Steven Erikson - Malazan Book

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A Jég Emlékezetébõl találhatsz LFG.hu-n és vaterán eladó példányt, 1hónapja talán még láttam. A Hold Udvarát viszont kb esélytelen beszerezni.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

SoS megvenném az 1. (Hold udvara) és a 3. (Jég emlékezete) részt!!
Árban megegyezünk.
Ott azért valamivel egyszerûbb a helyzet, itt nem 😄

Ugyanezt megkérdezted 40k témában is régebben. 😛

Ha valaki látja majd ezt a hsz-t, válaszolhatna, ha tudja a választ.

Tehát hova kerülnek a lelkek a halál után? Mert én eddigiek alapján (4. könyvnél járok) úgy értelmezem, hogy mindenki Csuklyáshoz kerül, viszont vannak elszólások, miszerint egyes lelkek a saját istenükhöz. Mi az igazság akkor? Plusz ha minden lélek a Csuklyáshoz megy, akkor mi értelme bármelyik másik istenben hinni?

Én még csak egy-két hónapja álltam neki, harmadik kötet elején járok. Egyszerûen fantasztikus.

Már végeztünk a Malazákkal 😞

De azért még néhányszor újraolvasom az egészet.
Nem, teljesen külön világ, kb több mint 10000 oldalas sorozat, nagyon király, epikus fantasy.

Nem, 40k-t. 😄

Ez valami Dark Sun regénysorozat egyébként?

Nah miaz, mindenki Tûz és Jég Dalát olvas már csak? 😊

Sephi
Na megvolt a negyedik! Most mar az otodiknel vagyok es maris megertettem par olyan dolgot ami eddig kodos volt!

HAJRA TISTE EDURok!

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Sephi
Mar a negyediknel tartok, maradt a szinvonal! 😄

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Sephi
Meg a nyaron elkezdtem ujra olvasni a konyveket. Mult ev oszen a harmadik resz felenel feladtam, teljesen elveszitettem a fonalat.

Most mar a Deadhouse Gates-et olvasom, vege fele jarok. Masodjara olvasva sokkal tobb infot sikerult benyelnem, igy mar remelem nem lesz nehez a harmadik resz sem.

Sephi
Nem ugy volt, hogy Cotillion kuldte, de Shai'k elkapta? Majd Shai'k kuldte Kalam utan.

De erre már nem igazán emlékszem, el kell olvasnom mégegyszer, csak most ismét wotozok egyelõre.
Cotillion küldte, az a dolga hogy vigyázzon Kalamra
Sephi
Ezt az a papno kuldte utana, hogy vedje nem? De a demon azelott azoke volt, akitol a konyvet vette e Kalam. Nem?

Kín, ha jól emlékszem
Sephi
Nem igazan vágom, hogy ki az a démon, aki Kalam mellet halad a sivatagban. (második könyv)

Kicsikiraly
Mivel a nevek beszélõ nevek, és jobb lefordítva, mivel az angolt nem biztos hogy mindenki értené.

DFTBA ಠ_ಠ

Sephi
En total ki vagyok akadva a magyar nezek miatt. Pálinkas?? Baaaz....

Nem olvasok magyarul, ezert a kollegammal nehez errol beszelni, mert a nevek nem egyeznek meg.

Igy volt a Jeg es Tuz-ben is.

Kicsikiraly
ja 😄 Fürkész Anomander-t én vmi olyasminek képzeltem el mint Lineage2 Dark Elfei. Sötétkékesszürkés bõr, fehér haj, vörös szemek. Meg magas meg hasonlók. De szerintem elég sok minden le van írva a könyvben is.

DFTBA ಠ_ಠ

fürkész anomander és raest
Kicsikiraly
Ez valahogy sokkal reálisabbnak tûnik. valóságosabbak a szereplõk, nem annyira fantasy mint más hasonló történetek.

A szereplõket meg magyarul pls, én csak úgy olvastam 😄 (pl Rake-re és Raestre nem emlékszem)

DFTBA ಠ_ಠ

Igazából teljesen más mint bármi amit eddig olvastál.
D&D-hez inkább nem hasonlítanám😊
A Drizzt regényekkel is csak a 11. kötetnél tartok 😞
Már vagy 1000 éve.

Hmm.
Gyorsan átfutottam a wiki linket (melóban vagyok).
Ahogy észre vettem D&D szabályaira épül a sorozat. Biztos jó lehet, de van még mit bepótolnom, mert rengeteg könyvel el vagyok maradva, és csak a Forgotten Realms regényeket említem 😊

A Tiste Andiik szerintem úgy néznek ki mint az elfek cska fekete bõrrel.
Mint például a sötét elfek a Drizzt sorozatban, fekete bõr, fehér haj.

Raestet el se képzeltem😄
Sephi
Nem de peldaul el nem tudom kepzelni Rake-et. Vagy az egesz fajt. Elfek?

Aztan az egyesz ilyen arab theme akar lenni? Mert nekem az jott le.

Mondjuk el tudom en kepzelni a karaktereket, csak felek, hogy felre kepzelem oket... bar azt sem tudom miert eszem magam rajta hisz az szamit, hogy nekem megfeleljen a kepzeletem 😄

Pl Raest, hogy képzeltetek el? O az elso konnyv Tyrent-je.

Valóban csak nagy vonalakban van ábrázolva a karakterek külsõ megjelenése, de ez se rossz, a képzeletedre van bízva.
A másik véglet amikor az utlsó szõrszálat is tudod hol van, az se sokkal jobb.
Sephi
Sajnos tul sok szalon fut, hogy el tudgyam magyarazni.

Nezd meg itt :

Malazan

Sephi
Ugy erzem, hogy Steven nem irta le ugy a karektereket, hogy el tudjam oket kepzelni. George RR Marin-nal ez nem volt gond.

Montanosz
bõvebben? mirõl szól? háttér?

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

"Az egyetlen problema, hogy nem talalok semmifele kepet/leirast a szereplokrol, igy eleg nehez elkepzelni megis hogy neznek ki."

Leírás van róluk a könyvben...a kép meg a fejedben^^
Ez minden könyv lényege😊
Az egyik legjobb könyvsorozat.
Itthon sajnos még csak az 5. résznél tartanak, külföldön már adják a 9-et azt hiszem, 10 rész lesz összesen.
Kicsikiraly
<#worship> halali könyv, én is második végefelé járok. tetszenek a külön szálak, a hihetetlenül kidolgozott területek, szereplõk, meg hogy olyan kellemesen hosszú 😄 nem érzi azt az ember hogy jajj miért van ilyen hamar vége, de nem is túlságosan unalmasodik el a végére.

elképzeléshez: teljesen mindegy hogy képzeled el. úgy ahogy akarod, ez a jó dolog a könyvekben.

DFTBA &#3232;_&#3232;

Sephi
Köszönöm, az értelmes hozzászólást.

takysoft
topic ennek?????

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Sephi
Nos.

Elkezdtem ugye olvasni Steven Erikson muveit. Jelenleg a masodik konyvnel tartok, es ugy velem, hogy van olyan jo mint George RR Martin.

Kinek mi a velemenye errol?

Az egyetlen problema, hogy nem talalok semmifele kepet/leirast a szereplokrol, igy eleg nehez elkepzelni megis hogy neznek ki.