Szabad akarat?

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SötétBarom
Ha tisztában lenne valaki az univerzumban található összes, lehetõ legkisebb részecske helyzetével és tulajdonságaival, akkor meg tudná mondani a jövõt, szóval tulajdonképpen nincs szabad akarat, csak annyi, hogy mint ember azt csinálsz amit akarsz, de elméletileg ez elõre kiszámítható. Ellenben az, hogy te döntesz-e, amögé el lehet képzelni egy "akarat" vagy "lélek" nevû dolgot, de ez csak beállítottság kérdése. Én speciel részben nyitott vagyok a spirituálisabb megközelítésre, sokkal emberközelibb és emészthetõbb. Nem kell mindig azon agyalni, hogy mibõl épülünk fel, vagy van-e akartunk, csak élni boldogan. Bár most hegEMOnia van :DDDDDDD

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

http://hu.wikipedia.org/wiki/Szabad_akarat - érdekes dolgok vannak h ki h képzelte el...

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Sadist
Pont emiatt a kvantumfizikai jelenség miatt nemdeterminisztikus a világ.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

#3:Látom neked ez a módszer egész hatékonyan mûködik, gondolom életed minden területén is alkalmazod <#mf1>

#1: SovereignX kérdésed egy kicsit jobban kifejthetnéd. Ez most színtiszta tudományos kérdés a véletlenrõl? Cím alapján pedig filozófiai is lehetne a téma , számomra kicsit materialista a megközelítésed.
Nem is tudom, meghatározóak az anyagi feltételek de a szabad akarat kicsit több mint mint egy tudományos tétel.

Aquir
nem egészen ;)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

David2
érdekes téma

sztem nincs elõre lejátszva a jövõ, ha erre gondolsz. Mivel az elemi részecskék mozgását nem lehet, vagy nem tudják még, lemodellezni, kiszámolni, ezért véletlenszerûen történik minden. Pl nem tudhatjuk elõre, s a Napban melyik két hidrogén atom( vagy molekula, sry régen volt már...) fog héliummá alakulni, csak az esélyét tudják. Tehát a jövõ elõre nincs megírva, véletlenek adják ki.

párhuzamos dimenziók elmélete nem tartom valószínûleg, ha most atomi szintû eseményeket nézzük, mennyi dimenzió gyûlt volna már össze az évmilliárdok alatt?
Tehát, ami megtörténhet, nem biztos, h be fog következni. Pl Arnold Schwarzenegger sem lett 8-szor Mr. Olimpia, csak 7-szer, pedig lehetett volna:P

#3: nem muszáj beleugatni olyan topikba, ami nagyságrendekkel haladja meg fejlõdésben lévõ értelmi szintecskédet, thy...

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

Csirke4
Ez annak a totyiknak az ellentetje. :D
zomgzerg
egyél turórudit ée ne gondolkozz faszságokon

Aquir
ezt már milliószor le lett tárgyalva :D van topik is asszem. vagy csak ez

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Érdekelne, hogy ki mit szól a témához? Ki milyen érvet sorol fel az egyik és a másik lehetõség közt.

Szerény véleményem szerint nem létezik a szabad akarat. Lehet rosszul tudom de az elemi részecskék szintjén - kvantum szinten - mindennek csak esélye van. Nincs biztos esemény. Ebbõl fakadóan ami megtörténhet az meg is történik. Ám ez csak úgy valósulhat meg, hogy minden egyes esemény egy-egy párhuzamos dimenzióban történik meg. Ebbõl az kell következzen, hogy az univerzum determinisztikus. És ha ez igaz akkor szabad akarat sem létezhet. Hacsak nem képes az ember a dimenziók közt ugrálni attól függõen éppen mit akar csinálni. De utóbbi feltételezés azt hiszem több mint nevetséges.

Várom a véleményeket észrevételeket. :)
← ElőzőOldal 2 / 2