\"Zseninek\" nevelni

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Embernek neveld és ne tömd a fejét baromságokkal.

Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!

Frosty01
mázli hogy van rá lehetõséged :)

practitioner of the forbidden arts of death

tigeroo
hát nemtom! tesómék jártak zenesuliba zongorázni, vettek is egy baszottnagy zongorát a nappaliba..valahogy nemfogott meg a dolog! érdekes módon tesómék abbahagyták pár év mulva, énmeg most kaptam rá a zenélésre! igen,de akkor nem erõltették a szüleim! de akkor nemis érdekelt a dolog! most van affinitásom hozzá, szóval nem bánkódok, behozom a lemaradásomat!
dehogynem, ott rohad a miskolci egyetemen :D
láttam is már
Frosty01
ha zseninek nem is, de legalább a lehetõ legtöbb dologgal jó megismertetni a gyereket... sajnos nálam ezt keményen kihagyták a szüleim :|
jópár dolog van amit szivesen csináltam volna így utólag visszagondolva kiskoromban... sport\harcmüvészetek\egyéb tevékenységek amik igen érdekesek lehetnek egy kiskölök számára is <#smile>

practitioner of the forbidden arts of death

tigeroo
hát igen. meg mit ér majd vele? inkább legyen józan paraszti esze meg legyen életrevaló a gyerek! mit ér majd a bölcsészdiplomával?

ottvan szász marci...azis minagy tálent volt aztán most a levesben sincs...
azis igaz, akkor nemlenne iternet, pc játékok, stb... :D
Bulykin
<#eljen>

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fûben és mégsem szívja. &#12385;&#12403; Kicsi

R0zs0máK
Olyan is kell, ettõl szép a világ :)

I\'M AWESOME! http://ae86levin.blog.hu

rosszul vagyok az ilyen "neveljük a gyereket zseninek, mert mi nem lehettünk azok" dologtól :S

értelmes normális embert kell belõle nevelni, nem pedig olyat, akinek barátai sincsenek, hanem bent tanul a szobájában elbújva éjjel-nappal,... meg az okoz neki orgazmust, hogy fúú hibátlan dolgozatot írt :\
n3whous3
Az lehet, hogy az boldog, aki zseni. De akire RÁERÕLTETIK avagy õ akarja magára erõltetni, miközben nem tud elérni valamit olyan szinten, ahogy akar... akkor kínlódás az egész. És nem lesz boldog.

púúúúú

joebacsi
A "zseniség" is kemény áldozatokkal jár.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

tigeroo
osztom:D

(mostis deego megy...hát ezek aztán tényleg nem a média által kiszart elõadók, õket az utca nevelte + minden kis sikerért megdolgoztak)

és az a poén hogy pár éve még nem értékeltem az ilyen zenét..mégis olyan igazságokat írnak le és hogy nemigaz...pár irodalomtanár megirigyelhetné, de tényleg!

és ez szerintem van olyan "tartalmas" zeneileg is mint mondjuk valamilyen hangszervirtuóz...

de amugy ugyvagyok vele hogy aki nagyon ért valamihez, az az élet más területén hátrányban van!

pl. lehet jó matekos(stréber) de egy szöget nemtud beverni a falba...

és akkor hol van a zseni mint ember?
n3whous3
<#eljen>

púúúúú

Montanosz
ajánlom Frank B. Gilbreth és Ernestine Gilbreth Carey
híressé vált könyvét: Cheapter by the Dozen.
Magyarul is megjelent Tucatjával olcsóbb! címmel.
film is készült róla Steve Martin szereplésével, persze az csak egy vígjáték, nem sok köze van a könyv tartalmához.

Itt a méltán világhírûvé lett Frank Gilbreth nevelési módszerébe tekinthetünk be. Frank és felesége 12 gyereket nevelt.
többel között gyerekein fejlesztette ki a gépírást, nyelvtanulási módszereit ma is alkalmazzák - pusztán hangzóanyagra építve.
Satöbbi.

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Petka
<#eljen>

n3whous3
pontosan

púúúúú

n3whous3
2 dolog

1. ÉRTELMES gyereket kell nevelni, aki etikus és ... hát olyan nevelést kap, aki nem olyan, mint az a bizonyos átlag
2. odafigyelni mihez van érzéke

DE nem szabad ráerõltetni semmit...

púúúúú

Shifter
nekem volt :)

&#3232;_&#3232;

Esplanade
Attól hogy valaki jó valamiben még miért lenne beszûkült? A Polgár lányok kiemelkedõ sakkozók és normális életet élnek.
Nincs összefüggés a zseni és egy átlagember magánéleti problémái között.

Ráerõltetni nem szabad semmit a gyerekre, játékként kell beállítani a dolgot.
De hogy idézzek a könyvbõl: "a gyerekek már kisgyerekkorban is szeretnek értelmes dolgot végezni"
én óvodás koromban kb. hangyákat piróztam nagyítóval, ezen a szinten voltam, kiadták hogy játsz! legyél levegõn! azt ennyi
ez talán jobb mint tudatosan fejleszteni?

Esplanade
neked volt "hoppá én ezt vágom mint állat" pillanatod? nekem kimaradt sajnos

én csak "vágom mint az átlag" helyzeteken estem át

Így konkrétan Einstein a magánéletében meglehetõsen furcsán, köznyelviesen szólva hülyén viselkedett, a kapcsolata a feleségével sem a tipikus nõi-férfi felállás volt (kvázi megtûrte maga mellett az asszonyt). Ez az ún. "zseniséggel", amit felfoghatunk az élet egy területére való beszûküléssel, személyes tapasztalatom szerint is vele jár, nemigen tud a delikvens utána normális emberi értékrend szerint élni, rendszerint magányos lesz, tele magánéleti, pszichés problémákkal.

Szal nem igazán értem miért akarna egy gyerekének ténylegesen a legjobbat akaró szülõ a gyerekébõl tudatosan ilyen mizantróp zsenit nevelni, korán elszakítva a gyerekkori, meghatározó normális szocializációtól stb, hacsak nem a saját ambíciót akarja a gyerekben kiélni, a gyerek választásától függetlenül.. ami szerintem erõsen elvetendõ. Én a saját gyerekembõl soha nem próbálnék ráerõszakolni semmit, ha rákattan valamiben, akkor persze támogatni kell, inkább az a lényeg hogy megmutatass neki a világból minnél többet, hogy aztán õ maga választhasson..

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

qetuol
"... gyerekeimen alkalmazni szeretnék majd valami fejlesztési eljárást..."

<#conf>

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

PrasCo
Van pár "zseninek nevelt" ismerõsöm, és valóban keményen értenek ehhez-ahhoz. Leszámítva, hogy némelyikük megkeseredett, némelyikük szép magas lovon üldögél, némelyikük pedig nem tart elõrébb az egyetemen, mint az átlag. Az egyetlen közös bennük, hogy a szüleik mind "jót" akartak...
Aquir
haha nem xD real gitár. Tommy Emmanuel pl 4 éves kortól kezdte :)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Shifter
Guitar Hero XD <#banplz><#banplz><#banplz>

&#3232;_&#3232;

SimaSuna
zseni?...de miben?
és ki a zseni?

1 példa.

média:
futtatják a sláger csapatokat, újjakat nemtudnak mutatni, csak feldolgozzák a múlt zenéit...még a csapból is a megasz@r folyik...
ellenbe az "underground" mûvészei respect munkákat adnak ki a kezeik közül, saját szöveggel, és zenével.(Gondolok itt McPitaRamos, Mentha, Tibbah és még sorolhatnám.)

az Undergroundosokat az élet nevelte, nem járnak énektanárhoz, nincs Hummerük, vagy golyóálló Audijuk...
nekem õk a zsenik. :)
Aquir
ez nálam egybõl felmerült, hogy már az elején megtanítanám gitározni és akkor mesterien fejlõdne a gitározása ami nem lenne egy rossz dolog ha szereti :)

meg amúgy néha olyat is gondoltam hogy a játszást oktató dolgokkal kéne csinálni pl. olyan játékot készíteni amivel el nem felejtené a fotoszintézis fõ folyamatait vagy mittomén xD
vagy legalább eredendõen fontos dolgokat játszás útján, ezt nagyon fontosnak tartom. Észre sem veszi de bevésõdne neki

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Shifter
sztem ez baromság... nem zseninek kéne nevelni hanem x éves korába rájön hogy hoppá én ezt vágom mint állat és nem elõtte ráerõltetni a szülõ baromságát fõleg hogy ha olyat erõltetünk rá amit nem fog szeretni a késõbbiekben...

&#3232;_&#3232;

Esplanade
Sziasztok!

A zseni szóra sokak Einsteinre vagy Mozartra asszociálnak, ezért tettem a címben idézõjelek közé.
Olvastam Polgár László - Nevelhetsz zsenit címû könyvét és sok gondolatával egyetértek.
Szerinte egy átlagos gyerekbõl is lehet egy adott szakterületen zsenit (kiemelkedõ képességû) embert nevelni.
Szóval ez nem velünk született dolog, hanem nevelésünk, környezetünk hatására válhatunk zsenivé vagy középszerûvé.
Sajnos a módszerrõl konkrétan keveset ír. De nagyon érdekel a téma, a jövõben gyerekeimen alkalmazni szeretnék majd valami fejlesztési eljárást.
Aki már gyakorló szülõ az írhatna hogy nála miben merül ki a gyermeke zsenifelé terelése.

Arról is érdemes lehet beszélni, ha vannak ilyen módszerek akkor miért átlagos szinte mindenki.
Vagyis jelét nem lehet látni, legalábbis környezetemben egy zseni sincs.
Talán a szülõket és az iskolákat is fel kellene világosítani ilyen téren.

Gondolom hamar beírná valaki hogy a zsenik nem boldogok, elveszik gyerekkorukat.
Felmérések vannak hogy a zsenik magasabb százalékban boldogok mint az átlagember.

Bármilyen a zseni témába illõ hozzászólást várok!

← ElőzőOldal 2 / 2