Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Long Dark megvan, a maradék 2 meg nem tudom milyen...
Amit még ajánlanék az az AI: The Somnium Files ami egy nagyon jó nyomozós interaktív horror/thriller,szuper történettel,zseniális humorral,emlékezetes karakterekkel. Most 8 erkáért kb ajándék.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2022.12.17. 00:14:11
az egyetlen egy kivétel amit szó nélkül eltudtam fogadni az a darkest dungeon volt.
party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo
Supergiant Games-től eddig minden kimaradt, hasonló okokból... nem tetszett a Bastion sem, Transistor szintén skip volt. Na de ez...
Rajzfilmesnek rajzfilmes, de annyi kidolgozott részlet van benne, annyira izléses, hogy nehezen tudnám azt mondani rá hogy ronda. És hát ráadásul nem a kinézete viszi a primet, hanem a gameplay, a sztori és a fully-voiced interakciók... ott van Game Pass-on, sokat nem vesztenél vele.
Nagyon-ippeg csak spoiler, annyi hogy nem az első helyszin, hanem a másodikből egy képernyőlövés:

Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2022.12.16. 13:42:40
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
galaciv 1&2 megvan steamen, majd idővel oda is elfogok jutni, mint ahogy a highfleet is sorra kerül valamikor, ssethtzeentach elég jó bemutató videót csinált a játékról, de én inkább a felülnézetes játékokat preferálom az ilyen hajó/flotta/birodalom menedzselős kategóriában, mint pl starsector... na abba a játékba is beleöltem több 100 órát.
zorrobomber
Master of Magic remake jól néz ki, de a hades-t inkább kihagyom, ez a rajzfilmes grafikát sose szerettem egyik játékban se.
Sok játékot meg se vettem,de szerintem indie + AA játékok vitték a prímet.
UI.: Nem tudom ki látta a Dragon Age animációs szösszenetét,nekem a belem kijött,én simán perelnék mert nem volt benne arab származású,zsidó,néger,transzi.
Utoljára szerkesztette: nxs, 2022.12.14. 19:36:32
(Most nem akarok feleslegesen "szófosni", ha valakit érdekel leírom részletezve mi a bajom vele így egy napi próba után.)
Mondjuk én csak a saját véleményemet írtam le természetesen, még egy 2-3-hét, és a fórumvisszajelzésekből kiderül hogy a többség mit mond, de az biztos ha az irány ez marad, akkor én hanyagolni fogom a MoM Remake-et...
Ha Dio4, akkor én a Hades-re azért ránéznék a helyedben, aztán ki tudja, nyilván kicsit más, de nekem talán még jobban is bejön ez a rogue vonal, mint a klasszikus játékmenet szerkezet.
Persze gondolom ismered őket, de ha véletlenül mégse, inkább azokat próbáld a Distant Worlds-helyett.
Viszont ajánlanék egy játékot az alapján amit írtál : HighFleet
Egy Dune világára hajazó bolygón játszodva, részletes hajó tervezés (fullos),kémkedés, diplomácia, flották irányítása, logisztika menedzselés,erdekes sztori RPG-elemekkel, stb...
És hogy idézzelek : "ez az a tipikus játék ahol az emberek 90%-a sírva menekül, és keresik a játék menüt hogy minél hamarabb kilépjenek."...XD
A harcrendszer elég "érdekes" elsőre hogy finoman fogalmazzak, bár szerintem hatalmas élmény saját hajóidat kipróbálni élesben.
A tanulási görbe durván meredek, saját flotta kiépítése igen komplex és nehéz feladat, a kampány első néhány alkalommal egy igazi vesszőfutás, mert az AI kemény mint a szikla...
Próbáld ki ha gondolod. ;)
Szóval kezdem a csalódásokkal:
Ezt a 2-őt félbehagytam:
- Chrome (2003-ból, nagyon nem jött be, az utolsó pálya előtt feladtam, olyan az egész mint egy alfa állapotú Far cry 1... Fps, a probléma az volt hogy nagyobb nyílt pályákon játszódott, amik totál unalmasak voltak.
- FTL - most komolyan ezt hogy lehet végigvinni? Kb sehogy... max ha az ember fullra utánanéz, de nem ér az egész annyit...
---
illetve még nagy csalódás volt a régi The Godfather, ezt végigvittem, de az autózás miatt nagyon rosszul öregedett, 0 volt az vezetési élmény, a házak, akárha paintba rajzolták volna ... Az akció része elment. Kíváncsi vagyok hogy az original Mafia 1 is ennyire rossz lenne ?
- Blackguards (2014) folyamatban, de nem túl jó, a legnagyobb baj, hogy túl lassúak a harcok, mire minden egység mozog lemegy a nap... Nem hiszem h befejezem, meg túl nehéz is...
Az a bajom ha elkezdtem egy játékot, csak akkor hagyom félbe, ha nagyon rossz, ez nem túl jó szokás, csak az idő megy el olyanokra amik annyira nem is jönnek be...
A Darkest dungeon is 3-4 éve rajta van a gépemen, de mivel ugyanazokat a pályákat kell végigvinni ugyanazokkal a pár ellenféllel h beadja a bossokat, elképesztően unalmas. Viszont a bossok érdekesek, a végére meg kíváncsi vagyok.
--
Amik a legjobban bejöttek:
Sorrendet esélytelen h felállítsak köztük:
Tomb Raider trilógia, Heavy Rain (2010), The surge 1,2 Death Stranding
inkább a slitherine kiadó játékai között turkáltam nemrég, és találtam egy 2010-es gyöngyszemet, "distant worlds universe"... azóta se tudtam letenni, valami elkepesztő mennyiségű tartalmat nyomtak ebbe a játékba, bolygó kolonizálás és azok inváziója, részletes hajó és űrállomások tervezése (szó szerint), kémkedés, diplomácia, flották irányítása, logisztika menedzselés, karakterek irányítása, fajokra jelező egyedi technológiák fejlesztése, több száz naprendszer felfedezése, story mode.
ez az a tipikus játék ahol az emberek 90%-a sírva menekül, és keresik a játék menüt hogy minél hamarabb kilépjenek.
Egyértelmű GOTY győztesem: God of War Ragnarok
Második helyezés: Bayonetta 3
Harmadik: Signalis - old school, régi Resident Evilekre emlékeztető survival horror, ahol egy android csajt irányítasz és egy másik bolygón található állomáson próbálsz megtalálni valakit, amit elleptek egy vírustól megőrült, zombiszerű androidok
Más kedvencek még:
Plague Tale Requiem
As Dusk Falls - ilyen interaktív filmszerű cucc (Detroit és társai) érdekes sztorival, durva választási lehetőségekkel. Egyedüli bajom, h eléggé cliffhanger befejezés, de talán lesz folytatás
Horizon Forbidden West
Tunic - izometrikus nézetű, régi Zelda játékokra emlékeztető kalandjáték metroidvania elemekkel, egy cuki rókával a főszerepben
Stray - macska
Szerk: Év csalódása: Hmmm. Lehet egy demó az év csalódása? Mert emígy sikerült elkerülnöm olyan játékokat, amik nem jöttek be. Szóval a Forspoken demó az év csalódása. Csúnyácska, unalmas, PS5-ön 60 FPS mód nem 60 és a felbontás is elég gáz, HDR ég, mint a fene, na meg a dialógusok a főszereplő és a varázs karkötő között szuper cringe.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2022.12.13. 14:19:41
[merlinw.org]
Tudomásom szerint az emulátorok CPU-éhesek - ha jó erőset kap, jobban futtat.
Van több száz könyvem és azokat se dobom ki,nem fogom újraolvasni a Holló-t de pár novella néha jólesik.
Ha ez beteges ragaszkodás akkor igen,beteges állat vagyok :)
Magyarul nem érdemes SSD-t venni konkrétan erre a célra. Egyébként 40-60 ezer ft a legolcsóbb 2TB-os SSD, fele az 1TB-os.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.11.15. 11:00:33
[merlinw.org]

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.11.13. 13:43:54
[merlinw.org]
Elkezdtem archiválni a régi cuccaimat (ps2 játékok/filmek/stb) tömörítve,a baj csak az,hogy szétég az a szerencsétlen HDD mire megszül egy fájlt...közben a proci meg áll.
Az új terv : átmásolok minden szart 500GB-os darabokba SSD-re aztán összenyomorítva szépen rápakolom a szűz vinyóra.
Tudnátok ajánlani 1-2TB-os SSD-t ami megfelel erre a célra és szégyenletesen olcsó?
Előre is köszönöm :)
[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]
A TR reboot trilógia mindent innen másolt.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2022.11.05. 17:09:43
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Annyira ráerőszakolták ezt a szart,hogy már az amúgy érdekes story is érdektelen.
Summa summárum ez egy Szar játék.
Adversus solem ne loquitor
Blizzard Gear Store exkluzív cucc (még a nyáron rendeltem elő):
A korábbiakkal ellentétben ez már más boltokban nem szerezhető be - ez vár majd a Diablo IV-re is (a dobozos kiadásokra értve).
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2022.11.02. 21:16:17
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
A switch meg gyenge. Nem pécéhez képest, hanem mindenhez képest. Igen, ezért bírja sokáig :)
Adversus solem ne loquitor
Bár lehet én öregszem,és ez a jövő...csak a féligazság,zabálják a parasztok,lehet fejni a népet :O Na de nem polifikcionálok :)