Vegyünk fényképezõgépet a gyerekeknek!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Állíts be hibiásan (csak kicsit is) egy tûrhetõ kompaktot és szólj ha jó a kép, nem csak az éléthûség a lényeg, hanem például jobbat is lehet csinálni mintha csak bárgyún kattognál, De ahoz iq kéne meg valami érzék.
Ui ha fa felszólitást megfogadod, letetted a némasági fogadalmad.
Én csak egész kezdõ vagyok benne, de érdekel nagyon, végre egy hobbi! amellett, hogy olvasok sokat, filmet nézek (kikapcsolódásként játszom kicsit gépen) de scifi novellák írásával is próbálkozom persze csak unalomûzésképpen, mert nem hiszem hogy sok tehetségem lenne hozzá, de a fényképezésbõl még akármi lehet, az is hogy tök hülye vagyok hozzá.
Mindenestre, azzal sem értek egyet, hogy miért ne keltené fel egy gyerek érdeklõdését? Én is járok fotószakkörre kisebb csoportba, én vagyok a legidõsebb "gyerek", de mindíg jó a hangulat, akár kint járjuk a természetet, akár bent elmezzük a képeket. Még a legkisebb is (10év) szeret "kattingatni", odaállni és csinálni amit kell, vagy amit tetszik nekik.
"és azok a képek nem állókép másolatok, mert ha ügyes vagy, többet ki tudsz hozni egy fényképpel egy adott témából, mint amit szabadszemmel látsz, vagy más lát, és photoshophoz nyúlni sem kell... nekem is tapasztalat, hidd el."
S mi több, azt az állóképet, amit lehet csak te látsz, és olyan ritka hogy azt 100 évig senki más nem fogja látni ismét, másnak is megmutathatod. Ha pedig a photoshoppal kell a képen utómunkálni, hogy akkor legyen megfelelõ. Aki ír az se csak leírja a szavakat, hanem valamilyen szabály szerint mondatba, regénybe foglalaja....
Igen, jó géppel többet lehet kihozni a képrõl mint ami valójában ott van, nemde? De ezt azokra hagyom akik jobban értenek hozzá 😊
A végén még valaki komolyan veszi!<#wilting>#wilting><#help>#help>
Te zseni Vagy!
Küldjük el a francba a fotómûvészeket!
Szart sem értenek, csak egy kurta gombnyomás, amire mindenki képes nem??
EPIKUROSZ!
Szerintem Te sem gondoltad komolyan.....mobillal?????
Vazze...otthon a gyereked születésnapját, vagy a testvéred esküvõjét, vagy egy kiránduláson a gyönyörû tájat BÛN mobillal "fotózni"!!
De ha Neked megfelel......sajnállak......
http://www.flickr.com/people/46265283@N06/
😊)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Baszki, ez hihetetlen 😊
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Aztafrancba <#wow1>#wow1><#wow1>#wow1><#wow1>#wow1>
Ekkora lámaságot még babajagától sem sikerült olvasnom.
Barátom, nyilván még soha sem hallottál halszemobjektívrõl, panorámaképrõl, hosszú expozícióról, lyukkameráról, UV-szûrõrõl, és még jónéhány olyan fotográfiában használt eszközrõl, amik olyan képet eredményneznek (mindenféle elõ vagy utómunkálat nélkül) amiket a saját szemecskéddel a büdös életben nem fogsz látni.
Elbaszott nagy marhaságot írtál az imént, egyben saját IQ szintedrõl is korrekt bizonyítványt adtál. PONT
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
a kolumbuszos az már milyen hasonlat? 😄
"ha nem egy-az-egybe ugyanazt adná vissza mint amit az ember amúgyis a szemével látna az adott pillanatban. Pont." - épp errõl van szó (számomra legalább is), hogy nem pont ugyanazt látom a szememmel, amit aztán a fényképen. és épp ez benne a jó. témát választassz, keresel hozzá egy alanyt(pl egy emberi arcot, épületet, természetet, azaz bármit, amivel szemléltetni szeretnéd, amire gondolsz) aztán játszol a színekkel, fényekkel, -ha kell és van rá lehetõséged- optikát cserélsz, esetleg módosítod a látószöget, ha kell, kivárod a megfelelõ napszakot, rekeszértéket, fényérzékenységet változtatsz, majd mikor úgyérzed, h elérkezett az idõ, fókuszálsz majd lenyomod a gombot és... és valami megszületik. megszületik a mûved - ha minden rendben ment... ha meg nem akkor folytatod tovább a munkát,tökéletesítessz - egyszer minden alma beérik és a legtöbb finom is lesz. 😊 szóval mi ez, ha nem alkotó tevékenység?
persze van az az eset is, mikor valamit meglátsz(elõzetesen megfogalmazott téma hiányában), de tudod, hogy le kell fényképezned - aztán majd fel állítod elméleted, hogy mit látsz benne, miért kellett lefényképezned, mi volt az a pillanat, mik voltak a körülötted lévõ tényezõk. vagy lehet, hogy a képrõl majd "kiált" a jelentése, amit ábrázol és még egy 10 éves is megérti.
újra kérdem: mi ez, ha nem alkotó tevékenység?
A fotózás számomra semmi más mint leképezés, nem alkotó tevékenység, alkotó tevékenység akkor lenne, ha nem egy-az-egybe ugyanazt adná vissza mint amit az ember amúgyis a szemével látna az adott pillanatban. Pont.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Ez meg mi a macskafingot akar jelenteni? Olyan gépet vesz valaki amilyet csak akar. A régebbi miért is nem jó? Peldul én két éve vettem Pentaxot, de a legújabbat ingyen se fogadnám el mert egyszerûen a régebbi verziókhoz képest totálisan el van b****a! Van 19 éves filmes gépem ami kenterbe k***a a mai gépek többségét mert olyan kurvára jól sikerült. Minek kellene akkor egy lényegesen kevesebbet tudó új?
Beláthatnátok hogy nem maga a fotózás, hanem az elõ/utómunkálatok folyamata az igazi alkotó tevékenység, nem más!!!
De ezt hiába is írogatom, mert a cikk nem errõl szól, a cikk arról szól, hogy van itt egy ritkaszar fényképezõgép mindenféle beállítási lehetõség nélkül - közben meg van magyarázva hogy a régi a jó -, és ezzel kimegy a gyerek a természetbe, és elkezd kattintgatni. Itt tényleg nem beszélhetünk semmiféle alkotó tevékenységrõl mert csak x szögbõl lefényképeznek valamit, és kész.
Errõl ennyit!
én igen
Epikurosz + hdo! Javaslom nektek, társaságban ne szóljatok hozzá ilyen témához ha nem akarjátok kiröhögtetni magatokat teljesen.
Epikurosz: szerintem te próbálod rafináltan behozni ide a cigányellenes szélsõjobboldali propagandát, bár nem vagy nagyon raffinált, ahhoz azért több ész kellene. De ez egy fotós topic, szerintem itt erre itt senki nem kíváncsi, keress magadnak más topicot.
Bocs, hogy én, a csapos közbeszólok: minek venni digitgépet a nebulóknak, hogy eggyel több cuccot tudjanak ellopni tõlük...azok?
Szerintem a mobiltelefonnal is lehet fényképezni. Meg kell tanítani õket, hogy lefényképezzék a bûnözõket. Igen, azt hiszem így van értelme ennek.
Emil, és a detektívek...
Kara kánként folytatom tanításom.
Vagy ha az nem megy, nézz körül egy igényesebb fényképész honlapján, és utána próbáld meg reprodukálni amit csinálnak. Ha sikerült szólj. Kössz.
különösen tetszett ez a mondat :
"Pláne ne kövessük a különféle közösségi oldalakon is megfigyelhetõ uniformizált, sekélyes kritikai rendszert. "
<#nyes>#nyes>
<#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps>
\"Now, let\'s kill that fucking band. ... Fuck you everybody, good night! \"
Ritkán írok a hírekhez/cikkekhez kommentet, mert általában lusta vagyok bejelentkezni is, de ehez kénytelen vagyok 😊
Köszönöm ezt a remek cikket, öröm volt olvasni. Igyekszem a linket továbbítani szülõ ismerõseimnek 😊 egyet értek mindenben!
Annak idején még szó sem volt digitális fotográfiáról, kiskamasz koromban kaptam apámtól egy Szmena 6-ost ajándékba. Aztán jött az úttörõház fotó szakköre, és ezzel meg is alapozódott egy hobbi, ami mostanra már négy évtizedes múltra tekinthet vissza. Megtanultam úgy védeni a természetet, hogy inkább lefényképezek egy virágot, mintsem leszakítsam. És a fotó valóban alkotó tevékenység.
Abban is sok az igazság, hogy a maj világban egyre nagyobb szerepe van a vizualitásnak. Azt pedig fölösleges hangoztatni, mennyi tehetség vész kárba pusztán azért, mert senki sem gondolt az ápolására, fejlesztésére. A számítógép már adott, ott van minden háztartásban. Egy olcsó digitális géppel az a gyerek meg fogja tanulni az alapokat, és ha azután is van kedve hozzá, késõbb lehet venni neki egy komolyabb gépet. Emellett pedig, kis ráfordítással, de komoly oktatással elérhetõ, hogy legalább a fotók terén kevesebb legyen a szemét, ha már az irodalomban sajnos lekéstünk errõl.
Nemrégiben egy természetvédelmi parkban fotóztam. Ott láttam egy apát a két kiskamasz fiával: mindkettõ kezében egy-egy egyszerûbb kompakt gép, de az igényesebb fajtából. A papa persze egy DSLR-rel fotózott. Szorgalmasan tanítgatta a két lurkót, és öröm volt látni az arcukon a lelkesedést. Ki tudja, melyikükben rejlik egy jövendõ fotómûvész!
Még egyszer: remek a cikk. Bár több ilyet olvashatnék az SG-n is, másutt is.
Igy tovabb.
A tipikus kommenteket meg ignorald nyugodtan ;D
Thou art a very pleasant little rabbit.
Én egyetértek a cikk írójával, jó ötletet hozott fel.
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD