, de a mérnökeinknek talán már vezetõnek sem futja).

http://nol.hu/velemeny/20120806-emelt_dij

http://www.szakszervezetek.hu/index.php/hirek/9015-a-mernoekoek-is-inkabb-kuelfoeldoen-dolgoznanak

Dj Faustus
Cipõt a cipõboltból, Heidenhain tnc 406 kézikönyvet meg - némi keresés után - a gyártó weboldaláról.

Black Hawk
Hali
Heidenheim tnc406 os marógéphez valaki tudna esetleg egy kódlistát passzolni mert egyre elkeseredettebben keresgélek pedig szükségem lenne rá :S köszi

Talicskát mindenkinek, neked is nekem is másoknak is pirosat kéket feketét.Talicska mert menõ:D \"SHADOWEYES7: pár kis tini pöcs nem fog szét kúrni 1 fórumot\"

Ennyit (sem) ért akkor tehát Marx György fizikusunk pályafutása (?):

http://m.nol.hu/index.php?lyt=folderxml_subpage&menu_id=3&rss_url=http%3A%2F%2Fnol.hu%2Fbelfold%2F20120621-marxra_szamarkut&from=folderxml_contents_subpage

-és ilyenkor is még;
Pécs tartja magát a hazai (mûszakibb) tudományok egyik fellegvárának ?!

Tökre igazad van ! -kezdhettem volna úgy is;

"irónia_ON !"

Ui.:
"Nyelvészetileg", Te pipultál be rám, joggal.
-én pedig, akkor ott,
Csak(!) "Mûszakilag" akadtam ki. -de; Piszkosul!

I.C.ram
hogy lehet ilyen helytelenül írni? Össze-vissza minden írásjel. Borzalmas. Idegesítõ olvasni.

-szegény
Kármán Tódor; Pattantyús-Ábrahám; ...

http://hu.wikipedia.org/wiki/Kármán_Tódor
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pattantyús-Ábrahám_Géza

Ami a paksi ügyet illeti, azt én merném összhangba hozni a képzés hiányosságaival is.
Mert kutatóként foglalkoztam és publikáltam is az "egyidejû kényszer és szabadáramlásról" (Mixed forced and free convection), amit akkor (és talán ma sem) oktattak kellõen, és amirõl irt kisdoktorimat nem fogadták el!
Talán, mert úgy vélik, hogy az középszinten érdektelen?

Pedig a csernobili és a paksi katasztrófák is középszinten dõltek el.
Ha az ott dolgozók teljesebben ismerték volna az áramlástan e törvényeit, soha eszükbe nem jutott volna, hogy a párhuzamos csõköteg áramlását a kritikus alá csökkentsék!
A többi pedig mese, keserû habbal.

\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételérõl szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!

Én kb. 45 éve vagyok aktív tervezõ mérnök (elõzõ klasszifikáció szerint "tervezõ").
Akkor az én szakágamban csak tervezõintézetben, beruházónál, vagy kivitelezõnél (iparban) dolgozhattam.
Ma megjelent egy új lehetõség: mérnök üzletkötõ. Általában külföldi cégek alkalmazásában, jól kell ismernie nyelveket, és tökéletesen a termékeket, méreteznie is kell tudni õket. Emellett természetesen "üzleti vénája" is kell, hogy legyen. Kétségkívül érdekes, általában jól is fizetett tevékenység, ezért sokan választják.
A termékértékesítõ cégek emellett igyekeznek komplett kapcsolásokat, és hozzá illõ elektrónikát is ajánlani. Így látszólag a középszintû tervezõkre nincs is szükség, a kész sémákat csak megszerkeszteni kell, ami persze szintén nem könnyû.

A középszintû tervezõk gyakran egyedül, vagy kisebb irodákban, laza ismeretségi szakági teamekben dolgoznak. Utánpótlásuk lassúbb, mint a mérnök- üzletkötõkké, jövedelmük rendszertelenebb.
A tervezõ szerepe attól függ, hogy támogatási, vagy közbeszerzési pályázat történik e, vagy sem?
Igen gyakran csak "terv" nélküli kivitelezõi ajánlat történik, és a is elõfordul, hogy üzembe helyezésig valódi kiviteli terv nem is készül. A megrendelõ a kivitelezõi ajánlatokból választ megoldást.
A tervtõl eltérni korábban alig lehetett. A jelenlegi gyakorlatban sokszor a megkérdezése nélkül történnek módosítások.
Összességében úgy látom, hogy a középszintû tervezés sorvadni kezdett, a végzõsök nem szívesen választják, a végpontokat a megrendelõ határozza meg, az elvégzése pedig szerkesztést jelent.

Pedig szerintem ez így nem jó.

\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételérõl szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!

-lásd: A ló túloldalán lévõ; MAL-száraz-technológiát ?!
Ki nem látta át elõre, hogy ez, ott meg még; Porzani is fog ?

-de, megnézhetnénk még tán most is az egykor volt;
paksi "kazetta-mosodás" naaagy_ötletet!
Örülnék, ha olvashatnék róla egynéhány "jóváhagyó", és Ötletgazda nevet.

- Szerkesztõ: aki két adott pont között szép vonalat rajzol
- Tervezõ: aki az egyik pont ismertében javaslatot tesz és megtervezi a másikat.
- Mérnök: aki mindkét pontra javaslatot tesz, megtervezi, és részt vesz a létrehozásában. Õ a legteljesebb alkotó.

Ma viszont mindkét pontot a Megbízó határozza meg. Néha jól, néha rosszul.

(-annó) Technikumból, írásban felvételiztünk sokan, egykoron.
-a (sima-) Fizika mellett oktatták ott még a:
Mechanika; Elektró (sõõõt, a rettegett-); "Fiz-Kém" tárgyat is.

A barátom gimis-Gyermekének Fizikáját látva most, így;
Elsírtam magam!

I.C.ram
Nagyon nehezedre esne normálisan írni?
üdv mindnekinek. Terveztem egy aqvaponia rendszert papíron megvannak az alapok,de még csak 16 vagyok és ha valaki aki ért hozzá a terveket az tudná nézni vagy felvehetném valakivel a kapcsolatot az jó lenne.
Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

K.Marx / Marx György (át-) Keresztelõ-k ?!

A csuda tudja! - de azér`_má dühítõvé kezd válni számomra (?);
-mert, Csak_azért is elvártam volna/Elvárnám egy (Fõ-)Mérnöktõl (de, még csak egy pitin, Jobb, Jogi-Közgazdától is!), hogy: Hallott má`_legalább;
korunk egyik fölényesen kiemelkedõ(/de igen szerény) hazai Fizikusáról ?

http://hu.wikipedia.org/wiki/Marx_György

ZilogR
Csak annyit a bizonytalanoknak, h "tervezõmérnök" = "megtervezed, ajánlatot kérsz, legyártják, kiszállítják, üzembe helyezik, kifizetik a cégnek", nem pedig rajzolunk, meg számolgatunk, mert olyanunk van...

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

ZilogR
Akit érdekel az ömlesztett anyagok (konkrétan pernye, mészkõliszt, salak, ágyhamu) pneumatikus, mechanikus, hidraulikus szállítása és akar ezen a területen dolgozni, mint tervezõmérnök, dobjon egy privátot.

Igen, kell tárgyalásszintû angol nyelvtudás! ;)

Jó, ha van némi 3D tervezõszoftver ismeret, de AutoCAD a minimum!

Az ajánlat éppen aktuális, sztem fenn van itt-ott a weben, most lett aktiválva a hirdetés, úgyhogy hajrá!

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Gabor1990
Nem tud valaki eladó Rotring csavarsablont?

Íme, itt egy új "vénségi" dilemma ?

http://index.hu/tudomany/2012/01/06/45_evesen_kezdodhet_a_szellemi_hanyatlas/

-szerintem még, 53-59 között is csak; Stagnál!

kakimakifsz
Sínfektetõ munkavonat.

projektmérnökrõl nem találtam képet, 25-27 éves Vinkelmann névre hallgató úriember. Ahogy nézegettem ~380000-460000-es netto fizuval min.....<#shakehead><#falbav><#hawaii>

. .Yo soy el más fuerte! Voy a matar a todos mis enemigos! Sin piedad! .

Sziasztok.

Szerintetek mi lenne jobb?

Most elsõs vagyok a Kandón (levelezõn), de a gépészet jobban érdekel.
Szóval villany és gépészmérnök, mind2 bsc; VAGY gépész bsc és gépész msc?

A gépész Gödöllõn lenne, esetleg a Bánkin.
dronkZero
Hát de, baszki. Nemtom feltûnt-e, de minden tanszék az egyetemen egy-egy szakma. És az egy külön tanszék az építész karon.

Egyébként meg szerintem nem annyira meglepõ, hogy a településmérnökök településfejlesztenek...

Önkormányzati meló ez egyébként legfõképp.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Igazából pont ez a kettõ érdekel. Ezek között vacillálok. De a gépészet mégis közelebb áll hozzám. De még nem tudom hogy lesz.
Szóval melyik? Gödöllõ vagy Bánki?
A Bánkin fizetnem kéne, Gödöllõn meg idéntõl állami levelezõt is indítanak, úgyhogy sztem az lenne. De mégis megkérdezem, hogy a kettõ közül melyik?
Csirke4
Az nem jó, hogy a Kandón maradsz és elmész energetika szakirányra vagy automatikára?
Az konkrétan településfejlesztés volt. Az nem egy szakma.

De ha van településmérnök, akkor kell lennie külterületi mérnöknek is.
Csak arra lennék kíváncsi, hogy ezek mi a bánatot csinálnak egész nap.

Árpád népe hej!

dronkZero
Eheh. Tudod, az az építész téma, amit úgy hazudtunk össze, hogy megvártuk, amíg lecsökkent a tananyag pót-pót-pótvizsgára 60 oldal tömény faszságról 2 megoldott ZHsorra, azt kiírtuk puskába, és kaptunk egy ötöst. :D

Ahol a jegyzetben az volt, hogy Róma HAT dombra épült, meg ilyesmi...

Na, ez, fõállásban.

Mi az hogy településmérnök?

Árpád népe hej!

Molnibalage
Itthon szerintem a lehetetlennel határos.

Hy!
Az lenne a kérdésem, hogy mint településmérnök, milyen elhelyezkedési lehetõségek vannak? Mennyire könnyû/nehéz munkát találni, illetve mennyire használható ez a szakma?

Elõre is köszi!
Sziasztok.

Ha gépészmérnök, akkor hová érdemes menni? (kivéve BME)
Július elejéig lehet sorrendet módosítani azért fontos.
Levelezõn lenne, mert dolgoznom kell.

Szent István Egyetem Gödöllõ vagy OE Bánki kar?

És ha most a Kandón vagyok villamosmérnök, elsõ éves, levelezõn, akkor lehet a kettõt egyszerre csinálni?
Vagy inkább csak egyet?
De akkor melyik legyen? Igazából a gépészet jobban érdekel.

És szerintetek tényleg össze fogják vonni a szie-géket meg az oe-t a bme-vel? A heti válasz honlapján volt egy cikkben.

Köszi a válaszokat.
Black Hawk
Egy hónap múlva térjünk vissza rá PLS Júniusban megyek az alapképzésre oszt majd kiderül

Talicskát mindenkinek, neked is nekem is másoknak is pirosat kéket feketét.Talicska mert menõ:D \"SHADOWEYES7: pár kis tini pöcs nem fog szét kúrni 1 fórumot\"

<#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship>

ok. köszi a segítséget. Én is erre jutottam.

Molnibalage
Tedd fel wiw-re vagy egyéb helyre is. Ide nem sok ember jár.

dronkZero
Szerintem jól csináltad, ne idegesítsd magad rajta, hogy az eredmény szar.

Nekem volt egy tartók statikája jegyzetem (nyomtatott), amiben egy bizonyos témakörben EGYETLEN jól megoldott mintafeladat sem volt. Van ilyen. Unott, mindenbe beleszaró professzor+hülye doktorandusz elég veszélyes egy kombináció...

Ha van itt SolidWorks-höz értõ ember, aki szeretne jól fizetett álláshoz jutni a nyugati alvégen, az üzenhet PÜ-ben.
Papírjaidat leszarom, csak a tudás érdekel. Kizárólag komoly érdeklõdõknek válaszolok.
és hogy jön ki a 99,82 MPa?

Ha a 122,23 MPa-t átírod 99,82 MPa-ra, akkor a végén kijön a 105,87 MPa.

help! valaki<#rinya>

bocsánat, de az imageshack.us blokkolja az sg-t

Tehát a képek:

Feladat: klikk ide

szerintem a megoldás: klikk ide

Sziasztok!

Elnézést az off témáért, de lassan megbolondulok egy gépész példa miatt, mert nem jön ki a lapra írt végeredmény és nagyon sürget az idõ. Elõször is levelezõs elsõ éves gépész vagyok és az alábbi feladatot kéne megoldanom: (ebben kérném a segítségeteket)

Feladat: Klikk ide

a szerintem a megoldás: klikk ide

(Nekem szigma_r_max-ra 127,22MPa jön ki a 105,87MPa helyett. És nem értem, hogy miért.)

Köszönöm szépen a választ! :)

Sajnos sok helyrõl hallom ezt, hogy ennyire rossz helyzetben van az építõipar.

Személy szerint engem jobban érdekelne a szerkezet, mivel inkább áll közelebb hozzám a tervezés és a megértés, mint a leseggelés. Talpraesettségben és szervezõkészségben nincs hiány, szívesen foglalkoznék egy ilyen "pörgõs" munkával.

Egyenlõre legyek túl az elkövetkezendõ 1 héten... :D
Azért él bennem a remény, hogy 6 éven belül még fog változni a helyzet ... egyre több az ember, egyre több építkezés fog folyni, remélhetõleg :)
Esetleg, tudnál mondni egy kb. kereseti különbséget a tervezés és kivitelezés között? Akár csak százalékos formában is.

Az oroszon azért gondolkodom, mert tetszik is maga a nyelv, illetve remélhetõleg, mivel a korosztályomból kevesen veszik fel 2. idegen nyelvnek, talán jobban elkelhetek ezzel a nyelvtudással. Németbõl nem igazán vagyok penge, nem tanultam (sajnos) rendesen a gimiben. De egy alap tudásom azért van, amire lehetne könnyedén építkezni.

Még azt szeretném megkérdezni, hogy engem személy szerint a magasépítõ szak érdekelne, mekkora különbség van a kereslet között pl. egy magasépítõ és egy más, nem annyira népszerû szakirány között?

Köszönöm a jó kívánságokat :)