Nokia Vs. SonyEricsson

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nagyon vájtfülûnek kell lenned, hogy ezt észrevedd! 😄
Megtörhetetlen
Minõségben azért még észrevehetõ a különbség az audió és az mp3 közt, habár ott a lossless...

fry day fry day sálálálláláá

Van még ember aki CD-rõl hallgat zenét? Van de elenyészõ szerintem.. Ilyen alapon kazettát és bakelitet is konvertálhatna
Kasabian
Ez egy számítógépes progi, felrakod, konvertálsz, majd a kész 'terméket' rakhatod a telefonodra. Szóval túl sok újítás nincs benne, konvertáló programot már eddig is láttunk

Megtörhetetlen
De a MediaGo az nem a telefonon van? vagy ugy mint az iPod-nál?

fry day fry day sálálálláláá

A MediaGo tud audio cd-t konvertálni?
A memóriakártya helyére belököd az audio CD-t aztán hadd szóljon 😄😄😄

(sry😄)
Kasabian
Pont ezért tettem idézõjelet, ne lehessen belém kötni 😊

Szerintem arra gondol hogy az audio CD tartalmát mp3ba konvertálja neked

Azért azt elmesélhetné valaki hogy mit is jelenthet egy telefonnál az 'audio CD másolás' alkalmazás 😊

Kasabian
Amúgy SE telefonokhoz konvertálásra ott a MediaGo alkalmazás:

"Kifejezetten Sony Ericsson telefonokhoz tervezve, SensMe™, PlayNow Arena™, automatikus szinkronizálás, audio CD másolás, automatikus átalakítás és egyéb funkciókkal."

persze egyéb programmal is megtehetõ

ZilogR
keress egy Total Video Converter-t a chip.hu-n és azzal kipróbálhatod, h mennyi lesz.

Én is rendszeresen konvertálok sorozatokat (Chuck, Dexter, Numbers) 320x240-es SE k800i-mre, egy rész kb. 90-95MB 3gp formátumban 25fps-el.

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Ahogy így utána jártam 240 x 320 pixeles, 256K szín. ahhoz, hogy ne szagasson 18 fps és a Bit Rate az kb. 198kbit/sec kell, hogy legyen minimum.
Tehát szerintem egy egész estés mozi simán kijön 100-150MB-ból...A 8 G-ra felfér pár db 😄

ZilogR
jaaaaaaaajjjjj, úgy érti hányszor hány PIXEL, mennyi színnel, nameg mekkora kép/s-ot akarsz...

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

2,6 colos a kijelzõ. (W995)
Arra lettem volna kíváncsi, hogy a 8 gigára durván hány filmet tudok felrakni.
Kasabian
Attól függ, mekkora az a kijelzõ =) Amúgy szerintem kb 100-150 megás lesz, videó hosszától függõen, de szóljatok be ha hülyeséget írok

Sziasztok!

Egy hamarosan (pár nap múlva) induló mobilportál számára keresek lelkes és tehetséges írókat, akik képesek és szeretnének mobiljátékokat és applikációkat tesztelni.
Az érdeklõdõöket a [email protected] címre várjuk.

Az oldal NEM blog lesz, hanem "nagyköltségvetésû" hírportál, meglehetõsen agresszív ambíciókkal.

http://www.mobilize.hu - miért is állnál meg?

Nem tudja valaki, hogy mekkora lesz egy átlagos film mérete, ha egy W995 méretû kijelzõre konvertáljuk?
Kasabian
Hát ez is tág fogalom hogy kommunikációs eszköz.. A világ legeslegelsõ mobiltelefonja is kommunikációs eszköz volt, és mai napig az..

nahigen😊én szõkenõ létemre azért szívesen megbírkóznék vele,pláne ha ien telóról van szó,csini és okos,best of😊
LadyBaBa
jó,de most ez olyan,hogy lehet hogy nem tudod beállítani,míg nincs olyan telód,amiben van ilyen opció is,de meg lehet tanulni,ha már van.Ez a fejlõdés<#idiota>

ZilogR
amíg egy átlaguser nem tudja a mobiltelefonján beállítani saját email fiókjához a hozzáférést, addig nem is érdemes azon gondolkodnia, kell-e neki szuperkütyü.

én azt gondolom, már egy Nokia 7650/3650/6600 õs-okos-telefon is übereli azt, amit egy átlagos felhasználó elvár egy telefontól, mint KOMMUNIKÁCIÓS eszköztõl...

Kasabian
Csalódni mindenben lehet.. Egyébként ha besétálsz egy mobilboltba, és vigégpróbálgatod a drágábbnál drágább készülékeket, azért elvárják hogy az egyiket meg is vedd.

De ha bemész egy mobilbolt-ba, nyugodtan kipróbálhatod, ekkora összegnél már nem várható el hogy próba nélkül megvedd, de az se hogy csalódj benne. Általában..
na ez az!! ezt nem szeretem a vásárlásban, totál lutri. ezért is jöttem mondjuk pont fórumozni ma, h könnyebben döntsek. meghallgassam mások véleményét is..
jó választás rossz választás... úgyis csak utólag derül ki.
azért én nem vagyok ilyen csélcsap..😊😊 általában kitartok amellett amit választottam..😊 és sztem ez most nem is lesz rossz választás.
ilyen alapon soha ne vegyél telefont, mert 2 nappal rá úgyis megtetszik valami más 😊
csak nem akarom h vegyek vmit, ami hirtelen megtetszik, aztán két nap múlva felfedezzek vmit, ami még ennél is jobban tetszik. bár a wifi nagyon üt nálam!
Szerintem ez nem kérdés, hogy ki tudnád e használni vagy sem! Miért ne tudnád kihasználni? Ha van igényed olyan dolgokra amit tud ez a telefon akkor vedd meg, és lent azt írtad, hogy jól keresel, csak ha 100 e fölött lenne akkor nem szánnál rá pénzt! Akkor ne habozz szerintem!
péntekig dönteni akarok h megvegyem e a telefont vagy sem. még pár haverral is áttárgyalom, azért 80 e Ft-os döntést nem kapkodnék el..
komoly telefon és jó dolgokat tud, de h ki tudnám e használni, nem tudom.
Rubenvagyok
Ilyen szolgáltatás van pl. pár banknál hogy egy SMS-t küldesz a banknak õk bemérik hogy te hol vagy és elküldik válasz SMS-ben hogy onnan hogy tudsz eljutni oda! Ez amirõl te beszélsz az egész térinformatika ami elég nagy fejlõdés alatt áll. Voltak olyan tervek, hogy az alapján akarnak dugófigyelõ rendszert létrehozni, hogy megnézik a telefonok helyzetét pl autópályán és milyen gyors mozgásban vannak. De tényleg térjünk vissza az eredeti témához.

aham, értelek. végülis, ha a telefonban van GPS, és a buszon is van GPS, akkor vhogy nyilván meg lehetne oldani..
ZilogR
végülis én nem azt mondom, h a telefon tudja mindezt, hanem legyen egy szolgáltatás, ami ezt tudja és én a telómmal ahhoz hozzá tudjak férni

hm.. túl sokat vársz a telefonoktól, ismételten csak azt mondom, h a fejlõdés nem megy ilyen gyorsan. biztos h lesznek ilyenek, de nem most. én speciel ezért ezért a wifi-s Se-ért is ölnék!!!
ZilogR
nem kéne ezt a topigot ezzel szétoffolni, legyen ennek külön topikja, vagy keressek egy BKV-sat? vagy inkább melózzak mán végre 😛

általában az is infó, h a következõ megállót már elhagyta a busz és nem még 4-re van tõled

szerintem pedig kell, hogy így mûködjön, sõt, a legjobb az, hogy ha telefon sem kellene hozzá. a telefon az, ami mindenkinél a legszemélyesebb kommunikációs eszköz, függetlenül az egyén ízlésétõl, tehát attól, melyik gyártó melyik típusát választotta. amíg nem lesz olyan, mint a Különvélemény-ben, ahol retina szkenneléssel azonosítanak, amint belépsz egy üzletbe és már mondja is egy kellemes nõi hang, hogy megérkezett, amit kerestél, vagy milyen rég nem voltál és a múltkor vásárolt biszbaszodat kedvezményesen becserélheted egy fejlettebb modellre...

abból kell kiindulni, hogyan akarunk információhoz jutni? NEM úgy, hogy ezeket meg kell keresni (pl. egy keresõvel (ami mellesleg a web egy részét látja csak, sõt sok olyan weboldal van, amit soha de soha nem is indexelt)), hanem úgy, hogy kérdezünk és választ kapunk. én személy szerint nem szerettem bele a Wolfram Alpha-ba, de EZ olyan szolgáltatás, ami nagyon közel jár.

mert kérdezünk, amikor valamit tudni akarunk: "Milyen az idõ Miskolcon?" ha valaki nem is tud angolul (mert ez csak egyelõre angol), de kipróbálja, hogy weather of Miskolc, azonnal megkapja, amit keresett és még rengeteg plusz infót, ami kapcsolódik ehhez.

ilyennek kell lennie a telónak is a kezünkben: tudnia kell, h merre vagyunk, ha bepötyögöd, h "gyógyszertár a közelben?", akkor tudnia kell, hogy gyalogosan két percre van-e, de fel kell ajánlania azt is, h ha tömegközlekedéssel akarsz menni esetleg, akkor hol lesz nyitva tartó gyógyszertár. Ha megadod a gyógyszer nevét, köpje, hogy kell-e recept, vagy azt, hogy mennyibe kerül, és már a kijelzõ alján villogjon is, hogy hol vannak bankautomaták, ahonnan pénzhez juthatsz de azt is kiírja, hogy a választott gyógyszertárban elfogadnak-e bankkártyát.

Egyébként van már Budapesten néhány buszmegállóban kijelzõtábla, amely jelzi hogy hány perc múlva van ott a busz, éppen hány méterre van, és egy térképen jelzi led lámpákkal, hogy a vonalon közlekedõ jármûvek éppen hol tartózkodnak. Legalábbis ilyen a 86-os busz néhány megállója, a margíthíd környékén.

Amúgy amiket felsoroltál mind praktikusak, de szerintem az élet ennyire azért nem bonyolult ennyi minden kelljen... Attól hogy a gépek minden önálló gondolkodástól és problémamegoldástól megfosztanak, még cseppet sem lesz gördülékenyebb az élet, max annak látszik majd, de új problémák lépnének fel
Rubenvagyok
Ez az hogy minél kényelmesebbé szeretnénk tenni magunk körül a környezetet, de amint ez megtörténik már nem veszel észre apró dolgokat amik színesíthetik a napodat. Nekem bõven elég annyi ha van benne zene lejátszó fényképezõgép max wifi meg videó lejátszó azt csá! Ennyi nekem megfelelõ lenne!

igazad van,Ruben, az olyan tényezõkkel, mint idõjárás, baleset, dugó, nem tudna számolni a telefon..😞😞
mondjuk a GPs-es 86-os buszvonal sem ér semmit!! azt írja, 400m-re van hivatalosan a busz, közben a sehol sem látom..:S:S

az én egyik ismerõsöm mindig azt hiányolja a telefonból, h miért nem írja ki h mondjuk melyik soron találja meg a boltban a rizst..😄 túl sokat várunk ezektõl a telefonoktól és közben nem vesszük észre h az elmúlt x évben mennyit fejlõdtek!!! 10 évvel ezelõtt csak álomnak tûnt h rátöltöm a zenét és ott hallgatom ahol akarom..
Tényleg kicsit már sok lenne ez a rengeteg tudás egy telefonban 😊 Manapság még sokan azon is ki vannak akadva, hogy a telefonnal fényképezni lehet, meg videót nézni rajta stb...egyesek még ezt sem szokták meg! Lehet, hogy egy ilyen telefon ami már rengeteg mindent tud megkönnyítené az életünket, de szerintem nincs szükség ilyesmire!
Rubenvagyok
Ezek a lehetõségek tényleg szépen hangzanak, de már annyira lebutítaná az életünket, hogy már gondolkozni sem lennénk képesek. Mikor olyan ötletek is elõkerülnek, hogy a kocsidat is megtalálhasd a parkolóban a telefonoddal az azért már valahol abszurd! Tény, hogy a tömegközlekedést valamelyest reformálni lehetne vele de semmi több, nem tudná kiszámolni a gép azt hogy a 7 busz 2km-ig repeszt azt elõtte meg ott egy baleset ahol meg 20 percet fog várni.

nagyon egyetértek veled, de amíg a buszok tisztaságát sem tudják megoldani, addig sajnos hiába is várunk ilyesmire..:S:S pedig igazad van, a mindennapi életben ennek nagyon nagy hasznát vennénk, sokban megkönnyítené az életünket..
majd talán 10 év múlva..😞
ZilogR
ha csak a megállók lennének kábelen összefûzve és egy retkes kijelzõ mutatná, h hol jár a következõ busz, netalán ez a távolsági buszoknál lenne meg, már akkor mindenki jobban érezné magát sztem.

olyan adatokat is kipakolna a kijelzõre, h mennyi utas van rajta, hány fok van az utastérben (ez pár szenzor, amit biztos, h a kisvállalkozó alvállalkozója olyan pofátlan magas áron kínálna, h értelmetlenné válna a dolog, ellenben a hozzá nem értõ hülye döntéshozó meg leszavazná, mert minek ez - pedig épp ezek az apróságok, amik szerethetõvé tesznek egy szolgáltatást)

esetleg kiírná a telefonod, ha felcsatlakozol a busz wifi-jére, h ahol elhaladsz ott milyen érdekesség, rendezvény, stb van/lesz. kiírná, h ahová utazol ott éppen milyen az idõ, stb...

az már túl nagy kérés lenne valszeg, ha én utazok a négyes villamoson és át akarok szállni a metróra, akkor rögtön kiírná nekem, h mikorra érek a metró aluljáróhoz és azt is megmondaná, h amikor ott leszek kb ennyit meg annyit kell várnom, mert mind a villamosok, mind a metrók helyzetét folyamatosan regisztrálja a rendszer

ez egy félóránként járó busznál, amivel egy húszpercenként járó villamost akarok elcsípni nem buta infó: ha éppen mindegyikrõl lemaradok, akár 50 percet is várhatok. ez szakadó havas esõben igen jó lehet.

legyen alternatív útvonalkeresõ, ami a jármûvek megállóba érkezési idejét is figyelembe veszi és úgy ajánl legrövidebb útvonalat

sõt, ha bekapcsolod a telód GPS-ét, a gyalogos sebességed alapján azt is megbecsüli, milyen sebességgel tudsz a városban tekerni és azt is figyelembe veszi a tervezéskor

ötlet lenne rengeteg, fejlesztõ egy sincs, mert ebbe nem nyomnak pénzt, így nincs olyan hülye, aki ezzel foglalkozzon

én pont most agitálok azon, vegyek e vagy seml. elég jól keresek és számomra általában presztizs kérdés, milyen telefonom van. Viszont 100 e Ft-nál többet nem szánok rá.
lépésszámláló..😊 jól jönne, legalább megmutatná h mennyit rohangálok egyik tárgyalásról a másikra..😊

a sok wifi nagyon jó ötlet emberek!! nagyon megkönnyítenék az én életemet is!!
Ez biztos így lenne 😊 Ha van valami az a baj, ha nincs akkor meg az!
Visszatérve a telefonhoz, olvasgattam róla, van rajta lépésszámláló is<#mf1> én ilyet eddig is használtam, soha nem hallottam még olyan telefonról amiben ilyen is van! 😄
Akkor meg nyilván sokan elkezdenének sírni, hogy nincs is rá szükség meg minek fizetni ilyen luxusra, és különben is dögöljön meg akinek wifi-s telefonja van
ZilogR
bele kell rakni a jegyárba - azt a pár forintot, ami 1 utasra jutna. legalább nem indokolatlanul emelnének árat jövõre... 😞 😛

van olyan város (akárhol a világban) ahol ez már mûködik, ingyen?
Benny04
inkább telókba kéne rakni sûrûbben wifit...😄

Szerintem nincs ez már olyan messze.Ha megnézzük a wifi már nagyon gyorsan terjed.Elõbb utóbb elérhetõvé válok mindenhol.Hiszen itt a példa a Sony is már beletette a W995-be,nem beszélve a sok laptopról és eféle ketyerékrõl amik wifi-t használnak...Hamarosan olyan elterjedt lesz a wifi,hogy minden fontosabb létesítményben és talán vonaton is lesz😊

ZilogR
régi vágyam, h az összes busz, metró, villamos egy-egy mozgó wifi pont, mert ott ülsz/állsz/vársz a legtöbbet - de ez messze még... Ellenben a népligeti buszpályaudvaron hasít a wifi