Nagy OS Vita!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Debian (2006 - Gnome + Compiz)
Ubuntu 8.10 (2008 - Intrepid - Gnome + Compiz)
[merlinw.org]
Debian (2006-ban compiz-al)
Ubuntu 8.10 (Intrepid - 2008)
[merlinw.org]
aztán ugye aktató mondta, hogy csináld ezt meg azt, én meg csak néztem, hogy hogy a f*szomba kéne, mert semmire nem mertem kattintani, nehogy hülyeséget csináljak 😄
Igaz az enyém is hasonló, de a nagy átlag azért nem ez.
Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Játék kevesebb van rá azért ott is meg lehet találni kis keresgéléssel az izlésünknek, érdeklõdésünknek megfelelõt. 😊
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
Na ott a pont. Errõl beszélek. Jómagam azt hiszem már mondhatom, hogy elég jól értek a windows-hoz, de egy mezei user simán tönkreteszi hetek alatt. OSX-nél ilyen nincs, ott ezekre mind figyeltek.
Kb. úgy tudom szemléltetni, hogy ha egy adott beállítás a windows-ban el van dugva és mondjuk 6 helyen utána kell állítani, az az osx-nél mondjuk egy kék gomb, hogy IGEN vagy NEM (bmeg hülye user) 😊)) - de tényleg ilyen. Le van egyszerûsítve és ezzel kevesebb is a hibalehetõség. Persze ott is lehet kext fájlokkal buzerálni, ésatöbbi, de egy mezei user soha nem fog még csak hallani sem arról 😊
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
Titoktartásit én is írtam alá (sztem minden normálisabb cégnél kell aláírni), de semmi olyat nem írtam le, ami sértené a titoktartási nyilatkozatban vállaltakat.
Azért azt, hogy egy könyvelõ program miért csak dos alatt képes mûködni azzal magyarázni, hogy állami cégeknél dos-os progik vannak az ügyfél felé, erõs csúsztatás.
Ha kicsit igényesebbek lennének (értenének hozzá) ezeknek a programoknak a készítõi, kb. egy csuklómozdulat lenne megcsinálni azt, hogy olyan kimenetet produkáljon a progi, amit a harmadik fél rendszere megeszik.
Inkább az van sztem, hogy vagy valami õskövület maradvány a vezetõ/fejlesztõ infós, akinek a clipper a programozás csúcsa és nem hajlandó (nem tud) mást megtanulni, vagy pedig a jelenlegi fejlesztõ örökölt egy régrõl ottmaradt programot, ami össze van tákolva, foltozgatva, bõvítgetve az átláthatatlanság határárig. Aztán vagy nincs rá lehetõsége (idõ, utasítás, pénz stb.), vagy tudása nincs átírni a programot (egy más által készített programot azért nem 2 perc átlátni és megérteni, pláne ha az már többezer soros - néha egyenesen mission impossible), alapjaitól újraírni egy rendszert meg eléggé pénz és idõigényes feladat.
Sztem a realitás talaja az is, hogy vagy középszerûen úszik valaki az árral, vagy megpróbál kicsit elõremenni. Egyik sikeres cég sem azért lett sikeres, mert jó volt nekik a langyos víz. Ha elkezdenek fogyni a megrendelések, akkor meg mehet a brainstorming meg a kapkodás, hogy ugyan miért dõl össze a cég hirtelen. Tudom hogy ez túlságosan idealista hozáállás, egy teljes cég nem fog egyik napról a másikra megváltozni, de az alkalmazottak terelgethetik ezt a dolgot, csak itt meg az jön képbe, hogy az alkalmazottak mennyire lojálisak a cégükhöz, illetve mennyire igényesek magukkal szemben (sztem ezért is van kevés igazán jó cég hazánkban).
A három rétegre való áttérésnek a windows nyüglõdés csak az egyik oka volt, nyilván van emellett sokkal több elõnye is a dolognak.
Tessék végigolvasni 😊
[merlinw.org]
JA és OFF a TOPIK, tehát ahelyett h itt égetitek magatokat, szóljatok egy modinak!
http://www.zeitgeistmovie.com/ - NAGYON JÓ FILM!!! mindenkinek ajánlom letölteni, a hivatalos oldalról (alul van a downloads) és torrenten letölthető.
Nem átlagfelhasználó kategória.
Ezzel nem értek így egyet az, hogy kevés natív Linux -os játék van az igaz, ezen kívûl mivel nem csak ez van a világon, így rövid ismerkedés után szerintem mindenki tudná használni általános célokra.
Az igazság az a Windows már ismerõsen hangzik és minek használnának mást.
Annyit errõl, hogy manapság is használunk DOS-os proggikat, mert kikerülhetetlen magyar hatóságok, szervezetek, mammutcégek ragaszkodnak hozzá és a rendszerükbe adatokat csak ezen proggikon át tudsz tuszakolni/kiszivattyúzni. Evvan! 😄
A realitás talaján kell mozogni. Van a nagykönyv, meg van a valóság.
Azért azon beszarnék személy szerint, ha pusztán azért áltatok át kutyaközönséges három rétegre, mert instabil a windows. Ne keverjük a fazont a szezonnal pls.! Az egyik alma, a másik kisvasút. 😄
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Nyilván azért volt szükség ennek meglépésére, mert olyan fasza stabil rendszer a windows, hogy nem voltak vele adatvesztési gondok (képzeld még úgy is meg tudta oldani az MS az adatvesztés megoldását, hogy az adatbázis unix szerveren van), míg egy unixon futtatott alkalmazás az maga lehet a káosz ahhoz képest 😄
Dr. House-t szeressük nézni, de "üdvözöllek öcsém ez a való világ" 😄 Tudod amikor lemész ebédelni, akkor nem egymagadban ülsz az asztalnál, amikor átmész a pénzügyesekhez, azok szíves örömest megcsinálják az adóbevallásod, amikor a júzer akinek az alkalmazást készíted nem a fõnöködnél hord el minden szarnak, hogy nem tudod megoldani a problémáit, hanem elõtte kedélyes hangvételû beszélgetések során elmondja a kínjait, meg még sok hasonló apróság, amik azért számítanak az életben a tények mellett.
Feleségem bedolgozik egy kis könyvelõ cégnek mellékállásban. Említettem azt a dos-os könyvelõ progit is amivel õk dolgoznak. Az alábbi idézetet most 2009-ben kopiztam ide a készítõ cég honlapjáról: "jelenlegi programok régebbi PC-ken is futnak, DOS alapúak, általában a Windows rendszerek alatt is jól használhatók (Vistán nem, régebbi XP-s gépeken is elõfordulhatnak problémák, legjobban bevált erre a Windows’98), akár hálózaton is. Saját ikonról egyszerûen indíthatók. (Terveink szerint a távolabbi jövõben áttérünk teljesen Windows-ra.)".
Ez mellett az informatikusuk egy büdös nagy tapló, sajnos kellett vele beszélnem párszor (minden OS újratelepítést követõen újra aktiválni kell telefonon a progit). Most legutóbb mikor feltettem a Vista-t a notira (egyébként hivatalosan csak Vista jár hozzá, legálisan XP-t fel sem tudnék rá tenni, pláne úgy hogy már venni sem tudnék hozzá ha akarnék is), elkezdett kioktató hangnemben beszélni velem, hogy miért nem nézem meg a dokumentációt, hogy vistán nem megy satöbbi satöbbi. Mikor rákérdeztem hogy 2009-re 2 év alatt miért nem sikerült elérni azt, hogy vistán is menjen (2007-ben jelent meg ha jól tudom), éreztem a telefonon át is, hogy vörösödik a feje 😄
Tippeld meg, hogy vajh attól a cégtõl fogja-e megvenni a könyvelõ cég a következõ software-t...
Szóval vannak tények, meg van normális hozáállás is.
Csak így tovább!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Arról nyirvákoltál, hogy szar az OS, mer TE magad nem voltál(most sem vagy) képes menteni az adataidat és így elveszhetnek. Ezzel beállítassz bárhová, kiröhögnek! Súlyosan. 😄
Nincs magas ló, TÉNYEK vannak.
Jelzem nem szükséges a júzerek "szeretetét" megnyerni (ezt honnan veszitek mindig ENNBEREK???!?!). Idézhetném Dr. House kollegánkat, mivel én/mi az orvosai vagyunk, nem pedig a barátjuk, családjuk, vagy a pszichológusuk! 😄DD
Hardverhiba: kivédhetetlen dolog, attól minden rendszer megfekszik, csak azért nem mindegy hogy hogyan (pl. elszáll a ram, és viszi-e magával az adatokat a vinyóról vagy nem). Rendszerösszeomlás: ez azért windows sajátosság, hogy ha megborul valamitõl, akkor adatvesztés lehet (multitasking és multitasking között is vannak azért különbségek kernel szinten).
Két nagy probléma van alapból a Windows-al: a file rendszer (hallottál már olyanról, hogy linux, unix, osx rendszereknél a fülébe rágják a júzernek, hogy a töredezettségmentesítés nagyon ajánlott a rendszer stabil és gyors futása érdekében, vagy hogy a rendszer fileokhoz alapból akárkinek szabad hozzáférése van?), és az egész elbaszott registry koncepció - ezt a Microsoft is beismerte, hogy nem így kellett volna.
"Megsúgom, hozzáértõ fejlesztõ mit használ: Virtual Server (vagy bármilyen más virtualizáció). Mindenki más meg csak gányolgat csendben..." LÓÓÓÁL!
Fejlesszél (vagy elég "csak" tervezni, optimalizálni) már légyszi több terrabyte méretû adatbázist virtualizált gépen...
Ergó odahaza nem megoldható értelmes kereteken belül, ez igaz. Az más kérdés, hogy még XP-ben is kikapcsoljuk automatikusan az 1xûsített file sharing-et, mert ha nem lehet részletesen állítani a jogokat stb., mint NT-ben, vagy w2k3 szerverben, kihullik az ember haja. De átlag júzinak ez az 1xûsített fos is bonyi ugye. Evvan.
sorry, de errõl ez jutott eszembe 😄
és az, hogy az OSX hülyebiztos, minden userbek jó. Mert az átlag emberke csak annyit lát belõle, hogy kevesebbet fagy, kevesebbszer kell ujrainditani, pofonegyszerû a programok telepitése törlése (itt most következhetne még 1000 dolog az elõnyökrõl), de aki meg profibb, az meg ezek miatt az elõnyök miatt sokkal joban tud rajta-vele dolgozni.
Megsúgom, hozzáértõ fejlesztõ mit használ: Virtual Server (vagy bármilyen más virtualizáció). Mindenki más meg csak gányolgat csendben...
http://www.zeitgeistmovie.com/ - NAGYON JÓ FILM!!! mindenkinek ajánlom letölteni, a hivatalos oldalról (alul van a downloads) és torrenten letölthető.
[merlinw.org]
jó vista után megértem valamennyire, de mióta kijött az sp1 és megvettem az új gépet, azóta nekem még gondom nem igazán volt a vistával 😄 (igaz azt a gépet szinte csak játékra, photoshopra és fimnézésre használom)
Amúgy tudnék még példákat sorolni, de nem akarom túlragozni a dolgot 😊
Vagy olvasgatsz
Ha utána is kérdésed van segítek, de nem szeretném leírni azt amit már leírtak mások😊
Ha Mac-hez hasonló hardvert szeretnél összerámolni, annak utánakérdezek és megírom neked.
[merlinw.org]
Pont ez a lényege, hogy nem kell😊 Minden, azaz minden ugyanúgy ott lesz érintetlenül ahogy elmentetted. Amiket felsoroltál mind a rendszer partición van, ergo az visszaállítás után is ugyúgy ott lesz. A mail fiókok, levelek, a hivatkozásaid, a képernyõbeállításoktól kezdve a rendszerbeállításokig, driverekig minden, minden. Ezért híjják képfájlnak😊
[merlinw.org]
“Kétfajta ember van: akinek meg van töltve a pisztolya, és aki ás. Te ásol.”
szóval átérzem a problémádat
Szal ne kelljen már azon paráznom egyfolytában, hogy mikor adja be az unalmast a windows.
Még egy sztori: az audio interface-em firewire porton keresztül kommunikál a géppel, elvileg kaphatná azon is a kraftot, de sajna nem túl stabil a gépem leadott teljesítménye, így inkább külsõ tápegységet használok hozzá. Na egyszer történt meg, hogy elfelejetettem bedugni a tápot mielõtt rákötöttem a gépre. Windows meghülyül, kifagy. Újraindítottam (elõtte azért bedugtam az interface tápegységét) és a profilom totál szétkúródva, be sem lehetett vele lépni. Ráment egy napom mire visszaállítottam.
Remélem azért körvonalazódik, hogy miért írtam azt, hoy meguntam a windows nyûgjeit. Fasza rendszer nagyon, tényleg eléggé kiforrotta magát az évek alatt, de olyan hibái vannak, amiket már nem tudok tolerálni. Régebben nekem is szórakoztató volt a rendszert buherálni, telepítgetni, próbálgatni ezt-azt, újratelepíteni, programokat tesztelgetni stb.
Ez az idõ már emúlt, azt szeretném ha hazamegyek, bekapcsolom a gépet és az esetek 99,9%-ában tudjak azzal foglalkozni, amit beterveztem aznapra. Nálam itt bukott el a windows.
De ott van még a raid-es tükör megoldás is. Pusztán igény kérdése a dolog😊
Egyébként Ghost-os visszaállítás után semmi baja nem lesz a profilodnak, csupán a kép készítése óta telepített programok nem lesznek meg. A másik partición levõk pedig nem mind lesznek aktívak (azok legalábbis, amelyek írnak a rendszer particióra - fájl vagy registry szinten).
Tehát annyira nem gáz a helyzet😊 Ghost és a hasonló programok bitenként mentik a komplett lemezt, MBR-t, stb (ezáltal ugye OS független a dolog, Ghost lekakilja mi van a lemezen). A visszaállítási ugyanígy. Függõség pedig pont annyi marad, mint amennyi volt akkor, mikor mentettél.
[merlinw.org]
én suliba találkoztam vele elõször a vérpistikék miatt, akinek fontosabb a CS a delphinél 😄