Mérnök élet
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amelyik hatás gyakorisága olyan, hgogy féradást okozhatna, az nem elég intenzív. Amelyik hatás meg elég nagy az maeg olyan ritka, hogy nem fáraszt.
A fáradás csak közvetlenül nagy igénybevételnek kitett szerkezeti elemeknél jelentkezik mint egy vasúti híd kereszttartója, egy közúti híd ortotróp pályalemeze, vagy egy darupályatartó.
A szél nagyon "puha" teher, itt mással vanank problémák.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételéről szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!
Apropó, az én szakmámban már elfogyott szinte az a minõsítés, hogy szerkesztõ, többnyire maguk a mérnökök terveznek. Talán nagy irodákban vannak még.
Mikor kezdtem, volt gépirónõ, szerkesztõ, nyomda, most mindent magam csinálok. Gondolom a hídtervezésnél még vannak szerkesztõk is. Nem tudom, milyen létszámú egy hídépítõ iroda? Egyes szakágak nagyon "felaprózódtak".
\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételéről szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!
Én is mérnök vagyok.
Úgy olvastam, hogy a föld görbületét New Yorkban az alapozásnál figyelembe vették!
Bevallom, a betontömb belseje általában úgy néz ki, hogy a kábel pászmáit legyezõszerûen széthúzzák, és egyenként lehorgonyozzák.
Téged jól ismerlek, és tudom mindegy mit mondok, mert te úgyis jobban tudod, hisz saját bevallásod szerint nagyon okos vagy.
Látom igényed van az esztétikára. Majd szaladj el a NIF-be hogy ha legközelebb beruháznak, és alapozni kell, lehetõleg valami mûemléken tegyék, mert szerinted az a menõ. Biztos Michelangelo is ezt tenné.
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
Sajnos, a gépészek világa nem statikus, hanem dinamikus, mozgásban van- mint maga az élet!
De elismerem: a hidak is szépek lehetnek, mint pld. egy 6 MW-os gázmotoros blokkfütõerõmû! Mert az se statikus, és ha egyszer nem szinkronba téved, hát elindul, és átgyalogol a hídon is!.
Én úgy meghatódtam, hogy itt látlak a mérnökök között!
Mert neked a mûvészek között lenne a helyed, hiszen úgy ráéreztél a betontömbre is!
"Egy hídmérnök nem gondolhat ki olyan nagy rugót, amelyet egy jól méretezett vasbeton tömb nem rejt már magába"!
Tudod, idõnként megjegyzem a nagyot mondásaidat, egy minigráfiához.
Jöttél kupolát tervezni?
Biztos nagyon otthon vagy a héjszerkezetek másodrendû modellezésében is.
De ezt inkáb csak akkor beszéljük meg, ha már rájöttél miért nem esik le a hold az égrõl.
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
"Én csak nagy betontömböket láttam, sem tudom mi van benne, akár rugók is lehetnek."
Dr. Evil.
Hát felhõkarcoló építését nem egy mûvész lélekre bíznám......
Michelangelo:
"Mûvész nem gondolhat ki olyan nagyot, hogy egy márványtömb ne rejtse már magába" Majd befejezte a Szent Péter Bazilikát...
Brunelleschi aranymûvesnek tanult, - õ a Firenzei dóm kupoláját alkotta meg.
Amelynek csúcsára állitólag a 14-15 éves Leonardo helyezte fel a rézgömböt, Verrocchiónak segítve.
Igazán szép ez a mûvészeti- statikus összefonódás.
Filozófiában meg õk voltak a kor nagyagyúi.
A hidak is nem utolsó sorban- szépek (de híd, ahogy akarod...)
Én inkább afféle kalorikus lennék, azok nem e világiak?
Ott nincsenek rugók az tuti. Lehorgonyzófej van, amit után tudnak húzni. De az csak rögzít, és nem csiga hanem inkább ék. Külön szerszámmal feszítik.
Hasonló szerkezeteket lehet látni függõhidaknál is, ahol a két végen lévõ betonlábazatban van ilyen szerkezet. Ott többek között vibráció csökkentésre is szolgál, hogy nem fixen betonozott a rögzítés.
Én csak nagy betontömböket láttam, sem tudom mi van benne, akár rugók is lehetnek.
Csak mert néha még feszítõkábel is túl sokat nyúlik.
A széllökés mint teher, egy idõben változó dolog. Nagyon sokféleképp lehet modellezni. Legújabban szélspektrumot használnak mérési eredmények alapján, nem is értek hozzá igazán. 20-30 éve egyszerû ismétlõdõ terheket vettek fel, azzal sokkal könnyebb számolni.
Viszont a folyamatos hosszváltozás, még ha kis mértékû is, anyagfáradáshoz vezethet a rögzítõ kábeleknél.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Én csak óriási lehorgonyzótömböket láttam.
De egyébként kb igen.
100m-es toronynál a hõtágulás különbsége kb. 1,5cm, a széllökésbõl adódó elmozdulás meg 20 cm körül van.
Nem kikötött 100m-es toronyra kb. 30cm volt a követelmény amit nem volt szabad túllépni semmikép, ami az elfordulási korlátból adódott.
De ismerem akik a pannon, westel stb adótornyokat, szélerõmûveket építik, szal ha nagyon konkrét infó kell, megoldható...
(-eredetileg, egy rajzos-"viccnek" szántam, de; Tény! -tán, még így is érthetõ😊
... 80km/h ... (80/2)km/h ...20km/h .... (g =) ~ 10m/s^2
...s ezen Út-közben pedig, már kajánul vigyorgott is ránk, a Mi_"Luci Ferkó"-nk.
Infrastruktúra:
-útépítés
-vasútépítés
-vízépítés
-közmûvek
Szerkezetépítõ:
-magasépítés
-mélyépítés
-hídépítés
Trvezésben meg sehol nem tudsz elhelyezkedni mert nálunk most ütött be a válság.
magasépítõ: mondhatni úgy is... építõmérnök szki. építéstechnológiai szemszögbõl. Tehát nem az épület szerkezetét, statikai tulajdonságát, épületgépészeti cuccait tervezi, hanem az épület létrehozáshoz, karbantartásához szükséges ismeretekkel rendelkezik. Építkezéseken a holtidõcsökkentést, a szükséges gépek pl. toronydaruk telepítést végzi, felügyeli.
Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!
elhelyezkedni kb. hol tudnak, valamint mi a különbség a kettõ tevékenységi köre között?
hogy most ennek mi a tematikája nem tom. CAD/CAM/FEM biztos lesz benne, ha mázlid van termelésmenedzsment is. +ROBCAD alkalmazások és ipari automatizálás.
Utána nyomhatod az IIW programot. 180 óra 380 ezer körül, de nagyon jó, használható, fõleg ha acél és egyéb fémszerkezeteket kell tervezned.
Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!
A formaterv az még csak csak, de a szerkezeti dolgokhoz übermenschek kellenek😊
Egyik elsõ munkám:
elérhetõ és nem foglal el egy szobát😊
volt egy baszott irodaház több 10 emeleten csak terveztek, rajzoltak és akkor ezek csak a szerkesztõk.........
De jó lenne már valami igazán jó nagy projekten dolgozni, nem ilyen fusi ocó szarságokon dolgozni amiben alig van újdonság.
pl ilyen atomtengeralattjárón😊
de kezdetnek megtenné egy AIM-120C-5 egyenértékû légiharc-rakéta kifejlesztése.
Molni a norvégoknak van erre épülõ légvédelmi rendszerük. Ha kifejlesztenénk ilyen rakétákat akkor kibekkelhetnénk a közepes lég.rak.rendsz beszerzését is.
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
Egy akárki 😊 válogatása modenebb cuccokról:
Kirov osztályú rakétás romboló.
hossz: 252 m.
Kirov osztály
Yamal atommeghajtású jégtörõ:
Yamal jégtörõ
hajó a hajón, a hajón, a hajón......
Jahre Viking:
458 m....... no comment<#eljen>#eljen><#eljen>#eljen><#ticking>#ticking>
A miheztartás végett: legalsó Jahre Viking alulról 3. USS Nimitz repülõgép-hordozó:
A tíz legnagyobb teherszállító hajó (nem tanker):