OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ettől tartottam... <#pardon1> Minden eddigit újra kellene kreálni, hogy működjön ott is... Remélem, hogy esetleg majd készül olyan program, amivel OMSI 2 dolgokat lehetne LOTUS-ba átkonvertálni...
Ikarusfan
Soha nem is volt róla szó, hogy kompatibilis lenne az OMSI-s cuccokkal, teljesen új program...

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

Viszont gondolom, hogy még véletlenül sem OMSI 2 kompatibilis, vagyis még az objektumok sem működnének benne, nemhogy a járművek... <#rolleyes>
Még sok időnek kell eltellnie, hogy a LOTUS egyáltalán helyettesítője lehessen az OMSI 2-nek. Ráadásul a meglévő buszok, mapok, objektumok átrakását is jó lenne valahogyan megoldani, ha rendesen ki szeretnénk használni... És remélem, hogy ebben már viszonylag normális "ego nézet" is lesz kialakítva...
Ikarusfan
Vannak fényforrások, van napfény. Vannak napszakok, van esti világítás, az épületek ablakán tükröződik a napfény (naplementekor tényleg állatul néz ki). Van járműforgalom, a mostani patch-ben került bele. Pályaszerkesztő a kezdetektől van, és elárulom, sokkal jobban használható mint az OMSI-s (egy-két hülyeséget leszámítva).

Emberek és évszakok tényleg nincsenek még, se eső/hó, de köd elvileg már van. És van rendes eszköz a jármű készítéshez, rendes programozási nyelv a scriptekhez, grafikus felület a hangok berakásához, nem kézzel kell volcurve-öket csinálni.

Én a LOTUS-nak közelébe se akarok menni, míg nem kap az OMSI 2-höz hasonló képességeket, mint például: időjárások, napszakok, fények és fényforrások (lámpák, napfény), gyalogosok (utasok is), járműforgalom, pályaszerkesztő. Szerintem ezek mind fontos részét képezik egy szimulátornak. <#miaz>
Jó, rendben, simán lehet az általam linkelt modell olyan régi, hogy még a sima OMSI-ból hozhatták át (igen régen is láttam már róla videót), viszont majd ha elkészül valami, akkor meglátjuk, hogy tényleg jobb lett (lesz)-e a te modelled vagy sem. <#nemtudom> Csak botváltósra tervezed, vagy lesz benne automata váltós betöltési lehetőség is?
Figyelj, ne vesszünk össze, én már inkább LOTUS-ozok. :)
Ha neked az tetszik, játsz azzal, és tiszteletben tartom.
Szerintem ronda (ezt nem tudom jobban megindokolni, ránézel és látod, hogy ronda), nekem nem jött be, ezt kérlek te tartsd tiszteletben. :)
Miért lenne "gagyi, ocsmány"?? <#miaz> Nekem hosszú ideje le van már töltve, és egészen normálisnak tartom (modellezéshez nem értek).
Bár kétségen kívül egyáltalán nem valós, hogy a botváltós modellt van lehetőség "automata váltóval" is betölteni (annak ellenére, hogy csak botváltó van bemodellezve). <#miaz>
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2020.05.04. 08:49:40
Én pontosan tudom, hogy létezik, de gagyi, ocsmány. :)
Ezt hogyan érted?? <#miaz> Az általam linkelt modell manuális botváltós (mint a valóságban is) és legalábbis én nem találok rajta bármi kivetni valót...
Csak ez nem épp a legjobban sikerült modell <#nevetes1>
Ki kell ámbrándítsalak, de ilyen modell már létezik. <#miaz>Ikarus 266

Elárulnád, hogy a tied mitől lenne másabb? <#kerdes>
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2020.05.01. 21:52:03
Ikarus 266
Azt szoktam tapasztalni... <#whatever> Például vannak buszok, melyeket hiába töltök le, egyáltalán nem működnek vagy csak iszonyatosan hiányosan (használhatatlanul) jelennek csak meg a buszválasztó ablakban (főleg az orosz készítésű modellek, de olykor mások is)...
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2020.04.24. 09:05:53
Ez az OMSI. Itt bármikor bármi tönkremehet <#fejvakaras> <#nevetes1>
Biztos ami biztos, előtte elmentettem a "GUI", "Humans", "Inputs" és "option_presets" mappákat, mielőtt még elszállna valami. Régebben egyszer már átellenőriztettem a fájlokat, melynek eredménye képpen akkor elvesztek a beállításaim (még a beállított gombok listáját is gyári alapértelmezésre rakta vissza)! <#rolleyes>
Hűha! <#wow2>

1176 fájl ellenőrzése sikertelen, ezért újra le lesz töltve.

Ezek szerint eléggé sok dolog nem stimmelt... <#rolleyes>
Viszont ez most úgy néz ki, hogy helyrehozta! Bár kérdéses, hogy mi ronthatta el... <#whatever>
De legalább a probléma megoldódott: a buszok is és a Berlin map is hiba nélkül betöltött! <#vigyor4>
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2020.04.23. 09:29:13
Steam > Tulajdonságok > Helyi fájlok > Játékfájlok épségének ellenőrzése
Ilyenkor újratölti az egész játékot, viszont felül is írja a meglévő állományokat, tehát ha van valami módosításod, ami a gyári fájlokra épül, akkor azokról feltétlen készíts mentést, mivel az újratelepítés után felül fognak íródni.
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2020.04.22. 16:16:58
<#felkialtas> Az összes alap "MAN SD 202" buszom elromlott! "SD 202 - D92 - D3E Electric" kivételével egyiket se tudom használni! <#szomoru1>

"engine_starter" ist kein gültiger Integer-Wert.

Mindegyiknél ezt írja, mikor be akarom tölteni! És ez persze az alap Berlin map használatát is megakadályozza (mivel az ilyeneket használ AI busznak)! <#szomoru1>
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2020.04.22. 14:28:39
Tudja esetleg valaki, hogy a hamburgi jegykezelőkhöz hogyan kell menetrendet illeszteni? Létrehoztam új fordát, de mikor menni szeretnék rajta, a jegykezelő azt írja hogy "Falsche Umlaufnummer". Ezt az Umlaufnummer dolgot hol lehet szerkeszteni, illetve hozzáadni új textet? Mélyen bele kell nyúlni a scriptekbe, vagy egyszerű Ctrl+C, Ctrl+V megoldással lehet ezen segíteni? Más pályákon ugye működik alapból, de nem tudom, hogy hol kéne kutakodjam ahhoz, hogy hozzáadhassak sajátot a hamburgi alapokhoz.
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2020.04.07. 23:18:40
Köszi!
Elvileg ennek kellene lennie. <#awink> Nálam "Shift + K" a beállítás, ami eltűnteti a kormányt.
(A keyboard.cfg fájlban németül vannak megnevezve az egyes funkciók.)

cp_lenkrad_toggle
37
2
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2020.03.31. 08:41:17
Ha az emlékezetem nem csal, akkor a Steyr ajtós az CCV féle és nem ehhez a packhoz köthető.
Hali! Le tudnátok írni a kormánykereket eltüntető billentyűparancs kódját a keyboard.cfg-ből? OMSI 2-ben alapból nincs benne.
Gonosz Ördög
Üdv mindenkinek !
Olyan infót tudna valaki, hogy amit most adtak ki Ikarus 256 packot,, abban nem kellene benne lenni egy Steyr ajtós busznak is? Mert régen mikor megjelentek a csomagról fotók, abban volt Steyr ajtó változatú is.
Erre gondoltam :

Másik kérdésem az lenne, hogy a Börzsöny remastered-ben nem állítható be a menetrend kiválasztás. Pedig benne van a hof fájl.

Kisberek nevű pályához kellene a "garázsépületek" objektum, ami hiányzik, máshol nem találtam meg. Ha valakinek ez meglenne, fel tudná tölteni valahova. Köszönöm előre is a segítségeteket.

bajuszati

Kár érte. Ígéretesnek indult. Sajnálom hogy egyre több alkotás kerül süllyesztőbe. Nem kevés munka megy a kukába.. 415.26 is erre jutott..
Nem is írta senki, hogy kijött a faceliftes Volvo7700A. Egész jó lett, csak nekem spec az a problémám vele, hogy az első napon működött, azóta meg nem hajlandó betölteni... Már letöröltem mindenét és újra is raktam, de most is azt csinálja, hogy amikor betölt, fekete marad a kép, a windows karika tölt, az ffb rezeg, az ai kocsik hangját hallani lehet és itt meg is áll (olvastam a readme-t, hogy sokat kell várni, de amikor felraktam kb 5 perc alatt betöltött, most meg vártam 10-15 percig is, de semmi), csak akkor tér magához, ha törlöm a buszt. Ilyet csinál pl a Bremen MAN-je is, de az csak néha csinálja ezt, ha sima fehér festéssel töltöm be, akkor jó szokott lenni.

kem001
Nem hiszem, hogy készül már. Kb. 2 éve volt róla hír utoljára, ebből 1 évig zárva volt a topikja. Felesleges rá várni.

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

Valaki tud információt a Mercedes Intouroval kapcsolatban ? Készül vagy leállt a projekt ? Köszi előre is :)
Milyen sorrendben raktad ezeket fel? Nálam eleve a kijelző kontroller nem éled fel a buszban.
[HUN]FaTaL
Nem tudom, én egymás mellé telepítettem őket és ránézésre működik az összes kijelző. De nem próbáltam ki az összes variánst egyelőre. :)

http://goo.gl/gd6Zi5

Igazság szerint legalább három csomag telepítése javasolt, ahogy az egyik csomag leírásában szerepel:
omsi2-Ikarus_412_2015_V2.85.zip INSTALL || TELEPÍTÉS

1. step | Schritt | lépés
download & install
www.omsicenter.com >> LETÖLTÉS / DOWNLOADS
Ikarus 412 V0.8 (Futáros)

2. step | Schritt | lépés
download & install
http://nemeza.hu/letoltes/omsi/bus_mods/omsi1-2_Ikarus_412_v09_fokgyem-release-nmz.zip

>> _info_Ikarus_412 tutorials

3. step | Schritt | lépés
download & install
omsicenter Facebook vagy
https://docs.google.com/uc?id=0B386R4afAwS1UDBrN0sySldpeW8&export=download
Ikarus_412 2015 V2 _ KIADVA.zip

4. step | Schritt | lépés
Overwrite all files included in this pack!
Jeder Datei mit diese übrschreiben!
Minden fájlt az itt lévővel írj felül!
Ezek közül kettő csomag Nemeza oldalán érhető el, egyet pedig te linlelsz (<#eljen>) és elvileg így egy Futár nélküli Fok-gyem kijelzős verziót kellene kapni, ha minden megfelelően lett bemásolva a helyére. <#whatever> Nekem most már ezek meg vannak:
Ikarus 412 (2015 V2) - KIADVA.zip
omsi2-Ikarus_412_2015_V2.85.zip
omsi1-2_Ikarus_412_v09_fokgyem-release-nmz.zip
...viszont a kijelző kontroller nem éled fel a buszban, így persze hiába választok ki bármit a hof fájlból, nem történik kijelzés. <#szomoru2> Milyen sorrendben kellene ezeket telepíteni és mit mivel kellene felülírni? <#rolleyes> Lehet hogy én nem csináltam valamit jól vagy esetleg még hiányozhat valami...
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2019.12.31. 12:43:22
Sikerekben és Modellekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

bajuszati

[HUN]FaTaL
Megtaláltam egy YT videoban, ha még valaki keresné:
Ikarus 412 V2.0

[HUN]FaTaL
Részemről nem akadt be semmi, viszont én nem moddolok, "csak" játszom. :) Akkor fogom megvenni, ha teljes lesz a funkcionalitás. AI nélküli szellemváros utasok nélkül egyelőre annyira nem vonz. Viszont a cucc ígéretes és meg is fogom venni, ha nagyjából készen lesz. :) A villamosok nem nagyon mozgatnak meg, a streets module pedig csak most jelent meg.

Viszont rosszul emlékeztem, mert legalább 3-4 évesnek rémlett az első early access verzió, most láttam csak, hogy 2018-as úgyhogy azért haladnak vele.

[HUN]FaTaL
Ebben már van futár, már a 0.8-ban is van, ezutóbbi megvan.

Néztem, pont innen van meg az utolsó frissítés, ami hivatkozik a 2015-ös verzióra, ami az omsicenteren volt fent. De már nem elérhető.

Ikarusfan
Ezt általánosságban írtam, hogy majd' mindenki ezzel jön hogy de hát EA meg béta meg anyámkínja, közben senki se próbálta ki, csak látatlanban fikázza.

@Zsombor
Az OMSI-ba egyáltalán nem bonyolult amúgy modelleket berakni, minden másba még nehezebb (az OMSI-ban ráküldöd a konvertert az x kiterjesztésű modellre és kész, másolással csinálsz hozzá egy sco-t és kész). Hogy a moddolás...hát nem tudom, a sok kis mitugrász hülyegyerek gagyi "festései" meg a rosszabbnál rosszabb taknyolások után én jobban örülök annak, hogy nem lehet más cuccába belenyúlni a LOTUS-ban. Ez a funkciója tetszik a legjobban. Végre nem lehet minden szirszarba futárt rakni meg gagyi átfestést.

Rendben elfogadom az érveket és a véleményedet.
Ellenben, azért felhívnám a figyelmedet, hogy én eléggé ritkán szoktam hozzászólni itt bármihez is akkor is inkább kérdezek általában egyébként válasz már nem nagyon szokott jönni.
Ezen kívül pedig, én nem "jövök" semmivel ahogyan te fogalmaztad, mindössze kérdeztem illetve a saját véleményemet mondtam el, elvileg erre való a fórum.
Nem igazán értem ezek tekintetében mire fel ez a kissé arrogáns válasz de ez a te dolgod, minden esetre elnézésedet kérem ha esetleg valamilyen formában és mértékben sértett az észrevételem !
Utoljára szerkesztette: dantre, 2019.12.30. 12:44:39

Ha arra a verzióra gondolsz amiben még nincs Futár, akkor az nekem is kellene! <#szomoru1>
Itt már nézted? <#rolleyes>
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2019.12.30. 11:53:16
Azért annak nem nevezném az OMSI 2-t! Bár nyilván meg vannak a tökéletlenségei, a maga szintjén még bőven használható ez is! Legalábbis nekem nem szokott "gyakrabban lehalni", viszonylag rendben fut, bár lehetne kicsit jobban opitmalizálva a grafika részletessége (kicsit "túl hamar" kiüríti a memóriából a textúrákat ha a kamera kis ideig már másfelé néz)! Az viszont tény hogy bárki belenyúlhat bárki által készített cuccokba, de hát nem a moddolás tartja össze az OMSI 2 közösségét? <#nemtudom> (Amíg valaki csak saját használatra nyúl bele valamibe, addig nem tökmindegy?)
Egyedül az nem tetszik, hogy kicsit komplikált pálya-objektumnak bármi modelt beimportálni, különben már nekiálltam volna ingyenesen elérhető modellekkel, ha lenne valami egyszerűbb metódus is... <#rolleyes>
Ikarusfan
Nem tudom hol olvastál ilyet, de elég régóta látszik, hogy nincs így. Az OMSI 2 a LOTUS-hoz képest amúgy egy kalap lócitrom. Rosszabbul fut, rondább, sokkal rosszabb benne járműveket csinálni, gyakrabban hal le, bárki belenyúlhat a készített cuccaidba utána...stb. Nincs értelme a 2-t fejleszteni, ha a LOTUS itt van, miközben sokkal többet tud (több féle jármű, rendesen támogatott google earth meg térkép támogatás a pálya szerkesztőben...stb).

Egyébként úgy szeretem, amikor emberek ezzel jönnek, hogy hát de nincs kész, semmit se lehet csinálni. Oszt ugyan miért is? Nincs AI, nincsenek emberek, nincs időjárás, kb ennyi. Lehet pályát építeni, lehet járműveket csinálni (most már buszt is, plusz a rendesen késztíthető vasúti járművek). Bármilyen járművet meg lehet már most is csinálni (kivétel a troli meg a távvez. biztber), mégis mindenki ezzel jön, hogy de nem. Próbáltátok is, vagy beakadt a lemez évek óta?

Pont ezért nem értem miért állt le a 2 fejlesztése.
Azt olvastam még anno hogy a lotushoz is használhatóak lesznek a kiegészítések, ebből kiindulva megérné tovább fejleszteni a kiegészítéseket, pláne hogy fényéveket kell még a lotusra várni és nem is nagyon van alternatíva a játékot illetően.

[HUN]FaTaL
Valahonnan letölthető még az Ikarus 412-nek a 2015-ös verziója (Ikarus_412 2015 V2 _ KIADVA.zip)?

Sajnos az eredeti link már nem él.

Illetve Citaroból létezik az új Futárral szerelt változat?
Utoljára szerkesztette: FaTaL, 2019.12.30. 03:52:25

[HUN]FaTaL
Ilyen tempoban mire a LOTUS nagyjából elkészül (OMSI szintre kerülnek a modulok és az engine, funkcionalitásban) kb 2035 lesz. Hányan fejlesztik? Ketten, mint az OMSI-t?
Utoljára szerkesztette: FaTaL, 2019.12.29. 23:54:59

Értem, már kezdtem örülni :(

Ikarusfan
Semennyire, és sosem lesz megcsinálva, az OMSI-t nem fejleszti már senki.

A LOTUS-hoz kijött a buszos modul karácsonykor, abban lesz troli lehetőség, a fél szedő már működik.

Szerk: amit te ígéretesnek látsz, az annyi, hogy a busz fordulásával arányosan csavargatja a szedőt. Ebben semmi őrdöngösség nincs, annyira kreatív, mint az OMSI 1-hez készült "csuklós" buszok, ahol a hátsó rész a kormány szögével arányosan fordult...
Utoljára szerkesztette: Ikarusfan, 2019.12.29. 11:39:38

Sziasztok
Tud valaki valamit arról hogy mennyire van már megoldva a trolik áramszedőjének valós mozgása ?
Csak mert itt találtam egy videót ami elég ígéretesnek tűnik :)
https://www.youtube.com/watch?v=OI0Wuiw7vPE

mokesz96
Minek a frissítése volna? Természetesen annak az orosz oldalnak.

kem001
Mindent még én se tudhatok, virtuálisan meg "bármi" elfér fiktívben... Az csupán az egyéni véleményem volt hogy én hiányolom belőle az automata váltót, bár tényleg nem tudtam hogy olyannal nem is létezett...
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2019.12.28. 17:45:03
YoGabN
Sziasztok!
2 Ev kihagyas utan ismet letoltottem a jatekot.
Lenne valami pro gamernek ideje feltolteni valahova a Sceneryobjects es a Splines mappajat?
Nagyon megkoszonnem!

Haters gonna hate!

kem001
Szerintem ő maga se tudja, hogy mit rakott ki. Automata váltót meg én se értem, ugyanis a busz soha nem létezett vele a valóságban se tudtommal.

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

Nekem a frissítés szó az amit nem tudok feldolgozni. Minek a frissítése volna ?