Blu-ray: három év sikertelenség
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Így van. Mindenki várja az esést, ami nem jön.
Én mondjuk már ha vennék, akkor biztos, hogy Full HD 1080p-s TV-t vennék. Mármint ha már költök új tvre akkor annyival többet megér. És akkor az egy ideig "elég" lesz megint.
Én mondjuk már ha vennék, akkor biztos, hogy Full HD 1080p-s TV-t vennék. Mármint ha már költök új tvre akkor annyival többet megér. És akkor az egy ideig "elég" lesz megint.
Nem is az "átlag" embernek szánják egyelõre, az "átlag" a DVD-t is kb 1 éve vásárolja, vagy mondjuk max 2... Mióta 8ezerért is van teszkós divx lejátszó...
Itt egy kicsit a magasabb jövedelmûekre kell gondolni, sokan vesznek a baráti körömben LCD-t ami ugyan többnyire nem FullHD, de 720p-t már lehet rajt nézni, ami már sokkal szebb, mint a DVD... Ettõl függetlenül 100ezerért nem sok olyan balek van akit be lehet etetni, fõleg hogy mindenki a gyors esést várja (sokan ezek közül a DVDnél már rákacsáltak erre a megveszem és negyedét éri következõ hónapban dologra, vagy arra hogy 1 év után bedöglött a lejátszó)
Itt egy kicsit a magasabb jövedelmûekre kell gondolni, sokan vesznek a baráti körömben LCD-t ami ugyan többnyire nem FullHD, de 720p-t már lehet rajt nézni, ami már sokkal szebb, mint a DVD... Ettõl függetlenül 100ezerért nem sok olyan balek van akit be lehet etetni, fõleg hogy mindenki a gyors esést várja (sokan ezek közül a DVDnél már rákacsáltak erre a megveszem és negyedét éri következõ hónapban dologra, vagy arra hogy 1 év után bedöglött a lejátszó)
"hiába van jelen már 3 éve a piacon, jelenleg mindössze 8 százalék alatti piaci részesedést tud felmutatni."
Én se tom miért kell ezen csodálkozni.
Még karácsonykor voltunk körbenézni ilyen téren pár üzletben.
A legolcsóbb Blu-Ray lejátszó 50 ezer volt, de az már egy régi darab az elsõ közül. Az új kiadás 99 ezerért volt.
És akkor ez csak lejátsza a Blu-ray lemezeket, amit 12-18 ezerért megvehetek hozzá. De ha azt akarom, hogy értelme is legyen mindennek, akkor vennem kell egy legalább Full HD felbontású tv-t mondjuk mennyiért? 150- a csillagos ég.
Szal ahhoz, hogy az átlag ember élvezhesse otthon a full HD örömeit, legalább egy ~200 ezres beruházásra van szükség, plusz a filmek.
Persze az a 200 ezer nagyon sacc, az elég sokat változhat, de inkább fölfelé.
Szal ha ezt az átlagember végig tudja gondolni, akkor egybõl érthetõ, hogy mért nem fut mindenki a boltokba blu-rayt venni.
Én se tom miért kell ezen csodálkozni.
Még karácsonykor voltunk körbenézni ilyen téren pár üzletben.
A legolcsóbb Blu-Ray lejátszó 50 ezer volt, de az már egy régi darab az elsõ közül. Az új kiadás 99 ezerért volt.
És akkor ez csak lejátsza a Blu-ray lemezeket, amit 12-18 ezerért megvehetek hozzá. De ha azt akarom, hogy értelme is legyen mindennek, akkor vennem kell egy legalább Full HD felbontású tv-t mondjuk mennyiért? 150- a csillagos ég.
Szal ahhoz, hogy az átlag ember élvezhesse otthon a full HD örömeit, legalább egy ~200 ezres beruházásra van szükség, plusz a filmek.
Persze az a 200 ezer nagyon sacc, az elég sokat változhat, de inkább fölfelé.
Szal ha ezt az átlagember végig tudja gondolni, akkor egybõl érthetõ, hogy mért nem fut mindenki a boltokba blu-rayt venni.
és ki az aki dvd-n szabvány dvd video formátumot néz? Csak a kaknubok, meg a hozzá nem értõk. normális kocka ha 1 filmet tesz dvd-re, az már 720p-s x264 😊
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ez már a te szegénységi bizonyítványod. Nekem plazmám van, és óriási a különbség a HD és a DVD tartalmak közt. Imádom a HD-t, de BD lejátszót addig nem veszek, míg nem lesz végleges hogy a 100 gigás lemezt is olvasni fogja, az író meg írni, és nem fogok érte 100ezreket fizetni, mert adhatnák olcsóbban is...
Nyomorékok, mit várnak, mindenki tudja hogy egyrészt fog ez lejjebb menni, másrészt, a kapacitás/ár még messze a sokszorosa a DVD-nek, harmadrészt meg különben is, amíg nem teljesen végleges a formátum addig nem éri meg beruházni, így jártam anno a DVD íróval ami után már meggondolom mit veszek, ugyanis az a szutyok nem elég hogy sz@r minõségben írt (már nem tud), de olvasni kb megint ugyanolyan sz@r, kb kukába való, és egy vagyont fizettem érte...
Amíg nem csökkentenek fogyasztható árra, addig csak sz*pjanak, megérdemlik.
Nyomorékok, mit várnak, mindenki tudja hogy egyrészt fog ez lejjebb menni, másrészt, a kapacitás/ár még messze a sokszorosa a DVD-nek, harmadrészt meg különben is, amíg nem teljesen végleges a formátum addig nem éri meg beruházni, így jártam anno a DVD íróval ami után már meggondolom mit veszek, ugyanis az a szutyok nem elég hogy sz@r minõségben írt (már nem tud), de olvasni kb megint ugyanolyan sz@r, kb kukába való, és egy vagyont fizettem érte...
Amíg nem csökkentenek fogyasztható árra, addig csak sz*pjanak, megérdemlik.
Kíváncsi lennék, milyenek lennének most az árak és eladási mutatók, ha a sony és az „áruló” film stúdiók nem teszik idõ elõtt sírba a HD-DVD formátumot.<#confused>#confused>
Azért a Digic DV II chip nem rossz, és a full hd-s cmos érzékelõ, ami downsamplingolva van a HDV 1440x1080-jára! én 17" tft-n és 720p-s projektoron is sokkal szivesebben nézem a hv10-em képét!
Nemis ismered, hidd el! <#idiota>#idiota> Ha valamiben szép optika van és fostalicska feldolgozó egység, akkor megint nem igaz az az állítás, hogy csak az optika számít.
Igaza van emerte-nek, az emberek zöme legtöbbször a több pixel, részletesebb képre törekszik. Csak emögött legyen feldolgozóegység és jó érzékelõ is, mert különben lesz szép sokpixeles homály 😄 Vagy éles kép 720x576-ban 😊 Kinek a pap....
Broadcast kamerát én is kérek, köszönöm 😊
Igaza van emerte-nek, az emberek zöme legtöbbször a több pixel, részletesebb képre törekszik. Csak emögött legyen feldolgozóegység és jó érzékelõ is, mert különben lesz szép sokpixeles homály 😄 Vagy éles kép 720x576-ban 😊 Kinek a pap....
Broadcast kamerát én is kérek, köszönöm 😊
nem, nem! mellényúltál!
nekem van mindkettõ, egy 3ccd-s nagy Canon is, 58-as L-es obival.
Szabadtéren annál is jobb felvételt készít a kis HV10-es, egyszerüen több rajta a pixel 😊 Sokkal részletesebb. Egy DV bármennyire is jó, max 720x576 marad.
8 éve tv-nél dolgozom, ismerem a dv-k képi világát.
nekem van mindkettõ, egy 3ccd-s nagy Canon is, 58-as L-es obival.
Szabadtéren annál is jobb felvételt készít a kis HV10-es, egyszerüen több rajta a pixel 😊 Sokkal részletesebb. Egy DV bármennyire is jó, max 720x576 marad.
8 éve tv-nél dolgozom, ismerem a dv-k képi világát.
Ha már Canon
http://usa.canon.com/app/html/See_The_Difference/index.shtml
Itt érdemes nézelõdni, illetve nézegetni a HD videókat.
Szí de diferensz brádör 😄
http://usa.canon.com/app/html/See_The_Difference/index.shtml
Itt érdemes nézelõdni, illetve nézegetni a HD videókat.
Szí de diferensz brádör 😄
https://twitter.com/foodlfg
...persze a legeslegjobb a broadcast minõségû HD, de azt szerintem még a nem épp templom egere kategóriába tartozó magyar kereskedelmi tévék sem tudják megfizetni 😊
Persze, egy ugyanilyen alsókategóriás, 100-150.000 Ft körüli áron kapható mini DV "turistakameránál" egyértelmû, hogy jobb. De egy komolyabb mini DV kamera, ne adj' isten egy broadcast DV cucc azért odaver neki, hiába hogy jóval kisebb a felbontása, ha az optika minõsége kompenzálja azt.
Hat mi az elso DVD lejatszonkat, 89ezer forintert vettuk. Sony.., nemtud mp3 at divx-et, irhato cd-t nem olvas, nincse benne 5.1 decoder. Egyedul irhato dvd-t olvasot ami extra volt. Szoval nemigen ertem mi a gond most. Lemegy ennek is az ara nyugi.
tudom=tudod és Gerygrey-nek szólt 😊
már hogy ne vennéd észre!
tudom milyen korrekt HD képe van szabadban pl. egy kis Canon HV10/20-nak?!
Ég és föld az meg egy jó DV felvétel között!
tudom milyen korrekt HD képe van szabadban pl. egy kis Canon HV10/20-nak?!
Ég és föld az meg egy jó DV felvétel között!
Nagyfelbontású filmet tartalmazó lemez.
A DVD 720*576-as felbontásával szemben a blu-ray ötször nagyobb, 1920*1080-as felbontású.
ez például egy full HD méretû kép. Képzeld hozzá, hogy ez mozog.
A DVD 720*576-as felbontásával szemben a blu-ray ötször nagyobb, 1920*1080-as felbontású.
ez például egy full HD méretû kép. Képzeld hozzá, hogy ez mozog.
A HD felvételek nagy része víszintesen csíkos erõs kameramozgás esetén
LOL 😊 Miért, a DV felvételek talán nem csíkosak? Deinterlace-nek hívják a csodaszert amire neked szükséged van. Egyébként a kis kézikamerákon a HD többnyire beetetés, olyan mint az X megapixeles fényképezõ telefonban. Attól, hogy a felbontás nagyobb, még nem lesz jobb minõségû a kép egy hangyafasznyival sem.
Természetesen ez az állítás csak kézikamerákra vonatkozik, egy látványosabb film HD-ben teljesen más élmény, mint DVD-n. Persze csak ha a tévéd is olyan. Egy sima CRT-n vagy 90 centi alatti teszkós LCD-n nem fogsz különbséget észrevenni a DVD és a HD között.
LOL 😊 Miért, a DV felvételek talán nem csíkosak? Deinterlace-nek hívják a csodaszert amire neked szükséged van. Egyébként a kis kézikamerákon a HD többnyire beetetés, olyan mint az X megapixeles fényképezõ telefonban. Attól, hogy a felbontás nagyobb, még nem lesz jobb minõségû a kép egy hangyafasznyival sem.
Természetesen ez az állítás csak kézikamerákra vonatkozik, egy látványosabb film HD-ben teljesen más élmény, mint DVD-n. Persze csak ha a tévéd is olyan. Egy sima CRT-n vagy 90 centi alatti teszkós LCD-n nem fogsz különbséget észrevenni a DVD és a HD között.
valaki leírná mi is ez a blu-ray?
Van írható Blu-Ray, úgy hívják hogy BD9, vagyis Blu-Ray tartalom DVD9 lemezen. Már ez is százszor jobb minõség, mint a ratyi DVD, pedig az eredetihez képest tömörítve van. Egyetlen hátrány, hogy a hosszabb filmek 2 lemezesek.
Nem értem a HD mizériát. A HD felvételek nagy része víszintesen csíkos erõs kameramozgás esetén. Halál felesleges az én szememben. Még DVD minõségben is ritkán láttam bármit. Nekem a DVD untig elég.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Memóriánál gondolom csinálnak egy módosított szabványt majd és kész, ami csak olvasható. Egyébként a dvd és blu filmeket nem tudod betenni a megfelelõ pc-s optikai olvasóba?! 😊 szóval nem értem mi a gond.
Blu meg alapból is azért kerekedett felül mert a Ps3 segítette az eladásokat, szóval tényleg gyenge a teljesítmény. Ugyanakkor Sötét Lovag szintû filmek sem jönnek egyfolytában finoman szólva és gondolom sokan szeretnek nosztalgiázni, vagy kisebb filmeket megnézni. Dvd-nek meg ez az elõnye meg fog maradni, olcsó, mindenki ki tudja adatni rajta a filmjét, képe meg viszonylag elmegy, még egy 82 cm-es hd readyn is okés, felette válik értelmessé a blu, meg egy jó hangrendszerrel. De ez már inkább egy réteg igénye mint átlagigény, így persze hogy nehezebb a dolguk. Az idõ meg már tényleg nem mellettük szól, mondjuk részemrõl nem sajnálom, memória alapú tárolókat én mindig is jobban szerettem mint optikait. Kevesebb hely, olcsóbb olvasó, kevésbé romlik el, bizonyos lejátszókhoz képest (x360 is az elvileg..pl) hangtalan mûködés.
Blu meg alapból is azért kerekedett felül mert a Ps3 segítette az eladásokat, szóval tényleg gyenge a teljesítmény. Ugyanakkor Sötét Lovag szintû filmek sem jönnek egyfolytában finoman szólva és gondolom sokan szeretnek nosztalgiázni, vagy kisebb filmeket megnézni. Dvd-nek meg ez az elõnye meg fog maradni, olcsó, mindenki ki tudja adatni rajta a filmjét, képe meg viszonylag elmegy, még egy 82 cm-es hd readyn is okés, felette válik értelmessé a blu, meg egy jó hangrendszerrel. De ez már inkább egy réteg igénye mint átlagigény, így persze hogy nehezebb a dolguk. Az idõ meg már tényleg nem mellettük szól, mondjuk részemrõl nem sajnálom, memória alapú tárolókat én mindig is jobban szerettem mint optikait. Kevesebb hely, olcsóbb olvasó, kevésbé romlik el, bizonyos lejátszókhoz képest (x360 is az elvileg..pl) hangtalan mûködés.
Én tirpák is megvettem a lapostévét, nem nézek barátokkösztöt, de rettenetesen sokallom, hogy ha HD filmet akarok nézni, akkor a lejátszó árából meg tudok venni 5-6-ot. És ezt 50-60 ezer Ft-os árra vetítve. Ez kicsit (nagyon) sok. Ennyiért inkább várok. A TV már megvan, játszani élvezet rajta, és felskálázva szépek a DVD filmek is. Mérföldekkel szebbek, mint CRT-n. Uff.
Engem az olcsó lejátszó sem hatna meg, amíg nincs elfogadható árú író és nagyon olcsó írható lemez, addig nálam nem tud versenyezni a dvdvel.
Elõfordulhat, hogy tényleg túlhaladott lesz a szabvány, mire elterjedhetne.
Ezért sajnálom a hddvd bukását, ha nagyobb lenne a verseny, talán az írható cuccok ára már zuhanna...
Ha az a kínai rivális szabvány megjelenne állandóan kapható olcsó írható lemezekkel, gondolkodás nélkül azt választanám otthoni archiválásra.
Elõfordulhat, hogy tényleg túlhaladott lesz a szabvány, mire elterjedhetne.
Ezért sajnálom a hddvd bukását, ha nagyobb lenne a verseny, talán az írható cuccok ára már zuhanna...
Ha az a kínai rivális szabvány megjelenne állandóan kapható olcsó írható lemezekkel, gondolkodás nélkül azt választanám otthoni archiválásra.
Hehe. Most meglepõdjek? Nálunk 50 ezer felett vannak forintban a lejáccok, és mit kapok érte? Egy lejátszot, még felvenni sem tud meg semmi mást amig ugyanazt DVD-ben megkapom 8-10 ezerért igaz nem olyan "minõségi" nagyneves gyártótól.
Én elhiszem h a Blu-ray jó meg minden, de valahogy nekem a DVD is tökéletesen megfelel sõt DivX, XviD ezve tömörítve is 😄😄 Bár HDTV-t csak boltban láttam és még azt is tul drágának tartom egy beruházásra (100-150 e).
Ha olcsó lesz a BD mondjuk lemezenként is ilyen 1000 forintos árkategoria a lejátszó meg 10 000 akkor valszeg befogok ruházni, na milyen is ez. Mert az már olyan összeg h megéri, a felett meg nem😊
Én elhiszem h a Blu-ray jó meg minden, de valahogy nekem a DVD is tökéletesen megfelel sõt DivX, XviD ezve tömörítve is 😄😄 Bár HDTV-t csak boltban láttam és még azt is tul drágának tartom egy beruházásra (100-150 e).
Ha olcsó lesz a BD mondjuk lemezenként is ilyen 1000 forintos árkategoria a lejátszó meg 10 000 akkor valszeg befogok ruházni, na milyen is ez. Mert az már olyan összeg h megéri, a felett meg nem😊
Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)
Az a baj, hogy én például minõségbuzi vagyok és már a sorozatokat is HD-ben nézem, de még én sem látnám értelmét egy BR lejátszó megvásárlásának. Amíg ilyen drága addig maradok a MKV-nél.
Egyébként a DVD-nek is az adta meg a nagy lökést amikor megjelentek a 100-150 dolláros írók és asztali lejátszók, meg az olcsó írható lemezek. Ha tetszik ha nem az iparágnak, amíg egy formátum nem warezolható, addig nem lesz sikeres. (10 filmért nem fogok megvenni egy lejátszót, de ha a 10 mellé még letölthetek 30-at, akkor már elgondolkodom rajta)
Egyébként a DVD-nek is az adta meg a nagy lökést amikor megjelentek a 100-150 dolláros írók és asztali lejátszók, meg az olcsó írható lemezek. Ha tetszik ha nem az iparágnak, amíg egy formátum nem warezolható, addig nem lesz sikeres. (10 filmért nem fogok megvenni egy lejátszót, de ha a 10 mellé még letölthetek 30-at, akkor már elgondolkodom rajta)
az a baj hogy a sok tirpák megveszi a lapostévét aztán szobaantennán nézi rajta a barátokkösztöt , a blúréjjel nem tudnak menõzni mert az úgy néz ki mint egy 25 éves cd , arra meg kíváncsi leszek , hogy fognak szórakozást árulni memórián amikor még így is nyávognak a kalózkodás végett hát még akkor mi lesz ?
akkor lenne esélye a blúrének ha elõbb jönne ki a hd tv adás és szembesülne a sok paraszt hogy mi az a sok pixeles szar amit õ a yamadán néz ...
akkor lenne esélye a blúrének ha elõbb jönne ki a hd tv adás és szembesülne a sok paraszt hogy mi az a sok pixeles szar amit õ a yamadán néz ...
schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"
Nincs ebben semmi probléma, a Sanyi megmondta hogy felesleges árat csökkenteni - ez az eredménye. Lehet szórakozni, de nem a vásárlókkal. Nagyon nem tudom sajnálni a kapzsi Sanyit.
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
← ElőzőOldal 2 / 2