Sorozat(színész)lánc

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Calver
lelõjem és rakjam másikat?

"The trees move. Do you not see it?"

herczeg
nekem
matt - farscape - ben browder - stargate - cox volt a tartalék megoldásom, a feladványodon még agyalok kicsit

@herczeg (Defiant/Union) A politika egy nagy sakkjátszma, amiben mindkét oldalon sötét parasztok állnak!

Calver
Beth Riesgraf - ? - Michelle Gomez

Calver
Matthew Newton -> The Lost World -> David Orth -> Blood Ties -> Christina Cox

uhh

Calver
tényleg, hogy a fenébe nem jutott eszembe Dr. Gordon Gordon Wyatt <#nyes>

NCIS-es mókánál meg volt jópár karakter akik ugyanazt játszottak, NCIS backdoor pilotja ugye JAG 6. évadban volt.

majd feladványodon még filózok, így hirtelen nem ugrik be semmi megfejtés.

herczeg
az elõzõnek még megvan az a pikantériája hogy patrick ugyanazt a karaktert játszotta a JAGbe mint az NCISba (crossover)
nah next:

Christina Cox - Matthew Newton

@herczeg (Defiant/Union) A politika egy nagy sakkjátszma, amiben mindkét oldalon sötét parasztok állnak!

herczeg
carla - NCIS - Patrick Labyorteaux - JAG - Bell

(az ilyen könnyû, amikor az egyik benne volt egy ngay sorozatban aminke van vagy 200 része)

herczeg
ez nálam bones -> stephen fry -> bit of fry and laurie volt

Calver
ja, rakok akkor:

Carla Gallo - ? - Catherine Bell

Calver
btw ügyes, én alapból Burn Notice -> Jeffrey Donovan -> Threshold-ra gondoltam, fogalmam sem volt h lehet rajta így csavarni <#nyes>

Calver
Emily Deschanel -> Bones -> Anne Dudek -> House M.D. -> Hugh Laurie

tnm
amúgy itt az is lenne a lényeg, hogy legrövidebb lánc!
most olyankor nincs értelme várni másik megoldásra, mikor egy közös emberrel már talált valaki láncot, mert az könnyen ellenõrizhetõ, hogy együtt a cél és a start nem szerepelt sehol, tehát nem lehet rövidebb lánc, de amikor már 2 ember is része az útnak, akkor azért várjunk mielõtt feladjuk az újat, hátha valaki ügyesebb/ szemfülesebb!

másik, mindekinek: olyat is lehet, hogy pl.: Firefly-ból eljutni Babylon 5-ig, vagy Firefly-ból eljutni Amanda Tapping-ig. Nem kell mindig szinésztõl szinészig! (persze lehet...)

herczeg
Emily Deschanel - Hugh Laurie

herczeg
bruce - hercules - kevin sorbo - the o.c. - melinda clarke - entourage - carla

Calver
Bruce Campbell - ? - Carla Gugino

Calver
ide nem is kell lánc, mindketten játszottak Scrubs-ban <#nyes>

de ha mégis:

James Michael Tyler -> Friends -> Courtney Cox -> Scrubs -> Jay Mohr

majd mindjárt teszek.

James Michael Tyler - ? - Jay Mohr

REAL MADRID

tnm
ennyit errõl, nice one! 😄
tegyél!

K.G. -> Rita Rocks -> Richard Ruccolo -> Two Guys and a Girl -> John Cryer -> Two and a Half Men -> A.T.J.>K.G. -> Rita Rocks -> Richard Ruccolo -> Two Guys and a Girl -> John Cryer -> Two and a Half Men -> A.T.J.>

K.G. - Lucky Louie - Mike Hagerty - ER - Angus T. Jones

REAL MADRID

tnm
nah, akkor ez talán nem lesz ilyen gyors, aztán ki tudja😊
két gyerekszínész:
Kelly Gould ... ? ... Angus T. Jones

Tegyél 😊

REAL MADRID

edios
Cool😊

Enyém amúgy ez volt:

Kevin James -> The King of Queens -> Bryan Cranston -> How I met your Mother -> Jason Segel

Rakjon akinek jólesik gondolom.

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

tnm
sunyin akkor már:
K.J - The King of Queens - Nicole Sullivan - CSI - J.S.

😄

amúgy Kevin James akart lent lenni, ugye?

K.J - The King of Queens - Nicole Sullivan - CSI - Lyndsy Fonseca - HIMYM - J.S.

REAL MADRID

edios
Nos:

Kevis Jamestõl szeretnétek eljutni Jason Segel-ig.

Mindketten feltörekvõ színészek, akiket már egészestés mozifilm fõszerepében is lehetett látni, ám most a sorozatok érdekelnek.

Annyit segítek, hogy egy kulcsfigurát kéne megtalálni, és akkor már nagyjából kész is.

tnm
hát, elvileg holnap eidos-tól, ha nem talál senki rövidebbet a mostanira.
a mostani még érvényben van 😉

Köv. feladvány?

REAL MADRID

na, így már értem nagyjából, bár még mostis fura de nah 😄 értem... 😄
tnm
"A"-tól eljutni "Z"-ig:
"A" szerepelt a "J" sorozatban. A "J" sorozatban szerepelt "B" is. "B" szerepelt a "K" sorozatban is. "K"-ban viszont már szerepelt "Z", ez egy megoldás.
Röviden leírva:
"A" személy-> "J" Sorozat-> "B" személy-> "K" sorozat -> "Z" személy

tnm
"mert fingom sincs mi az az nf meg sl"

"Nathan Fillion-tól Sarah Lancaster-ig el lehet jutni:

N.F.->Firefly->Morena Baccarin->SG-1->Adam Baldwin->Chuck->S.L."

-.-

#16.: ilyen hsz-nek mi a célja?

Ja, meg jolenne, ha nem roviditgetnél, mert fingom sincs mi az az nf meg sl, de ha tudnam, legalabb googlezok

de amugy fasság' szvsz

Ki->miben->ki->miben etc, ha jol értem

Kirk nem csak a TOS-ben volt
de amúgy valahogy nagyon nem vágom ennek a logikáját, mert azt értem, hogy úgy kéne eljutni, hogy keresni olyan színészeket, akik játszottak velük és más sorozatokban is, de úgylátszik én vagyok a hülye, hogy nemtudom értelmezni, hogy hogy is kell ezt leírni
tnm
igen, szép megoldás, rövidebb, mint az én backup-om volt. és pont ez lenne a lényeg, hogy egy egyrészes mellékszereplõn sunyin lehet vágni az úton. külön tetszik, hogy nem a triviális sorozatokat használtad fel a célszemélyeknél.<#worship><#taps>

amúgy a backup ez volt (mivel hosszabb, mostmár hiába írná be bárki is) :
W.S. -> ST TOS-> Walter Koenig-> Babylon 5-> Mira Furlan-> Lost-> M.F.

tnm
ez csak egy 14 részt megélt sorozat, csak ebben van 14 komolyabb szereplõ (tehát nem statiszta, vagy olyan, akinek volt az egész sorozatban 1 mondata)
ez meg egy több (kifejezetten sok) évadot megélt sorozat. nem számoltam meg, de sztem jóval több, mint 30.
amúgy nem tudom milyen sorozatokat nézel, de 3-6 szereplõvel igen kis költségvetésû 5-6 részesek lehetnek.
továbbiakban lehetõleg mellõzük a destruktív kritikát.
amúgy mindenki elõtt szabad az út, hogy elsõként megnyissa a "Film(színész)lánc" topikot, én nem fogom.

edios
William Shatner -> Boston Legal -> Cristine Rose -> Party of Five -> Matthew Fox

Na így megfelel már? -.-

n3whous3
Végülis jah, egy sorozatban van mondjuk 3-6 szereplõ, egy filmben meg legalább 20-30 a mellék szereplõkkel együtt. Logikus.

púúúúú

tnm
JJ Abrams nem is színész, másrészt nem sok köze van a TOS-hez. De azért nice try. 😊

edios
Eccerû.

Kirk -> Star Trek -> JJ Abrams -> Lost -> Matthew Fox

tnm
dehogyis
de csak a TOS-ben ennyien jártak.

mind2? 😄 mért, a star trekek egy sorozatnak számítanak?
tnm
mert én sorozatos vagyok, és ott sztem sokkal nagyobb a "gráf", sokkal több út lehetséges. (mivel egy sorozatban több színész fordul meg.)

jut eszembe,
plusz egy szabály, esetleg valaki beleszerkeszthetné az 1. hsz-be.
Olyan pilotok, amik nem kerültek adásba nem számítanak sorozatnak.
De amit nem rendeltek be, de a pilotot így is leadták, az igen.

@#3.: kis csavarként van köztük jó pár év, de ettõl még nem nehéz, mert mindkét sorozatban sokan megfordultak.

Tyler1
akkor már mért nem filmszínészek?

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

pont Kirk kapitány? 😄
tnm
Elsõ feladány e hét péntek éjfélig (aztán majd kiderül, hogy mikorra lesz, összesítés után, gyõztes és így új feladvány):

William Shatner ...?... Matthew Fox

tnm
Nah, mivel nem kaptam moderátori tiltakozást megnyitnám ezt a sorozatokhoz kapcsolódó vetélkedõs topikot. Nem, nem képek állnak a játék központjában, így akik betárcsázós netet használnak még (és mit isznak?), azok is rendszeresen benézhetnek. És ellentétben azzal, amit a cím elsõre sugall, nem is arról van szó, hogy "folytasd a láncot." Akkor mi ez? A lényeg az lenne röviden, hogy az egyik sorozat(színész)tõl eljutni egy másik sorozat(színész)ig más sorozat(színész)eken keresztül a lehetõ legrövidebb úton, valahogy így:

Nathan Fillion-tól Sarah Lancaster-ig el lehet jutni:

N.F.->Firefly->Morena Baccarin->SG-1->Adam Baldwin->Chuck->S.L.

úton is, ami 7 lépésbõl áll, de triviálisan rövidebb megoldás a:

N.F.->Firefly->Adam Baldwin->Chuck->S.L.

5 lépéses út (és persze lehet, hogy volt egy sorozat, ahol pl. gyerekszínészként, mindketten szerepeltek, és így létezik egy 3 hosszú út is).

Hogy értelme is legyen egy-egy feladvány elsõ körben ezeket a szabályokat találtam ki, aztán a tapasztalatok alapján még módosulhatnak, bõvülhetnek:

- Minden feladványnak van határideje, hogy legyen egy pont amikor ellenõrizni tudjuk, hogy ki találta a legrövidebbet.
- Ha több legrövidebb is van, akkor az nyer, akié az elsõ. (Ez pl. módosulhat még esetleg arra, hogy lehet majd szavazni, hogy melyiket gondoljuk a legötletesebbnek/szemfülesebbnek.)
- IMDB-t lehet használni, sõt a megadott útvonalaknak ellenõrizhetõnek kell lennie IMDB (esetleg tv.com, epguide.com, ...) által.
- Csak már adásba került, vagy hivatalosan megjelent részek számítanak. Tehát, ha feladvány után 2 órával bejelentik, hogy pont ugyanabban a sorozatban fog vendégszerepelni a két célszemély, akkor az az út nem ér.
- Lehet indulni sorozatból és színészbõl is és a cél is lehet mindkettõ. (Értelemszerûen: So->So min. 3 lépés, Szi->Szi min. 3 lépés, So->Szi min. 2, Szi->So min 2. De utóbbi két esetben nagyon hülye volt a feladó, mert ezt egybõl lehet ellenõrizni. Gy.k.: ne adjunk fel olyat, hogy: Wentworth Miller-tõl jussunk el a Prison Break-ig!)
- Csak sorozatok számítanak, filmek nem. Viszont elég egy akármilyen vendégszereplés, ha az valóban vendégszereplés, pl. azért mert a Barátok Közt-ben Baywatch-ot néznek, attól még nem szerepelt a Barátok Közt-ben David 'Chesthair' Hasselhoff, mégha pont õt is mutatták TV képernyõn.
- Sorozatnak számít minden, ami teljesen szkriptelt (szitkomok, drámák, animációs sorozatok*) és nem film (tehát a minisorozatok, mint pl. a The Lost Room is érvényes).
*= Animációs sorozatnál a "szerepelt" azt jelenti, hogy hangját adja, nem pedig azt, hogy (valaki más hangjával) megrajzolták õt.
- Új feladványt az elõzõ feladvány nyertese tehet ki. (Olyat adjatok fel, aminél legalább egy -akármilyen hosszú- utat tudtok, hogy biztosan létezzen megoldás!)
- A megoldásokban mindig legyen feltüntetve, hogy azok hány lépés hosszúak -lehetõleg ezzel kezdõdjenek- és az útvonal is értelmesen legyen leírva!
- Ha a feladó által ismert út rövidebb, mint a nyertes tipp, akkor azt utólag beírhatja, de ettõl még a nyertes marad.