Hidegháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

JürgenKlinsmann
Nem mondtam, hogy szembe megyek vele, csak természetemnél fogva fenntartásokkal kezelem az ilyen adatokat. Ahogy a világháború vagy a holokauszt áldozatainak a számát, vagy az atomfegyverek valós számáról szóló adatokat is. Ettõl függetlenül felfogom a számokat és értem, hogy mi a hivatalos álláspont/adat/mennyiség, csak éppen fenntartásokkal kezelem.

Intel Core i5 760, Gigabyte GTX460 1GB OC, Kingmax 4GB 1333 Mhz, Samsung F1 1TB HDD, Windows 7 Ultimate 64bit

Molnibalage
N+1 nemzet sugárzási méréseivel és tudományos közösségével mész szembe. Szerinted ez mennyire bölcs?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

JürgenKlinsmann
Nem arról van szó, hogy semmit nem hiszek el senkinek, meg, hogy minden csak egy összeesküvés. Csak egész egyszerûen vannak olyan dolgok amik könnyen lehetnek dezinformációk, és a néhai kísérleti atomrobbantások által okozott természeti károk pont ebbe a csoportba tartoznak nálam.

Intel Core i5 760, Gigabyte GTX460 1GB OC, Kingmax 4GB 1333 Mhz, Samsung F1 1TB HDD, Windows 7 Ultimate 64bit

Molnibalage
Másképp mondva. Tele van már a puttyonyom azzal, akik szerint az egész világ egy nagy összeesküvés és senkinek nem hisznek el semmit.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Akkor végülis neked tök mindegy, hogy mit mond bárki is, akkor sem vennéd be.

Eltitkolni nehéz lett volna sugaráterhelést. Tudod, Csernobil is a svédek miatt bukott le. A világ metorolgiai állomásai és atomerõvûei, de számtalan más helyen is sípoltak volna, hogy hej, baj van.

Lokálisan tényleg okoznak rövid és közptávú plusz sugárterhelést ezek, de globálisan nézve finga a szélben.

Az atomháború után sem a sugárzástól féltek igazán, hanem a nukleáris tél lehetségétõl, amit az elpusztított városok és vegyiüzemek által okozott iszonyatos tüzek szabadítanának fel. A sugárzás felezési ideje már régen megenné ezeket, mikor a felsõ légkör még mindig félhományt hozna a bolygóra...

JürgenKlinsmann
Engem akkor sem gyõz meg, hiszen azok akik a legtöbb robbantást végezték még mindig a vezetõ hatalmak között vannak akiknek nem érdeke, hogy valós adatokat kapjunk. Ha pedig nekik nem érdeke, akkor az könnyen érvényre jut az ilyen kutatásokban is.

Az oroszok is jók kivizsgálták a katyni mészárlás körülményeit többször egymás után és folyton arra jutottak, hogy a rohadék, népellenség náci hordák tették. Közben rengeteg évnek, évtizednek kellett eltelnie ahhoz, hogy ne csak beismerjék, hogy a hadsereg ilyet tett, hanem azt is, hogy ez állami megrendelésre történt.

Ezért is vagyok gyanakodó az olyan információk valóságtartalmát illetõen, amely több (akár egymással szemben álló) hatalom közös egyetértésében születik a korábbi bûneikrõl... akkor meg pláne, ha ez a bûnöket jelentéktelen színben tünteti fel!

Molnibalage
A koncentráció alacsony volt, emiattt sugárterhelés is. Az ólomköpeny miatt nagyon tiszta bomba volt.

A kísérleti robbantások háttérsugárzása a 2004-es évben tizedszázalékos volt az össz sugárterhelésben. A sugárterhelés kb. 60%-a a kozmikus háttérsugárzás és minden más vacaké. Még a saját sejtek bomblása is kb. 8%-ot tesz ki.

ki tudja mennyi radioaktív szennyezõdéssel sikerült teleszemetelni a légkörünket, a lakókörnyezetünket és úgy általában véve a Földfelszínt!

Piszok érzékeny mûszerekkel alig mutatható ki a hatás. Baromi nagy a Föld és a felezési idõ meg az nagy aktivitású anyagoknál kicsi.

JürgenKlinsmann
Azért ezt ne jelentsük ki ilyen magabiztosan! A Cár bomba által légkörbe juttatott radioaktív por a Föld felszínének a nagy részére eljutott! Lehet, hogy ez lokálisan elhanyagolható mennyiségû radioaktivitást jelent a robbanás epicentrumától távolodva pedig fokozatosan csökken a mértéke, de számoljunk azzal is, hogy több ezer robbantáson van túl az emberiség... ki tudja mennyi radioaktív szennyezõdéssel sikerült teleszemetelni a légkörünket, a lakókörnyezetünket és úgy általában véve a Földfelszínt!

Molnibalage
A Cár bomba 20-30 km-es surgarú körben gyak. szikláig égetett mindent. Lényegében semmiféle komoly hosszú környezeti kihatása nem volt globálisan.

JürgenKlinsmann
Illetve ide vehetõk még a harctéri atomfegyverek, melyeket kisebb-nagyobb katonai célpontok ellen vetettek volna be nem egész városok lerombolására... az ilyen kísérletek pedig szinte egymást érték.

Mondjuk a Hidegháború szerencséje, hogy ezek a fegyverek többször nem lettek bevetve (reméljük ez így is marad), bár ezt már akkoriban is nagyon sok katonai vezetõ tudta, hogy ez pusztán anyagháború lesz, olyan anyagokkal, melyek harcteret soha nem fognak látni.

Most meg már tenni nem tudjuk hova ezt a hatalmas fegyverarzenált.

Azért vannak "vicces" sztorik is a Hidegháborús atomfegyverkezés történetei között. Például az USA és a SZU is szeretett volna kísérleti robbantást végrehajtani a Hold felszínén... na már csak az hiányzott volna.
Valamint az amerikaiak akartak egy orosz Tzar bombánál nagyságrendileg kétszer nagyobbat durranó bombát is felrobbantani, aminek sok korabeli szakértõ szerint akkora lett volna az ereje, hogy visszafordíthatatlan károkat okozott volna a Föld, mint bolygó szerkezetében (egyesek a Föld kettérobbantását is vizionálták, de ez már inkább a nevetséges pánik kategória volt, abban azonban van valami, hogy egy ekkora bombával már súlyosan beavatkoztak volna a Föld ökoszisztémájába és a térséget sok száz kilométeres körzetben "lenullázták volna).

Molnibalage
Pár kivételtõl eltekintve a hatóerõ nem volt túl nagy.

Teppik Amon
nem gondoltam volna hogy ennyi bombát robbantottak. Pár százas nagyságrendre tippeltem volna csak.
Dúrva.

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

kBagyula

\"One Group. One Spirit.\" Steam: kBagyula BF2: RogerNyul; BF2142: RogerNyul; CoDWaW: RogerNyul; MW2: RogerNyul; BFBC2: RogerNyul; WoT: RogerNyul

Molnibalage

Tud valaki arról valamit, mik voltak Koreában az amerikaiak tapasztalatai a harcmezõn a T-34-el kapcsolatban?
Ha lehet, inkább a repülõk, helikopterek ellen bevethetõk kellenének.
Molnibalage
Milyen célok ellen? Mert pl. a '70-es évek nagy slágere a huzalvezérlés volt a páncélosok ellen. Az IDF megtapasztalta ezt '73-ban.

Másik nagy kategóira a rakéta sorozatvetõk, de ezek terület lefogó fegyverek többnyira, hacsak nincs speciális harci részük.

Hagyományos töltetû harctéri verziók érdekelnek.
kBagyula
A Rakéta porszívó. :D

\"One Group. One Spirit.\" Steam: kBagyula BF2: RogerNyul; BF2142: RogerNyul; CoDWaW: RogerNyul; MW2: RogerNyul; BFBC2: RogerNyul; WoT: RogerNyul

Molnibalage
Hagyományos töltetû, intekontinentális, harctéri? Ez így nagyon tág kéréds. Ez olyan, hogy melyik a legjobb hajó? Attól függ, hogy mire? Szénszállításra vagy az ellenfél flottája ellen? :)

Melyik a legveszélyesebb szovjet/orosz rakéta a földrõl indíthatóak közül?
Molnibalage
A Szu-47 egy techdemó volt, legalábbis szerintem. Senki nem gondolhatta komolyan, hogy abból rendszerbe állított harci gép lesz és fõleg akkor. Mai napig nem vágom, hogy mit akartak vele. Politkust parasztvakítani, hogy "adjatok zsét erre a forradalmi vadászra"? A válasz meg az lett volna, hogy "nézd meg, hát milyen a szárnya?" Csak éppen az X-29 szûk egy évitzeddel elõtte már megmutatta a jenkiknek, hogy mik a problémák az elõrenyilazott szárnnyal. Jóval több hátránya van, mint elõnye. Azóta a szerkezeti anyagok terén generációs ugrás történt, de még így sem látsz még fantáziarajzon sem elõrenyilazott szárnyú UAV-t vagy harci gépet.

A gép elvben lehetett volna belsõ fegyverteres, de a megépült gép tudtommal nem ilyen volt. A nagy RCS maradt volna, a fegyverek légellenállása is és alapvetõen Szu-27 akkori szitnû avionikájával bírt volna, ami nem kellett senkinek. Sem Indiának sem Kínának. (Lásd Szu-30MKI és MKK. Részben külföldi elektronikát kaptak.)

Molnibalage
Nem rendelkeznek már a jogokkal asszem én nem tervezék. Szerintem ez ma már nem érdekel annyi embert, hogy leadják. Talán külföldön lehet kapni valahogy. Nekem ez a 3 rész van meg. Asszem 8 részes volt, de 2 elég unalmas volt, legalábbis nekem. Ezek voltak talán a legjobbak, ezért is maradtak meg.

És mi van azzal az új generációs Szu-47-tel, amit annyira beharangoztak?
Gundark 1 1
Nem is. A szokásos bajuszhúzogatás. Amióta ismét nagyhatalmi terveik vannak azóta ismét szokásba jött. "Tesztelik a védelmet" Valójában arra jó hogy az újságok írjanak róluk meg a zemberek lássák hogy azért még élnek és bátrak.
Vajon mit kereshettek ott?
Nem hinném, hogy csak úgy,céltalanul csalinkáztak arra.
kBagyula

Költség hiánya esetleg...
Miért nem adják le?Érdektelenség vagy egyéb ok?

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Azt már meg se merem kérdezni, ennyi töltettel hányszor lehetne elpusztítani a földi civilizációt.
Csak azért kérdeztem, mert a mai világban nem minden csatornában bízok meg. Még a tudományos csatornák is adhatnak olyat, amitõl az ember hátán feláll a szõr.
Molnibalage
11-12 éve a Spektruom. Pár rész fel van véve belõle és digitalizáltam. Évekkel ezelõtt írtam a Spektrumnak. Nem fogják soha többet leadni. Hozzájutni reménytelen sajnos.

Itt vannak.

A Változó Stratégiák részben emleget 1600-1800 rakétát a '60-as évek közepén a film felénél vagy 2/3-nál.

És hol mentek a dokumentumfilmek?
Molnibalage
Én csak ennyit tudok segíteni.

A görbe eleje nekem fura, mert egyik dokumentumfilm sem azt sugallta, hogy ilyen sok lett volna az '50-es évek elején vagy a kubai rakétaválság alatt.

NATO és szovjet részrõl mekkora nukleáris arzenál halmozódott fel 45-90 között?
Az, hogy oroszok buktak le épp semmit sem jelent.
Ahogy én tudom, minden kihelyezett diplomáciai hivatalban dolgoznak minimum elhárítók, de a hírszerzõk is ugyanúgy jelen vannak.

Anno egyik tanárom õrnagyként az elhárításnál dolgozott és évekig tanított. Szerintem már közöttünk elkezdte a toborzást, beszervezést. Akik fogékonyabbak voltak rá, azokat egyre jobban bevonta.

De ez így van rendjén. Ez is egy szolgálat.
PSG 1
haat..nem tudom..
de Manfred Woernert(NATO fotitkar volt) megkerdeztek a Panoramaban h ha megszunt a varsoi-szerzodes miert nem szunik meg a NATO?
aszonta(mikozben egy hatterkepernyo szovjet tankok hadmozdulatait mutatta)-mert ezek a tankok 24 ora alatt Parizsban lennenek..
persze ez csak lobby-duma lehetett...

\"one shot one kill..\"

Ki tudja, mennyi mindent be tudnak vetni manapság. Lefogadom, az USA élen jár a csúcstechnológiás kémberendezések alkalmazása terén, csak ezekrõl nem sokat árulnak el.
[NST]Cifu
Gondolod, hogy a többi ország (beleértve az USA is) nem alkalmaz kémeket?

Vagy azon is el lehet gondolkozni, hogy etikusabb-e például az internetes és telefon adatforgalmat lehallgatni, mint kémeket alkalmazni?

A hírszerzés már csak ilyen világ...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Nem újdonság ez nekem.
Úgy vagyok vele, bár Oroszország létezik a Szovjetunió helyett, de az eszközök nem változtak. És a mentalitás sem.
Molnibalage

Teszem azt, az 50-es években. Arról dunsztom nincs, Brezsnyev alatt mennyire volt a haderõ szalonképes.
Mint a második világháború,csak látványosabban.persze valóban idõfüggõ hogy mikor...

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Molnibalage
Mikor volt ereje teljében? Abszolút értékben is lehet nézni és relatíve is, hogy mivel állt szemben. Szerintem ha most megkérdeznél 10 idejáró fórumozót, akkor legalább 5 különbözõ 3 éves periódust jelölnénk meg. :)

Mikor ereje teljében volt.
Molnibalage
'45 után, de mikor? '45-'90-ig létezett még a SZU.

Tudom, visszatérõ téma, de ha a SZU Európa nyugati része ellen egy meglepetésszerû, átfogó támadást indított volna '45 után, szerintetek hogy nézett volna ki ez?
Molnibalage
Szerintem nyugodtan toldjad meg a nagyságrendet egy nullával. A többi arrafele, meg max. kerekítési hiba.

Háát, most, hogy mondod, rémlik, hogy Mao sem volt az ártatlanság mintaképe. Ki tudja, õ is hány 100 000 embert küldetett át a másvilágra?